Dodaj do ulubionych

Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach!

25.11.10, 09:48
Wiosną przyszłego roku rozpocznie się budowa niewielkiego Casa del Arte Murano. Gotowy jest już projekt nowego apartamentowca.
Kameralny apartamentowiec o nazwie Casa del Arte Murano powstanie w samym sercu Muranowa przy ul. Nowolipki 7a. Zbuduje go spółka Belgravia Polska. W budynku znajdą się zaledwie 33 mieszkania o pow. od 38 do 192 mkw i siedem lokali usługowych o łącznej powierzchni 1200 mkw. A pod ziemią dwupoziomowy garaż.

www.zyciewarszawy.pl/artykul/537228.html
Nowolipki 7a to te niskie baraki za Poniatówką?
Obserwuj wątek
    • karolski4n Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 10:48
      Tak:

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=67007871&postcount=3958
      Ciekawe po ile metr kwadratowy? ;)
    • marylalysiak Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 14:11
      No i tak:

Śródmiejscy urzędnicy zaprzeczają spiskowej teorii. Jak twierdzą w decyzji o wypowiedzeniu umowy nie ma nic nadzwyczajnego - chodzi tylko o bezpieczeństwo.

Zostawiam to bez komentarza.

bardzo jestem ciekawa co na ten temat ma do powiedzenia warszawianka_jedna i inni użytkownicy tego forum,a przede wszystkim osoby zamieszkujące w pobliżu miejsca zabezpieczonego przed niebezpieczeństwem?
      • kocio-kocio Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 15:11
        Nie mam emocjonalnego stosunku do garaży ani ich właścicieli. Może za mało znam sytuację.

Ale że zmieni się coś na tym zasikanym, zasranym, pełnym szkła, śmieci i żuli placyku, bardzo się cieszę.
        • warszawianka_jedna Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 17:39
          ten placyk ma ogromny potencjał, pod warunkiem, że przestanie być wyłącznie parkingiem.
          To może być piękne miejsce, kawiarenki w podcieniach, letnie ogródki, włoskie klimaty...
          Jeśli zamiast baraków, w których mieściło się ADK i jakieś magazyny, powstanie przyzwoity budynek, z knajpką na dole, to proszę bardzo.

Czy nie ma sposobu, aby wjazd na ten teren mieli tylko mieszkańcy?
          • kocio-kocio Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 21:37
            Podobno kiedyś były plany zamknięcia tego "miniosiedla", ale przyszło na zebranie za mało osób.
            Mówię "podobno", bo ja się dowiedziałam o wszystkim po fakcie.
          • marylalysiak Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 21:44

> Czy nie ma sposobu, aby wjazd na ten teren mieli tylko mieszkańcy?
            ależ oczywiście jest:
            dzierżawa terenu od miasta przez wspólnoty mieszkaniowe za odpowiednia opłatą i szlaban oczywiście na koszt WM jak również na koszt WM dbanie o dzierżawiony teren ,dbanie o trawniki ,chodniki wszystko oczywiście na koszt dzierżawcy, ewentualnie grodzenie terenów w porozumieniu z innymi wspólnotami i tym sposobem wracamy do małych Gett.

> Jeśli zamiast baraków, w których mieściło się ADK i jakieś magazyny, powstanie
            > przyzwoity budynek, z knajpką na dole, to proszę bardzo.

oczywiście, ale jest jedno ale deweloper sprzeda lokale z gruntami przynależnymi do nieruchomości, a jak kocio-kocio wspomniała o żulach, menelach itp to myślę ,że tam też się ogrodzą.
            Wspomniałaś o potencjale z którego korzysta miasto , bo to jego teren, a nie przyszło Ci do głowy dlaczego miasto oddaje wspólnotom nieruchomości po obrysie?
            co jest niezgodne z prawem budowlanym, a gdyby to WM przypuśćmy była właścicielem to co?
            Czyżby ta działeczka nie miała roszczeń?
            Może była rozparcelowana i scalili grunty ?wszak to teren miasta.
            Pisałaś o wstrzymaniu wykupu jakiś lokali, a może tu przyczyna, bo miasto parceluje i scala grunty obym w tym temacie nie miała racji.
        • kawiusz Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 22:36
          > Ale że zmieni się coś na tym zasikanym, zasranym, pełnym szkła, śmieci i żuli p
          > lacyku, bardzo się cieszę.

Lepiej żeby się nic nie zmieniało. Mniej żuli u Was oznacza więcej żuli u Nas, a wystarczyłoby żeby strażacy miejscy ruszyli się 100 metrów od swojego komisaryjatu i zrobili z żulami porządek.
        • gwiazdkamrw Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 28.04.11, 08:51
          kocio wedlug Ciebie gimnazjalisci i licealisci to zule/menele? Jezeli nie wiesz kto tam siedzial to po co tak gadasz, zadko kiedy mogli tam siedziec jacys żule
          • kocio-kocio Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 28.04.11, 12:33
            Mieszkam tam od 11 lat.
            I, szczerze mówiąc, boję się chodzić tamtędy o zmierzchu.
            Nie wiem, jakie wykształcenie ma towarzycho chlejące tam piwo.
            Jak dla mnie mogą mieć doktoraty z astrofizyki. Jeśli chleją, zaczepiają i zostawiają po sobie szczyny i szkło, to to są żule. Sorry.
            • gwiazdkamrw Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 28.04.11, 12:52
              Ja mieszkam od 21 i od jakis 10 tam przesiadywalam z przyjaciolmi, to ze sie imprezuje wieczorami to chyba normakne w tym wieku a sikac nikt nie bedzie latal do domu, pozatym nie sikali na srodku a butelki tlukli tam rozni ludzie i nie koniecznie ci ktozy tam przesiadywali
              • kawiusz Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 28.04.11, 20:29
                Ściany dawnego ZALIMPu też mogli pomazać różni ludzie. Do dziś pamiętam bohomaz z zaznaczeniem wzrostu uczestników imprezy :>
              • kocio-kocio Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 28.04.11, 20:57
                No to się różnimy.
                Dla mnie imprezowanie po nocach na podwórku nie jest normalne.
                A sikać chodzę do domu albo to publicznej toalety.
                Oba zachowania świetnie się wpisują w moją definicję żulerki i menelstwa. Z tego co wiem, nie tylko moją.
    • kawiusz Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 15:38
      > Kameralny apartamentowiec o nazwie Casa del Arte Murano

Nazwa po włosku daje mieszkańcom +10 w skali lansu a dewełoperowi +3 tyś/m do ceny :)
      Oczywiście z wizualizacji wycieli wszystkie zaparkowane samochody.

> Muranowa przy ul. Nowolipki 7a.

Dziwna numeracja, VLO to przecież Nowolipie 8.

> A pod ziemią dwupoziomowy garaż.

Tak, zapewne na 20 samochodów najbogatszych mieszkańców, pozostali swoje ceerfałki zaparkują na okolicznych chodnikach.
      • kocio-kocio Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 25.11.10, 21:36
        Bo w tym rejonie jest w ogóle kopnięta numeracja.
        Ktoś pijany rozdzielał numery ewidentnie.
    • aankaa Nowolipki 7a 26.11.10, 00:00
      + Casa del Arte Murano + apartament ;) 38 mkw
      tego już się komentować nie chce...

czekam kiedy na trawnikach wzdłuż Anielewicza (odcinek między Okopową a Smoczą) powstaną kolejne "apartamentowce"
      • kropkaa Re: Nowolipki 7a 26.11.10, 09:13
        > + Casa del Arte Murano + apartament ;) 38 mkw
        > tego już się komentować nie chce...

Taaa... Kiedyś poszłam do Trio zapytać o coś tam dla kogoś. Pani najpierw zmierzyła mnie od stóp do głów i uznawszy, że i tak nie stać mnie na zamieszkanie w tej kolumbrynie przy torach tramwajowych zaczęła przedstawiać ofertę apartamentów od 34 bodajże m kw...
      • agnus1983 Re: Nowolipki 7a 28.11.10, 10:25
        trawnikach? przecież tam głównie parkingi są. Od strony estetycznej to już naprawdę wolałbym od nich jakiś ładny, niski bloczek.
      • alfajet-777 A co z płotem ?? 05.05.11, 17:17
        A co z płotem , ktoś wie jak duże ogrodzenie tego luksusu made in wieś ???
    • sibeliuss Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 26.11.10, 10:07
      Wizualnie bardzo udany, jestem za.
    • tanitazaitceva Re: Zbudują apartamentowiec na Nowolipkach! 11.02.19, 08:29
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka