Dodaj do ulubionych

do sandvika-chleb bezglutenowy

13.01.06, 13:00
W którymś wątku piszesz, ze pieczesz sama chleb bezg;lutenowy z mąki
gluteneksu. Jaka to ma być mąka: mleczna, ryzowa, kukurydziana czy jeszcze inna?
Będę wdzieczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • sandvika Re: do sandvika-chleb bezglutenowy 22.01.06, 10:48
      Używam mixu z nalepką 'Koncentrat ciasta chlebowego' albo 'Ciasto
      bezglutenowe'. W 'Koncentracie' jest mniej cukru i toszeczkę dodaję, jak
      uzywam 'Ciasta' to juz nie dodaję cukru.
      Albo jak nie ma w sklepie to innych miesznek. Szczerze mówiąc nie bardzo
      pamietam jak sie nazywają, (biorę z przyzwyczajenia białe torebki) - w kązdym
      razie zawsze są to mieszanki.

      Ciasto z mąki kukurydzianej jest bardzo kruche i ma inny smak, ale też mozna
      spróbować.
      Najważniejsze, żeby dobrze wyrosło. Teraz w zimie wstawiam na kaloryfer i jest
      szybceij, ale latem czasem muszę czekac ponad godzinę.
      Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka