Dodaj do ulubionych

Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa!

18.04.07, 04:31
Hejka!

Cashoob narzeka i marudzi a tu prosze! Mam w koncu przyklad ze NZ jest krajem
prawa i porzadku w ktorym panuje sprawiedliwosc i dobrze dzialajace prawo:

www.nzherald.co.nz/section/1/story.cfm?c_id=1&objectid=10434849
Pozdrawlaju,

A.
Obserwuj wątek
    • cashoob Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 18.04.07, 11:50
      wiesz co paiha, nie umiesz sie smiac z siebie ani ze swiata ktory cie otacza,
      raz cos wywalasz, potem dodajesz, potem znowu wywalasz i tak do usranej smierci,
      wez badz konsekwentna i obiektywna bo brakuje ci tak obiektywnosci jak i
      konsekwencji a tak pozatym nie znasz angileskiego przeciez no nie, to czemu
      wywalilas filmy "dokumentalne" o maorysach? ja uwazam ze to ma zajebiscie
      istotne znaczenie bo pokazuje jak juz kiwusi sa wkorwieni na cale maorystwo i
      ten burdel podzialow rasowych w tym pojebanym kraju i robia takie filmy. nie
      robia tego dlatego ze im tak dobrze i znalezli temat do zabawy, robia to wlasnie
      dlatego ze taki ich jest poglad na maorysow ktorych zostala garsc doslownie z
      ktorych 5% zna swoj jezyk a reszta to banda kryminalistow oraz cwaniakow
      wymuszajacych na reszcie swoje widzimisia. mysle ze to jest bardzo istotne zeby
      ludzie sobie to poogladali bo to uzmyslawia co sie tutaj dzieje i co biala i
      zielona ludnosc zewszad swiata mysli o maorysach a te gupie filmy sa bardzo
      dobitnym sygnalem ze maja juz dosyc tego maorystwa w kraju gdzie prawdziwych
      maorysow juz nie ma a jest niby ich 300000 a ludzi tu zyje 4000000. no nic ja
      niedlugo sie zwijam z tego forum tak wiec mnie to nie bedzie ruszac za dlugo ale
      zycze ci zebys tak samo traktowala ludzi i nieludzi oraz psy i koty bo jak
      narazie to masz jakies dziwne linie podzialowe typu jeden to jest okej bo pisze
      tak jak ja mysle a drugi to nie bo nie mysli jak ja (nie bardzo wiem czemu
      probujesz ludzi naprawiac a nie zajmiesz sie sobom najpierw), a jak cos
      wyjebiesz to potem tlumaczysz sie netykieta. w sumie to mysle ze moze i dobrze
      ze pola ma swoje forum bo tak nie napierdala guzikiem "delete" i nie usuwa jak
      leci i co leci nie po mysli, moze i jest apodyktyczna czasami ale jest tez
      bardzo konsekwentna co nalezy jej pochwalic. a i pamietaj ze twoja ojczyzna
      duchowa czyli NZ to nic innego jak kupa zielska ktore wytrzymuje 4 banki
      brudasow (
      www.photonz.linuxbuilders.net/indexnz.php?spgmGal=By%20Cashoob/LAST&spgmPic=38#spgmPicture
      ) a duchowosci tu nie ma wcale bo kultura nie istnieje i obyczaje tez, jesli bym
      mial byc tobom to bym raczej se wybral jakis inny mniej kontorwersyjny zakontek
      swiata do bycia duchowym drogowskazem, naprzyklad taki kawalek amazonki gdzie
      zyja tylko piranie i krokodyle a jednynym dwunoznym stworzeniem jest czapla. pa
      pa i bujaj sie dalej z tym calym bagazem zyciowym, mysle ze to forum juz nigdy
      nie bedzie takie somo jak niegdys kiedym byl wyzywany od prostakuw nim nawet na
      to wpadlem ze forum istniejom :), a bym zapomnial, nie ufaj ludziom bo mialem
      doswiadczenie doswiadczyc jakis czas temu jak ludzie potrafia ciebie ladnie
      opisywac niekoniecznie przychylnie (no i nie tylko ciebie wiec nie traktuj tego
      osobiscie - debile wszedzie sie rodza), kazdy ma dwa lica, jedno na pokaz a
      drugie z tylu glowy z takim brzydkim wrzodem co ropieje, bulgocze i wylewa z
      siebie swinstwa niekoniecznie kiedy nalezy.
      • paiha Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 18.04.07, 22:43
        > czemu wywalilas filmy "dokumentalne" o maorysach?
        Cudzyslow bardzo adekwatny. Skasowalam, poniewaz byly wulgarne i oblesne.
        Niemniej mam dla Ciebie propozycje: umiesc je na swojej stronie, link do
        ktorej, jak wiadomo, jest na tym Forum. Kto ciekaw zajrzy, a kto nie to nie, ok?

Acha, jesli cenisz bardziej Forum Pole to dlaczego na nim nie piszesz?

A co do opowiesci na moj temat to wlasnie podrzuciles mi dowod, ze sluchanie
        plotek i budowanie obrazu czyjejs osoby wylacznie na tej podstawie jest
        zarazliwe;)Zatem Ty tez uwazaj i sie lepiej zaszczep;)

Pozdrawiam
        Paiha
        • cashoob Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 19.04.07, 10:11
          ...no plotki sa straszne, to wiem, a obrazu twojej osoby czy kazdej innej se nie
          buduje na podstawie jakis opinii z palca wyssanych, dlatego tez jak pojade do
          plu to bardzo chentnie cie spotkam i sie piwa napije zeby zobaczyc czy
          faktycznie jestes taka ...............................z do gory dziwnym
          sposobem, a ty moze bedziesz miala okazje skonfrontowac jak bardzo jestem
          psychiczny i .......................ny... w sumie to dobry pomysl z tymi linkami
          i faktycznie je wkleje na strone, dzieki za podpowiedz, a ze oblesne to nic
          takiego bo maorysi sa oblesni dwukrotnie bardziej jak te filmy tez wiec nie
          widze niz zdroznego w tym, itd... a do poli na forum nie chodze daltego ze jest
          banalnie infaltylne "bez tresci" jak to Mamon o filmie powiadal...zabawy mialem
          dosyc jako laska nebeska grazynka na wlasnym forum ktorego juz nie ma i nie
          wiedze juz nic zabawnego w denerwowaniu blondynek :)...pozdrowienia...
          • paiha Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 19.04.07, 10:46
            Ciesze sie, ze doszlismy w tej kwestii do porozumienia:)
            Paiha
          • poledownunder Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 19.04.07, 12:54
            Nie zapomnij tez dodac ze nie chodzisz, bo drzwi masz zamkniete. W imie zasady
            dobrze ujetej w slowa przez mistrza Kapuscinskiego "Jeden cham zburzy przyjemną
            zabawę, natomiast jeden kulturalny człowiek to zbyt mało, aby podnieść poziom
            zabawy chamów."

Sluszne spostrzezenie, ze na tym forum wolno pisac co sie chce o kim sie chce,
            nie wazne jak bardzo nieprawdziwe i obrazliwe, byle nie naruszalo aureoli
            wlascicielki forum. Te posty sa kasowane. Ja tam wole po swojemu, bez atakow
            ad personam. Bez wyjatku.

• paiha Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 19.04.07, 13:21
              Czy Tobie sie te rzeczy nie kloca?

> byle nie naruszalo aureoli wlascicielki forum.

>Ja tam wole po swojemu, bez atakow ad personam.

Paiha
            • paiha Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 19.04.07, 15:33
              Przywolalas Kapuscinskiego, Pole, znakomicie, jesli znasz dobrze jego teksty to
              wiesz, ze wyznawal i realizowal filozofie spotkania, filozofie dialogu. Zamknac
              przed kim drzwi, zablokowac wejscie, moim zdaniem to nic trudnego, sekunda
              dzialania, jeden ruch, droga po najmniejszej linii oporu, dla mnie to jednak
              tez rodzaj ucieczki przed czyms zgola trudniejszym, przed spotkaniem z kims
              Innym ( patrz Kapuscinski:), z kims, kto czuje i mysli zupelnie inaczej ode
              mnie. Duzo wiekszym wyzwaniem dla mnie jest pozwolenie, by od Inny mial
              mozliwosc wypowiedzenia swojego zdania, zmierzenia sie z nim, zastanowienia sie
              nad nim. Ja swoje zdanie znam:), ale jak mysli drugi czlowiek? o, to otwiera
              duzo wiecej szufladek w glowie:) Nie musze sie z nim zgadzam, mam prawo do
              odrzucenia zdania innego, zostania przy swoim, ale odrzucic nie poznajac? Chyba
              nie mam ochoty pozbawiac sie takiej mozliwosci:)
              Nie zamykam drzwi przed nikim jeszcze z jednego powodu, dla mnie oczywistego:
              czlowiek nieustannie podlega zmianom. Gdybym zablokowala wejscie Kaszubowi w
              czasie jego najbardziej kontrowersynych postow nie dostrzeglabym zmiany, jaka z
              czasem zaistniala. Duza, mala, niewazne, jest.
              Sama sie zmieniam. Slusznie zauwazyles, Kaszubie, ze najpierw skasowalam posty,
              potem je przywrocilam, coz, spojrzalam na nie z innej, dzisiejszej perspektywy
              i doszlam do wniosku, ze wtedy popelnilam blad. Popelnic blad, rzecz ludzka,
              tkwic przy nim, glupia:)Moim zdaniem:)
              Pozdrowienia:)
              Paiha
              • poledownunder Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 19.04.07, 22:09
                Powracamy do starej dyskusji. Zreszta to jedyna dyskusja ktora sie na tym
                forum toczy od dawna.

Wielokrotnie zgadzalam sie i nadal zgadzam z pogladami Kaszuba, i chyba jasno
                podkreslilam w przeszlosci ze nie o blokowanie mysli i opinii jakie wyraza mi
                chodzi, ale o to jak je wyraza. Predzej czy pozniej osoba wyrazajaca opinie
                sprzeczna staje sie obiektem ataku, adresatem pogardliwych epitetow, niejasnych
                insynuacji... Ten schemat powtarza sie od mniej wiecej roku, wiec nie
                powiedzialabym aby proba zapobiegniecia powtorzeniu go na moim forum byla
                pojsciem po linii najmniejszego oporu (!). Raczej chodzilo mi o stworzenie
                miejsca gdzie mozna bezpiecznie wyrazic swoja opinie, jaka by ona nie byla, nie
                narazajac sie na wysmianie przez kogos, kto uczestniczy w zabawie wylacznie po
                to, zeby ja zepsuc. Niestety wiele osob sie do zabawy zrazilo w takim stopniu,
                ze nie dali sie namowic aby sprobowac jeszcze raz, i musze sie zgodzic z
                Kaszubem, ze na moim forum wieje nuda. Tu zreszta tez. Obie ponioslysmy
                porazke, a Kaszub moze sobie pogratulowac.

Wiele postow w gatunku ad personam jest jeszcze poutykanych na tym forum, pod
                adresem moim czy beatrix, czy tez innych osob. W ciagu jednego dnia znikly
                natomiast te od kogos kto w podobny sposob potraktowal Ciebie. Stad
                ta "aureola".
                • cashoob Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 20.04.07, 11:07
                  no i w koncu po latach doszlismy do konsensusu i nikt nikomu nogi nie podawal,
                  jak to juz napisalem mam gdzies to czy rysiowi sie podoba w nz czy nie, mam
                  gdzies czy beatrix lubi tu mieszkac czy nie, tak samo mam gdzies czy ty lubisz
                  ptaki czy ryby, to samo sie tyczy kowalsi czy stada innych ludzi. jak sobie
                  polecisz w dol to zobaczysz drzewko takie male ktore sie rozrasta, jak sobie
                  zaprzysionglem zaden osobnik czy to plci menskiej czy zenskiej czy tez shemale
                  nie bedzie mnie od chamow wyzywac publicznie nie informujac mnie o tym, to samo
                  sie tyczy obgadywania, kazdy jeden dostal to na co zasluzyl, zaczelo sie od
                  pamietnego postu izy w odpowiedzi do postu jakiegos tam kolesia, koles
                  przytoczyl moj link a iza mnie obsmarowala tak ze sucha nitka nie zostala, to
                  samo robil piter nie raz i nie dwa, to samo zrobilas ty polu i to nie tylko na
                  tym forum, i to samo zrobila masa ludzi, wsio sie dzialo nim ja wiedzialem ze
                  forum istnieje jakies tam w swiecie, nigdy mnie to nie interesowalo i nigdy nie
                  ciekawilo, mialem lepsze sprawy na glowie. aczkolwiek pewnego razu gdym zobaczyl
                  co sie o mnie pisze mimo ze ja nie pisalem o nikim personalnie tako mnie szlak
                  trafil i poprzysienglem ze wam rozpizdze te fora jedno po drugim dla zasady.
                  reszte juz znacie. tez nie bardzo wiem polu dlaczego sie tak uparlas mnie tutaj
                  prostowac nachalnie, czy to bylo zwiazane z tym ze moze, a moze nie, mialas
                  romans z panem W. czy moze jakies inne przyczyny tego postepowania byly? o ile
                  ja pamietam krzywdy ci w zyciu nie zrobilem i zlego slowa o tobie nikomu nie
                  powiedzialem, ale jezdzilas po mnie jak po lysej kobyle, to dostalas to na co
                  zapracowalac swoaja krwawica. to samo dostal kazdy jeden kto bezmyslnie plul mi
                  na lep bez posiadania watpliwej przyjemnosci spotkania mojej osoby, ty mialas te
                  przyjemnosc to wiesz jaki jestem i kto ja jestem. na twoje forum to nie jest
                  problem sie dostac, tak jak was wydymalem od tylca jako Grazynka "zbieznosc
                  imion przypadkowa do W." tak i moge jeszcze raz. twoje forum prezentuje tysiac
                  dwiescie postow o niczym i wiekszosc sama generujesz a reszta taka jak kowalasia
                  czy inne blondynki jak te mamuty ida za toba i sie podniecaja w dyskusjach o
                  niczym. napisalabys moze kiedys ile rocznie sie tu ludzi morduje lub ile sie
                  wiesza, ile rocznie jest wlaman, ile rocznie sie gwalci, ile rocznie sie zabija
                  noworodki i niemowlenta, i o innych patologiach a nie piszesz ciagle ze tak tu
                  pieknie ze sie osrac mozna w locie robiac petle na motolotni. nuda u was zimuje
                  i jednostronny poglad wychwalajacy ten syf pod niebiosa. w przeciwienstwie do
                  was ja mam taki glupi zwyczaj ruszac dupe tam gdzie inni nie chodzom, i widze
                  olej na plazy, ostatnio znalazlem kawalek samochodu w zlotym piasu i to wsadze
                  na zdjecia soon, syf na bocznicy kolejowej juz byl u paihy w poscie podany i ja
                  sie nie zachwycam tym krajem jak jolop bo widze go z perspektywy. wy natomiast
                  widzicie to co wam sie podaje w reklamie. potem wyzywacie kaszuba od chamow i
                  jolopow bo raczyl w swoim sposobie zburzyc ten piekny swiat. nie dosc tego ze
                  cham to zburzyl to u siebie na stronie, rozumiem zebym sie wpierdolil na forum i
                  zaczon dawac ile wlezie, nie raczylem to po swojemu na stronie zrobic a cala
                  reszta kaczek musiala to obsrac wszedzie i w kazdym zakatku internetu
                  doprawiajac wyzwiskami i kalumiami. Do dzis wspominam Mariana Sosne ktory raczyl
                  skwitowac moj opis chch jako to piekne miasto ogrodow a kaszub to pojeb jakis,
                  ale MArian Sosna nigdy w CHCH nie byl...no coz na lobotomie nie ma sily. tak
                  wiec kij ma dwa konce i jak sie w jeden pierdolnie to drugi odstuknie. pozdrawiam.
              • cashoob Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 20.04.07, 12:16
                www.flickr.com/photos/97781274@N00/463887245/
                a to jak moja zona postrzega swiat...
                • paiha Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 20.04.07, 12:48
                  Fajnie. Roznorodnie. Zlapala kawalek swiata. Bardzo mi sie podoba SHTOOKA:) Od
                  razu pomyslalam, ze mozna byloby z niej zrobil jakis super popartowski
                  obraz/plakat. Kaszubie, w tym watku jej zdjecia zgina, niech powiesi w Galerii
                  albo dodaj link do watku Moje strony, mysle, ze tak bedzie lepiej. A tak w
                  ogole to dlaczego Ty za Nia, a nie ona sama za siebie? Ty taki dumny z zony czy
                  ona taka niesmiala?;)
                  Pai
                  • cashoob Re: Cashoob marudzi a jednak NZ jest krajem prawa 21.04.07, 00:30
                    ...gadaj sobie z nia sama (bez urazy), ze tak powiem, ja sie nie wcinam, jak by
                    chciala to i by powiesiela pewnie, a skoro nie powiesila to znaczy ze pewnie jej
                    sie nie chce. taka moja logika. :) pozdrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka