Dodaj do ulubionych

Wojna hybrydowa

30.12.18, 17:41
USA zamierzają rozpętać wojnę, aby zniszczyć Rosję i Chiny, pisze francuskie wydanie AgoraVox. JULIO CORTEZ
USA na drodze do III wojny światowej? Jak pisze autor artykułu Thom Aldrin, dla swojej hegemonii Stany Zjednoczone są gotowe rozpętać wielką wojnę i nie zrobiły tego do tej pory tylko dlatego, że szukają usprawiedliwienia, aby pokazać się jako ofiara Rosji.
-----------------------
I ja mam w to wierzyć ? Jaki interes miały by mieć USA w rozpętaniu III wś ? I to w sytuacji kiedy - jak sami Amerykanie przyznają - Rosja ma aktualnie przewagę w broni rakietowej ?
Obserwuj wątek
    • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 30.12.18, 21:02
      Nie mam za wiele czasu wiec krotka i skapa odpowiedz dlugosci palenia papierosa, jutro sylwester musze cos przygotowac na niego.

www.agoravox.fr/tribune-libre/article/les-usa-preparent-une-guerre-pour-198198

Czytasz propagandzisto bardzo stara propypagnde i siejesz zament na forum oszukujac nie tylko samego siebie ale myslisz ze inni zlapia ten haczyk na twoja przynete. III wojny swiatowej nie bedzie, umiesz sobie wyobrazic co by bylo z swiatem gdyby sie rozpoczela, na pewno nie masz o niczym pojecia na to wychodzi i na to wyglada ale co wymagac od ciebie?
      Zreszta sama nazwa mediow mowi nadzwyczaj duzo o sobie masz najlepszy przyklad z zawlaszczonej systemowki
      Der Spiegel. Kto jeszcze ufa takim mediom?

Zobacz soebie co moga oznaczac takie jedyne 4 statki w swiecie, amerykanskie lotniskowce jak zweszy jednego z nich beda uciekac w poplochu. :-)

www.youtube.com/watch?v=0K8BZoGH9-s

Przeciez Rosja wedlug was to zadna technika tylko walonki. :-), :-)
      • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 30.12.18, 22:12
        Szybciej bedzie taka wojna przeciwko neoconskim, globalnym rzadom i EU, dzisiejszy przyklad z Bordeaux co jest juz codziennoscia jak i powszechnoscia w Francji. Macron nie przejmuje sie marna dola Francuzow spedza swiateczny urlop w stolicy "elegancji i burzuazji" w St. Moritz (Szwajcaria) kiedy w "domu" wrze i sie gotuje.

www.youtube.com/watch?v=CKJQCgzxXp8

Francja i Szwecja sa na najlepszej drodze do wojny domowej.
        • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 31.12.18, 01:44
          Na zycznia noworoczne jeszcze za wczesnie,
          Ich wünsche Euch einen guten Rutsch ins neue Jahr / ja zycze Wam dobrego wslizniecia sie w Nowy Rok.
          A w Nowym Roku zlozymy sobie zyczenia na 2019. :-)
          • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 31.12.18, 04:56
            monalisa2016 napisał(a):
            > Na zycznia noworoczne jeszcze za wczesnie,
            > Ich wünsche Euch einen guten Rutsch ins neue Jahr / ja zycze Wam dobrego wslizn
            > iecia sie w Nowy Rok.
            > A w Nowym Roku zlozymy sobie zyczenia na 2019. :-)

O, kurcze ?! Nie wiem czy dożyję, czy będę "w stanie" przyjąć taki "sakrament"?
            ?...Jakieś niemieckie bądź rosyjskie zwyczaje. Ja składam życzenia świąteczne i noworoczne przed świętami....to racjonalne. A swoją drogą to życzenie wślizgnięcia w nowy rok jest też okej. Polak zaraz go sobie rozwija - - "a potem jako tam będzie..."
        • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 31.12.18, 06:03
          monalisa2016 napisał(a):

> Szybciej bedzie taka wojna przeciwko neoconskim, globalnym rzadom i EU, dzisiej
          > szy przyklad z Bordeaux co jest juz codziennoscia jak i powszechnoscia w Francj
          > i. Macron nie przejmuje sie marna dola Francuzow spedza swiateczny urlop w stol
          > icy "elegancji i burzuazji" w St. Moritz (Szwajcaria) kiedy w "domu" wrze i sie
          > gotuje.
          "Dzisiejszy "przykład pokazuje raczej (obrazek ten sam a dwie oceny :) ), że nastąpiło przesilenie buntu społecznego we Francji.

> Francja i Szwecja sa na najlepszej drodze do wojny domowej.
          Do wojny domowej daleko. Ale (faktycznie) atmosfera jest napięta. Budzą się narody przeciw
          wyzyskowi i biedzie. Chyba doszło do tego, że nie sprawdziła się demokracja jako ustrój (dominacja partii rządzących) i (2)w świecie wystąpiły zbyt wielkie różnice finansowe/bytowe między bogatymi i biednymi oraz analogicznie, między państwami. Nie wiadomo ... jak teraz potoczą się wydarzenia. Można sobie wyobrazić .... , że zawierane będą szybkie i skuteczne porozumienia w poszczególnych państwach . A problemy międzynarodowe będą narastać. Ich rozwiązywanie będzie różnorodne - w drodze ograniczonych wojen, pomocy finansowej i (niestety) nadal przy pomocy żandarmów światowych. Oby te narastające życiowe problemy
          świata nie przysłoniły żywotnych problemów ludzkości , wynikających z ocieplenia klimaty.
      • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 31.12.18, 05:35
        monalisa2016 napisał(a):
        > Czytasz propagandzisto bardzo stara propypagnde i siejesz zament na forum oszukujac nie tylko samego siebie ale myslisz ze inni zlapia ten haczyk na twoja przynete.
        *Informacje, opinie czyjeś a potem moje zdanie są zawsze z ostatnich dni. Czekam na ew. polemikę tematyczną a nie o mnie co ja myślę. Każde takie pouczenia traktuję jako blokowanie mi wolności słowa.

> III wojny swiatowej nie bedzie,
        *..... nadal nie wiem dlaczego nie będzie ? ale słyszę, że ... nie mam pojęcia, czy można ode mnie tego wymagać ?!! Przed napisaniem czegoś takiego puknij się zawsze głowę !!!!

> Zreszta sama nazwa mediow mowi nadzwyczaj duzo o sobie masz najlepszy przyklad
        > z zawlaszczonej systemowki Der Spiegel. Kto jeszcze ufa takim mediom?
        *Spiegla nie czytam ("tylko" 8 lat uczyłem się języka wrogów") , że są to przedruki mnie nie interesuje. Źródła informacji podawane przy zakładaniu mojego wątku, mogą mieć (wg mnie) znaczenie dla polemistów - dlatego je stawiam; łatwiej im wykazać, że autor wątku nie ma racji i obalić jego tezy. I tylko tyle. Głupot czyichś nie muszę czytać , a tym bardziej je komentować. A domaganie się, by autor czytał, co ty czytasz ? Wybacz, to już jakaś dziecinada i uzurpacja ,w celu dominowania nad innymi. Ja mogę odpowiedzieć - "Czyń swoje i wstydu oszczędź." Nie te czasy mamy.

> Zobacz soebie co moga oznaczac takie jedyne 4 statki w swiecie, amerykanskie lo
        > tniskowce jak zweszy jednego z nich beda uciekac w poplochu. :-)
        *Wybacz ...nie uciekną .Skazane są na zagładę.... obustronnie. Ale trochę potencjału jądrowego mają mocarstwa "w morskiej toni." Wojnę mogą jednak wywołać jacyś szaleńcy , np. twoi idole z USA i Rosji albo straceńcy - jak ten Kim.. Wystarczy, że tacy są.... i już trzeba się bać. Historia uczy tego dobitnie.

> Przeciez Rosja wedlug was to zadna technika tylko walonki. :-), :-)
        *Ja nie jestem "Was" . Jeśli cytuję jakąś informację i za nią się wypowiadam ... tzn. uznaję fakty i je komentuję. Nigdy nie mówiłem , źle o rosyjskiej broni - byłem w mieście zamkniętym, miasteczku kosmonautów, w bazie rakietowej. Dawno to dawno . Ale wrażenia zostały. Słabe masz rozeznanie o opinii Polaków o rosyjskiej broni. Nie insynuuj.
        A dlaczego się "zbroimy" ? Dlaczego "przyssaliśmy" się do NATO. Bądź poważna....chociaż w ostatni dzień roku.
        • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 20.01.19, 10:00

monalisa2016 napisał(a):
          > Czytasz propagandzisto bardzo stara propypagnde i siejesz zament na forum oszukujac nie tylko samego siebie ale myslisz ze inni zlapia ten haczyk na twoja przynete.
          Odpowiedziałem -----> "Informacje, opinie czyjeś a potem moje zdanie są zawsze z ostatnich dni. Czekam na ew. polemikę tematyczną a nie o mnie co ja myślę. Każde takie pouczenia traktuję jako blokowanie mi wolności słowa."

Od dziś - 20 stycznia --
          • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 20.01.19, 18:16
            czuk1 napisał:

> Od dziś - 20 stycznia --
    • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 31.12.18, 05:37
      czuk1 napisał:

> USA zamierzają rozpętać wojnę, aby zniszczyć Rosję i Chiny, pisze francuskie wy
      > danie AgoraVox. JULIO CORTEZ
      > USA na drodze do III wojny światowej? Jak pisze autor artykułu Thom Aldrin, dla
      > swojej hegemonii Stany Zjednoczone są gotowe rozpętać wielką wojnę i nie zrobi
      > ły tego do tej pory tylko dlatego, że szukają usprawiedliwienia, aby pokazać si
      > ę jako ofiara Rosji.
      > -----------------------
      > I ja mam w to wierzyć ? Jaki interes miały by mieć USA w rozpętaniu III wś ? I
      > to w sytuacji kiedy - jak sami Amerykanie przyznają - Rosja ma aktualnie przew
      > agę w broni rakietowej ?
      >
      >
      • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 31.12.18, 05:42
        To przypomnienie mojego komentarza w wpisie wątkowym : "Jaki interes miały by mieć USA w rozpętaniu III wś ?"

---
      • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 18:55
        czuk1 napisał:

> czuk1 napisał:

> > I ja mam w to wierzyć ? Jaki interes miały by mieć USA w rozpętaniu III
        > wś ? I
        > > to w sytuacji kiedy - jak sami Amerykanie przyznają - Rosja ma aktualnie
        > przew
        > > agę w broni rakietowej ?
        > >
        Atomówki trochę utrudniają sprawę' ale dzięki nim żyjemy

USA,to nie tylko kraj,ale także idea.Każda idea ma to do siebie,że albo opanuje świat albo zginie. wcześniej czy później,Jeżeli będzie miała szczęście i czas, to być może zdąży się przekształcić i uciec z pod topora histori. komunizm tez był ideą,ale jego 19 wieczni teoretycy od początku wiedzieli [na długo przedętym. nim ów komunizm postawił pierwsze kroki] że ow przetrwa jedynie gdy opanuje świat.Tak tez się stało.W chinach zdążył przejść ewolucje i zostały w nim tylko popłuczyny dla gawiedzi po dawnej idei.W Rosji upadł tak jak przewidzieli to jego teoretycy
        USA, tez to czeka,albo ewoluuje,albo historia przemiele ich idee na wióry.Komunizm nie bronił się,co zrobi USA ze swoią ideą ? Nie wiadomo
        • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 19:54
          No ale ktos ten komunizm stworzyl, finansowal i chcial, nie powstal on z idei ZSRR albo Chin tylko projekt jego wywiodl sie z Zachodu.

A dzis mowi sie (Donald Trump) tak ponizajaco o Europie.
          The reality is the Europeans are not partners. They are vassals. / W rzeczywistości Europejczycy nie są partnerami. Są wasalami.

www.strategic-culture.org/news/2019/01/04/trump-to-europe-youre-vassals-and-i-dont-care.html
          Warty uwagi artykul:
          www.theamericanconservative.com/articles/how-nato-partisans-started-a-new-cold-war-with-russia/

Prosze, prosze taki artykul w amerykanskich mediach, wskazujacy palcem na winnego jak i wspolwinnych katastrofy MH17, kiedy Ukraina i jej mocodawcy zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci?

www.strategic-culture.org/news/2018/12/31/mh17-turnabout-ukraine-guilt-now-proven.html
          • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 20:22
            W tym poscie z innego forum odpowiedzialam w pradzie kto finansowal, na czyje potrzeby, kto stworzyl komunizm, cytat postu:

Re: System anglosaski a niemiecki
            monalisa2016 06.01.19, 15:02
            rosjaiswiat1 napisał(a):

> wwwi.gil napisał:
            >
            > > Zawsze sa wzorce we wszystkim. Zawsze.
            >
            >
            > To podaj mnie wzorzec, ktory posluzyl za przyklad dla bolszewikow, ktory stworz
            > yli ZSRR?
            >
            ................................................
            100% racja Vigila, dla jakich celow byl pisany przez Karola Marksa finansowany jak i dyktowany przez Rothschildow Manifest komunistyczny "The Communist Manifesto"? To ze najslynniejsi Lenin, Stalin, Mao i wielu innych zinterpretowali (zrozumieli) go niezbyt dobrze to jest juz inna sprawa. Tyle razy byl ten temat walkowany na roznych forach nawet z Igorem i prosze co za odpowiedz?!
            koniec cytatu.

Naturalnie chodzi tu o zacytowana moja odpowiedz na beznadziejna, bez historycznej wiedzy odpowiedz Igora, cytat >" To podaj mnie wzorzec, ktory posluzyl za przyklad dla bolszewikow, ktory stworzyli ZSRR?"
            • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:30
              monalisa2016 napisał(a):
              To podaj mnie wzorzec, ktory posluzyl za przyklad dla bolszewikow, ktory stworzyli ZSRR?

Już za PRL zadawano sobie takie pytanie. Częściowo znaleziono nawet odpowiedź .
              Pytanie - kto wymyślił ustój komunistyczny.
              Odpowiedź - napewno jakiś naukowiec go nie wymyślił; taki wcześniej wypróbowałby go na szczurach. :)

• amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:34
                Był bardzo prost,i przez to skuteczny Równać do dołu,podobny zresztą miała Rewolucja Francuska
                • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:40
                  Nie tylko revolucja francuska, spojrzmy na rok 1968 gdzie Charles de Gaulle musial uciekac z Paryza tam mu studencka revolta dala popalic. :-)
                  • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:48
                    monalisa2016 napisał(a):

> Nie tylko revolucja francuska, spojrzmy na rok 1968 gdzie Charles de Gaulle mus
                    > ial uciekac z Paryza tam mu studencka revolta dala popalic. :-)
                    >
                    I mądrze zrobił,miał postawić czołgi na ulicy

Bardzo wysoko cenie de Gaulle,jako polityka ,choć cenię także Petejna,może to dziwne ale za odwagę cywilną
                    • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 23:11
                      Z tego co ostatnio wyszlo mam mieszana ocene. Fakt ze byl wielkim francuskim patriota, potrafil sie przeciwstawic Stanom, wyprowadzil Francje z NATO jak i sprowadzil francuskie zloto do macierzy czyli Francji i wlasnie za to ze wyslal okrety wojenne do Stanow po zloto zafundowano mu studencka revolte i to byl koniec jego prezydentury.

Dzis Macron to ze chcial Trumpa zniszczyc w amerykanskim parlamencie swoim przemowieniem, to ze zaproponowal unijna armie ktora miala by walczyc przeciw Stanom, Rosji, ... dostal zolte kamizelki ktore powiedzialy ze nie skoncza rewolucji tak dlugo jak nie odejdzie Macron z swoja skorumpowana swita jak i nie nastapi Frexit oraz na wzor Szwajcarii referenda w kazdej waznej dziedzinie dzialania panstwa. Zapowiadaja sie ciekawie wybory do europejskiego parlamentu. :-)
                      • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 23:25
                        Tu jest najlepszy przyklad jak skorumpowany jest, jak sie zniszczyl sam jako prezydent sam osobiscie Macron, niestety artykul w j. francuskim.

www.marianne.net/tags/alexandre-benalla

www.marianne.net/tags/emmanuel-macron
                        www.marianne.net/tags/gilets-jaunes

Tja, czyja marionetka jest Macron:
                        thesaker.is/french-elite-chose-their-new-pawn-emmanuel-macron-former-director-of-banque-rothschild/
                      • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 18.01.19, 09:44
                        monalisa2016 napisał(a):
                        > Dzis Macron ...dostal zolte kamizelki ktore powiedzialy ze nie skoncza rewolucji tak dlugo jak nie odejdzie Macron z swoja skorumpowana swita jak i nie nastapi Frexit oraz na wzor Szwajcarii referenda w kazdej waznej dziedzinie dzialania panstwa. Zapowiadaja sie ciekawie wybory do europejskiego parlamentu. :-)

Nie sądzę by żółtr kamizelki nie widziałay niedorzeczności w wychodzeniu teraz Francji z UE.
                        Nie mniej po zapozaniu sie z sytuacją we Francji - trwaniem buntu ,rozszerzaniem jego treści i zasięgu ruchu "żółtych kamizelek" na 22 państwa, gdzie ruch ten ma ciągłe poparcie społeczne.
                        --
                        • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 18.01.19, 23:42
                          Co do zoltych kamizelek, to jest juz ruch miedzynarodowy ktory walczy o zmiane systemu zadajac ustapienia ostatnich (poza amerykanskimi demokratami / DNC > Obama, Clinton, ...) globalistow w Europie Macrona, Merkel oraz Frexitu czyli wystapienia Francji z Unii albo ustapienia obecnych rzadzacych unia i utworzenia nowej unii suwerrennych, demokratycznych krajow na wzor Szwajcarii z RIC wspolpracujacych z soba.
                          Wideo z Stanow, przestawilam je na podtytul (napisy) w j. polskim nie wiem czy bedzie w Polsce dzialac, skoro nie prosze dac znac napisze jak to sie przestawia w wideo na Youtube.

www.youtube.com/watch?v=ZWO_BOdZ8Gk

Najnowszy przyklad brukselsko-merkolowskiej- macronowej "demokracji"/ totalnego panstwa.
                          22.01.2019 znaczy w nastepny poniedzialek bedzie w Aachen podpisany ukalad francusko-niemiecki ktory jest obiety wielka tajemnica, zabronione jest partiom czy poslom ujawnienia rabka jego tajemnicy by spolecznosci sie o tym nie dowiedzialy > tu masz najlepszy przyklad tej "demokracji" ktora najchetniej wysiechtuja ja na jezykach unijni politycy. Unijna "demokracja" tworzona w tylnich pokojach zdala od spoleczenstw i bez spoleczenstw. Podoba ci sie taka demokracja? Mnie i wielu, wielu ludziom NIE! O tej unijnej "demokracji" wrecz plutokracji wiedzielismy od lat, ostrzegalismy was a wy nazywaliscie nas rosyjskimi trolami co na forum swiat i na aquanet jest do dzis normalnoscia. Co nas czeka? Strach pomyslec

Wytapienie ukraiskiej polityk Natalia Witrenko domyslam sie w Stanach na zaproszenie nizej wspomianego ruchu i w Schiller-Institut w USA ktorego zalozycielka jest Helga Zepp-LaRouche.
                          Dlugie ale warte uwagi, seminar jest prowadzony w j. rosyjskim, tlumaczony na angielski i niemiecki. J. rosyjskiego nie znam wiec poslugiwalam sie tlumaczeniem niemieckim. Przedstawilam na automatyczne tlumaczenie podtytulow na j. polski stwierdzlam ze mozna zapomniec jest niezrozumiale ale wy w Polsce starsze pokolenie wladacie jako tako jeszcze j. rosyjskim wiec sadze ze dla was to nie problem.

www.youtube.com/watch?v=UWu5jNTuPIc

BüSo – Bürgerrechtsbewegung Solidarität / BüSo - Solidarność ruchu obywatelskiego
                          Zalozycilka jak i szefowa tego miedzynarodowego ruchu jest Helga Zepp-LaRouche ktora wyszla za maz za Amerykanina i mieszka w Stanach. W Niemczech w niektorych Landach przeksztalcil sie ten ruch w parie.
                          www.bueso.de/partei

:-)
                          Do wczoraj byl podtytul w FAZ "Wann kippt das System? / Kiedy przewroci sie system?", dzis zmieniono artykul naturalnie i tytul na "Alles was Recht ist / Wszystko jest w porządku" tak dzialaja u nas (u was tez!!! > stwierdzone!) systemowe media sluzace wiadomym celom.

Jak na razie to tyle, mam bardzo duze zaleglosci w czytaniu, w sluchaniu ciekawych rzeczy z swiata a czasu niestety niewiele.

Rok 2019 rozpoczal sie szybkim tempie, na pewno bedzie ciekawy i burzliwy to wiidzi sie na naszym kontynencie jak i za wielka woda, od tego roku jak przewiduja analitycy zalezec bedzie wiele.
                          • czuk1 losy rewolucji ustrojowej - polemika 19.01.19, 11:15

Nawiązując do posta monalisy2016....snuję przemyslenia o ewentalnej rewolucji ustrojowej w Europie. Niej wnikam w jej medialne potwierdzenia z Zachodu.

Łatwo wypowiadać się w sprawach globalnych świata, tym łatwiej kiedy nie zna sie zakulisowych działań, zamierzeń i interesów mocarstw. Łatwiej spekulować , prognozować forumowiczom ulokowanym w świecie i wielojęzycznym. Moje opinie mają charakter osobistego chciejstwa.
                            Pisałem ostatnio : Jestem za takimi zmianmi w swiecie, jak proponują paryskie żółte kamizelki. Idą one w kierunku ratowania podstaw ustrojów demokratycznych , które zostały swiadomie przemodelowane (w stosunku do klasycznych) i już wcześniej zostały wykorzystane przez oligarchów światowych a zmierzają do przejęia władzy nad swiatem , poprzez wprowadzenie (sterowanych przez oligarchów światowych) autokratycznych rządów jednej partii . Zasada "rządów w imieniu większości" praktycznie nie jest stosowana; bo zarzadców wybiera mniejszość. Ale wybrani do rządzenia uzurpują sobie władzę absolutną; kierując się w swojej propagandzie działaniem na rzecz suwerena a także przekupywaniem głownych grup społecznych. Rządzą autorytarnie; nie liczą się z konstytucją i prawami mniejszości , głosami opozycji. Działają wyłącznie w interesie swojej partii i po to by utrzymać władzę,. W swoich rękach mają wszystkie siły prawne, gospodarcze, finansowe i zbrojne państwa oraz wsparcie suwerena wystarczające do posiadania władzy absolutnej.
                            W istniejacej sytuacji nie ma sposobu na spokojne, prawne dokonaie modernizacji ustroju aby przywrócić (obalone) niezależne filary państwa demokratycznego, państwo prawa, zwierzchność konstytucji.
                            Społeczeństwu patriotycznemu przedstawiono opcję RiC, pokojowej zmiany/modernizacji ustroju, prawnego sposobu obalenia despotycznej władzy partii.
                            Tylko jak zastosować to narzędzie ? Póki co na ulicy (poprzez demonstracje) nie uzyska się powszechnego poparcia. Siły społeczne są do poprzeprowadzenia tej wielkiej światowej modernizacji demokratycznych ustrojów - na dziś - za małe i rozproszone. Poza tym zastosowanie RiC oznaczało by, że UE zostanie zmarginalizowana, ograniczy się do wspólnoty gospodarczej (jak WWiS, EWG), funkcjonującej w oparciu o konkretne umowy gospodarcze państw, o jakieś wspólne negocjacje i porozumienia z blokami gospodarczymi pańctw lub z mocarstwami. W tej koncepcji nie mieści się federalizacja Europy, wspólna administracja, wspólne waluta i europejskie prawo oraz jednolite sądownictwo.
                            Po powierzchowym spojrzeniu na realność wprowadzenia RiC widzę wielki opór głównych państw Europy i machiny kierującej UE. W sumie, prognozuję, że w Europie na demonstracjach może się skończyć. Było by to ze szkodą dla obwateli państw europejskich i ich obywateli.

• monalisa2016 Re: losy rewolucji ustrojowej - polemika 19.01.19, 12:19
                              10 tydzien protestow w Paryzu.
                              www.youtube.com/watch?v=uqTGGDIDyCM
          • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 20:26
            monalisa2016 napisał(a):

>
            > Prosze, prosze taki artykul w amerykanskich mediach, wskazujacy palcem na winne
            > go jak i wspolwinnych katastrofy MH17, kiedy Ukraina i jej mocodawcy zostana po
            > ciagnieci do odpowiedzialnosci?
            >

Nigdy,Jak mi powiedział kiedyś kolega [miesiąc po zestrzeleniu?] ''ta cała katastrofa to tylko gówno w wentylatorze,który strony sobie wyrywają by się ochlapać wzajemnie]Wtedy się na to oburzałem ,dzisiaj przyznaje mu racje.Prawda nikogo nie obchodzi,żadną ze stron
            • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 20:56
              Sadze ze nie zrozumiales artykulu, tu chodzi o Holandie jak i ich kolesiow zza oceanu (Obama, Nulland, ... i z Brukseli (z Merkel tez), kto finansowal to wszystko, kto polecil Crew zboczyc z trasy i dlaczego wyznaczonej dla cywilnych samolotow, w artykule nie chodzi o Rosje tylko wskazuje sie bezposrednim palcem na wyzej wymienionych, przez to sa takie holenderskie raporty jakie sa pod publiczke masowego wdrazania rusofobii w spolecznosci. Czytalam tez prawie to samo w innych amerykanskich mediach, w Stanach publikuja otwarcie takie artykuly dlaczego brak ich w Europie, skoro nie potrafia sami cos napisac niez przynajmniej zinterpretuja amerykanskie doniesienia. Przez to widzi sie dosc dokladnie ile Europa ma brudu za paznokciami w tej czy innej zwiazanej z Ukraina sprawie. Tja.
              • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 21:11
                Wybacz ale to nikogo nie obchodzi, To nie ważne czy to jest prawda czy nie.Ludzie nie wiedząc niektórych rzeczy czują się bezpieczniejsi,bo to nie burzy ich percepcji świata.Jeżeli raz w coś zwątpisz,zanegujesz wszystko.Nikt nigdy na to nie pozwoli
                A ''ruskie'' tak przyzwyczaili się do obrzucania ich wszelkim gównem [słusznym czy nie] że też już im wisi kto co myśli

Pod takimi dowodami zaneguje się nawet podpis pana Boga
                • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 21:29
                  Bajki piszesz amunicyjny1 nie znasz zachodniego swiata, zyje w nim nie jestem ani pro rosyjska ani nie przyznaje prawde obecnej propagandzie jaka zostala wprowadzona daleko wstecz za oceanem a jaka nam sie wciska miedzy uszy za czasow naszej dderowskiej pani, przez to mowi sie juz publicznie ze z BRD/RFN powstal DDR nr. 2 z stazi. Ale to panuje w calej Europie szczegolnie od czasow Clintona az po Obame przeciez oni wdrozyli to w swiecie. Teleeizor stoi w domu, przymusowa danine na TV place a wcale z niego nie korzystam, tak samo jest z mediami czyli prasowka, przez to czytam media z roznych kierunkow swiata i wyluskuje to co uwazam za potwierdzenie. Dlaczego bylo u nas slowem ktoregos roku "Lügenpresse" (Lüge = klamstwo; presse = prasa/media), teraz afera Der Spiegel z bajkopisarzem jak i wielkim dzialaczem na rzecz sprowadzania uchodzcow Claas Relotius odslonila jaka "wiarygodnosc" (celowo w cudzyslowiu, czyli odwrotnosc) maja wszystkie systemowe media odpisujace jeden od drugiego, znaczy agenturalne media. :-) Przez to nie czytam ich, nie czytam takze polskojezycznej ani polskiej prasy poniewaz jest to prymitywna propaganda klujaca w uszy i oczy. Jest pare blogow w Polsce w miare dobrych ale nie najlepszych, z nich mozna jeszcze cos niecos sie dowiedziec.
                  • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 21:50
                    monalisa2016 napisał(a):

> Bajki piszesz amunicyjny1 nie znasz zachodniego swiata, zyje
                    >
                    Ale ty zdajesz się potwierdzać moje słowa,

Jest prawda która głosi telewizja ,radio,gazety,itp i ona ludziom starcza póki mają pełne koryto.Czasami ludzie zaczynają burzyć się,więc im podsypuje się do koryta i znowu jest spokój ,Ty natomiast spodziewasz się jakiś rewolucji,ruchów,kontestacji,68roku,itd.Na jakiej podstawie ?
                    • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:02
                      Naturalnie ze rewolucje mozna tak nazwac mamy w obecnym czasie na zachodzie gdzie ludzie mowia z wami jest nam nie po drodze. Mozna smialo powiedziec Orban, Kaczynski, Trump, Salvini (Wlochy), Strache (Austria) teraz zolte kamizelki w Francji ktore ogarnely prawie cala Europe (w Kanadzie i Izraelu tez) to nadchodzace wymuszane oddolnie zmiany na globalnym swiecie czyli nedopusczenie do nowego jednobiegunoweg porzadku swiata zapoczatkowanego przez klan Rothschildow przed wiekami.
                      • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:12
                        Raz, że nie wiadomo do końca o co im chodzi,dwa ,te protesty mają bardzo ograniczony zasięg.Oni głownie chcą tylko ''dosypania do koryta'' A o Rothschildzie, to większość z nich nawet nie słyszała,tego jestem pewien
                        To żadna rewolucja czy odnowa społeczna,tylko walka z drożyzną
                        • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:31
                          Naturalnie wiadomo jest od poczatku o co im chodzi, przeciez opublikowali swoj program na zoltej kamizelce, nawet alexjones.pl to publikowal. Powiem szczerze ze tego artykulu z alexjones nie czytalam, czytalam o tym w naszych alternatywnych mediach jak i w francuskiej prasie.
                          alexjones.pl/aj/aj-swiat/item/140788-45-postulatow-zoltych-kamizelek
                          W kazdym badz razie Macron Demission (Macron do dymisji) tak samo jak Merkel muss weg (Merkel musi odejsc) tego domaga sie na zachodzie poniewaz sa to ostoje wraz z Bruksela globalizacji.
                          Rothschildowie maja swojego przedstawiciela w osobie G. Soros, oni siedza w cieniu jak zawsze.
                          Nie wiem czy znasz j. angielski, mam historyczny material na temat tego klanu niestety w tym jezyku.
                      • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:24
                        monalisa2016 napisał(a):
                        ...."nadchodzace wymuszane oddolnie zmiany na globalnym swiecie czyli nedopusczenie do nowego jednobiegunowego porzadku swiata zapoczatkowanego przez klan Rothschildow przed
                        wiekami. "

***Być może , że te punkty zapalne w państwach przerodzą sie w światowy bunt biednych przeciw bogatym.
                        • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:37
                          Nie przeciw bogatym czuk skoro bogaci sa w wielu wypadkach inicjatorami tej mozna powiedziec rewolucji. Trump mozna powiedziec to miliarder tak samo S. Bannon, M. Salvini, ...itd to przeciez nie biedota.
                          Ten swiat jest tak skorumpowany, tak zmafiozowany ze ty sobie tego nie wyobrazasz czuk1, zreszta wam o tym zaden nie napisze bo przeciez trzeba Polakow trzymac w ciemnocie. My widzimy co sie dzieje przez to sie buntujemy. Podatnik stal sie dla mafi sklepem samoobslugowym.
                          • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:55
                            monalisa2016 napisał(a):

> Ten swiat jest tak skorumpowany, tak zmafiozowany ze ty sobie tego nie wyobraza
                            > sz czuk1, zreszta wam o tym zaden nie napisze bo przeciez trzeba Polakow trzyma
                            > c w ciemnocie. My widzimy co sie dzieje przez to sie buntujemy. Podatnik stal s
                            > ie dla mafi sklepem samoobslugowym.
                            >
                            To jest bunt, to happening,Jak ostatnim razem we Francji robiono rewolucje, to szturmowano Bastylie a nie takie garden party
                            • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 23:04
                              To nie jest to co myslisz, probowano szturmowac siedzibe Macrona tak samo jak w Belgii to znaczy w Brukseli siedzobe europejskiego parlamentu i co europejska prawatna policja pod reka J.C. Junckera opala szturm. Wiesz ze Unia ma swoja tajna prywatna policje kotora jest pod reka czyli zarzadzaniem J. C. Junckera? Ta policja sklada sie z 80 tysiecy miedzynarodowych policjantow np z brutalnej Guardia Civil (Hiszpania) siedzibe ma ona w wloskiej Vicenza i jest trenowana na zwalczaniu buntow w Unii obojetnie w jakim panstwie. Finansuje ja europejski podatnik czyli kreci bat sam na siebie i przeciw sobie.
                            • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 07.01.19, 05:43
                              amunicyjny1 napisał: To jest bunt, to happening,
                              Jak ostatnim razem we Francji robiono rewolucje, to szturmowano Bastylie a nie takie garden party .

I za tym poglądem amunicyjnego bym sie pisał. We Francji żółte kamizelki nie podnoszą światowych problemów, nie buntują się przeciwko finansowym rekinom. To jest gra o pietruszkę, o obalenie prezydenta, bo im sie nie podoba. Nie ma koordynacji i wspólnych działań żótych kamizelek z organizatorami innych protestów w świecie. Party garden we Francji wygasa.
                              • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 00:31
                                Nie zadna gra o pietruszke, gra o wielkie zmiany na swiecie.
                                Z waszych wypowiedzi Czuk i Amunicyjny wyczytuje sie jak malo wiecie wrecz nie potraficie zrozumiec powiazan politycznej wewnetrznej walki w Stanach z Europa.
                                Trump ja rozpoczal i przyobiecal w kampanii wyborczej walke z globalizmem, a globalizm fundowany przez demokratow, deep state jak i ostatnie europejskie ostoje jego, znaczy Merkel, Macron i Bruksele. Przez to wyslal Trump do Europy bylego swojego doradce Steve Bannon (dzieki niemu wygral wybory!) by "przygotowal odpowiednio" Europe do europejskich wyborow.:-)
                                S. Bannon ma od ubieglego roku siedzibe w samej unijnej dziupli czyli w Brukseli, jego slynne powiedzenie "Merkel i Macron padna jak kregle na tasmach w kregelni" (cytat z tlumaczony pamieci) do tego dodano teraz trzecie M czyli T. May (Wielka Brytania).
                                Bannon uratowal w ostatniej sekundzie nowopowstajaca koalicje (M5S i Lega Nord) w Wloszech gdzie byla juz mowa o ponownych wyborach.
                                Nawiazal kontalty jak i uklady z opozycja w Europie, z PiS tez rozmawial :-) i pracuje konsekwentnie nad zmianami.
                                Czy mu sie to mu uda?
                                Zobaczymy ale sadze ze najprawdopodobnie tak.
                                W Wloszech ma wielkie poparcie nowy rzad szczegolnie Matteo Salvini, w Francji, w Belgii zolte kamizelki a opozycja czeka w startowych blokach, w Holandii jak kto nie zdejmnie zoltej kamizelki karze sie kara pieniezna przeszlo 180 euro mandatem, w Hiszpanii wygrala regionalne wybory w Andalizji prawicowa partia Vox, ktora jest wielkim zagrozeniem dla rzadu w Madrycie.
                                Vox depcze po palcach Pedro Sánchez zmusza go do ustepstwa i rozpisania nowych wyborow przez to w zaczyna wrzec tam jak w garku z ukrpem.
                                Zolte kamizelki w Francji, w Belgii, w ... sa popierane przez wloska koalicje:

www.deutschlandfunk.de/italien-regierung-in-rom-unterstuetzt-gelbwesten-proteste.1939.de.html?drn:news_id=963903

W Niemczech rzad ma pelne gacie strachu nawet slynna wiodaca polityk Sahra Wagenknecht ktora nie pasuje do partii die Linke (dawne dederowskie SED) zalozyla zolta kamizelke ustawila sie pod siedziba Merkel (Kanzleramt; der Kanzler = kanclerz; das Amt = urzad) i nawoluje do protestow przeciw wyzyskowi globalnego swiata jak i obalenia ostoi globalizmu.
                                Naturalnie sa tez zolte kamizelki w Niemczech ale w stosunku do Francji to niemrawe demonstracje z tego wzgledu ze Niemcy sa zaszczuci utrata pracy, jak podniesiesz glos niezgodny z merkelowska linia jestes okrzykniety zaraz za faszyste, nazi i masz na karku represje i to nie byle jakie. > teraz widzicie co wasz czeka jak poddacie sie tej jedynej, slusznej socjalistom linii, bo przeciez Merkel, Makron, Bruksela srecili dosc daleko na lewo i nie sa to zadne w obecnym czasie chrzescijanskie partie (C = Christlich > CDU/CSU. :-)
                                www.tagesspiegel.de/politik/wieder-aerger-in-der-linken-wagenknechts-sammlungsbewegung-poltert-gegen-regierungsrundfunk/23835026.html

Zolte kamizelki zalozono w Izraelu, w Kanadzie, w Australii, w Stanach (ale tu nie wiem w jakim celu > widzilam artykul ktory nie mialam czasu czytac), w Egipcie sa zabronione, sprzedaz ich jest obieta meldunkiem do wladz wiec spolecznosc zalozyla czerwone. :-)
                                Jak widzicie nie jest to regionalny bunt tylko bunt narodow i nie jest to bunt o pietruszke tak jak czuk okreslil tylko powstanie przeciw despotycznym, dyktatorskim wladzom. :-)

Samo zalewanie panstw migrantami nie podoba sie spolecznosci poniewaz powstaja getta, a gettach wybiera sie nie program, nie partie tylko wlasnych przedstawicieli (vide Francja, Wielka Brytania, Belgia, Szwecja takze i Stany > vide Rashida Tlaib z jej "Impeach The Mother-F**ker".
                                Skoro dane skupisko dojdzie do 20 > 25 % takich ludzi jestesmy pogrzebani bedziemy wyjeci z pod prawa, tak jest w Londynie i wielu wielu angielskich, belgijskich, francuskich miastach gdzie wiekszosc jest muzulmanska u nas tez sie to juz zaczyna: Berlin, Nordrhein-Westfalen.
                                • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 00:42
                                  Nie lubie pisac i czytac dlugich postow ale przez nieuwage i starania sie wytlumaczenia zaleznosci wyszedl mi post az za dlugi, mimo tego napisala bym jeszcze wiecej w poscie skupilam sie tylko na glownych rzeczach.
                                  W Berlinie, w Nordrhein-Westfalen sa dzielnice, miasta gdzie sama nie odwazyla bym sie do nich, tam rzadza clany z ktorymi wladza, policja nie moze sobie dac rady > tak daleko doszlismy.
                                • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 06:21
                                  monalisa2016 napisał(a): Jak widzicie nie jest to regionalny bunt tylko bunt narodow i nie jest to bunt o pietruszke tak jak czuk okreslil tylko powstanie przeciw despotycznym, dyktatorskim wladzom. :-)
                                  *Już nie upieram sie przy swoim. Dziękuję bardzo za przybliżenie tematu. Nie wszystko można wyczytać w polskojęzycznych mediach. Będę obserwował zmiany w punktach zapalnych.

> Skoro dane skupisko dojdzie do 20 > 25 % takich ludzi jestesmy pogrzebani bedziemy wyjeci z pod prawa, tak jest w Londynie i wielu wielu angielskich, belgijskich, francuskich miastach gdzie wiekszosc jest muzulmanska u nas tez sie to juz zaczyna: Berlin, Nordrhein-Westfalen.
                                  * To akurat potwierdza moje - uzewnętrzniane w wątkach - przypuszczenia, w odniesieniu do Polski. Z tym, że wywodzą się one z sytuacji na dalekim Wschodzie Rosji, gdzie Chińczycy za zgodą Putina dzierżawia wielkie połacie ziemi, załozyli szklarnie, sprowadzili swoich robotników, umacniają swoje tam funkcjonowanie. Wiadomo, że Chiny mają roszczenia do tych ziem i toczona była o nie (w 20 wieku wojna chińsko-sowiecka).
                                  Mój scenariusz dla Polski jest następujący: społeczeństwo polskie ma bardzo niekorzytną strukturę demograficzną (dzietność kobiet ok. 1.4) i nic na lepsze sie nie zmienia, emigracja zarobkowa i na stałe była/jest wielkich rozmiarów, udział ludziw wieku pozaprodukcyjnym szybko rośnie, stan ludności Polski maleje. Stanie sie to w niedługim czasie barierą rozwojową
                                  i upadku Polski. Państwo jest jednak w środku biznesowo atrakcyjnej Europy, ma już dobrą infrastrukturę techniczną, duży potencjał produkcyjno-usługowy. Polska dla inwestorów z Azji stanie się atrakcyjnym terenem. Wpłynie tu chiński, indyjski czy arabski kapitał. Za bezcen przejmowane będą upadające polskie przediębiorstwa / firmy. Jak na Syberii, przyjdą tu inwestorzy wraz " ze swoimi braćmi - pracownikami ; będą się w Polsce osiedlać. Szybko ich populacja będzie rosła (pisze o tym monalisa2016). W pewnym momencie założą swoje narodwe partie, przejmą w Polsce władze. Polacy będą zmarginalizowani w swoim niegdyś państwie. Tak sie skończy - w ciągu najblizych 50-100 lat istnienie państwa "z mocarstwowymi ambicjami".,
                                  • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 07:17
                                    Poprawka zdania w poprzednim moim poście. Winno być:

"Stanie sie to w niedługim czasie barierą rozwojową i p r z y c z y n ą upadku Polski.
                                  • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 11:22
                                    czuk1 napisał:

> * To akurat potwierdza moje - uzewnętrzniane w wątkach - przypuszczenia, w od
                                    > niesieniu do Polski. Z tym, że wywodzą się one z sytuacji na dalekim Wschodzie
                                    > Rosji, gdzie Chińczycy za zgodą Putina dzierżawia wielkie połacie ziemi, załozy
                                    > li szklarnie, sprowadzili swoich robotników, umacniają swoje tam funkcjonowanie

Mogę cie uspokoić że nic takiego się nie dzieje,Zakładanie szklarni na Syberii w jakiś większych ilościach to kuriozum.szklarnia potrzebuje dwóch rzeczy powierzchni [tego chiny mają od groma] i dużych aglomeracji w pobliżu a tego tam nie znajdziesz,ani w północnych chinach które są pustką .Nie wiem czy słyszałeś o programie zasiedlania Syberii z 2015?.każdy może dostać ziemie za darmo [nawet ty czy ten przysłowiowy chińczyk] na początek 5 lat dzierżawy,potem jeżeli udowodnisz że coś na niej zrobiłeś zainwestowałeś,jest twoja .jeden warunek.Działki do rozdania, są położone minimum 30-50 km od miast [co na Syberii jest śmieszną odległością ] to zabezpieczenie przed cwaniaczkami polującymi na działki budowlane na handel,jest to proste i w sumie rozsądne.Wielkiego bumu na to nie ma,przysłowiowych chińczyków jest kropla.Na początku rdzenna ludność Syberii Eweni,Nieńcy,Jakuci,itp,chcieli zaskarżyć tą ustawę ,że sybir jest ich,że znowu jak z sojuza będą mieli gówno do gadania,bo zaleje ich fala obcych,itp.Poczekali dwa lata machnęli reką,nikomu do nich nie spieszno.... .Mnie będą musieli przeżyć....,buduje na tej ''Putinowskiej'' działce dom,nie dlatego że to ''szwajcaria'' tylko z upływem lat mam coraz mniejszy szacunek do ''cywilizacji'' i ludzi która ona produkuje ,a może nieświadomie spierdalam przed o czym pisze monalisa? Nie zastanawiałem się nad tym,ale to chyba na jedno wychodzi
                                    • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 22:54
                                      Rozumiem, że mam informacje nie aktualne. Dziękuje za Twoje.
                                    • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 09.01.19, 00:22
                                      Tu macie najlepszy przyklad jak walczy sie w unii (na zachodzie) z praworzadna wybrana w demokratycznych wyborach przez miliony wyborcow opozycja, w tym konkretnym wypadku chodzi o polityka AfD, posla do parlamentu.
                                      AfD demokratyczna partia jest opozycja do wielkich systemowych parii (CDU/CSU, FDP, SPD, die Linke, die Grünen) zasiada w Bundestagu (parlament) walczy o unie skladajaca sie z narodowych panstw wspolpracujacych z soba, o strzezenie zewnetrznych granic, o wydalenie nielegalnych migrantow (ile ich jest rzad sam nie wie, szacuje sie ze okolo miliona), o przejrzystosc rzadu, o praworzadnosc w panstwie (niestety system Merkel jak i inni na zachodzie zatracil to juz), o przestrzeganie praw panstwowych i unijnych (sa lamane przez panstwa jak i Bruksele na kazdym kroku), o zmniejszenie aparatu brukselskiego ktory juz pochlania miliardy z kieszen podatnikow, ... itd.
                                      Ataki na przestawicieli AfD jak i ich wyborcow nie maja konca, pali sie im auta, niszczy sie im domostwa, napada a teraz o malo nie zamordowano posla, gdyby nie robotnik budowlanny (kto wie moze Polak albo z innego kraju z ludzkim uczuciem) ktory wykazal sie kurazem bo moze by ten posel nie przezyl tego jak sie go maltretowalo.
                                      Kto? Najprawdopodobniej lewicowa faszystowska organiracja pod nazwa ANTIFA ktora jest finansowana nawet przez naszych politykow powyzej wymienionych partii a dziala na calym swiecie by zwalczac praworzadne partie o konserwatywnym zabarieniu, niektorzy spekuluja (doniesienia medialne) ze pewien slynny "filantrop" za oceanu tez sie doklada do tego. KOnserwatywne partie i ch wyborcy jawnie sa przez czwarta wladze (media) wyzywani od nazistow, faszystow, mob, radykalnych prawicowcow itd. W artykule sa zalaczone wpisy na Twitterze politykow ktorzy nawoluja do agresji przeciw AfD, nawet jedna dziennikarka zrobila sobie ucieche z napadu na tego polityka (drugi link)
                                      W jakim swiecie my zyjemy? Kto do tego dprowadzila ze w paru latach sytuacja na zachodzie tak sie brutalnie zmienila? CHCEMY POWROTU DO NORMALNOSCI, do panstwa jakie bylo jeszcze za czasow Kohla, nie bylo idealne ale byl porzadek, praworzadnosc i zgoda w panstwie!

philosophia-perennis.com/2019/01/08/hetze-gegen-afd-zeigt-folgen-mordanschlag-auf-bundestagsabgeordneten-magnitz/?fbclid=IwAR3iyUHmepVcfqAiLFCGCadIQhPN6q-1KP_ugC4lG7-H1F-Z3aVoWAX3K28

www.mmnews.de/politik/108981-taz-autorin-findet-afd-mordanschlag-gut

Takiej demokracji nie zycze Polakom. W roku 2017 bylam w Polsce, na dolnym i gornym Slasku slyszalam jak ludzie psioczyli na Kaczynskiego (nie jest to osoba z mojej bajki) ale jak im wytlumaczylam co dzieje sie na zachodzie ze dnia nie ma bez licznych brutalnych gwaltow, ze dnia nie ma bez fachowcow od noza i licznych trupow, ze nie ma dnia bez napasci itd sluchali z wielka zaduma i przyznali mi racje. Tu nic nie klamie, ani nie zmyslam, nie owijam w bawelne czy zlotka, nie moj styl tylko pisze i mowilam w Polsce ludziom prawde. To ze na POlske napada roznymi oskarzeniami Unia to tylko jest zmuszenie jej do przyjecia merkelowsko-onzetowsko-unijnych nieproszonych gosci oraz rzucenie Polski na kolana dla posluszenstwa jej wobec innych.
                                  • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 11:34
                                    Oooo, malujesz sobie fatemorgana z tymi Chinyczykami czy Hindusami najlepszym wyjsciem jest stworzyc prorodzinna polityke z solidnym wyksztalceniem dla mlodych ludzi a nie sprowadzac sobie niepotrzebnie dyktatorow ktorzy by tworzyli klany a potem przejeli caly kraj.
                                    PiS zrobil pierwszy krok, znaczy zrozumial sytuacje (500 plus) i tu przyznaje mu wielki plus.
                                    Nie wiem jak wyglada obecna polityka PiS ale sprowadzenie sobie zaocenicznych niezbyt pochwalam ich za to.
                                    Na Polske nikt nie napadnie chyba ze unia z upadlymi deep state stworzy nastepny KOD by rozwalic ja od srodka.
                                    Przestancie wierzyc w bajki ktore wam sie sprzedaje po to by wyciagnac wiecej pieniedzy z kieszeni podatnika na zakup smiercionosnych zabawek.
                                    Z jednej strony sie jej daje pare milionow a z drugiej sie wyciaga wielokrotnie wiecej jak jej sie dalo, link z zaoceanicznym wspomaganiem wielu panstw a w tym Polski moge zalaczyc poznym wieczorem albo w nocy jak bede w domu,
                                    Polska powinna byc neutralnym panstwem walczacym o zmiany w unii, o wlasciwa unijna polityke a nie polityke jaka kreuje nam obecnie Bruksela.
                                    Unia zwiazek wolnych narodowych panstw wspolpracujacych z soba na kazdej plaszczyznie a nie drugi powtorze a nie drugi ZSRR.
                                    Taka unie chcielismy co nam stworzono i do czego sie dazy, ciarki po plecach przechodza jak sobie czlowiek pomysli co nas wszystkich czeka skoro dalej bedzie kreowana polityka pod dyktando deep state (przedstawiciel jego > Soros), Merkel, Macrona i Brukseli.
                                    Mozemy tylko podziekowac Amerykanom ze przyszli po rozum do glowy i wybrali Trumpa, ktory krok za krokiem mimo robienia mu wielkich trudnosci przez demokratyczna mafie realizuje to co obiecal wyborcom.
                                    Zachod jest od dawna bankrotem!
                                    Na tym koncze na wiecej nie mam ani czasu ani okazji, jestem poza domem.
                                    • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 12:37
                                      monalisa2016 napisał(a):

> Oooo, malujesz sobie fatemorgana z tymi Chinyczykami czy Hindusami najlepszym w
                                      > yjsciem jest stworzyc prorodzinna polityke z solidnym wyksztalceniem dla mlodyc
                                      > h ludzi a nie sprowadzac sobie niepotrzebnie dyktatorow ktorzy by tworzyli klan
                                      > y a potem przejeli caly kraj.
                                      A w jaki sposób chcesz to zrobić ?
                                      • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 08.01.19, 22:22
                                        Jak to zrobic? Nie jestem odpowiedzialna za to, sprawa politykow jak powinni zadzialac. Po prostu stworzyc odpowiednie warunki by ludzie nie uciekali z Polski by szukac szczescia na Zachodzie, jednym slowem dac Polakom odpowiednie zarobki. Znam juz osoby ktore szukaly szczescia na zachodzie z dosc dobrym wyuczonym w Polsce zawodzie i co? Obejrzeli sobie atrakcyjny zarobek (jak dla Polaka) zarobek nie wystarczyl, socjalne warunki byly przewazajace wiec podziekowal i wrocil do Polski na stale miejsce pracy.
                                        Polacy moga tez duzo wlozyc do tego by wyprzec te wielkie markiety a dac egzystencje malym sklepikow czyli rodzimego handlu albo rolnikom. Ja osobiscie tak postepuje w NIemczech, warzywa, owoce, jajka, mieso, wedliny kupuje u moich rodzimych znanych mi od lat rolnikow. Wiem jak uprawiaja ziemie, wiem skad pochodzi trzoda z ktorej robia uboj, widze kury latajace po polu a rolnik zadowolony ze moze produkowac dalej i produkcje rozszerzac. Dlaczego takie rzeczy mialabym kupowac w markiecie skoro nie wiem skad pochodzi towar przy tym transportowym galimatjasie.
                                        Sa rozne mozliwosci popierania rodzimej produkycj, to zalezy od rzadzacych jak i od was samych.
                                        • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 09.01.19, 09:51
                                          monalisa2016 napisał(a):

> Jak to zrobic? Nie jestem odpowiedzialna za to, sprawa politykow jak powinni za
                                          > dzialac. Po prostu stworzyc odpowiednie warunki by ludzie nie uciekali z Polski
                                          > by szukac szczescia na Zachodzie, jednym slowem dac Polakom odpowiednie zarobk
                                          > i. Znam juz osoby ktore szukaly szczescia na zachodzie z dosc dobrym wyuczonym
                                          > w Polsce zawodzie i co? Obejrzeli sobie atrakcyjny zarobek (jak dla Polaka) za
                                          > robek nie wystarczyl, socjalne warunki byly przewazajace wiec podziekowal i wro
                                          > cil do Polski na stale miejsce pracy.
                                          > Polacy moga tez duzo wlozyc do tego by wyprzec te wielkie markiety a dac egzyst
                                          > encje malym sklepikow czyli rodzimego handlu albo rolnikom. Ja osobiscie tak po
                                          > stepuje w NIemczech, warzywa, owoce, jajka, mieso, wedliny kupuje u moich rodzi
                                          > mych znanych mi od lat rolnikow.

Dużo z nas tak robi.
                                          Ale nie kupisz tak mleka i jego przetworów .... trzeba by jechać ....szukać farmy hodowlanej. Krów nw pobliskich wsiach jest mało, przestały być być żywicielkami rodziny. Poza tym mleko takie jest ...różne, pod wzgledem czystości. trzeba (w sumie) szukać gosp.hodowlanego.

Tak. To jest praca organiczna , od podstaw. Ale też wymagająca jedności narodowej.
                                          Nie ma tego niestety. Przychodzi nowy rząd i o 180 stopni zmienia się polityka, strategia i taktyka. Obijamy sie od ściany do ściany.
                                          Przykład .... na samym dole. Z moich stron rodzinnych.
                                          Oczywistym jest, że rolnicy nie utrzymają swoich sadów i chmielników.... kiedy muszą sprzedawć jabłka za kilka groszy/kg . (a my w markecie za 2,5 zł) . Sadownicy bankrutują a bogaci się cały łańcuszek pośredników. Juz ponad ćwierćwieku mówi sie o konieczności powołania grup producentów, tolniczych przetwórniach owoców i warzyw.
                                          Teraz słyszę. Mamy taką przetwórnię , jesteśmy członkami grupy producentów. Poprawiły na się ceny skupu. Ale, nie trwało długo... zarządzajacy wypowiedział się coś źle o władzach. Już jest kontrola...sprawdzają dokumentacje budowy obiektów. Coś nie zgadza sie o kilkadziesiąt centymetrów. Grożą karami i zamknięciem przetwórni.
                          • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 07.01.19, 06:11
                            monalisa2016 napisał(a):
                            > Nie przeciw bogatym czuk skoro bogaci sa w wielu wypadkach inicjatorami tej moz
                            > na powiedziec rewolucji. Trump mozna powiedziec to miliarder tak samo S. Bannon
                            > , M. Salvini, ...itd to przeciez nie biedota.
                            *Trzymam sie swojego zdania. Bunty lokalne mogą sie przeobrazić w światową rewolucję ale tylko w formie konfrontacji: ludzie biedni <--> bogaci, państwa regionalni nędzarze <--> regionalni/światowi bogacze. Poza tym - jak zawsze - są zagrożenia wybuchem wojny hybrydowej w dużej skali, lokalnymi, a nawet wojną światową/atomową ...... w interesie jakiegoś mocarstwa.
                            Rozruchy uliczne inspirowane przez miliarderów są organizowane punktowo - w ich interesie.

> Ten swiat jest tak skorumpowany, tak zmafiozowany ze ty sobie tego nie wyobrazasz czuk1, zreszta wam o tym zaden nie napisze bo przeciez trzeba Polakow trzymac w ciemnocie. My widzimy co sie dzieje przez to sie buntujemy. Podatnik stal sie dla mafi sklepem samoobslugowym.
                            *Może tak i jest. Buntujcie się więc, usuwajcie złego które Was bezposrednio dusi. Ja tam takiego buntu nie widzę.
                            Polska i Polacy (wg mnie - na dziś) mają swoje problemy, nie mniejsze - ale inne. Których rozwiazanie jest równie trudne jak walka ze światową mafią i korupcją. U nas jest problem - jak nie dać się zepchać na obrzeża cywilizowanego świata, usunąć z unii gospodarczej i ulokować w gronie państw zarządzanych autorytarnie.
                            • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 07.01.19, 11:02
                              Nie znam rewolucji z której wyszło coś dobrego,zawsze kończyło się na tym że zjadała własne dzieci, a ich następcy byli coraz bardziej brutalni.Także sto razy bym się zastanowił, zanim bym poparł jakoś rewolucje,bo jej przebieg i etapy są znane,i wcale nie spieszno mi do nich.To o czym marzy monalisa,to jakaś rewolucja światowa, w imię równości,sprawiedliwości społecznej,równego podziału dóbr, może odnowy moralnej,itp/To szlachetne i wzniosłe i równie utopijne.Żeby ludzie byli równi musieli by być z pod jednej sztancy,a tak nie jest .Największą role w historii świata gra ludzka ambicja.....,to ona wszystko buduje i wszystko burzy.Twój utopijny świat, musiał by być jej pozbawiony na poziomie jednostki,to wykonalne i bardzo krwawe
                              Kiedyś czytałem chyba u Malinowskiego w ''Zwyczaj i zbrodnia. Życie seksualne dzikich'' o pewnym plemieniu które bardzo lubiło zawody sportowe.Ich zwycięzca był fetowany,nagradzany,cieszył się ogólnym szacunkiem.Ciekawostka polega na tym, że mógł to zrobić tylko dwa razy,po trzeciej wygranej był zabijany...Powód,było to zabezpieczenie przed jego niezdrowymi ambicjami których mógł dostać po tylu wygranych.Ot takie zabezpieczenie przed wyróżniającymi się i ambitnymi ludźmi.Nawet ''dzicy'' wiedzieli czym grożą tacy ludzie
                              • amunicyjny1 Re: Wojna hybrydowa 07.01.19, 11:06
                                zjadło literkę Miało być ,to awykonalne i bardzo krwawe
                            • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 09.01.19, 00:57
                              W jaki sposob mieli by usunac Polske z unii europejskiej? Na to nie ma zadnego artykulu czy ustawy! Moga jej uprzykszac zycie jak to robia ale od maja moze sie to wszystko diametralnie zmienic, nie sadze by zapijaczona unie tolerowaly dalej spoleczenstwa. Jak nigdy nie szlam na unijne wybory, tym razem ide i oddam wyraz mojego rozczarowania, nie isc tez zle.

Cytat z wypowiedzi premiera Polski Morawieckiego:

Die EU als Institution bedürfe einer grundlegenden Reform, betont der polnische Ministerpräsident weiter, „und wenn ich mit Regierungschefs anderer Länder spreche, stimmen die meisten von ihnen zu, dass es einer ernsthaften Erneuerung in den Abläufen und Institutionen bedarf, aber jeder wartet auf die Europawahlen.“

tlumaczenie Google:
                              UE jako instytucja potrzebuje fundamentalnej reformy - kontynuuje polski premier - i kiedy rozmawiam z przywódcami innych krajów, większość z nich zgadza się, że konieczna jest poważna odnowa procesów i instytucji, ale wszyscy czekają na wybory europejskie ".

www.epochtimes.de/politik/europa/morawiecki-eu-muss-sich-von-grund-auf-erneuern-und-die-wahlen-werden-es-erzwingen-a2760076.html

Tu sie calkowicie z Morawieckim zgadzam unia potrzebuje gruntownej od podstaw odnowy jak i nowego kierownictwa a nie tego dotychczasowego i dotychczasowych lewicowych parlamentarzystow typu bylego belgijskiego premiera Guy Verhofstadt, czy typu Tidenmmansa, Tuska z Junkerem albo Tajaniego a nie daj Boze Martina Schulza czy Manfreda Webera, czy Öttingera (czytaj Etinger), nie chcemy weiter so czyli w j. polskim to samo dalej.
                              • czuk1 Re: Wojna hybrydowa 09.01.19, 09:28
                                Na innym forum tak pisałem o UE, w kontekscie wyborów do Parlamentu UE :

"Zgoda. A więc na wybory do P UE narzuca się taktyka:
                                - łaczy sie cała opozycja w jeden komitet wyborczy , krajowy, o nosnej nazwie np. Silna Europa.
                                - w miejscach najbardziej przyjaznych UE ten opozycyjny komitet stawia na pierwszych miejscach super krajowe autorytety .... które wygrają. Podobnie w okręgach prowincyjnych
                                - trafiają najlepsi - wiarygodni, lubiani, uczciwi.... wygrywają.
                                - w sumie KW "Silna Europa" wygrywa wybory , uzyskuje 60 - 70 % ogółu miejsc dla Polski.

Aby to zaistniało to kandydaci i samakoalicja poprowadzą bardzo aktywną kampanię wyborczą .
                                W tej kampanii pomija się nazwy partii , uczestników Koalicji, występują tylko kandydaci...
                                .... głosząc program Koalicji opozycyjnej.

Program taki jest konieczny. Musi być zrobiony w interesie Państwa i jego obywateli. A więc prounijny. Treścią tego programu powinny być :
                                I. Uwierdzenie o konieczności istnienia UE (uzasadnienie, korzyści )- ok. 5 % objętości
                                programu.
                                II. Potrzebna modernizacja UE (zmiany zakresu działania, umocnienie siły UE - armia UE,
                                utworzenie granicy UE od południa i strony Azji; radykalne zmiany administracji w UE,
                                umocnienie UE w obszarze gospodarki, finansów , promocji, ...., odstąpienie od zamierzeń
                                federalizacji Europy, uściślenie granic ograniczenia suwerenności państw unijnych i
                                stosowania prawa unijnego.
                                3. Nowe cele UE i zamierzenia na kadencję Parlamentu.
                                4. Prezentacja interesów Polski w UE."
                • monalisa2016 Re: Wojna hybrydowa 06.01.19, 22:12
                  Kiedys byl swietny artykul na alexjones.pl o "zmianie wiatru" w Polsce z pro-amerykanskiego, z pro-unijnego na ANTY, wybacz szukac go juz nie bede. Opisywal swietnie jak zmienia sie diametralnie atmosfera w Polsce. Od czasu do czasu czytam ten blog, nieraz ma ciekawe artykuly.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka