Dodaj do ulubionych

Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie...

31.12.14, 08:47
Proponuję jeszcze wątek o fajnych miejscach i imprezach z grami. Mieszkam w takim mieście że tu ciężko o cokolwiek z grami ale może gracze z większych miast się wypowiedzą.

Ze swojej strony mogę polecić krakowską Arteteke. Byłam tam raz i moim zdaniem to na prawdę świetne miejsce dla rodzin z dziećmi. Można pograć w różne gry i podobno też wypożyczyć (ale ja nie z Krakowa więc nie próbowałam). Można przyglądnąć się różnym tytułom i a nóż spodoba się nam coś o czym nawet nie myśleliśmy. My po wizycie a artetece kupiliśmy prawo dżungli, a kilka innych pozycji dopisaliśmy do listy "must have"smile
Obserwuj wątek
    • danaide Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 31.12.14, 15:35
      W Wawie oczywiście Noe i Fundacja Ludoteka Roszada.
      ludotekaroszadapl.blogspot.com/
      • gopio1 Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 05.01.15, 18:24
        Noe jest świetny, kilka razy miałam okazję z nim pograć smile
        Ale głównie w krótsze (prostsze) dziecięce, choć muszę przyznać że bardzo niszowe (już nawet nie pamiętam nazw).
        • danaide Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.01.15, 00:21
          W Warszawie na Wilczej 62 jest Wargamer, gdzie spotykają ludzie i grywają. Teraz gdy parę nazw już mi się z czymś kojarzy, postaram się kiedyś zajrzeć i wybadać czy grają w jakieś... bardziej pokojowe sprawywink i czy można przyjść z ulicy, bo może wjazd tylko dla wtajemniczonychwink
    • moya123 Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.01.15, 11:52
      Warka Warecki Klub Gier Planszowych I Fantastyki zaprasza na nasze spotkania najbliższe 17-01-2015 w Dworku na Długiej o godz 20 więcej informacji na FB (a poza tym tak co 2 tygodnie smile )
      • beataj02 Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.01.15, 17:04
        Bractwo kupieckie organizuje w bemowskim ArtBemie oraz kawiarni CieKawa. Chyba raz w miesiącu, tak mniej więcej
    • azyli Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.01.15, 17:25
      W Warszawie, na Bemowie są też spotkania w sklepie Planszomania, czasem tez turnieje, ale ponieważ najczęściej spotykamy się ze znajomymi, jakoś nigdy się nie wybraliśmy.
      • sylwina76 Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.01.15, 18:51
        W Gdyni Playground cafe
        • gosjana Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.01.15, 19:33
          W Trójmieście dwa razy do roku odbywa się Festiwal Gramy www.festiwalgramy.com/
    • per-vers Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 29.01.15, 22:36
      Kiedy będą jakieś najbliższe targi planszówkowe w Warszawie?
    • alienqa Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 08.12.15, 13:55
      a ja szukam jakiś miejsc w Warszawie. Ktoś coś wie? albo szuka graczy do kompletu? smile
      • per-vers Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 08.12.15, 15:55
        W Warszawie fajnym miejscem, w ktorym sa zarowno zorganizowane wydarzenia planszowkowe, jak i regal z grami dla zwyklych zjadaczy tamtejszego jedzonka jest klub Jas i Malgosia. Uwielbiam to miejsce 
        Z kolei bedac w Poznaniu na weekend odkrylismy z mezem Gosu- sklep, gralnie i wypozyczalnie w jednym, bardzo przyjemne miejsce, mily personel, przystepne ceny, nie odkrylam jeszcze czegos tak fajnego w Warszawie.
        --
        Forum Gry planszowe - dla rodzin i dzieci
    • gopio1 Rzuć kostką - Warszawa 23-24.01.2016 22.01.16, 20:24
      Rzuć Kostką - Warszawskie Spotkania Fanów Gier Planszowych
      23-24 stycznia 2016
      10.00-16.00
      Warszawa, ul. Wójcickiego 13 budynek 21

Tu lista gier

A tu są na fb:
      www.facebook.com/pages/Rzuc-Kostka-Warszawskie-Spotkania-Fanow-Gier-Planszowych/157663760934857
    • gopio1 Dzień Norweskich Gier Planszowych - 24.01.2016 22.01.16, 20:29
      Szkoła Języka Norweskiego Zoozanko oraz Klubokawiarnia Chłodna 25 zapraszają na spotkanie miłośników Norwegii i gier planszowychsmile

CZAS: niedziela, 24.01. godz. 15-18
      MIEJSCE: Klubokawiarnia Chłodna 25
      WSTĘP: wolny!

Posiadamy gry zarówno dla osób zaczynających swoją przygodę z norweskim oraz dla tych bardziej zaawansowanych. A dla tych co ani be ani me po norwesku będą… norweskie puzzle

Tego dnia Klubokawiarnia Chłodna zamieni się w mały kawałeczek Norwegii, będzie można spotkać rodowitych Norwegów, spróbować norweskich słodyczy, a menu przetłumaczymy na norweski!

Każdy, kto przyjdzie, dostanie opracowany przez nas mini słowniczek przydatny podczas grania. Wpadnij, zagraj i poczuj norweski klimat!

www.facebook.com/events/220919221575731/
    • noya33 Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 23.03.16, 16:26
      W czerwcu odbędzie się duzy event retro gamingowy big_grin

3-5.06 - PixelHeaven 2016 Retro & Indie Gaming Fest.
      Wydarzenie skupione wokół gier 8/16 bit i indyków, ale planszówki także się znajdą smile
      Rebel, Granna, Black Monk, Phalanx i inni, którym nie straszny Blackout czekają

Strona wydarzenia
      Fanpage na FB
      Relacja z poprzedniej edycji!
    • danaide Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 27.03.16, 14:54
      W Warszawie są regularne spotkania planszówkowe w różnych klubach. Informacje na waw4free, jest newsletter do zaabonowania!
      • per-vers Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 03.05.16, 16:33
        A ja nadal szukam w Warszawie targów gier planszowych, nie ma nic takiego czy przegapiłam?
    • merfolk_sklep Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 10.10.17, 14:38
      Zapraszam do Merfolka, mamy wypożyczalnię, gralnię na miejscu i oczywiście dobrze zaopatrzony sklep smile

web.facebook.com/merfolkpl/
      www.merfolk.pl
      www.sklep.merfolk.pl
      • agulek.3 Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 19.10.17, 08:55
        21 X czyli w sobotę na Stadionie Narodowym są Planszówki na Narodowym od 10 do 20. Bardzo polecam.
    • jancziiii Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 09.11.17, 14:10
      Ja bardzo polecam sklep, wypożyczalnie i klub - Planszówki AP jest to na Białołęce dokładniej na ul. Berensona 8C
      Bardzo duży wybór gier w wypożyczalni, w które też można grać w klubie! Są co tygodniowe spotkania w czwartki od 18 i wtorki od 14! Świetna zabawa i super obsługa sklepu, która chętnie z nami gra! Wstęp wolny oczywiście! Dużo informacji zamieszczają na fb : web.facebook.com/planszowkiap/
      A to ich sklep internetowy: planszowkiap.pl/
    • maua_zu Re: Gdzie pograć? Imprezy/spotkania/wypożyczalnie 18.11.17, 23:40
      na początku grudnia 2017 w Krakowie startuje nowe miejsce, gdzie będzie można pograć mandragora.sklep.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka