Dodaj do ulubionych

Dobry film

25.05.06, 23:49
Jutro o 8.30 w TV3 - "Once were warriors". Bardzo dobry kiwuski film.
Polecam jezeli ktos jeszcze nie widzial.
Obserwuj wątek
    • abere8 Re: Dobry film 26.05.06, 06:46
      Trzeba by go w koncu obejrzec, bo ciagle o nim slysze. Jesli bede pamietac, to
      wlacze komputer (nie mam telewizora).
      • paiha Re: Dobry film 26.05.06, 10:41
        Tez o nim slyszalam, tez chcialam obejrzec ( dzieki za info polly), ale filmu nie bylo, chyba, ze sie nie
        zrozumialysmy, pisalas o stacji polskiej tv?:)
        Pai
        • poledownunder Re: Dobry film 26.05.06, 11:03
          przepraszam, pisalam z nz dla tych, ktorzy sa w nz - film bedzie w sobote o
          8.30 w kiwijskim tv3. film jest dosc brutalny, ale stanowi dobre wprowadzenie
          do "maoridomu", nie takie z broszur i przedstawien w "wioskach" maoryskich dla
          turystow.
          • paiha Re: Dobry film 26.05.06, 11:20
            A ja wstalam nawet o tej nieludzkiej porze, by go zobaczyc:) W Polsce tez jest TV3, stad
            nieporozumienie:) Sprobuje film sciagnac z innego zrodla, warto go zobaczyc. Pai
            * Sorry, za polly, Pole:)
            • cashoob Re: Dobry film 26.05.06, 13:13
              widzisz Pacho, ja cie juz nie lubie bo mnie kasujesz a zostawiasz wedle uznania
              inne posty co wcale nie sa lepsze odemnie i som wcale obrazliwe jak moje lub
              jeszcze gorsze, znaczy sie jestes maly hitler i sobie modelujesz jak ci
              wygodnie, to sie nazywalo kiedys komunizm w PLu a w NZ to sie nazywa poprawnosc
              polityczna, tak wiec z zasady (bo serce mam dobre) nie nagram ci tego filmu i ci
              nie wysle. Bede zly kaszub, moze ci kturas z tys sierot z forum nagra, moze ci
              beatrix i dzejson nagrajom i wyslom, a moze i nie, choc powiem ze teraz to
              pewnie bedziesz miec 6 kopi od tych co mnie nie lubiom bo one na zlosc mi bedom
              robic :). no nic moze i film dostaniesz. ja renki wkazdym razie do tego nie
              przyloze dla zasady. szczezn bosze
              • paiha Re: Dobry film 26.05.06, 14:03
                Nie rozumiem, Kaszubie, co chciales swoim postem mi powiedziec.
                Paiha
                • beatrix10 Re: Dobry film 27.05.06, 09:31
                  Polecam film " the world fastest indian " z A.Hopkins'em. Taki ma swojski
                  klimat nowozelandzki.Poza tym bardzo interesujacy,smieszny i fajny
                  filmik.Powinien byc dostepny w Polsce.Pozdrowienia dla Paihi i jesli bardzo bys
                  chciala to pewnie ze ci zalatwie tych "once were warriors".Piekny i
                  wstrzasajacy film jak dla mnie.
                  • kash0303 Re: Dobry film 31.05.06, 00:53
                    beatrix10 napisała:

> Polecam film " the world fastest indian " z A.Hopkins'em. Taki ma swojski
                    > klimat nowozelandzki.Poza tym bardzo interesujacy,smieszny i fajny
                    > filmik.

No to jeszcze trzeba do kolekcji dopisac "Whale Rider" - tez o Maori, ale nie
                    tak brutalnie jak "Once Were Warriors"

• kash0303 Re: Dobry film 31.05.06, 00:57
                      I jeszcze "An Angel at My Table" o Janet Frame.

• kash0303 Re: Dobry film 01.06.06, 09:39
                        I jeszcze jeden Kiwi film mi sie przypomnial.

Heavenly Creatures (by Peter Jackson z Kate Winslet)
                        • poledownunder Re: Dobry film 01.06.06, 23:27
                          Jest jeszcze The Piano w rez. Jane Campion z 1993, nie jestem pewna czy
                          produkcja byla NZ, tematyka jak najbardziej. Film dostal chyba 3 Oscary,
                          powienien byc dostepny w Polsce.
                          • kash0303 Re: Dobry film 02.06.06, 00:10
                            > Jest jeszcze The Piano w rez. Jane Campion z 1993, nie jestem pewna czy
                            > produkcja byla NZ, tematyka jak najbardziej. Film dostal chyba 3 Oscary,
                            > powienien byc dostepny w Polsce.

A mi sie on jakos kojarzyl z Australia. To chyba dlatego, ze ogladalam go
                            jeszcze zanim poznalam mojego Kiwi;)))

P.S. Aniu, dostałas mojego maila???
                            • paiha Re: Dobry film 02.06.06, 16:34
                              "Fortepian" byl krecony w NZ, poczatkowa scena, jesli sie nie myle, nawet na mojej ukochanej plazy Piha:)
                              "Fortepian" mam na plycie, a Aniol przy moim stole to stala pozycja w warszawskim kinie Luna, pokazuja
                              go raz w tygodniu.
                              Pai
                    • paiha Re: Dobry film 31.05.06, 13:09
                      Filmu (Whale Rider) nie widzialam, ale slyszalam:), glos Lisy Gerrard to samo cudo:)
                      Pai
                      • belami Re: Dobry film 31.05.06, 17:34
                        Obie pozycje (Once were... i Whale rider) są dostępne np. w Amazon.com Przy
                        zakupie razem nawet z rabatem :-)
                  • paiha Re: Dobry film 31.05.06, 12:25
                    Beatrix, bardzo dziekuje za zyczliwa propozycje, chetnie z niej skorzystam, albowiem jestem ciekawa
                    filmu, duzo czytalam na jego temat, ale coz, slowo blednie czasem przy obrazie:)
                    Nowa Zelandia od czasu Wladcy stala sie modnym planem filmowym, ale filmow, ktore dotycza samego
                    kraju, nie ma chyba zbyt wielu, prawda? Moze trafiacie na jakies ciekawe dokumenty w telewizji nz?
                    piszcie o nich koniecznie, prosze.
                    Pozdrawiam
                    Pai
                    • belami Re: Dobry film 31.05.06, 17:30
                      Co jakiś czas na kanale "Club" leci nowozelandzki serial obyczajowo-komediowy
                      (?) "The Strip" :-) Z przymrużeniem oka o usamodzielniającej się kobiecie w NZ.
    • minimus Re: Dobry film 01.06.06, 19:47
      Książka (tutuł ten sam) jest dużo lepsza od filmu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka