Dodaj do ulubionych

Czy jest tu ktoś z celiakią i hashimoto?

09.06.05, 20:14
Poszukuję osób, które mają celiakię i zapalenie tarczycy hashimoto.

Chcę porównać obiawy.

Pozdrowienia:)
Obserwuj wątek
    • bbiedroneczka Re: Czy jest tu ktoś z celiakią i hashimoto? 17.03.06, 13:09
      Witam,ja mam celiakię i niedoczynność tarczycy (hashimoto-nie wiem co to
      jest,ale zapewne co innego prawda)mam także stłuszczenie wątroby
    • przeciwcialo Re: Czy jest tu ktoś z celiakią i hashimoto? 28.12.13, 12:48
      Zglaszam sie.
      Porównaie objawow nic ci nie da, u doroslych jest cala paleta i to co u mnie niekoniecznie może występować u ciebie.
      • cool-nika Re: Czy jest tu ktoś z celiakią i hashimoto? 19.02.14, 13:21
        Ja chętnie dowiem się czegoś więcej nt. objawów celiakii u dorosłych z diagnozą Hashimoto.
        H. zdiagnozowano u mnie prawie rok temu, ale dopiero teraz zaczęłam dowiedziałam się, że mogę też mieć problemy z glutenem. Jak tylko wrócę do Polski, przechodzę na dietę bezglutenową żeby sprawdzić czy moje objawy miną. A wy jak macie ?
        • glutenfreefamily Re: Czy jest tu ktoś z celiakią i hashimoto? 17.04.15, 11:39
          Witajcie :)

Zachęcam do polubienia i obserwowania strony www.facebook.com/glutenfreefamily.eu.
          Jest ona poświęcona rodzinie bez glutenu. Ma dopiero miesiąc, a już ma ponad 600 polubień.
          Dlaczego? Piszemy na niej o restauracjach, podrzucamy linki do ciekawych artykułów, nowościach w badaniach nad leczeniem celiakii, wrzucamy ciekawe pomysły na proste i szybkie dania.

Otworzyliśmy również panel Wasze historie.
          Chciałabym zachęcić Was do opisania własnej historii i przesłania jej do nas, bo Celiakia może ujawnić się na różne sposoby, a Wasze historie są tego dowodem. Opisanie własnej historii pomaga innym osobom z jeszcze niezdiagnozowaną chorobą trzewną lub alergią na gluten poradzić sobie z rozpoznaniem jej u siebie, a także zwiększy świadomość objawów choroby.
          Twoja historia może dać wskazówkę innym, gdzie należy się udać, aby bezproblemowo przejść konieczne badania diagnostyczne (miasto ? lekarz ? placówka itp.).
          W wielu przypadkach Wasze historie mogą ustrzec innych przed popełnieniem błędu w interpretacji jakiegoś objawu, a nawet lekarzem, który zbagatelizował sygnalizowane przez Was objawy.
          W swojej historii masz możliwość podziękowania lekarzom i bliskim, którzy Cię wsparli w Twojej podróży w życiu bez glutenu.

Serdecznie zapraszam :)

Glutenfreefamily
    • poradnia_dietetyk_na_walizkach Re: Czy jest tu ktoś z celiakią i hashimoto? 05.02.19, 18:33
      Najlepiej skonsultować się z lekarzem :) Natomiast jeśli chodzi o odżywianie, które pomaga je łagodzić to zapraszam na stronę dietetyknawalizkach.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka