15.04.22, 13:40
Czyzby nadzieja dla ponownie wolnego swiata?
Z FS momentalnie zdjeto mi ten watek, jak rowniez poprzednio watek Twitter.
No coz, tylko propaganda jest nam przeznaczona, czyzby ?
Czyzby Polska byla az tak zacofana jak Rosja ?
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Elon Musk 16.04.22, 13:54
      Ale o co chodzi?
      • senioryta13 Re: Elon Musk 17.04.22, 00:01
        tapatik napisał:

> Ale o co chodzi?

Pytanie za pytanie :
        a gdzie mieszkasz, ze nie dochodza do ciebie informacje z pierwszych ' stron gazet' ?
        Chodzi o free speech.
        • tapatik Re: Elon Musk 17.04.22, 23:56
          Nie czytam gazet.
          Twoja odpowiedź niewiele wyjaśnia.
          Strzelam, że ma to coś wspólnego z zakupem przez Muska Twittera.
          • senioryta13 Re: Elon Musk 18.04.22, 17:10

Tak, jest panika w Google , Facebook i w Washingtonie. Musk ma 14.9% udzialu Twitter'a. Odmowil w zasiadaniu w zarzadzie.
            Ma plan B, ale jeszcze nie zdradzil co zamierza.
            Spoleczenstwo liczy jednak na niego , ze w koncu bedzie mozna przywrocic free speech, bo bez tego nie ma przeciez demokracj, a D-Mafia ma jakas, swoja, dziwna interpretacje tego slowa. Moderator na FS tak przejal sie swoja rola/praca, ze wycina wszystko co jemu osobiscie nie podoba sie, pomimo, ze nawet gazeta.pl informuje spoleczenstwo co w trawie piszczy. Dwoi sie i troi, aby wrocily czasy jak pod panowaniem ruskim. Na FS juz uzywa sie ruskiego jezyka i propagandy. Jest tam kilka ruskich trolli.
            Wyobraz sobie ze skasowano mi nawet watek o Twitter, o Oskarach, o innych juz nawet nie wspomne.
            • tapatik Re: Elon Musk 18.04.22, 20:51
              Co to ma wspólnego z wojną na Ukrainie?
              • senioryta13 Re: Elon Musk 18.04.22, 22:45
                tapatik napisał:

> Co to ma wspólnego z wojną na Ukrainie?

No, moze tylko to, ze bedzie mozna przeczytac konkretne wiadomosci np. z frontu, a nie tylko zaklamana propagande, jak to Ukraina wygrywa, a Zelenski ciagle , w kazdym wywiadzie wiecej broni, wiecej i wiecej. Chce sie zrownac z wyposazeniem rosyjskim , oczywiscie wszystko z pretensjami.
                a dlaczego kazdy watek ma miec cokolwiek wspolnego z wojna ?
                • tapatik Re: Elon Musk 19.04.22, 22:50
                  Dziwi cię, że na forum o Rosji i Ukrainie większość wątków jest o wojnie?

To, że Zełeński chce broni nie jest czymś dziwnym, skoro od tej broni zależy, czy Ukraina wygra wojnę.
                  • senioryta13 Re: Elon Musk 20.04.22, 14:53
                    tapatik napisał:
                    > Dziwi cię, że na forum o Rosji i Ukrainie większość wątków jest o wojnie?

Nie, to ty mi zarzuciles, ze moj watek nie jest o wojnie.

> To, że Zełeński chce broni nie jest czymś dziwnym, skoro od tej broni zależy,
                    > czy Ukraina wygra wojnę.

a gdyby zachod tylko obiecywal i nie dal broni, czy warto bylo zniszczyc miasta , wypedzic ludzi z panstwa, no i wreszcie wyslac tysiace do ziemi ?
                    • tapatik Re: Elon Musk 20.04.22, 17:01
                      senioryta13 napisał:

> tapatik napisał:
                      > > Dziwi cię, że na forum o Rosji i Ukrainie większość wątków jest o wojnie?
                      >
                      > Nie, to ty mi zarzuciles, ze moj watek nie jest o wojnie.

Twój wątek w ogóle nie jest na temat Ukrainy i Rosji, a taka jest tematyka tego forum.

> > To, że Zełeński chce broni nie jest czymś dziwnym, skoro od tej broni zależy,
                      > > czy Ukraina wygra wojnę.
                      >
                      > a gdyby zachod tylko obiecywal i nie dal broni, czy warto bylo zniszczyc miasta
                      > , wypedzic ludzi z panstwa, no i wreszcie wyslac tysiace do ziemi ?

Kto niszczy miasta, wypędza ludzi i zabija innych?
                      • senioryta13 Re: Elon Musk 20.04.22, 20:03
                        tapatik napisał:

> senioryta13 napisał:
                        >
                        > > tapatik napisał:
                        > > > Dziwi cię, że na forum o Rosji i Ukrainie większość wątków jest o w
                        > ojnie?
                        > >
                        > > Nie, to ty mi zarzuciles, ze moj watek nie jest o wojnie.
                        >
                        > Twój wątek w ogóle nie jest na temat Ukrainy i Rosji, a taka jest tematyka tego
                        > forum.

byla jednak krotka wzmianka o zacofanej Rosji.
                        a co, na ukrainie jest free speech ?
                        Maja tam przeciez tylko jeden kanal tv.

> > > To, że Zełeński chce broni nie jest czymś dziwnym, skoro od tej bro
                        > ni zależy,
                        > > > czy Ukraina wygra wojnę.
                        > >
                        > > a gdyby zachod tylko obiecywal i nie dal broni, czy warto bylo zniszczyc
                        > miasta
                        > > , wypedzic ludzi z panstwa, no i wreszcie wyslac tysiace do ziemi ?
                        >
                        > Kto niszczy miasta, wypędza ludzi i zabija innych?

a dlaczego powstanie warszawskie bylo krytykowane ?
                        • tapatik Re: Elon Musk 20.04.22, 22:29
                          senioryta13 napisał:

> byla jednak krotka wzmianka o zacofanej Rosji.

Jako porównanie.
                          Natomiast nadal nie wiem co ma Elon Musk wspólnego z tematyką forum.

> a co, na ukrainie jest free speech ?
                          > Maja tam przeciez tylko jeden kanal tv.

Co to ma do rzeczy?

> > Kto niszczy miasta, wypędza ludzi i zabija innych?
                          >
                          > a dlaczego powstanie warszawskie bylo krytykowane ?

To nie jest odpowiedź na moje pytanie, tylko ucieczka przed odpowiedzią.

Nadal twierdzę, że przylazłeś spamować.
                          • senioryta13 Re: Elon Musk 20.04.22, 23:34
                            tapatik napisał:
                            > Nadal twierdzę, że przylazłeś spamować.

bo mozemy miec rozbiezne zdania ?
                            Widze, ze tu i tak nikt nie zaglada, oprocz ciebie. Towarzystwo z 'Rosji ' przenioslo sie na FS i nikt nie ma prawa pisac tam co mysli/wie/przeczytal/wysluchal.

a co do reszty watpliwosci, przeczytaj jeszcze raz, ale ze zrozumieniem, co wczesniej napisalam.
                            Pytam sie ponownie, czy na Ukrainie jest wolnosc slowa ?
                            • tapatik Re: Elon Musk 21.04.22, 17:50
                              Ja zawsze czytam ze zrozumieniem, a ty unikasz odpowiedzi.

Nie wiem, czy na Ukrainie jest wolność wypowiedzi, bo mieszkam w Polsce.
                              Nadal nie wiem co ma to pytanie do zaczętego przez Ciebie wątku.
                              No chyba, że jesteś onucą i próbujesz zasugerować, że Ukraina jest zła.
                              Więc poproszę o wytłumaczenie po kiego ci ta informacja.
                              • senioryta13 Re: Elon Musk 21.04.22, 21:53
                                tapatik napisał:
                                > Nie wiem, czy na Ukrainie jest wolność wypowiedzi, bo mieszkam w Polsce.
                                > Nadal nie wiem co ma to pytanie do zaczętego przez Ciebie wątku.

Twoje pytanie bylo tak naiwne/glupie, ze zostalo zignorowane i zastapione pytaniem o powstaniu warszawskim, na ktore nie odpowiedziales.
                                Ok, Putin napadl na Ukraine, ale...... i tu zaczynaja sie juz 'schody' , ktore mozna tlumaczyc/interpretowac jak kto woli, ale jest narzucona narracja ktora zmuszeni jestesmy podazac i zadnego kroku w bok, pomijajac nawet fakty. Ja sie zaczynam buntowac, ze taki np. moderator z FS wyrzuca watki/posty co sa nie po jego mysli.
                                Z Ukrainy dochodza nas same zwycieskie dzialania ich wojska, az dziw bierze ze wojna nadal trwa.
                                Prezydent Ukrainy zlikwidowal wszystkie 7 partii, zostawil tylko 1 kanal tv., likwiduje opoxycje , praktycznie rosyjska ludnosc w tym kraju, jest pozbawiona kontaktu ze swiatem. Chetnie wysluchalabym drugiej strony co ma do powiedzenia.
                                Musk, podobno znalazl partnera do zakupu twittera, jesli im sie to uda, bedzie mozna dowiedziec co nie co wiecej o faktach.
                                A czy cie nie zastanowilo, dlaczego ludnosc cywilna, ukrywajaca sie w podziemiach Azoesteel, w Mariupolu, nie skorzystala z korytarza humanitarnego ktory ruscy udostepnili i to juz 2x ? Po co plakac, ze nie ma zywnosci itp....

-
                                Usuwanie moich postow biore jako komplement
                                • tapatik Re: Elon Musk 22.04.22, 22:29
                                  "> a gdyby zachod tylko obiecywal i nie dal broni, czy warto bylo zniszczyc miasta
                                  > , wypedzic ludzi z panstwa, no i wreszcie wyslac tysiace do ziemi ?

Kto niszczy miasta, wypędza ludzi i zabija innych?"

Moje pytanie, o to kto wypędza i morduje ludzi, nie jest naiwne, ale nie odpowiedziałaś na nie. Zamiast tego idziesz w kierunku Powstania Warszawskiego, po to, aby na moje pytanie nie odpowiedzieć.

> Z Ukrainy dochodza nas same zwycieskie dzialania ich wojska,
                                  > az dziw bierze ze wojna nadal trwa.

Nie prawda, piszą też o stratach albo o porażkach.

> Prezydent Ukrainy zlikwidowal wszystkie 7 partii, zostawil tylko 1 kanal tv.,
                                  > likwiduje opoxycje ,

Nie mam jak zweryfikować tych informacji.
                                  Z Wikipedii wynika, że w ostatnich wyborach startowało dość sporo różnych partii, powiedziałbym, że nawet więcej niż w Polsce:
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_na_Ukrainie_w_2019_roku

> praktycznie rosyjska ludnosc w tym kraju, jest pozbawiona kontaktu ze swiatem.

Ludność rosyjskojęzyczna na Ukrainie może słuchać rosyjskojęzycznych kanałów w Internecie, więc nie jest prawdą, że jest pozbawiona kontaktu ze światem.

> Chetnie wysluchalabym drugiej strony co ma do powiedzenia.

Druga strona? Czyli kto? Rosja? Jesteś odcięta od informacji z Rosji?

> A czy cie nie zastanowilo, dlaczego ludnosc cywilna,
                                  > ukrywajaca sie w podziemiach Azoesteel, w Mariupolu,
                                  > nie skorzystala z korytarza humanitarnego ktory ruscy udostepnili
                                  > i to juz 2x ? Po co plakac, ze nie ma zywnosci itp....

Udostępnili, a potem ostrzelali, czy w praktyce nie udostępnili:
                                  polska-zbrojna.pl/home/articleshow/36664?t=Ukraina-nadal-sie-broni

"Wciąż nie udało się ewakuować ludności z oblężonego Mariupola, ponieważ Rosjanie ostrzelali wyznaczony korytarz humanitarny."

wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Ewakuacja-z-Mariupola-wstrzymana.-Rosyjski-ostrzal-na-korytarz-humanitarny

"Ukraińskie dowództwo poinformowało, że we wtorek Rosjanie prowadzili ostrzał korytarzy humanitarnych dla mieszkańców Mariupola. Z tego powodu ewakuacja cywilów została wstrzymana."

Czyli twoje pytanie jest manipulacyjne, bo sugerujesz, że ruskie pozwolili na korytarz humanitarny, a tymczasem w rzeczywistości nie pozwolili.
                                  • senioryta13 Re: Elon Musk 24.04.22, 22:15
                                    Ok, odpowiadam ponownie.
                                    Putin napadl, strzela, zabija i niszczy, przestrzegal, nikt nie wierzyl, lekcewazyl.
                                    wiki na wszystko ci nie odpowie, poczytaj lepiej o brygadach azov, ktore obecnie robia za aniolkow.
                                    Zupelnie nie rozumiesz co to jest cenzura , tu wiki ci pomoze.
                                    Mnie cenzuruja na FS, myslisx, ze innych nie ? Podales link do starego artykulu.
                                    No a teraz odpowiedz o powstaniu Warszawskim, dlaczego jest krytykowane.
                                    • tapatik Re: Elon Musk 07.05.22, 19:40
                                      senioryta13 napisał:

> Ok, odpowiadam ponownie.
                                      > Putin napadl, strzela, zabija i niszczy,

Twoja poprzednia wypowiedź:
                                      "a gdyby zachod tylko obiecywal i nie dal broni, czy warto bylo zniszczyc miasta , wypedzic ludzi z panstwa, no i wreszcie wyslac tysiace do ziemi ?"

Mylisz przyczynę ze skutkiem. Zachód (w tym Polska) wysyła broń, ponieważ Putin zabija ludzi na Ukrainie.

> przestrzegal, nikt nie wierzyl, lekcewazyl.

Putin przestrzegał? Przed wojną?
                                      Czy ty masz świadomość, co piszesz?
                                      Przecież nawet w lutym 2022 Putin mówił, że na Białorusi są tylko ćwiczenia.

> wiki na wszystko ci nie odpowie, poczytaj lepiej o brygadach azov, ktore obecnie robia za aniolkow.

Nie ograniczam czytania do Wikipedii, a o Azowcach wiem, tylko co z tego wynika?

> Zupelnie nie rozumiesz co to jest cenzura , tu wiki ci pomoze.

Mam w szufladzie list od kuzyna, z pieczątkami urzędu cenzorskiego na kopercie, więc wiem co to cenzura.

> Mnie cenzuruja na FS, myslisx, ze innych nie ?

Nie wiem nawet co to FS, nie wiem co tam piszesz, więc nie wiem, o co chodzi.

> Podales link do starego artykulu.

Artykuł jest z czasów tej wojny i pokazuje metody kacapów. Owszem, TERAZ mamy kilka przykładów udanej ewakuacji cywilów z Mariupola, ale nadal zdarzają się sytuacje ostrzelania autobusów:
                                      tvn24.pl/swiat/rosja-atakuje-ukraine-korytarze-humanitarne-z-mariupola-i-wolnowachy-5623756
                                      "W sobotę rosyjskie ministerstwo obrony ogłosiło częściowe zawieszenie broni w Mariupolu i Wołnowasze na południowym wschodzie Ukrainy. Porozumienie w tej sprawie potwierdziły władze w Kijowie. Miało się ono rozpocząć o godzinie 8 w Polsce i trwać do 15. W tym czasie z obu miast korytarzami humanitarnymi mieli zostać ewakuowani mieszkańcy. Jednak przed południem Rada Najwyższa Ukrainy przekazała, że ewakuacja z Mariupola została przerwana, bo Rosjanie nie przestrzegają zawieszenia broni."

> No a teraz odpowiedz o powstaniu Warszawskim, dlaczego jest krytykowane.

Są osoby, które uważają, że Powstanie Warszawskie było niepotrzebne, bo mieliśmy tuż za Wisłą wojska radzieckie, więc wystarczyło zaczekać. Tymczasem po wybuchu powstania wojska radzieckie zatrzymały ofensywę, podobno na rozkaz Stalina.

A teraz ty mi napisz, co ma wspólnego Powstanie Warszawskie z naszą dyskusją.
                                    • wykrywacz_klamcow Re: Elon Musk 13.03.23, 12:13
                                      senioryta13 napisał:

> Ok, odpowiadam ponownie.
                                      > Putin napadl, strzela, zabija i niszczy, przestrzegal, nikt nie wierzyl, lekcew
                                      > azyl.
                                      > wiki na wszystko ci nie odpowie, poczytaj lepiej o brygadach azov, ktore obecn
                                      > ie robia za aniolkow.
                                      > Zupelnie nie rozumiesz co to jest cenzura , tu wiki ci pomoze.
                                      > Mnie cenzuruja na FS, myslisx, ze innych nie ? Podales link do starego artykul
                                      > u.
                                      > No a teraz odpowiedz o powstaniu Warszawskim, dlaczego jest krytykowane.
                                      >
                                      >

a skąd ten płacz? zawsze możesz pisać u siebie w rosji, tam możesz do woli sączyć jad nienawiści z kremlowskiej propagandy do Ukrainy
                • wykrywacz_klamcow Re: Elon Musk 25.10.22, 11:26
                  senioryta13 napisał:

> No, moze tylko to, ze bedzie mozna przeczytac konkretne wiadomosci np. z frontu
                  > , a nie tylko zaklamana propagande, jak to Ukraina wygrywa, a Zelenski ciagle ,
                  > w kazdym wywiadzie wiecej broni, wiecej i wiecej. Chce sie zrownac z wyposazen
                  > iem rosyjskim , oczywiscie wszystko z pretensjami.
                  > a dlaczego kazdy watek ma miec cokolwiek wspolnego z wojna ?

"konkretne" wiadomości z frontu - dlaczego jasno nie chcesz napisać, że chciałabyś mieć informacje prosto z kremla?
                  poza tym to jest polskie forum i nie potrzebujemy tutaj zakłamanej ruskiej propagandy podlanej nazizmem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka