Dodaj do ulubionych

brzydki zapach z buzi

24.04.07, 21:54
nasza kotka ma bardzo brzydki zapach z buzi, strach, jak otworzy pyszczek smile
wet powiedział, że raczej niewiele można z tym zrobić, dał jej witaminy
(chyba B, nie wiem jakie, takie zielone pastylki)
dajemy jej te witaminy, ma po nich lepszą sierść i ogólnie może mniej
przykrego zapachu, ale nie na tyle mniej jak byśmy chcieli
znacie jeszcze inne sposoby na to?
aha, kotek jest "blockersem", nie wychodzi
Obserwuj wątek
    • winieta Re: brzydki zapach z buzi 25.04.07, 12:30
      A może po prostu trzeba oczyścić zęby z kamienia ? Nie piszesz ile kotka ma
      lat, czym ją karmisz, czy oprócz brzydkiego zapachu z buzi obserwujesz jakieś
      inne objawy ze strony układu pokarmowego ?
    • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 22.05.07, 21:23
      rzeczywiście, to pewnie sprawa kamienia na ząbkach, teraz to już trzeba go
      usunąć. Pewnie też karmisz ją czymś co jej nie służy. Mojej kotce zdecydowanie
      poprawił się oddech i stan zębów i dziaseł po tym jak przestałam dawać jej
      puszki, a poprzestałam na Purinie One. Koleżanka mnie namówiła, a ona ma
      hodowlę więc raczej wie co mówi. i nie żałuję.
      Pozdrawiam
    • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 22.05.07, 22:52
      Potwierdzam, że Purina One naprawdę pomaga. Moja Szarotka ma już 11 lat i miała
      poważne problemy z zębami a co za tym idzie z zabijającym oddechem. Muszę
      niestety się przyznać, że przez lata karmiłam ja różnymi puszkami z
      supermarketów - co na zdrowie jej nie wyszło. Po czyszczeniu zębów przeszłam
      tylko na suchą karmę Purina One Adult, polecił mi ją weterynarz. Na początku
      nie za bardzo chciała ją jeść, więc dodawałam jej po trochu do puszek żeby
      przywykła do nowego smaku i teraz je już tylko suchą karmę. Uwielbia Purine z
      łososiem. Naprawdę warto przejść na tą karmę. Oddech cudny a i jakiś błysk
      figlarny w oku się pojawił.
      • merezka Re: brzydki zapach z buzi 25.05.07, 01:14
        Gdzie kupujecie Purinę One i ile ona kosztuje?
        • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 28.05.07, 22:58
          Ja kupuję w supermarkecie (czasem w carrefourze, a czasem w Auchan) w
          warszawie. A płace ok 12 zł za duże opakowanie (800g) bez względu na smak.

pozdrawiam
        • kazio27 Re: brzydki zapach z buzi 29.05.07, 10:17
          merezka
          Ja też kupuje w supermarketach bo z tego co mi się wydaję to Puriny One nie ma
          w sklepach zoologicznych, ale nie jestem pewna - za to w różnych sieciówkach
          powinnaś dostać bez problemów.
          • aregula Re: brzydki zapach z buzi 29.05.07, 11:48
            Przeszukałam sklepy internetowe - maja Purinę różnoraką, ale Puriny One nie
            stwierdziłam. W supermarketach jest, ale liczyłam, że w internecie kupię taniej.
            • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 30.05.07, 20:50
              Rzeczywiście, w sklepach internetowych Puriny One jeszcze nie spotkałam. Tak
              czy tak cena 12 zł za duże opakowanie jest do przyjęcia.
              Purina One organizuje też taką akcję dotyczącą zdrowia kota,jak chcecie to
              poczytajcie sobie na www.purina-one.pl. Ja nas zarejestrowałam.
      • aregula Re: brzydki zapach z buzi 05.06.07, 10:48
        A długo tak dodawałas? Bo ja próbuję od paru dni, a kota zachowuje się jak
        Kopciuszek - wyjada z miski puszkowe mięsko, a Purinę omija... A puszka wcale
        nie jest "wysokiej próby", specjalnie wzięłam zwykła, z Biedronki, żeby jej
        mniej smakowała! Kota ma niecałe 7 lat.
        • merezka Re: brzydki zapach z buzi 09.06.07, 01:11
          A dawałaś kotu wcześniej jakąś inną suchą karmę? Jeśli tak, to może spróbuj
          wymieszać z tą suchą, a puszkę w ogóle odstaw.
          Dziwna sprawa z tymi karmami. Na szczęście u nas nie było problemu - purina z
          łososiem (w końcu kupiłam) zasmakowała za pierwszym podejściem.
          • aregula Re: brzydki zapach z buzi 13.06.07, 11:17
            He, he, łatwo powiedzieć: odstaw puszkę! Ja od paru dni śniadania spokojnie
            zjeść nie mogę, bo ona ryczy w sprawie puszki.Do tego ładuje mi sie na stół w
            kuchni i rozkłada na całej powierzchni, tak że na moje muesli już miejsca nie
            ma, żeby przypadkiem nie było, że skoro ogłuchłam, to jeszcze ślepa jestem i
            jej nie zauważę!

A poważnie to przestałam mieszać Purinę z puszka, bo to marnotrawstwo było.
            Teraz rano i wieczorem dosypuję Puriny, a po południu, na powitanie jak wracam
            z pracy, daję troszkę puszki, staram się coraz mniej.

Ona Purinę je, swoje stare suche też podgryza, ale to jej nie przeszkadza
            awanturować sie o puszkę...
            Ciekawe, kto kogo przetrzyma...
            • merezka Re: brzydki zapach z buzi 13.06.07, 15:54
              No to współczuję Ci, bo nie ma nic gorszego, jak patrzenie w takie proszące
              oczy... Mam nadzieję, że to jej minie i w końcu się przestawi.
              Bierzecie udzial w tym programie Puriny?
              • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 13.06.07, 22:21
                Ja biorę, pisałam już wyżej. I zamierzam wziąć udział w tym konkursie.
              • aregula Re: brzydki zapach z buzi 14.06.07, 09:56
                Te oczy nie proszą, one żądają! Ale kto wie, kto wie... dzisiaj rano ryk ustał
                po nasypaniu Puriny do miski...
                Na stół wlazła, ale już sie nie rozkładała demonstracyjnie. Koci "cukierek",
                czyli witaminka serowa ją usatysfakcjonowała, jak rzuciłam na podłogę, to już w
                parterze została.
                Zostanie problem jak się pożegnać z popołudniową porcją puszki...
                W programie Puriny bierzemy udział, nawet dostałam mail'a coby dane adresowe
                przysłac, bo łapiemy się w pierwsze 5000 i prezenty dostaniemy!
                • merezka Re: brzydki zapach z buzi 14.06.07, 22:37
                  To podobnie jak i my, też mają coś pocztą wysłać. Jak mi się będzie chciało, to
                  wyślę im nawet parę zdań do tego konkursu.
                  U nas też witaminki serowe są bardzo lubiane
                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 15.06.07, 12:34
                    W zaprzyjażnionym sklepie zoologicznym mówią, że serowe witaminki to przebój
                    roku! Wszystkie koty je uwielbiają. Inne smaki szybko się nudzą, a na serowe
                    jest popyt zawsze!
                • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 15.06.07, 20:47
                  aregula
                  Świetnie Cię rozumiem moja ma taki tupet, że rano jak jest głodna to na
                  beszczela przychodzi siada na mnie i łapą dotyka mi oka żebym tylko już wstała.
                  Pozdrawiam
                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 16.06.07, 11:07
                    Na to pomaga rzut kotem przez cały pokój o 5 rano, kilka razy, ale we wczesnej
                    młodości (kota oczywiście)!...
                    Teraz jest tak wyćwiczona, że nie przyjdzie mnie deptać, póki się radio nie
                    włączy! Czyli jak chcę pospać w niedzielę, to ustawiam np. na 10.00 i mam
                    spokój.
                    A jak się wcześniej obudzę, to widzę figurkę siedzącą cierpliwie na dywanie
                    przy łóżku, czasem jeszcze wpatrzoną w wyświetlacz radia... Kino za darmo...
                    Obie mamy charakterki, ale już prawie 7 lat razem, więc chyba się dotarłyśmy...
                    • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 19.06.07, 22:15
                      aregula
                      No my to już też wiekowy związek jesteśmy smile
                      Ja jak się zakryję kołdrą żeby mi oczy zostawiła w spokoju to się czasem na
                      mnie obraża i potem udaje, że mnie nie widzi cały dzień - strasznie uparta
                      chyba ma to po swojej pańci smile
                      • aregula Re: brzydki zapach z buzi 20.06.07, 08:32
                        Ech, wczoraj było pranie kota... Futro ma jak niedźwiedź, na szczotkę reaguje
                        lepiej niż byk na czerwoną płachtę, skutkiem tego jest wysokogatunkowy filc i
                        kołtuny, a czasem bonusowo oblepiony tyłek. No i wczoraj już miarka "aromatu"
                        się przebrała.
                        Syn trzymał przód, ale udało się tylną łapę tak podwinąć, żeby krwią spłynął.
                        Ja miałam lepiej, bo trzymałam za ogon i prałam - tylko dwa delikatne sznyty na
                        dłoni.
                        Chwilowo się nie odzywamy...
                        • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 20.06.07, 22:39
                          No to i tak dobrze się skończyło ja spróbowałam tylko raz w życiu ją wykąpać i
                          więcej się nie odważę. Miałam podrapanę całe ręce i prawie całe ciało, włacznie
                          z policzkiem - wywinęła się i wczepiła na maxa we mnie - myślałam, że tego nie
                          przeżyję bez operacji plastycznych smile Byłyśmy na siebie mocno obrażone dopiero
                          na następny dzień wybawiłam ją spod łóżka i to ledwo, ledwo bo normalnie to jak
                          jej sypie Purinę z łososiem to się o nogi ociera i mruczy a tu łaskawie po paru
                          minutach wystawiła pyska. Koty chyba naprawdę nie lubią wody, dla mojej to
                          zdecydowanie za duży stres. Moje gratulacje aregula bo to nie lada sztuka
                          wykąpać sierściucha smile
                          • aregula Re: brzydki zapach z buzi 21.06.07, 08:34
                            Ach, skąd ja znam te klimaty! Ja to chyba po prostu wredna małpa jestem...
                            Już parę razy w życiu to robiłam, oczywiście przymusowo, a nie z powodu dbania
                            o urodę kotka i za każdym razem groziło to śmiercią bądź kalectwem!
                            A syn pomagał mi po raz pierwszy, wcześniej był za mały i robiłam to sama!
                            Purinka się chrupie, ale ja jestem jeszcze obchodzona trochę szerszym łukiem...
                            • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 23.06.07, 22:56
                              aregula
                              Jak tam zawarłyście już rozejm?
                              A Ty się zarejestrowałaś na stronie Puriny One?
                              • aregula Re: brzydki zapach z buzi 25.06.07, 15:29
                                A owszem, owszem, w koncu ja tą miska rządzę, to się mnie choć czasem szanuje...

Do Puriny One się zapisałyśmy, nawet już na prezenty oczekujemy, bo obiecali
                                mail'em!
                                • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 25.06.07, 22:22
                                  Też dostałam takiego maila. Mi to się marzy wyjazd do SPA smile jestem strasznie
                                  zmęczona. Może uda nam się wygrać. Jeszcze nigdy nic w życiu nie wygrałam może
                                  promocja Puriny One sprawi, że uwierzę w to, że naprawdę można coś w promocjach
                                  wygrać.
                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 26.06.07, 11:27
                                    No, ale żeby pojechać do SPA, to trzeba jakieś wypracowanie zdaje się napisać,
                                    a takiego męstwa to ja raczej nie wykażę. Zwłaszcza, że w te wygrane mało
                                    wierzę. Znaczy wierzę, ludzie wygrywają, ale inni, nie ja!
                                    Prezenty dla kota będą musiały nam wystarczyć, o ile w ogóle coś dostaniemy, bo
                                    ja to uwierzę, jak mi ze skrzynki wypadnie...
                                    • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 26.06.07, 11:57
                                      No coś Ty przecież Ty strasznie fajnie piszesz ... ale bardzo dobrze nie pisz
                                      ja będę miała większe szansesmile Na stronie Puriny wyczytałam, że trzeba napisać
                                      jak kot przechodził ten program 30 dni dla zdrowia kota i wtedy można wygrać
                                      zapas karmy a najlepszy opis wygra jeszcze SPA. No ale póki nie dostanę od nich
                                      tego pakietu startowego to też nie uwierzęsmile
                                      Pozdrawiam
                                      • aregula Re: brzydki zapach z buzi 26.06.07, 14:21
                                        Dzięki za komplement!
                                        Pisze mi się nieźle, ale żeby taki "dziennik kota" wysmażyć, to by trzeba
                                        troche systematycznie, a to już mi się nie chce, zwłaszcza że nie bardzo wierzę
                                        w jakąkolwiek wygraną.
                                        Poza tym wcale nie wiem, czy ta Purina One taka najlepsza, bo na razie ciągle
                                        jakieś sensacje brzuszkowe się dzieją - mniejsze, ale jednak. Póki co mam
                                        nadzieję, że chodzi o przystosowanie do "nowego". Mam jeszcze półtora
                                        opakowania (800 g) i nie kupię następnych, jeżeli brzuszek się nie przyzwyczai.
                                        Życzę powodzenia i trzymam kciuki!
                                        • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 26.06.07, 21:59
                                          No, co racja to racja ... systematyczność to też nie najmocniejsza moja
                                          stronasmile ale powiedziałam sobie, że jak dostanę od nich upominek to się zawezmę
                                          i napiszę.
                                          Wiesz to rzeczywiście może być kwestia przystosowania do Puriny a nigdy
                                          wcześniej nie miała takich problemów przy nowej karmie?
                                          Pozdrawiam
                                          • aregula Re: brzydki zapach z buzi 27.06.07, 09:11
                                            Owszem, zdarzało się, dlatego nie panikuję. Poza tym sytuacja się na pewno nie
                                            pogarsza, a nawet nieśmiało można powiedzieć, że się polepsza. Nie katowałabym
                                            jej przecież bez końca, gdybym widziała, że jest do bani!
                                            Poza tym wczoraj, mimo "obiadowej" porcyjki mięska z puszki (raz dziennie i
                                            coraz mniej), wieczorem miseczka z Puriną była wypucowana!

A propos jeszcze chwila i jak zbiorę te posty, to będę miała sprawozdanie z
                                            życia i żywienia kota gotowe...
                                      • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 26.06.07, 21:49
                                        A ja wierzę w takie konkursy: mój brat wygrał kiedyś zapas zupek w proszku,a
                                        przyjaciółka mascarę na jakimś blogu. Ciekawe ile opakowań liczy sobie ten
                                        zapas karmy na cały rok...
                                        • aregula Re: brzydki zapach z buzi 27.06.07, 09:05
                                          Ależ ja, broń Boże, nie mówię, że nie wierzę w ich uczciwość! Na pewno nagrody
                                          są i na pewno ktoś je wygra, tylko że również (prawie...) na pewno nie będę to
                                          ja!
                                          Nie mam farta w żadnych loteriach i konkursach (ileż lat już utrzymuję
                                          totolotka!...), więc bawię się w nie umiarkowanie, tyle żeby nie odbierać sobie
                                          wszystkich szans (kto wcale nie gra, ten na pewno nie wygra...), ale też i nie
                                          spracować za bardzo, bo bez sensu.
                                          • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 29.06.07, 20:53
                                            No ja też wierzę, że w końcu mi wyślą ten pakiet startowy bo jak nie to chyba
                                            normalnie zmienię karmę smile ale jeśli mi się uda wygrać (w co wierzę trochę tak
                                            jak i Ty) to normalnie napiszę do Puriny One list dziękczynny i poproszę żeby
                                            go wydrukowali, że jednak normalni ludzie mogą wygrać w takich promocjach.
                                            • aregula Re: brzydki zapach z buzi 02.07.07, 10:38
                                              Też już zaczynam powarkiwać na skrzynkę listową - obiecane dwa tygodnie minęły
                                              tydzień temu, a przesyłki ani widu...
                                              • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 04.07.07, 22:32
                                                Kurcze u mnie też pusta skrzynka ... chyba przedzwonie do Puriny i dowiem się
                                                co się dzieje.
                                                • degustata Re: brzydki zapach z buzi 05.07.07, 00:53
                                                  Pewnie ze tak. trzeba sie upomniec, moze cos tam im sie zapodzialo i stad te
                                                  problemy.
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 05.07.07, 10:36
                                                    A w ogóle ktoś już od nich coś dostał (z tych, co mieli obiecane)?! Niech się
                                                    przyzna, bo zwątpienie blisko!...
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 05.07.07, 20:43
                                                    Miałam zadzwonić i szczerze mówiąc zapomniałam smile ... ale jutro jak nic
                                                    zadzwonię do nich z samego rana.
                                                  • fixjam Re: brzydki zapach z buzi 06.07.07, 23:22
                                                    jutro sobota, wiec moze sie nie udac, chyba ze firma pracuje nawet 6 dni w tyg.
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 08.07.07, 15:01
                                                    fixjam
                                                    Dzięki, że mnie ktoś uświadomiłsmile Ostatnio żyje w ciągłym biegu, więc mi trochę
                                                    dni uciekają. Ale moje kumpele dobrze pamiętały, że jest coś takiego jak
                                                    weekend i teraz mam kaca giganta ( w sumie nie wiem co gorszesmile. Może ktoś zna
                                                    czarodziejski sposób na ból głowy - bo leki mnie zawodzą - help !!!

Nie będę nawet sprawdzać czy ludzie w Purinie wiedzą, że dzisiaj jest niedziela
                                                    czy może pracująsmile
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 09.07.07, 09:22
                                                    Żeby z powodu pijaństwa kocie sprawy zaniedbać!? A fe! Cierp teraz! Kot o tym
                                                    wie?...

Przy okazji doniesienie z "frontu": mięsko z puszki jest coraz mniej
                                                    interesujące, zaryzykowałabym, że prawie wcale. Jak mało bym nie dała, to
                                                    zawsze ok. połowy zostanie do wyschnięcia i wyrzucenia. Cichutkie "hurra"?...
                                                  • goldfire Re: brzydki zapach z buzi 09.07.07, 21:20
                                                    Widze, ze sa jakies problemy z otrzymaniem próbek od Puriny to ciekawe. Szczerze
                                                    mowiac to wtpie, bo nie po to sie robi 30 dniowy program, zeby nie dac karmy dla
                                                    kota. Na pewno wszystko wypelniliscie w zgloszeniu, lacznie z adresem? moze wina
                                                    lezy po stronie zglaszajacego smile ? Moze wina to zle slowo... niedopatrzenie big_grin
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 10.07.07, 09:17
                                                    w zgłoszeniu nie podaje się adresu, tylko e-mail.
                                                    dostałam mail'a, żeby podać adres, bo łapię się na pierwsze 5000
                                                    zarejestrowanych, którym należy sie "pakiet startowy".
                                                    odpisałam natychmiast, adres pocztowy podając.
                                                    i czekam piąty tydzień - obiecywali wysłać w ciągu dwóch.
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 10.07.07, 10:53
                                                    A mnie zdjęła litość nad skacowaną i zadzwoniłam sama.
                                                    Pani powiedziała, że paczki się "właśnie wysyłają", dziś - jutro wyjdą...
                                                    Przez litość nie spytałam o powód miesięcznego opóźnienia, jeszcze parę dni
                                                    poczekam. Ale jak nie dojdzie, to...... kota na nich naślę!
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 13.07.07, 22:36
                                                    aregula
                                                    Jesteś Wielka !!!
                                                    Dzięki za info o Purinie ... ja miałam dołka ... normalnie chyba się zwolnię z
                                                    pracy ... traktują mnie gorzej niż niewolnikasad buuuuu padam na ryjka buuuuuu
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 15.07.07, 23:19
                                                    Moja kicia chyba choruje razem ze mną ... dzisiaj nawet nie zerknęła w stronę
                                                    miski z Puriną a to naprawdę zły znak ...prawie cały dzień nic nie jadła ...
                                                    jak jutro nie zacznie wcinać to będę musiała jej zafundować wizytę u doktora
                                                    czego szczerze nienawidzi. Robi się cała skostniała i stara się nawiać smile
                                                    Aregula a jak tam u Ciebie życie płynie?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 16.07.07, 12:00
                                                    Life is brutal and full of zasadzkas. And sometimes kopas w dupas. Stare, ale
                                                    jare...
                                                    W taki upał też bym nie jadła - u nas też spożycie Puriny spadło.
                                                    Jakbym miała leciec do weta za każdym razem, gdy kota komentuje zawartośc miski
                                                    zamiast jeśc, to już bym tam zamieszkała.
                                                    Jak kot nie pije - to jest niepokojący objaw, ale jak nie je, to można
                                                    spokojnie poobserwowac.
                                                    Coś mi się stało z literka "c" z kreską na górze - znaczy nie mam, sorki...
                                                    Trzymajcie się i nie dajcie się!
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 16.07.07, 21:42
                                                    Dzisiaj z rana już się przeprosiła z Puriną smile ale masz rację w taki upał to
                                                    nic dziwnego, że nie jadła, ja też dopiero teraz wcinam. Racja, najważniejsze
                                                    żeby piła. Ja mam chyba poczucie winy, że ostatnio mało mam dla niej czasu
                                                    dlatego taka przewrażliwiona jestem smile
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 18.07.07, 10:02
                                                    No, chyba się zeźlilam!
                                                    Właśnie chciałam zacząć kolejne śledztwo, gdzie ta nieszczęsna paczka dla kota,
                                                    aż tu dostałam kolejnego mail'a, żeby wypełnić formularz rejestracyjny, to w
                                                    ciągu dwóch tygodni wyślą.
                                                    Wypełniłam te same dane, które podawałam dzięki Bogu 6. czerwca, ale
                                                    cierpliwość zaczyna mi się kończyć!
                                                  • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 19.07.07, 21:44
                                                    Oj to chyba jakiś wielki bałagan tam mają. Albo są zawaleni ilością zgłoszeń.
                                                    Ja się przyzneję - adresu od razu nie wysłałam.
                                                    Tak czy tak, na potwierdzenie tego, że Purina to jednak niezła karma opowiem
                                                    Wam, że oststnio odwiedziłam kolegę, który ma dwa koty - rasy mi się mylą i nie
                                                    napisze jakie, w każdym razie jeden jest niebieski, a drugi szary i ma
                                                    ciemniejszą głowę i taki troche spiczasty ryjek (syjamski?). Nieważne, oba
                                                    bardzo rasowe, oba jedzą Purinę, mają się bardzo dobrze, a kolega mówi, ze nie
                                                    zamierza przepłacać i kupowac jakiś drogich karm skoro moze kupić dobrą tanią.
                                                    Oczywiście daje im tez inne rzeczy do jedzenia (znaczy mięso), ale głównym
                                                    składnikiem ich pożywienia jest własnie Purina.
                                                    pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 20.07.07, 09:01
                                                    Bałagan jak siedem nieszczęść, niestety nie pierwszy raz się z czymś takim
                                                    spotykam.
                                                    Ale karma rzeczywiście w porządku i niedroga.
                                                    Kota ma 7 lat i tyleż czasu walczę z chlewikiem wokół misek, jako że miska
                                                    służy do przechowywania jedzenia, a konsumpcja musi odbywać się obok. I to broń
                                                    Boże na plastikowej podkładce, tylko jeszcze kawałek dalej. A jak dołożylam
                                                    drugą podkładkę, to się wynosi jeszcze dalej. Różnica taka, że oprócz podkładki
                                                    i podłogi do umycia jest jeszcze druga podkładka... Trzeciej dokładać nie
                                                    próbowałam, bo byśmy już w przedpokoju wylądowały z tym kramem...
                                                    A najprzyjemniej jest wynieść mięsko na dywan do przedpokoju i tam konsumować,
                                                    a już szczyt luksusu, jak się uda na dywan do salonu przemycić!...
                                                    Oczywiście wynosi się pięć kawałków mięska, a zjada trzy, więc jak ślepa pani
                                                    nie zauważy i wdepcze w dywan, to trzeba się szybko ewakuować, bo niezadowolona
                                                    jakaś jest...
                                                    Kocicy Purina One smakuje, a ja jestem szczęśliwa, bo odkąd ją je, to jest
                                                    czysto - puszki wyeliminowane (prawie...), a moja kieszeń nie jęczy.
                                                    Nie raz myślałam o przejściu na lepszą, suchą karmę, ale ceny mnie szybko
                                                    weryfikowały. Purina One wydaje się być "złotym środkiem"!
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 25.07.07, 19:51
                                                    Wręcz przeciwnie wierzę, że zawiadomienie które znalazłam w skrzynce, że czeka
                                                    na mnie polecony to właśnie wysyłka od PurinysmileNie wiem tylko kiedy uda mi się
                                                    dotrzeć na pocztę (szczerze tego miejsca nienawidzę - tam są zawsze mega
                                                    kolejki)
                                                    Ucieszyłam się ogromnie, że nie tylko moja kotka ma takie maniery przy stolesmile
                                                    dodam, że też mamy podkładkę !!!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 25.07.07, 14:36
                                                    Wszyscy już porzucili nadzieję?!
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 28.07.07, 20:23
                                                    aregula
                                                    Nie trać nadzieji w poniedziałek pójdę na tę cholerną pocztę i jak nic napiszę
                                                    Ci, że odebrałam paczkę z Puriny wink
                                                    Pozdrawiam
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 29.07.07, 17:10
                                                    aregula
                                                    A do kiedy trzeba wysłać do Puriny te "wypracowania"?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 30.07.07, 10:12
                                                    Witam.
                                                    Nie mam pojęcia, w ogóle żadnych terminów tam nie widziałam.
                                                    Sądząc po "rozstrzale" w podawanych terminach wysyłania przesyłek do nas, akcja
                                                    jest nieustająca i najważniejsze, żeby był ruch w interesie...
                                                    Poza tym zalogowanie się za pomocą WŁASNEGO HASŁA I LOGINU, pięć razy
                                                    sprawdzonego, jest niewykonalne.
                                                    Już w rozpaczy zarejestrowałam się po raz drugi, na syna, wszystko zanotowałam
                                                    i też zalogować się nie mogę.
                                                    Po użyciu opcji "zapomniałem hasła" przysyłają mi to, którego używam i które
                                                    nie działa...
                                                    Niech żyje profesjonalizm!
                                                    Jak tam polecony, czyżby jednak?............
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 31.07.07, 22:51
                                                    Witam,
                                                    ... aż się boję napisać ale jeszcze nie dotarłam na pocztę. Skończy się na tym,
                                                    że przesyłka wróci do odbiorcy a ja nawet nie będę wiedziała co to było.
                                                    Ponieważ nie mogę Ci tego zrobić obiecuję, że do końca tygodnia dotrę na
                                                    pocztę. Rozumiem, że u Ciebie nadal Purinowa cisza .... sad
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 01.08.07, 09:37
                                                    Jeszcze chyba drugie awizo Ci się należy i z tydzień powinni poczekać, więc
                                                    może dasz radę...
                                                    U mnie cisza, w skrzynce tylko kolejne rachunki!
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 01.08.07, 20:28
                                                    To już niestety drugie awizo smile ale myślisz, że Purina wysyła to jako list
                                                    polecony czy też powinna być zaznaczona paczka ? Jestem tak nastawiona na to,
                                                    że to przesyłka od Puriny, że normalnie nie wiem co zrobię jak to będzie coś
                                                    innego ...
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 02.08.07, 08:56
                                                    Ja Ci nie chcę odbierać nadziei, ale wątpię, żeby oni to wysyłali poleconym...
                                                    Raczej paczuszką, którą listonosz upchnie w skrzynce, najlepiej tak, żebyś z
                                                    przodu nijak wydobyć nie mogła - przerabiałam z różnymi katalogami i innymi
                                                    promocjami. Niedawno syn wyrwał ze skrzynki katalog zostawiając zaklinowaną,
                                                    grubą kopertę, która nie przeszkadzała listonoszowi przez kolejne kilka dni.
                                                    Znaczy wyjmowaliśmy kolejną korespondencję, a koperta dalej tkwiła...
                                                    Także spodziewaj się raczej jakiegoś rachunku albo innej, równie przyjemnej
                                                    rzeczy!
                                                  • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 03.08.07, 22:57
                                                    No ja tez mam w skrzynce awizo - więc moze to równiez purinowa przesyłka? Na
                                                    pocztę nie zdążyłam, więc dowiem się w poniedziałek.....
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 04.08.07, 23:05
                                                    aregula
                                                    W poniedziałek moja ostatnia szansa jak nie odbiorę to wróci do nadawcy ... ale
                                                    może masz rację, że przesyłka od Puriny powinna się normalnie w skrzynce
                                                    zmieścićsmile
                                                    No to do poniedziałku bo rozumiem, że u Ciebie nadal nic ...
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 08.08.07, 23:17
                                                    aregula
                                                    No coż to niestety nie była Purina ... sad a jak u Ciebie?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 09.08.07, 08:42
                                                    Ech, że też mi się zawsze muszą sprawdzać kiepskie przeczucia...
                                                    Sorki.
                                                    U mnie oczywiście też nic. Ale może dziś dla odmiany do nich
                                                    zadzwonię? Zaczynam być ciekawa, co też mogą mi powiedzieć...
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 10.08.07, 13:48
                                                    Cisza. Dzwoniłam do nich przedwczoraj, podobno przesyłki wychodzą co
                                                    tydzień, jest bardzo dużo zgłoszeń i trzeba czekać. Trochę dziwne, w
                                                    końcu to tylko te pierwsze 5000 miało dostać? No i po co obiecanki,
                                                    że w ciągu dwóch tygodni?
                                                    Ja tam nikomu nie żałuję, niech wszyscy dostaną, ale coraz bardziej
                                                    zaczyna mi to wyglądać na mało sprytny sposób pozyskiwania danych
                                                    osobowych do swojej bazy.
                                                    A niech mają, ja się swoich danych nie wstydzę. No i przy okazji
                                                    odkryłam dobrą karmę dla kota.
                                                    A kotu nie mówiłam, że będą prezenty, więc nie musze się teraz
                                                    tłumaczyć...smile
                                                    Do 29.08 jestem na urlopie, więc raczej tu nie zajrzę, do napisania!
                                                  • pisklak9 Re: brzydki zapach z buzi 10.08.07, 21:26
                                                    Może mają jedną osobę do wysyłania tych 5 000 paczek? Jestem dobrej
                                                    myśli i życzę miłego urlopu.
                                                    A Purinę i tak kupowalam....
                                                  • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 12.08.07, 22:58
                                                    No dobra to zapaliła mi się jeszcze iskierka nadzieji smile ale jak w
                                                    skrzynce nic nie będzie jak aregula wróci z urlopu to normalnie
                                                    chyba pojadę do Puriny i powiem, że sama odbiorę tę przesyłkę smile
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 30.08.07, 12:44
                                                    Niech Wam się pochodnia zapala, a nie iskierka!!! Przyszła paczka!!

Przyszła jakiś tydzień temu, polecona, odbiór za podpisem.
                                                    W paczce mała karma (200 g), długopis firmowy, notesik na magnes do
                                                    lodówki i broszurka.
                                                    Niby nic, a cieszy. Dobrze tylko, że kotu nie obiecywałam, bo dla
                                                    niej (poza karmą) nic... Znaczy jakaś zabawka by się przydała, albo
                                                    co...
                                                    Wiem, wymyślam, ale od Whiskasa dostała i miseczkę, i rybkę na
                                                    wędce, i jeszcze plecaczek (no, to już raczej nie dla kota, ale
                                                    zaprzyjaźniona dziewczynka była zachwycona!)
                                                    Także koniec gehenny smile, odszczekuję wszystkie obelgi, widocznie
                                                    rzeczywiście mają mało ludzi, albo wysyłają tych paczek więcej, a
                                                    5000 jest po to, żeby się ludziska sprężali.
                                                    A Purinę One kupuję i i tak bym kupowała, bo kot lubi, a na
                                                    pieniądze (choć trochę mięska z saszetek daję) i tak wychodzi
                                                    korzystniej, niż przedtem.
                                                    No i ten porządek wokół misek! Bezcenny!!!
                                                    Pozdrawiam!!!
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 07.09.07, 13:56
                                                    Powiesiłyście się z rozpaczy, zanim zdążyłam?!..................
                                                    Halo, jest tam kto?!
                                                  • aregula Re: brzydki zapach z buzi 31.07.07, 08:28
                                                    No i?????!!!!!
                              • degustata Re: brzydki zapach z buzi 29.06.07, 13:09
                                Czesc witam, mozesz dokladniej wyjasnic o co chodzi w tym programie i gdzie to
                                sie rejestruje. Z gory dzieki.
                                • liddkka Re: brzydki zapach z buzi 29.06.07, 20:46
                                  Czesc,
                                  Zajrzyj na ich strone www.purina-one.pl tam jest dokładnie opisana cała
                                  promocja teraz też jak kupowałam Purinę to była dołączona do opakowania ulotka.
                                  Generalnie należy przez 30 dni dawać Purine One i opisywać jakie zmiany zaszły
                                  u Twojego kota. Można wygrać zapas karmy i dodatkowo wyjazd do SPAsmile
    • kris_2817 Re: brzydki zapach z buzi 01.06.07, 18:14
      Ja też kupuje Purinę i o tej akcji słyszałem. Zrobiłem nawet test mojemu kotu i
      wyszedł całkiem, całkiem.
      Ale szczerze mówiąc to puszki też czasem daję. Nie często, ale zdarza mi się.
      Jak na razie kamienia na zębach nie mamy smile
      pozdrawiam kris
    • burgundziak Re: brzydki zapach z buzi 17.06.07, 16:33
      Witam,
      Moja Nitka ostatnio miała usuwanie kamienia, bo zapach z pysia był nieznośny...
      i co sie okazało, że bidulka miała pod dziąsłem ropę i pewnie dlatego tak
      cuchnęło sad Ale teraz pysio pierwsza klasa!! big_grin
      Lepiej sprawdzić kotkowi ząbki i dziąsła, bo jeśli pysio nieprzyjemnie pachnie
      to jest to oznaką jakiś dolegliwości...
    • msqlek Re: brzydki zapach z buzi 27.06.07, 23:57
      Zapewne rzecz tkwi w problemach z jamą ustna kocura. Na poczatek polecam wizyte
      u weterynarza no i przerzucenie sie na jakies bardziej 'dentystyne' karmy,
      chocby na cos w rodzaju tego: animalia.pl/produkt.php?id=5819 W tym samym
      dziale takze inne karmy. Warto dac do sprobowaniu milusińskiemu, niech wybierze
      najlepszą.
      • po.prostu.ona To może być problem z nerkami 25.07.07, 19:41
        Bardzo często niemiły zapach z kociego pyszczka towarzyszy chorobom nerek. Zrób
        kotu badanie krwi. Z karm czyszczących zęby ja polecam Royal Canin Oral. Jest
        też spray do kociej paszczy firmy Trixie, który kupiłam w animaliach. Świetnie
        sprawdził się u mojego kocurka. Ale badania kotu zrób. To nie majątek, a
        będziesz wiedziała, na czym stoisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka