Dodaj do ulubionych

Gdzie moja fontanna?

05.09.18, 17:30
Piszę "moja" bo głosowałem na nią w budżecie obywatelskim na 2018 rok. Projekt przeszedł w dość dramatycznych okolicznościach (przy takiej samej ilości głosów z innym projektem decydowało losowanie). W sumie dopiero mamy wrzesień więc może niepotrzebnie się niepokoję.
Obserwuj wątek
    • szpila555 Re: Gdzie moja fontanna? 29.09.18, 20:18
      Przetarg na dokumentację projektową na fontannę został rozstrzygnięty 28 marca 2018r, zaś w ogłoszeniu o przetargu termin jej wykonania to 29 czerwca 2018r.:
      Zamówienie dokumentacja projektowa
      Chętnie bym obejrzał projekt tej fontanny :)
      • korolog Re: Gdzie moja fontanna? 30.05.19, 16:09
        Minęło kolejnych osiem miesięcy, a fontanny jak nie było tak dalej nie ma.
        • szpila555 Re: Gdzie moja fontanna? 25.06.19, 21:11
          Tak się w naszym mieście dotrzymuje słowa.
          A tak w ogóle moim zdaniem to źle wybrano miejsce na lokalizację fontanny jak również opisano przedmiot zamówienia w przetargu na dokumentację. Zastrzegam, że to moje prywatne zdanie, każdy ma prawo do własnego.
          Moim zdaniem fontanna powinna stać w centrum parku, na wzniesieniu, tam gdzie obecnie jest zegar słoneczny i tzw. "poidełko". Centralne miejsce, okrągłe wzniesienie z okrągłymi alejkami i ławkami wokół oraz drzewami na obrzeżach alejek, fontanna widoczna z każdej strony, woda jest tam doprowadzona, więc i mniejsze koszty budowy fontanny. Przyjemnie byłoby posiedzieć w pobliżu nawet w upalny dzień.
    • korolog Re: Gdzie moja fontanna? 03.07.19, 20:31
      No i wyjaśniło się. Fontanny nie będzie bo znacząco wzrosły koszty inwestycji. W związku z tym część pieniędzy przeznaczono już na inne projekty. Można zniszczyć idę budżetu obywatelskiego? Można.
    • korolog Re: Gdzie moja fontanna? 06.10.21, 22:22
      Kolejny rok, kolejny budżet obywatelski. Fontanny jak nie było tak nie ma. Już nie głosuję!
      • michbog007 Re: Gdzie moja fontanna? 11.10.21, 00:34
        Coś taki niecierpliwy? :) Naciskaj do skutku! Też lubię fontanny. Osobiście wybrałbym zalew z plażą. :)
        • szpila555 Re: Gdzie moja fontanna? 19.10.21, 20:50
          Mimo wszystko zagłosowałem w tym roku. Nieobecni nie mają racji, a każdy głos się liczy.
          Fontanny w zaplanowanym miejscu nie żałuję. W innym jestem za.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka