Dodaj do ulubionych

Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieciństwa

20.01.16, 12:01
Witajcie! Chciałem się podzielić z Wami projektem notesu do gry w Państwa i miasta. Oto rezultaty naszej pracy:

https://lh3.googleusercontent.com/-Ti44m4NgYJw/Vp9oPV3lSZI/AAAAAAAAADE/UD5LI0ktU7I/s700-Ic42/notesy.JPG
link do strony projektu

Jesteśmy ciekawi Waszej opinii : )

Pozdrawiam,
Kamil
Obserwuj wątek
    • emily.1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 12:02
      A jaki jest format tego notesu? Bo zerknęłam na tą wersje do druku i zdecydowanie bardziej podobałaby mi się i imo była by wygodniejsza do zapisywania plansza na całą stronę a4. Zresztą na takich dużych kartkach graliśmy w dzieciństwiesmile Ale notes fajnysmile Będzie można go gdzieś kupić?
      • grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 14:50
        Cześć emily.1 : ) Bardzo nam miło, że projekt i pomysł Ci się podoba : ) Notes do druku jest w formacie A4, dostosowany do domowych drukarek A4, i można go przedzielić na dwie części, żeby z kimś sobie pograć (2 x 16 rozgrywek), jednak kołonotes jest w formacie A5, ale jest to w rzeczywistości połowa A4. Wersja kołonotesu jest z pewnością bardziej wyraźna i wygodniejsza jeśli chce się prowadzić dłuższe rozgrywki : ) Mało tego, ostatnia strona notesu zawiera informacje o kilku ciekawych sposobach grania w "Państwa i miasta". Wracając do pytania czy można go kupić.. niestety nie. Nie można, jest to dopiero tylko projekt - ale zostawiłaś nam swojego maila i jeśli w przyszłości będzie taka możliwość, oczywiście Cie o tym poinformujemy! Dla zainteresowanych, oprócz darmowej wersji gry, mamy też skromny fanpage, jeśli chcecie się przyłączyć do naszej społeczności i śledzić losy projektu, to serdecznie zapraszamy: fb.com/grajmywkultowegry
        • mamachlopca1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 17:53
          nam tez sie podobawink chociaz jak wydrukowałam to wolalabym zeby rubryki były ciut szersze-zamiast tego ustawionego marginesu czy tj pierszej rubryki#. ja sie mieszcze ale mój 10 latek juz nie...
          ps. ja mialam w glowie wkodowane: panstwa-miasta-rosliny-zwierzeta moze to lokalny folklor ale mylę sięwink no i jesli nie mozna nigdzie kupic notesu(a szkoda) to czy mozna na druku zrobic sobei swoja pusta tabelke z czyms co sie chce? my w dziecinstwie zawsze mielismy np rzeki
          • emily.1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 22:53
            Ja też zawsze grałam państwa, miasta, rośliny,zwierzęta, imiona, rzeczy. Czasami na końcu dopisywalismy samochody albo coś innego, ale wersje z kolorami pierwszy raz widzę. I również ze względu na syna twierdzę że tabelka powinna być większa. Moim zdaniem wydruk pojedyncze tabelki na a4 byłby idealny. Może da to się jakoś przerobić ale ja nie potafieuncertain
            • grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 23.01.16, 13:54
              Kategorie wybraliśmy te klasyczne i najłatwiejsze : ) Dodaliśmy też "kolor". Kategorie można śmiało wykreślić i wpisać niżej wybrane swoje, np. wspomniane wcześniej marka samochodu, zawód, czy dyscyplina sportowa. Rozumiem że dla młodszych graczy jest tam mało miejsca, więc wykonam wersję bez marginesów i zobaczmy co z tego wyniknie : )
    • gopio1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 20:35
      Fajne!!!!! smile
      Gratulacje, za inicjatywę!

My jeszcze gramy na:
      - sławny człowiek
      - zawód
      - akwen (rzeka, jezioro, morze)
      • grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 23.01.16, 13:59
        Fajnie, cieszymy się : ) Przypomniało mi się, że też w dzieciństwie graliśmy z kategorią "sławny człowiek", fajnie byłoby zrobić taką ściągę z najciekawszych kategorii : )
    • grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 29.02.16, 14:11
      Wersja dla młodszych graczy, z powiększonymi tabelkami została już udostępniona i wysłana tym, którzy zostawili nam swój adres e-mail. Tak wiec zapraszamy do zabawy nie tylko dorosłych ale i rodziców z pociechami! Dodatkowo uaktualniliśmy stronę, wpadliśmy na pomysł urozmaicenia nieco rozgrywki różnymi dodatkami do gry w formie klepsydry czy żetonów z alfabetem, szczegóły na stronie projektu. Pozdrawiam!
    • odczepcie_sie Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 23.06.16, 13:20
      Spoko, spoko. Niby do tej gry właściwie potrzebna jest tylko kartka i coś do pisania, ale na pewno jest wygodniej, jak ma się już przyszykowaną gotową tabelkę.
    • amandziaaaa Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 18.02.17, 00:50
      panstwamiasta.pl/zaproszenie/314457/216 zapraszam do gry online smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka