Dodaj do ulubionych

Gry dla dorosłych- możecie coś polecić?

23.11.15, 10:47
Potrzebuję kupić grę dla dorosłych graczy, taką do posiedzenia przy winiewink Do tej pory grywaliśmy w carcasone, osadników z catanu, pociągi, mamy już zakupione 7 cudów świata i kolejkę.
Co jeszcze możemy kupić, co:
- fajnie sprawdza się w przepadku gry w 4 osoby, dobrze by było żeby 5 też mogło zagrać.
- nie jest typowa grą karcianą, lubimy jak jest jakaś plansza albo coś podobnego.
- taka żeby pograć 1-2 godziny, nie pół nocywink ??
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 23.11.15, 18:56
      polecam Colt Express, świetna gra imprezowa smile
      • emily.1 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 23.11.15, 22:06
        Dzięki, nie znałam tego tytułu, a wygląda ciekawie. A jak jest z instrukcją? Jasna i zrozumiała? Czy będziemy musieli się przedzierać przez zasady dwa dni i dwie noce? wink
        • gosjana Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 26.11.15, 10:44
          Zasady są proste, niestety nie widziałam instrukcji, grę tłumaczyła nam pracownica Rebel-a podczas festiwalu gier. Nie sądzę aby była skomplikowana.
          • emily.1 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 26.11.15, 10:50
            Dziękismile Poszukam, poczytam i pewnie wpiszę na listę must havewink
    • emily.1 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 23.11.15, 22:11
      A znacie grę Tikal? Zamówilam skuszona dobra opinia wookiego i zastanawiam się czy damy rade grać czasami też z dziewieciolatkiem? Musze zrobić zapas gier przed zimąsmile Narazie zakupione z myślą o Mikołaju i świętach, a także o nas i dzieciakach: Kolejka, 7 cudów świata, make n break, potwory do szafy, mały ksiaze i czarne historiesmile I chciałabym coś dla dorosłych jeszczesmile
    • agus1976 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 24.11.15, 11:20
      Też polecam Tikal, bardziej wymagające od Catanu, ale bardzo fajna gra. Każda partia wygląda inaczej.
      Polecam również Przebiegłe Wielbłądy, Potwory w Tokio, Wsiąśc do pociagu.
      Ostatnio graliśmy w Łowcy skarbów, Tokaido i Augustusa i chociaż gry są dedykowane dla graczy w wieku 8+, to my dorośli bawiliśmy się przy nich równie dobrze co dzieciaki.
      Gdybyście grali w większym gronie to polecam Szalone zegarki - rewelacyjna gra na rozruszanie towarzystwa.(wieczorgier.blogspot.com/2015/09/szalone-zegarki-2pionki.html)
      • emily.1 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 24.11.15, 14:39
        A czy Tikal podobny jest do Osadników z Catanu? Te kafelki takie wrażenie sprawiają. I czy ewentualnie dziewieciolatek sobie z nią poradzi?
        A uciekające wielbłądy nie są za bardzo dziecięce? Potrzebujemy czegoś "dorosłego". Pociągi mamy i lubimy, nawet bardzo. Potwory w Tokio tez mamy, ale sprawdzają się raczej w grze z synem a nie wśród samych dorosłych. Fajnie by było żeby grafika tez nie była stricte dziecięcasmile Ale mam wymagania...wink
        • sylwina76 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 25.11.15, 09:33
          Przebiegłe wielbłądy nie są "dziecinne", ale my zawsze gramy z dziećmi,. Jakoś bez dzieci nie przyszłoby mi na myśl. To fajna, szybka gra, Dla dorosłych sprawdzi się raczej jako wstęp ,do poważniejszych, bardziej wymagających gier. Dla samych dorosłych ja nie kupiłabym jej, jeśli masz dzieci 8+, to na pewno warto, bo jest dynamiczna, z elementami hazardu. To takie bardziej zaawansowane Żółwie.
        • per-vers Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 25.11.15, 22:36
          A propos używanych gier: Tikal też mam z olxa, jeszcze to stare wydanie, kupione chyba za 50 zł w czasach, gdy tego już nie było na rynku.
          Tikal jest świetny. Należy mu się osobny wątek. Nie jest podobny do Osadników, to kompletnie inna gra, no i można grać też we 2 osoby. 9-latek powinien dać radę, choć może nie zbuduje jakichś skomplikowanych strategii. Gra z klimatem wyczuwalnym jak w żadnej innej mi znanej grze - naprawdę czujesz się, jak podczas przemierzania amazońskiej dżungli smile Są tam skarby, świątynie... Wow. Moim zdaniem jest mniej losowości, niż w Osadnikach i da się grać o wiele bardziej strategicznie.
          • emily.1 Re: Gry dla dorosłych- możecie coś polecić? 26.11.15, 08:58
            Supersmile W takim razie już nie mogę się doczekać aż przesyłka dojdzie. Mam nadzieje że uporam się jakoś z instrukcjąwink

A grałyście w "Sztukę wojny" z fox game foxgames.pl/sztuka-wojny/?? Ma bardzo dobre opinie i widziałam też w niezłej cenie, tylko jakoś przekonana jeszcze nie jestemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka