agus1976 21.09.15, 10:26 Mała podpowiedź propozycji prezentowych dla 8-latka lubiącego gry planszowe. wieczorgier.blogspot.com/2015/09/co-na-prezent-dla-osmiolatka.html Część gier przetestowanych, część jeszcze nie. Może wy macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwina76 Re: Moja subiektywna lista gier dla 8-latka 22.09.15, 16:13 Dla mojej trzecioklasistki ostatnio kupiłam dwie gry - nowości: (w moich ukochanych metalowych puszkach) 1. Plusk! - typowa imprezowa zręcznościówka :sklep.egmont.pl/gry-planszowe/wszystkie/p,plusk,11159.html 2. Kotobirynt - rodzinna z fajnymi grafikami:www.rebel.pl/product.php/1,606/97134/Kotobirynt.html Zastanawiam się jeszcze nad grą Boost!:www.rebel.pl/product.php/1,1010/98180/Boost.html, ale poczekam na recenzje. Gry na razie są schowane i czekają na jakąś okazję. Tak samo Budowniczowie: Średniowiecze którą kupiłam dla syna . Może dotrwają do 6 grudnia Córka ostatnio najchętniej wyciąga 5 sekund, Qwirkle, Blokusa, Słowostwory i Małego księcia Odpowiedz Link
boxer92 Re: Moja subiektywna lista gier dla 8-latka 26.10.15, 10:57 Polecam grę Jenga. Jest to gra zręcznościowa, uczy skupienia i kombinowania i jest przy niej sporo śmiechu. Odpowiedz Link
mariuszwo1 Re: Moja subiektywna lista gier dla 8-latka 27.10.15, 15:43 z moją 8 latką obecnie najczęściej pogrywam w: martinique, dixit, jungle speed Odpowiedz Link
agus1976 Re: Moja subiektywna lista gier dla 8-latka 17.11.15, 10:43 Do listy gier, które bez dwóch zdań można polecić 8-latkom dopisuję: Kakao - bardzo mnie ciekawiło od kiedy zobaczyłam pudełko i pełna obaw przystąpiłam do gry, czy moje oczekiwania nie okażą się zbyt duże. Po kilkunastu partiach mogę spokojnie polecić tę grę. Nie dość, że ładnie wydana, to jeszcze bardzo przyjemnie się w nią gra. Spokojna gra dla tych co nie lubią negatywnej interakcji (wieczorgier.blogspot.com/2015/10/kakao-g3-w-sam-raz-na-dugie-zimowe.html) Augustus - nasze nowe odkrycie. Mój syn bardzo ją lubi. Tematyka i ilustracje bardzo przypadły mu do gustu. Można grac aż w 6 osób, więc można zgromadzić przy stole całą rodzinę. My graliśmy w trzy pokolenia (wnuki, my i moja mama) i nie mialo znaczenia kto ile ma lat i czy gra pierwszy czy 10 raz. Świetna gra zwłaszcza dla chłopców, ze zwględu na temat.(wieczorgier.blogspot.com/2015/11/augustus-hobbity-ave-cesar.html) Odpowiedz Link