grajmywkultowegry 20.01.16, 12:01 Witajcie! Chciałem się podzielić z Wami projektem notesu do gry w Państwa i miasta. Oto rezultaty naszej pracy: link do strony projektu Jesteśmy ciekawi Waszej opinii : ) Pozdrawiam, Kamil Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily.1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 12:02 A jaki jest format tego notesu? Bo zerknęłam na tą wersje do druku i zdecydowanie bardziej podobałaby mi się i imo była by wygodniejsza do zapisywania plansza na całą stronę a4. Zresztą na takich dużych kartkach graliśmy w dzieciństwie Ale notes fajny Będzie można go gdzieś kupić? Odpowiedz Link
grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 14:50 Cześć emily.1 : ) Bardzo nam miło, że projekt i pomysł Ci się podoba : ) Notes do druku jest w formacie A4, dostosowany do domowych drukarek A4, i można go przedzielić na dwie części, żeby z kimś sobie pograć (2 x 16 rozgrywek), jednak kołonotes jest w formacie A5, ale jest to w rzeczywistości połowa A4. Wersja kołonotesu jest z pewnością bardziej wyraźna i wygodniejsza jeśli chce się prowadzić dłuższe rozgrywki : ) Mało tego, ostatnia strona notesu zawiera informacje o kilku ciekawych sposobach grania w "Państwa i miasta". Wracając do pytania czy można go kupić.. niestety nie. Nie można, jest to dopiero tylko projekt - ale zostawiłaś nam swojego maila i jeśli w przyszłości będzie taka możliwość, oczywiście Cie o tym poinformujemy! Dla zainteresowanych, oprócz darmowej wersji gry, mamy też skromny fanpage, jeśli chcecie się przyłączyć do naszej społeczności i śledzić losy projektu, to serdecznie zapraszamy: fb.com/grajmywkultowegry Odpowiedz Link
mamachlopca1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 17:53 nam tez sie podoba chociaz jak wydrukowałam to wolalabym zeby rubryki były ciut szersze-zamiast tego ustawionego marginesu czy tj pierszej rubryki#. ja sie mieszcze ale mój 10 latek juz nie... ps. ja mialam w glowie wkodowane: panstwa-miasta-rosliny-zwierzeta moze to lokalny folklor ale mylę się no i jesli nie mozna nigdzie kupic notesu(a szkoda) to czy mozna na druku zrobic sobei swoja pusta tabelke z czyms co sie chce? my w dziecinstwie zawsze mielismy np rzeki Odpowiedz Link
emily.1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 22:53 Ja też zawsze grałam państwa, miasta, rośliny,zwierzęta, imiona, rzeczy. Czasami na końcu dopisywalismy samochody albo coś innego, ale wersje z kolorami pierwszy raz widzę. I również ze względu na syna twierdzę że tabelka powinna być większa. Moim zdaniem wydruk pojedyncze tabelki na a4 byłby idealny. Może da to się jakoś przerobić ale ja nie potafie Odpowiedz Link
grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 23.01.16, 13:54 Kategorie wybraliśmy te klasyczne i najłatwiejsze : ) Dodaliśmy też "kolor". Kategorie można śmiało wykreślić i wpisać niżej wybrane swoje, np. wspomniane wcześniej marka samochodu, zawód, czy dyscyplina sportowa. Rozumiem że dla młodszych graczy jest tam mało miejsca, więc wykonam wersję bez marginesów i zobaczmy co z tego wyniknie : ) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 22.01.16, 20:35 Fajne!!!!! Gratulacje, za inicjatywę! My jeszcze gramy na: - sławny człowiek - zawód - akwen (rzeka, jezioro, morze) Odpowiedz Link
grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 23.01.16, 13:59 Fajnie, cieszymy się : ) Przypomniało mi się, że też w dzieciństwie graliśmy z kategorią "sławny człowiek", fajnie byłoby zrobić taką ściągę z najciekawszych kategorii : ) Odpowiedz Link
grajmywkultowegry Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 29.02.16, 14:11 Wersja dla młodszych graczy, z powiększonymi tabelkami została już udostępniona i wysłana tym, którzy zostawili nam swój adres e-mail. Tak wiec zapraszamy do zabawy nie tylko dorosłych ale i rodziców z pociechami! Dodatkowo uaktualniliśmy stronę, wpadliśmy na pomysł urozmaicenia nieco rozgrywki różnymi dodatkami do gry w formie klepsydry czy żetonów z alfabetem, szczegóły na stronie projektu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
odczepcie_sie Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 23.06.16, 13:20 Spoko, spoko. Niby do tej gry właściwie potrzebna jest tylko kartka i coś do pisania, ale na pewno jest wygodniej, jak ma się już przyszykowaną gotową tabelkę. Odpowiedz Link
amandziaaaa Re: Państwa i miasta - kultowa gra z nasze dzieci 18.02.17, 00:50 panstwamiasta.pl/zaproszenie/314457/216 zapraszam do gry online Odpowiedz Link