Dodaj do ulubionych

Cenisz dobre dziennikarstwo?

25.10.14, 09:14
Cenisz dobre dziennikarstwo? Pod tym hasłem portal zachęca do wykupienia drogiego abonamentu umożliwiającego czytanie tekstów stworzonych przez dziennikarzy Gazety.

Nie jestem przekonany, czy warto. Na tym forum będę się dzielił wrażeniami i uwagami na temat przeczytanych na portalu treści. Również zachęcam do komentowania i zgłaszania nowych wątków.

Kornel

Obserwuj wątek
    • cherbata.mientowa Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 29.10.14, 18:49

Kornel, gratuluje realizacji pomyslu ktory tlil sie we mnie od dawna.
      Czytajac zalosne popisy "redaktorskie" gazecianych pismakow zastanawialam
      sie skad GW bierze tych...szukam eufemizmu...pryszczatych ignorantow
      do wygniatania portalowych tekstow uprzejmie zwanych artykulami.
      Nie zdarzylo mi sie jeszcze przeczytac dziennego wypustu "artykularnego"
      bez wdepniecia w redaktorskie guano. Czy to stylistyczne, czy gramatyczne,
      czy, najczesciej, merytoryczne. Portal gazeciany to redaktorska bieda z nedza.
      Rozwazam wykupienia praw do przedruku tych gazecianych gniotow i opublikowania
      ich w poradniku dla ambitnych dziennikarzy pod tytulem: Jak nie nalezy pisac?
      Ciekawe czy maja tam korektora:))).

"Cala prawda, cala dobe" - TVN. Nie moglam sie powstrzymac od przytoczenia
      analogii. Codziennie gniot.

Bede tutaj zagladala:).
      • cherbata.mientowa Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 30.10.14, 13:09
        Dzisiejszy tytul z glupawego Zczuba: "Nie zgadniesz..."
        www.zczuba.sport.pl/Zczuba/56,138263,16884202,Dziesieciu_najszybszych_pilkarzy_Premier_League.html#BoxSportMT
        Nie zgadne? A moze wiem. Chcecie sie zalozyc "redaktorki"?

Cenie dobre dziennikarstwo:)
        • cherbata.mientowa Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 08.11.14, 16:50
          Kolejna gwiazda gazecianego pismactwa. Tym razem damska - Michalina.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16935629,Kontroler_wyrzucil_dziecko_z_tramwaju__bo_nie_mialo.html#BoxWiadTxt
          Dramatycznosc i sensacja w tytule. Kochacie dobre dziennikarstwo:)
    • kornel-1 Sprawy porządkowe :) 19.11.14, 17:25
      Przy poruszaniu nowych tematów proszę o zakładanie nowych wątków. W tym wątku proszę o zamieszczać tylko wypowiedzi związane z forum jako takim ;-)

Kornel
      • cherbata.mientowa Re: Sprawy porządkowe :) 22.11.14, 17:37
        I tak bede robila. Natomiast forum jakie jest kazdy widzi. Zalosne i czolgajace sie po ziemi.
        Redakcyjna bieda z nedza. Ignoranckie i belkotliwe. Gnioty w ktorych slowa plyna rzeka
        a sens kapie kroplami. Zenada. Pismak GW napisalby "rzenada". I tak czesto pisze.
    • kasia.zabrzanska6 Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 12.12.14, 09:32
      Zarówno podejście do użytkowników jak i treści jest karygodne.

Co raz więcej artykułów które składają się ze zdjęć a pod nimi jedno zdaniowy podpis. Oczywiście wszystko w slajdach , żeby wyświetlić więcej reklam i zniechęcić użytkownika.

Do tego notorycznie blokują mi konto i odmawiają odpowiedzi za co. Generalnie bywam co raz częściej na onecie.
      • dysonans_poznawczy Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 13.12.14, 23:43
        Mają taką taktykę ze znakiem zapytania na końcu tytułu, albo coś takiego "A na działce...". Koszmar i tragedia. Mało tego, a właściwe to reklama. Reklama, ok, niech będzie, nawet zobaczę, co jakieś głąby wymyśliły, ale z ludzką twarzą. Problem dobrego dziennikarstwa nie zamyka się na moim biurku, bo on jest bardziej wszechstronny. Co mam na myśli, można się domyślić, ale wychodzę na ulicę i co widzę, drogowskaz na słupie, a pod spodem logo kilku firm, które ufundowało świecący badziew, że niby go sponsorują, bo się świeci, prowadzi do Almy, pod szyldem AMS. Idę ulicą, a tam szmata, przy szmacie jak to na naszym zeszpeconym krajobrazie. Czy ktoś patrzy na ten badziew, który ktoś nam chce wcisnąć? Szmata reklamuje szmatę, ale czasem są większe z logo AMS, a inne nie. Stoję na przystanku, a tu zaraz okazuje się, że to nie przystanek, to nowa wersja szmaty AMS. Czy ja za tę dobroć powinienem podziękować prezydentowi Warszawy? To trochę takie bardzo polityczne, z resztą działało świetnie przed wyborami. Taka korupcja na wyższym poziomie, niby kasy pod stołem nie ma, ale za to się jeszcze większe profity, aż krzyczeć się chce. Wchodzę do centrum handlowego, a tam słyszę głos speakera "Reklama, AMS", no w mordę, gdzie ja żyję, jak się oswobodzić od szamba. Tak, wzięło mnie przepraszam, ale to nie ja przeginam.
        Problem jest taki, że przejść do Onetu nie bardzo się da, bo tam jeszcze większa chałtura niż tu. Lubię czytać, ale do jasnej cholery, nie może to być, aż tak podyktowane reklamą. Żeby to jeszcze była tylko reklamowa zabawa, ale to dobre dziennikarstwo funduje nam rozgrywkę polityczną i w konsekwencji mamy Struzika i inne podobne typy, które nie nadają się nawet do obsługi szambiarki. Fajnie byłoby jakby komuś przyszło do głowy zbudować jakiś nowy portal, ale AMS, czyli kasa i nieuczciwa konkurencja, choć przyznam, że jak ktoś się odważy stworzyć coś na poziomie, którego celem będzie przekazanie konkretnej, bezstronnej informacji o treści napisanej przez Dziennikarza to ja nawet zobowiążę się płacić abonament i oglądać reklamy, oby nie były z Google i AMS.
        • cherbata.mientowa Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 16.12.14, 09:50
          Gdyby Dante Aligheri zyl pozwolilby umiescic (bezplatnie/gratuito) swoje ostrzezenie
          przed wejsciem do portalu GW: Porzuccie wszelka nadzieje, wy, ktorzy tu wchodzicie.
          Nadzieje/speranza na poprawny jezyk, rzetelne informacje i nadzieje na slaby nawet
          blysk inteligencji w pisaniu redakcyjnych gniotow. Badzcie ostrzezeni. Ecco stupidaggine!
    • revivale Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 02.02.15, 13:11
      Jeśli chodzi tak nawiasem mówiąc o dobrej gazecie to polecam przyjrzeć się moto tabu- wydanie elektroniczne- sami najlepsi redaktorzy- aż się chce czytać! Zawsze pod ręką a więc i w korkach i kolejce spokojnie można sobie poczytać. Polecam sprawdzić samemu: mototabu.pl/miesiecznik-moto-tabu-kioskach-apple-itunes-store-google-play
    • gregoria1 Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 07.02.18, 12:52
      Cenię dobre dziennikarstwo. Dzisiaj may takich piszących na jakich sobie chyba zasłużyliśmy. Jaki ma być ten dobry?
    • kerim12 Re: Cenisz dobre dziennikarstwo? 28.08.23, 16:51
      Niech szukają głupszych od siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka