Dodaj do ulubionych

Letni konkurs z nagrodami.

24.06.15, 11:14
30 czerwca na posiedzeniu Rady Miasta ma być podjęta uchwała w sprawie nadania nazwy mostowi na terenie Bielska Podlaskiego.
Ogłaszam konkurs na trafne wytypowanie nazwy jaka zostanie przyjęta. Nagrodą będzie ufundowany przeze mnie czteropak piwa. Propozycje można składać do dnia 29 czerwca do godziny 23.59.W przypadku gdy będzie kilka trafnych odpowiedzi decyduje kolejność zgłoszeń. W konkursie nie mogą brać udziału radni miasta ani członkowie ich rodzin.
Obserwuj wątek
    • zdrafko Re: Letni konkurs z nagrodami. 24.06.15, 21:48
      Most im. E. Berezowca
    • korolog Re: Letni konkurs z nagrodami. 24.06.15, 22:47
      imienia księdza Konstantego Bajko - koniec konkursu. Doczytałem się w sieci, że jakieś kółko historyczne z II LO złożyło wniosek a komisja pozytywnie go zaopiniowała. Jako laureat konkursu wypiję te cztery piwa i może nawet wysikam się z mostu do rzeki.
    • korolog Re: Letni konkurs z nagrodami. 07.07.15, 15:37
      Nazwa już nadana.

ibielsk.pl/artykul,most-ksiedza-konstantego-bajko,21804
      Pozostałe mosty czekają!

• wdv Re: Letni konkurs z nagrodami. 12.07.15, 14:58
        Toż to zwykły nonsens. Po pierwsze gdy mieszkałem w Bielsku to nigdy nie potrzebowałem, żeby most miał nazwę. To nie są punkty orientacyjne. Może drzewa też trzeba zacząć nazywać? Albo krzaczki? Po drugie: patron. Może człowiek był faktycznie w porządku - tyle że nie zapisał się w powszechnej świadomości. I szans na to wielkich nie ma. Wiem, że celebrytę można zrobić z każdego - ale tylko na krótko. A tu nie ma materialu na dłuższe trwanie... Tak w ogóle jeśli nazwa była konieczna to mogła być po prostu pozytywna: miłości, pokoju, życia, światła, życzliwości, uśmiechu. Do instalacji nadrzecznych to bardzo pasuje.
        • wdv Re: Letni konkurs z nagrodami. 12.07.15, 15:10
          BTW - czy jest jakieś upamiętnienie społeczności bielskich Żydów?
          • korolog Re: Letni konkurs z nagrodami. 12.07.15, 20:56
            wdv napisał:

> BTW - czy jest jakieś upamiętnienie społeczności bielskich Żydów?

Kilka lat temu postawiono tablicę upamiętniającą.

www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101126/REGION06/27951055
            • wdv Re: Letni konkurs z nagrodami. 12.07.15, 21:53
              Wersja budżetowa, ale dobrze, że jest. Dzięki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka