dorga1 05.01.15, 10:58 Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tą grą i nie wiem, czy kupować, czy nie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily.1 Re: Mercurius - czy warto? 05.01.15, 11:47 Mam mieszane uczucia co do tej gry. Z jednej strony niczego sobie gra, ale z drugiej- ogromne pudełko, a nie wiele w środku, plansza jakaś taka nie czytelna, znaczniki bardzo malutkie i łatwo się pomylić. Rozgrywka do pewnego momentu ok, ale po chwili zaczyna się robić nużąca, powtarzalna, mało zaskakująca i przewidywalna. Generalnie chodzi o to że towary mają swoją cenę, a gracze za pomocą odpowiednich kart mogą zmniejszać ceny jednych, kosztem drugich. Można kupować i sprzedawać towary- jeżeli cena nam pasuje Im więcej kupujemy, tym więcej za nie płacimy, a im więcej sprzedajemy tym mniej dostajemy. Za normalną cenę ok 100zł zdecydowanie nie polecam. Mi udało się kupić kiedyś w empiku za 41,99zł i uważam, że za tą kwotę to jeszcze warto Odpowiedz Link
dorga1 Re: Mercurius - czy warto? 05.01.15, 12:10 No to dalej nie wiem, czy kupić, pomimo ceny promocyjnej. Mój mąż i syn maja zacięcie matematyczne i finansowe, tutaj myślałam bardziej pod kątem syna, bo lubi pogłówkować. Z kolei wolę inwestować w gry na prawdę dobre i na razie mi się to udaje. Szkoda mi miejsca i pieniędzy na gry przeciętne. Ale nad tą grą jeszcze pomyślę. Dziękuję za opinię. Odpowiedz Link
emily.1 Re: Mercurius - czy warto? 05.01.15, 12:20 Tu zacięcia matematycznego jakiegoś wielkiego nie trzeba. Mogąc wybierać między Mercuriusem a Monopolem wybrałabym ten drugi- więcej matematyki w niej To naprawdę nie jest naprawdę dobra gra. Jest zaskakująco przeciętna- jak na grę wspominanego tu często recenzenta Wookiego. Nie powoduje, że się chce w nią zagrać kolejny i kolejny raz. Odpowiedz Link