Dodaj do ulubionych

Wyjazd, co z kotem? :'(

12.08.15, 09:17
Witam. Razem z rodzicami i młodszym bratem jedziemy w góry. Mieszkamy nad morzem, więc to kawał drogi big_grin Mam jeszcze starsza siostrę i brata. Siostra pracuje i ma swoje mieszkanie, a brat pracuje na polu u kolegi od rana do późnego wieczora. Niestety moja Beza zostanie sama w domu. Zawsze rano daję jej jeść, głaskam ją, pieszczę.. Czasem ma mnie dość smile Ale zawsze pomruczy, posiedzi.. Rano idę do salonu po cichu i biorę ją na ręce. Teraz tak nie będzie aż przez tydzień (od tej soboty do soboty). Kotka woli załatwiać się na dworze, kuweta stoi ale nie jest prawie używana. Kto ją wpuści? Mój brat będzie wracał ok24.. Może wcześniej ale pewnie nie szybciej niż 20. Brat niedawno wrócił z Niemiec, bo tam pracował, a kotka już go trochę zapomniała. Bardzo mi jej szkoda. Mogła jechać do siostry u której kiedyś mieszkała, ale boję się że będzie znów uciekać (raz jej nie było miesiąc, ale to już inna historia). Kto ją będzie głaskal przez te ponad 10 godzin? Wiem pewnie ja się bardziej stresuje niż ona.. Nikt inny nie może do niej przyjść, sąsiedzi pracują. Hotelu nie ma w okolicy i nawet nie myśleliśmy o tym bo się boimy. Ze sobą jej na pewno nie weźmiemy.. Bardzo proszę was wszystkich o pomoc uncertain crying crying
Obserwuj wątek
    • throey Re: Wyjazd, co z kotem? :'( 16.04.16, 12:10
      Najpierw się myśli co z kotem ,potem planuje się wyjazd...
    • alllllakyshner Re: Wyjazd, co z kotem? :'( 11.04.22, 09:06
      Nie zostawiłbym moich zwierzaków
    • bozenaevil Re: Wyjazd, co z kotem? :'( 26.04.22, 14:17
      dlaczego nie chcesz jechać z kotem? To nie jest problem we współczesnym świecie, zawsze jeździmy z kotem
    • horpyna4 Re: Wyjazd, co z kotem? :'( 30.04.22, 10:41
      Sorry, ale jak się ma kota i chce się bez niego wyjeżdżać, to wcześniej należy go zaprzyjaźnić z ewentualnym opiekunem lub opiekunką. Wtedy zwierzak będzie miał mniej stresu.

Szukanie opieki w ostatniej chwili to zły pomysł, bo nie uwzględnia potrzeb psychicznych zwierzaka. A koty bywają bardzo wrażliwe.
    • lenamagda11 Re: Wyjazd, co z kotem? :'( 16.05.22, 14:41
      Najlepiej, żeby ktoś bliski do nich przychodził, nie warto wyrywać ich z domu i stresować niepotrzebnie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka