Dodaj do ulubionych

Co kupujecie na Święta? 2016

19.11.16, 11:09
Otwórzmy wątek tegoroczny ☺ Jakie macie pomysły dla siebie, a jakie dla dzieci? Co chcielibyście dostać?
Obserwuj wątek
    • malwineczkka Re: Co kupujecie na Święta? 2016 19.11.16, 14:15
      Czy ktoś ma pomysł na prezent dla 8 latka ? Może jakieś nowe, fajne, rozwijające gry planszowe ? smile
    • agni71 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 20.11.16, 19:26
      Ja tylko dwa małe dodatki do Talismanu, Pani Jeziora i Żniwiarz. Oraz taki organizer:

https://www.onproject.pl/9930-thickbox_default/e-raptor-talisman-organizer.jpg
      • mamachlopca1 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 21.11.16, 18:43
        ja mysle nad Agricola-ale w sumie nie wiem czym sie rozni wersja dla graczy od wersji rodzinnejwink patrzylam tez wielka wystawe dinozaurow-bo tematyka dla mojego syna dobrawink i nie wiem co bym jeszcze chciala...
        • per-vers Re: Co kupujecie na Święta? 2016 21.11.16, 19:37
          Podzial na wersje nastapil w nowym niedawnym wydaniu. Wczesniej obydwie byly razem. Teraz pododawano rozne opcje i zeobiono dwie wersje. Dla normalnych zjadaczy chleba jest wersja rodzinna. Wersja dla graczy jest taka wersja pro 😉 Ja dlugo marzylam o tej grze i kupilam nieawno uzywane stare wydanie za nieduze pieniaze na grupie sprzedazowej Facebooka ☺ Niestety chwilowo nie mam czasu grac i przegryzac sie przez instrukcje...
        • per-vers Re: Co kupujecie na Święta? 2016 21.11.16, 19:37
          Podzial na wersje nastapil w nowym niedawnym wydaniu. Wczesniej obydwie byly razem. Teraz pododawano rozne opcje i zeobiono dwie wersje. Dla normalnych zjadaczy chleba jest wersja rodzinna. Wersja dla graczy jest taka wersja pro 😉 Ja dlugo marzylam o tej grze i kupilam nieawno uzywane stare wydanie za nieduze pieniaze na grupie sprzedazowej Facebooka ☺ Niestety chwilowo nie mam czasu grac i przegryzac sie przez instrukcje...
    • aniam123 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 22.11.16, 11:47
      Dla prawie 11-latka chcę kupić Terrę. Wcześniej muszę jeszcze obejrzeć recenzje, bo do konca przekonana nie jestem. Dla 6-latka myślę o Domku. obydwaj piszczą o nowe wydanie TR World. Ale czy my potrzebujemy kolejną grę z tej serii (mamy Europę, Amerykę - Special Edition i Azję)? Poza tym gdzieś wyczytałam, że czas gry to ok. 3h. Duzo innych też mi przychodzi do głowy, ale się powstrzymuję wink.
      • sylwina76 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 27.11.16, 23:28
        Już kupione:
        Dla 10 - latki: Domek i Wsiąść do pociągu USA
        Dla 13 - latka: Timeline Polska i Terra
        Dla 10 - letniej siostrzenicy: 5 sekund i Plusk!
        Myślę jeszcze intensywnie nad Karubą (uwielbiam gry Haby), tylko musiałabym kupić jeszcze jedną grę, żeby było sprawiedliwie smile Może coś Haby albo Takenoko.
        To, co chciałabym dla siebie, daję dzieciom: Wsiąść do pociągu: USA i Terrę smile. taka jestem sprytna.
        • per-vers Re: Co kupujecie na Święta? 2016 28.11.16, 06:37
          Hahaha, ja niestety mam tylko jedno dziecko, wiec jesli nie chce zasypac jej samymi grami, to rozkladam planszowe plany i zapasy na Mikoajki i Gwiazdke, a potem jeszcze na siebie, meza i dziecko 😉 Tyle, ze czasu mamy teraz tak malo, ze na polce mamy kilka nieogranych tytulow i chyba sprobuje zachowac zdrowy rozsadek w zakupach... Ale tez mysle o Domku i o czyms jeszcze- Colt Express, Terra, nowe wydanie TTR tez mnie neci...
          • sylwina76 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 28.11.16, 10:48
            U nas też po jednej grze na Mikołajki (mniejszej) i po jednej na Gwiazdkę. Bez okazji nie dostają.
    • gopio1 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 11.12.16, 18:36
      Po Planszówkach na Narodowym młodzież zachwycona karcianką Fluxx - i to będzie na pewno. Miał być jeszcze dodatek do Munchkina, ale syn nie wytrzymał i kupił za kieszonkowe wink
    • blankaz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 12.12.16, 21:51
      Na pewno będzie dodatek do Wsiąść do pociągu - Wielka Brytania i Pensylwania.
      Mam jeszcze schowane Plusk i Rój, ale zobaczę, czy dam teraz, bo nie chcę, żeby wyszło za dużo prezentów.
      • agni71 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 13.12.16, 21:26
        W te dodatki gra się razem z wersją Europa? Może jest gdzies pokazana rozgrywka w necie?
      • gopio1 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 14.12.16, 00:02
        O! Rój! Zapomniałam - u nas też będzie - mój mąż dostanie!
        Ale w wersji hand made - sama zrobiłam z gliny - nawet spoko wyszedł wink
    • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 12.12.16, 23:36
      Dla 4,5 letniego syna kupiłam: Dzielne myszki, Smoczy Skarb, Zaklęta wieża, Piratatak i Koci Gang (te dwie dostanie w późniejszym terminie).
    • laemmchen79 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 13.12.16, 05:58
      Dla młodszego syna (3,5) mam puzzle z Albertem i jest to jednocześnie gra w bingo i Basia, łap kolory, a dla starszego mam Dinosaurię.
      Cały czas szukam jeszcze pomysłu na karciankę dla obydwu - i szukam, i szukam, i szukam....
      • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 13.12.16, 17:39
        Ale to ma być karcianka, w którą mają grać wspólnie czy każdemu inną karciankę? Ile starszy syn ma lat?
        • laemmchen79 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 13.12.16, 19:08
          Najchętniej taka, w którą zagrają razem - starszy ma od jutra 6 lat a młodszy 3,5. Swietnie sprawdzają się karcianki Djeco (Piratatak, Zoomatch, Batamino, Grimases, Zanimatch), ale na miejscu wybór gier bardzo ograniczony, a czytając opis gier w internecie jakoś nic mnie do tej pory nie przekonało - za pomoc piękne dzięki z góry.
          • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 13.12.16, 20:13
            Hmmm, mój synek w wieku 3,5 lat lubił grać w Piotrusia (do dziś zresztą lubi). Teraz ma 4,5 i zaczynamy grać w Miau, Miau Haby (odpowiednik Makao). Fajna prosta gra z figurkami kotków.
            Podobno Aarrr! jest całkiem fajna, choć sama nie miałam i nie grałam. "Kotobirynt", "Wilk, koza i kapusta" (dla 6 latków), Piou, Piou (od 5 lat).
            • laemmchen79 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 14.12.16, 04:46
              Dziękuję za odzew, sprawdzę te tytuły i dam znać
              • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 16.12.16, 22:38
                Ostatnio czytałam też pozytywne opinie na temat gry karcianej "Rycerze i zamki" - z tym, że sugerowany wiek od 6 lat, ale warto sprawdzić ten tytuł wink
    • angia89 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 23.12.16, 15:01
      jak dla mnie spełnia swoje zadanie w zupełności, bardzo łatwo mozna dostosowąc kontrole rodzicielskie, jest takie etui dodatkowo wiec zabezpieczony
    • alutek55 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 23.12.16, 16:28
      Ja kupilem żonie biżuterię, natomiast mój syn narysował świąteczny rysunek i razem znaleźliśmy firmę, które przeniosła go na koszulkę: hello.didwear.com/cos-wyjatkowego Już się sam nie mogę doczekać miny żony jak odpakuje swój prezent wink
    • aniam123 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 27.12.16, 16:09
      I jak obdarowani przyjęli nowe gry?
      U nas zarówno Terra jak i Domek bardzo się podobają i już graliśmy kilka razy.
      Terra wzbudza niezłe emocje, zwłaszcza u dorosłych, a dzieciaki grają bez kompleksów.
      Trochę zaskoczył nas podział na regiony (nie zawsze dla nas intuicyjne) a chyba wolałabym zwyczajny geopolityczny.
      • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 27.12.16, 19:00
        Mój 4,5 latek dostał trzy gry: Dzielne Myszki, Smoczy Skarb i Zaklęta wieża. Najbardziej mu się podobają "Dzielne myszki", potem "Smoczy Skarb" i Zaklęta Wieża na końcu (bez szału).
        • agulek.3 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 28.12.16, 09:30
          Moi synowie 8 i 9 lat dostali z gier Celestię,Jamaicę,Pory roku,Star Wars przeznaczenie i Jenge,która okazała się dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem. Jamaica- to taki wyścig na morzu ,niestety nie porwał nas.Natomiast Celestia i Star Wars świetnie się spisały.Pory Roku jeszcze nie ograne.
          • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 28.12.16, 14:03
            Super, że dzieci zadowolone smile Ja byłam przekonana, że u nas Zaklęta Wieża okaże się hitem a tu zupełnie na odwrót smile Oj pograłabym z synkiem już w poważniejsze gry, ale musimy jeszcze troszkę poczekać smile A jengę musimy wypróbować.
            • abepe Re: Co kupujecie na Święta? 2016 28.12.16, 17:01
              Pod nasza choinką była Agricola i Star Wars doble. Z powodu pierwszej w domu wielka radość. Napisałam o refleksjach w wątku o Agricoli. Doble jak doble. wink
              • xenaxyz Re: Co kupujecie na Święta? 2016 28.12.16, 18:27
                Świetnie! Agricoli nie znam, bo jesteśmy początkującymi graczami, ale ze zdjęć w necie zapowiada się meeeega!
    • danaide Re: Co kupujecie na Święta? 2016 29.12.16, 00:34
      Dałam córeczce (7) "Monopoly" i Twistera w wersji Disney TsumTsum. Czy klasyczny Twister też ma taką beznadziejną ceratę? No cóż, Monopoly w trakcie - gramy po trochu, jako bankier rzuciłam więcej pieniędzy na rynek, by się działo - a w DTT pogra z koleżankami, im niedogodności techniczne chyba nie przeszkadzają.
    • agni71 Re: Co kupujecie na Święta? 2016 04.01.17, 21:24
      Moje zachwycone dodatkami do Talismanu, zaczęły tez grac w grę, którą dostał kuzyn, "Magia i myszy". Jak dla mnie, to nie typowa planszówka tylko raczej RPG. Bardzo rozbudowana i dość skomplikowana, o długiej rozgrywce. www.rebel.pl/product.php/1,1523/96478/Magia-i-Myszy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka