Dodaj do ulubionych

Co mają banderowcy do Polski ?

29.03.17, 16:48
Jeśli faktycznie budynek Konsulat Polski w Łucku zaatakowali narodowcy ukraińscy, to nasuwa sie pytanie - jak to był powód ? Co od Polski chcą dziś banderowcy ?
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Co mają banderowcy do Polski ? 30.03.17, 09:21
      ja mysle ,ze będąc w stanie wojny z Rosja ,Ukraina nie ma powodów ku temu ażeby rozwadniac swoje siły i robic rzeczy niepotrzebne.Głownym wrogiem jest w tej chwili Rosja i to na nią skierowane sa nacjonalizmy.Wg mnie to kolejna prowokacja rosyjska w celu skłocenia Ukrainy i Polski
      • czuk1 Re: Co mają banderowcy do Polski ? 30.03.17, 09:43
        Przychylam się do Twoich poglądów.
        Nie są przecież głupcami.

PS. Strzelano chyba jak z moździerza , z sąsiedniej ulicy..... poza zasięgiem miejskich kamer.
        • czuk1 Re: Co mają banderowcy do Polski ? 30.03.17, 09:51
          Już wiem...

"Według wstępnych ustaleń granatnik, z którego strzelano, znajdował się w odległości 75 metrów od budynku - ujawnił. Piekło ocenił, że ukraińska ochrona polskiej placówki nie była w stanie zareagować na pojawienie się w pobliżu konsulatu osoby z granatnikiem, zwłaszcza, że do ataku doszło po północy. - Ochrona mogła najwyżej zauważyć błysk i usłyszeć wybuch - podkreślił. "(www.tvn24.pl)

Nie był to moździerz lecz granatnik:
          '
          "Śledczy ustalili, że w siedzibę placówki strzelano z granatnika przeciwpancernego RPG-26. "(www.tvn24.pl)"
          • krytyk2 Re: Co mają banderowcy do Polski ? 30.03.17, 13:04
            przy całym szacunku dla ukrainskich nacjonalistów,nie dysponuja oni chyba tak profesjonalnym sprzętem....Poza tym nacjonaliści lubia jawne hapeningi i obnosza sie wtedy swoimi /faszystowskimi/poglądami.Takie skrytobójcze dzialanie cechuje tylko kogoś ,kto chce ukryc swoja tożsamośc i zrzucic odpowiedzialnośc na innych.Doskonale pasuje do ruskich
    • tapatik Re: Co mają banderowcy do Polski ? 31.03.17, 12:49
      Zakładamy, że to faktycznie banderowcy.
      Skoro strzelali to powinni się teraz ujawnić i sami powiedzieć o co chodzi.
      Jeśli siedzą cicho, to może to kto inny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka