Dodaj do ulubionych

Pomocy - zlamany kregoslup

21.11.19, 14:02
Witam,

posiadam 3 kotki - Luna (9l). Mały (8l) i Bastet (5-6m).

Wszystkie zostały znalezione bądz podrzucone. Naszego najmłodszego podrzutka mamy od konca lipca. Niestety we wrześniu miała wypadek i złamała kręgosłup. Od razu zabraliśmy ją do Gorzowa Wielkopolskiego na operację. Ze względu na miękkie kostki nie można było dokonczyć operacji i lekarze zastosowali jedynie laminektomię dwoch złamanych kręgow. Od tamtej pory jezdzimy z nią 3 razy w tygodniu do Zielonej Gory na rehabilitację by wspomoc regenerację mięśni i nerwow (60km w jedną stronę - juz 3 miesiac). Kicia nie robi sama siku ale jest szansa ze zacznie chodzić i się załatwiać. Ze względu na to iz koszta operacji, rehabilitacji, badan i samych dojazdow zaczynają nas przerastać, znajoma utworzyła dla nas zbiorkę na zrzutce.
Byłabym niezmiernie wdzięczna gdyby ktoś mogł nas wspomoc chociazby nawet przez udostępnienie na Facebooku lub informację gdzie mogę się zwrocić.
Rehabilitacja ma jeszcze trwać 6 miesięcy a koszta nie maleją tylko rosną. Musimy uzbierać jeszcze pieniązki na operację a w obecnej sytuacji jest to dla nas bardzo cięzkie.

Jezeli post jest w złym temacie, usuncie - przepraszam ogromnie ale nie wiem juz do kogo mogę się zwrocić bo nie chcę by doszło do sytuacji gdzie tylko ze wzgledu na finanse bedę musiała dać jej odejsć...

zrzutka.pl/gdunvf
Rowniez jezeli ktos mial juz przypadek ze zlamanym kregoslupem badzo prosze o porady badz podpowiedzi co mozna jeszcze zrobic. Jestem biala w temacie i wiem jedynie co mi jeden lekarz badz drugi powie.

Dziękuję i przepraszam
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 21.11.19, 17:30
      podrzucilam na inne kocie forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,10264,169003442,169003442,Zlamany_kregoslup_u_mlodego_kota_.html

a gdzie sie udac to pojecia nie mam, wszedzie mnostwo kotow w potrzebie sad
      • wiesia.and.company Re: Pomocy - zlamany kregoslup 22.11.19, 18:24
        Ojejejej! Wszystko na tej akcji zrzutki jest prawdziwe, to nie jest wyciąganie pieniędzy. (Zawsze się takim zbiórkom wnikliwie przyglądam). Dzielni opiekunowie, chcą naprawdę pomóc i pomagają. I dzielna kotka! Oby się udało zebrać....
        • wiesia.and.company Re: Pomocy - zlamany kregoslup 22.11.19, 18:38
          Opublikowałam na swoim profilu na FB. Może w jakimś stopniu też pomoże. Nie miałam (odpukać) takiego przypadku, ale korzystam ze strony weterynaryjnej co w sierści piszczy (porady weterynarzy) i znalazłam m.in. trochę informacji tutaj: cowsierscipiszczy.pl/pierwsza-pomoc-kota/#uraz-rdzenia-kregowego
          Jeśli jesteś na Facebooku, to zajrzyj też na profil: Suwaczkowo. Tam są przypadku kotów, które są powypadkowe, z urazami miednicy, kręgosłupa. Zapytaj o informacje na tym profilu. Ludzie są tam wrażliwi i znają wszystko z autopsji. Powodzenia! Trzymam kciuki!
          • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 22.11.19, 21:01
            Dziękuję ślicznie!!! Na pewno tam się zwrócę o porady! Mała jest bardzo dzielna i skora do zabawy. Nie poddajemy się wink
      • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 22.11.19, 21:34
        Dziękujemy ślicznie! Niestety na w/W forum nie mogę komentować, brak uprawnień sad
        • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 23.11.19, 16:20
          wyslij maila , adresy w opisie forum, o otwarcie drzwi smile
    • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 26.11.19, 15:43
      przez strone zrzutki nie mozna udostepnic na facebooku, a to by jednak pomoglo
      • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 28.11.19, 10:02
        Wczoraj udostepnialam u siebie... można założyć własny link ale trzeba się niestety zalogowac
        • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 30.11.19, 05:59
          jak sie miewa malenstwo?
          • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 01.12.19, 19:32
            Jest pełna energii! Rusza ogonkiem a jak ja się pod brzuszkiem podtrzymuje to robi kroczki do przodu. Jeszcze na paluszkach ale powoli staje na całej stopie. Mam filmik z rehabilitacji jak chodzi ale nie mogę tutaj wkleić. Chętnie podeślę mailem albo inna droga.
            • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 02.12.19, 04:59
              Ona jest cudna!! i te szelmostwo w oczach smile

Przykre, ze zbiorka stoi sad coz, gdyby to byl pies to byloby zupelnie inaczej, koty maja zdecydowanie mniejsza sile przebicia

video musisz najpierw podeslac np do youtuba lub np vimeo i wtedy wklei link
              • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 03.12.19, 23:06
                Niestety stoi już od dłuższego czasu... nie wiem jak duży wpływ ma na to że przy zakładaniu znajoma nie zaznaczyła działu - zwierzęta... jak sie skończy założymy nowa ale już w odpowiednim dziale.

Tutaj link do Youtube z filmikiem z rehabilitacji:
                youtu.be/qId8YFAfnQY
                • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 04.12.19, 04:53
                  ladnie sobie radzi!

nie wiem czy dzial ma znaczenie, chyba i tak najwiecej odslon jest po 'linku', gdyby to byl pies, to juz bys miala pelna kwote sad
    • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 02.01.20, 04:58
      zrobilas nowa zbiorke?
      • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 02.01.20, 20:32
        Jeszcze nie, ale zrobię jak wrócę do Polski. Teraz jesteśmy z kociakiem w Niemczech
        Będziemy zbierać na wózek dla niej. Szanse na chodzenie to 50/50. Okazało się że w ogóle nie powinna mieć robionej operacji tylko od razu uspiona... Byliśmy w grudniu we Wrocławiu na badaniach i okazało się że rdzeń kręgowy jest całkowicie przerwany. A Gorzów robiąc operację bazował jedynie na zdjęciach rentgenowskich nie sprawdzając w jakim stanie jest rdzeń.... I tak naciagneli nas na ogromne koszta i przez to przywiązaliśmy się do niej ogromnie.
        • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 03.01.20, 01:51
          to bardzo przykre, ze tak ulozylo, niestety co wiedzy i kompetnecji wetow moglabym ksiazke napisac sad

ona jest taka slodka
    • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 31.01.20, 03:12
      jakies wiesci?
      • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 01.03.20, 22:33
        Na razie cisza... czekam na odpowiedz z izby weterynaryjnej... zlozylam oficjalna skarge na klinike ktora wykpnala operacje. Zbieram sie zeby zalozyc nowa zbiorke na wozek i ortezy bo z rehabilitacja już raczej nic nie da...
        • mysiulek08 Re: Pomocy - zlamany kregoslup 02.03.20, 05:30
          Dzieki, ze sie odezwalas, myslalam o was
          • ettariel Re: Pomocy - zlamany kregoslup 03.03.20, 19:47
            Dzięki, mialam dużo na głowie, zajęcia, szkolenia w Niemczech i praca... do tego jeszcze kicia i nie wyrabiam czasami juz... musialam z rehabilitacji na razie zrezygnować bo nie mam kiedy nawet na nia pojechac... ale dziękujemy za pamięć. Jak założę nowa zrzutke lub izba siw odezwie dam na pewno znać 😉
    • ken-ya Re: Pomocy - zlamany kregoslup 20.03.20, 18:58
      Moja stara suka tez miala problem sie wysikac, Stawialam ja na nuzki i recznie przyciskalam troche na pecherz , nie mal natychmiast sie wysikala na sciereczke ,a potem biegala zadowolona. No i tak juz do konca ok 2lata. Jestem na recie to moge chodzic kolo niej.Podawalam tez do jedzenia kilka lyzek herbatki z macznicy lekarskiej. Macznice przywozilam z lasu . Przynioslam tez ta rosline do siebie na dzialke i posadzilam pod drzewami. To dla niej i dla siebie, na pecherz. zwierzeta w lesie nie maja doktora -ale maja macznice..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka