Dodaj do ulubionych

przyjeżdzam na kilka dni...

21.05.07, 12:51
Witam,

zaptuje jakie kanjpeczki puby polecacie do odwiedzenia w waszym mieście...?
słyszałem o 13-tce i starówce? fajne?
a moze inne?
pozdro
sz
Obserwuj wątek
    • stasss Re: przyjeżdzam na kilka dni... 21.05.07, 19:58
      ujdą...
      w zasadzie duzo wiecej nie ma
    • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 21.05.07, 21:27
      Z tych dwóch polecałbym jednak Starówkę.Z 13-stki pamiętam tylko jedną toaletę i
      hasło "pijąc piwo jedząc śledzie będziem silni jak niedźwiedzie".I w sumie taki
      tam klimacik.
      • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 22.05.07, 23:12
        jak ma sie z kim to zawsze mozna zasiasc na skwerze albo na jakims osiedlowym
        murku ; )
        -----
        a co to jest <waleczny koziol> czy jakos tak?
        • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 02:54
          hajnowiak napisał:

> jak ma sie z kim to zawsze mozna zasiasc na skwerze albo na jakims osiedlowym
          > murku ; )
          > -----
          > a co to jest <waleczny koziol> czy jakos tak?

i otrzymać mandat za spożywanie w miejscu publicznym

he, he, he, ale fajna forma rozrywki
          • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:43
            forma rozrywki to wypic piwo na murku i nie dostac mandatu
            a czasem moze nawet uciec
            ...ja tam jeszcze nie dostalem mandatu za piwo :P
            • hans_kloss_hans Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:45
              hajnowiak napisał:

> forma rozrywki to wypic piwo na murku i nie dostac mandatu
              > a czasem moze nawet uciec
              > ...ja tam jeszcze nie dostalem mandatu za piwo :P

póki dzban wodę nosi...... coś tam, coś tam
              • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:46
                >
                > póki dzban wodę nosi...... coś tam, coś tam
                >
                >

poki dzban wode nosi to i piwa mozna w niego wlac?
                • hans_kloss_hans Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:49
                  hajnowiak napisał:

> >
                  > > póki dzban wodę nosi...... coś tam, coś tam
                  > >
                  > >
                  >
                  > poki dzban wode nosi to i piwa mozna w niego wlac?

brawo, o to mi właśnie chodziło
        • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 09:53
          waleczny kozoil to oficjalny(/) klub fanów Jagielloni w Hajnówce w tak zwanej
          Hajnowiance, na ul. Buczka
          • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:50
            A dlaczego kozioł w nazwie?Dlaczego fani Jagiellonii szczególną sympatią darzą
            te zwierzęta,które kojarzą się raczej z głupotą?Czyżby swój swego znalazł?;-)
            • hans_kloss_hans Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:51
              rekin19 napisał:

> A dlaczego kozioł w nazwie?Dlaczego fani Jagiellonii szczególną sympatią darzą
              > te zwierzęta,które kojarzą się raczej z głupotą?Czyżby swój swego znalazł?;-)

koział to biblijny diabeł, hm, może chodzi tu o jakieś moce piekielne ;)
              • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:55
                Że Jagiellonia to niby (żółto)czerwone diabły?:-))Ale nad wejściem do pubu
                widnieje wizerunek bliższy raczej koziołkowi matołkowi niż lucyferowi.
                • hans_kloss_hans Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 11:57
                  rekin19 napisał:

> Że Jagiellonia to niby (żółto)czerwone diabły?:-))Ale nad wejściem do pubu
                  > widnieje wizerunek bliższy raczej koziołkowi matołkowi niż lucyferowi.

słuchaj, to takie dobre diabełki, przyjazne, miłe i wesołe.....
                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 12:00
                    Ale jak szedłem przez miasto ze smyczą na klucze w barwach Legii to coś im nie
                    pasiło:-/Zupełnie nie wiem dlaczego;-)
                    • hans_kloss_hans Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 12:11
                      ja też nie wiem
                      • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 13:03
                        Szkoda myślałem,że ktoś pomoże mi wyjaśnić tę niezwykle intrygującą zagadkę;-))
                        • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 15:20
                          a może lepiej, zeby był bar fanów Puszczy?
                          • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 15:55
                            A to są tacy?
                            • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 15:58
                              a byłeś na meczu z Promieniem, to byś zobaczył, że sa
                              • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:05
                                Nie byłem.A młyn jakiś jest?
                                • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:06
                                  no nie aż tak, oni zbyt licznie tu nie przybyli
                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:09
                                    Jacy oni?Jesteś pewien,że zrozumiałeś moje pytanie?
                                    • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:11
                                      niestety najwyraźniej nie
                                      • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:14
                                        Młyn to grupa najaktywniejszych kibiców wiesz z bębnami z gniazdowym czasem
                                        robią oprawę.Pytam się czy jest takie coś na Puszczy?
                                        • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:20
                                          gdzieś wewnątrz lasu pewnie coś takiego by się znalazło ;)
                                          • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:22
                                            To kibice Puszczy muszą się po lasach chować?;-)Czy może ultrasi Puszczy to
                                            żubry i wilki?:-)
                                            • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:24
                                              rekin19 napisał:

> To kibice Puszczy muszą się po lasach chować?;-)Czy może ultrasi Puszczy to
                                              > żubry i wilki?:-)

właśnie to miałem na myśli, w/w i cała reszta fauny
                                              • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:27
                                                Jakaś niechęć do Puszczy?;)
                                        • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:23
                                          a jest cos takiego! i nawet jedna kobietka wśród nich, bratają się z kibicmi z
                                          Narwi i se wzajemnie pomagaja , jak by co, np. na meczach Narew-bielsk
                                          • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:26
                                            No robi się fajnie.Mamy zgodę z Narwią i kosę z Bielskiem.Ciekawie,ciekawie!
                                            • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:28
                                              rekin19 napisał:

> No robi się fajnie.Mamy zgodę z Narwią i kosę z Bielskiem.Ciekawie,ciekawie!

ha, ha, ha, lokalne animozje...
                                              jaka liga takie ultras
                                              • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:30
                                                No kosa z Bielskiem to jest chyba dla niektórych naturalna:)
                                                • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:31
                                                  odkąd pamiętam to była zawsze
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:33
                                                    narew zawsze lizała sie do bielsk, skończyło sie, gdy iskra w bielsku dokopała
                                                    dla tura 3:0 na ich boisku. bielsk doznał szały, palili szaliki Iskry Narew. no
                                                    i wtedy narew zwróciła sie ku Hajnówce
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:35
                                                    No to podobnie jak relacje między Jagą a Wisłą.Jak przyszło co do czego to Wisła
                                                    się wypięła:)

Znasz jeszcze kilka takich historii?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:33
                                                    No ale z Bielskiem łączy Hajnowian(ale nie wszystkich!!!)miłość do Jagiellonii.
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:34
                                                    w przeciwienstwie do zdradzieckich siemiatycz
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:36
                                                    A co z Siemiatyczami?
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:47
                                                    nie ma konfliktów, bo cresowia w 4 lidze sie trzyma,poza tym nikt ich nie lubi
                                                    za zdrade jagi
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:48
                                                    A w jakim to konflikcie Jaga ich zdradziła?
                                                  • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:48
                                                    romualdus1 napisał:

> nie ma konfliktów, bo cresowia w 4 lidze sie trzyma,poza tym nikt ich nie lubi
                                                    > za zdrade jagi

a komu kibicują?
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:50
                                                    chodzi o to, ze jako jedyni z podlakiego ciągną za legia, której nikt tu nie
                                                    lubi
                                                  • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:52
                                                    romualdus1 napisał:

> chodzi o to, ze jako jedyni z podlakiego ciągną za legia, której nikt tu nie
                                                    > lubi

aha, już rozumiem
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:53
                                                    a sytuacja sie jeszce zaostrzy, jak jaga wejdzie do 1 ligi
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:57
                                                    To w Siemiatyczach jednak gość dostał za to,że szedł w kurtce Legii.Jednak
                                                    Jagusie tam są
                                                  • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:58
                                                    rekin19 napisał:

> To w Siemiatyczach jednak gość dostał za to,że szedł w kurtce Legii.Jednak
                                                    > Jagusie tam są

jagusie czy małe jagniaczki (od jagnięcia)?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:55
                                                    Już nie przesadzaj z tym "nikt nie lubi".
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 16:58
                                                    sorry, ale tak ogólnie, to większośc jest za jaga, więc lepiej sie zbytnio
                                                    takimi sympatiami nie chwalić!
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:05
                                                    moi znajomi wiedzą komu kibicują i nie mają z tym problemu nawet jeśli są za
                                                    Jagą ale ci młodzi gówniarze to rzeczywiście są jacyś fanatyczni
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:07
                                                    no, niestety, przesadzają
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:10
                                                    Jak ja gówniarzem byłem to nikt nie przyznawał się u mnie w klasie do innej
                                                    drużyny niż Legia.To były czasy:)
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:17
                                                    a teraz patriotyzm lokalny w modzie, jak widać!
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:19
                                                    Taki to patriotyzm,gdy Jaga czołgała się po 3. ligach to pies z kulawą nogą o
                                                    niej nie pamiętał.
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:20
                                                    a jak sie wypina, to i pzryjaciele sie znajduja tak to jest
                                                  • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 17:21
                                                    z naszą Hajnówka też, jak była silna to i przyjaciele byli, ateraz tylko kazdy
                                                    złorzeczyc umie!
                                                  • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 19:09
                                                    o nie, ja się tam na rodzinne miasto nie gniewam, lecz tylko patrzę krytycznie i
                                                    głośno o tym mówię
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 26.05.07, 20:49
                                                    A ja i tak kocham Legię!!!

I współczuję GKS Bełchatów bo ich sędzia z Białego oszukał;/
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 01.06.07, 20:18
                                                    rekin19 napisał:

> A ja i tak kocham Legię!!!
                                                    >

A ja kocham moją mamę
                                                    co ma włosy jak atrament! ; )
                                                  • kuna00 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 01.06.07, 20:29
                                                    hajnowiak napisał:

> rekin19 napisał:
                                                    >
                                                    > > A ja i tak kocham Legię!!!
                                                    > >
                                                    >
                                                    > A ja kocham moją mamę
                                                    > co ma włosy jak atrament! ; )

kogo jeszcze kochasz? może romanapidlaszuka?
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 01.06.07, 20:45
                                                    ale co do czego?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 01.06.07, 21:29
                                                    Twój umysł zbacza w nieistotne kierunki;)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 02.06.07, 13:15
                                                    serio?
                                                    ----
                                                    fajna dzis pogoda ; )
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 05.06.07, 21:51
                                                    Dzisiaj też:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 06.06.07, 09:03
                                                    dzisiaj to ludzie umieraja ; )
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 06.06.07, 18:59
                                                    Ja o pogodzie a Ty o umieraniu.Ty masz jakieś skłonności dziwne?;)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 06.06.07, 19:20
                                                    memento mori?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 06.06.07, 19:30
                                                    Howory po swojomu a nie wydurniasz się:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 06.06.07, 21:53
                                                    pomni pro smert' : P
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 06.06.07, 22:08
                                                    No:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 20:45
                                                    <no> to sie wola na rekina?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 22:54
                                                    Na rekina się woła <<chcesz browarka?>>
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:01
                                                    i reaguje?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:07
                                                    większość reaguje:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:35
                                                    ale nawet na byle jakiego?
                                                    czy tylko na te ktore naprawde mozna nazwac piwem
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:44
                                                    każdy rekin to koneser i się na temacie zna:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:49
                                                    zlaty grad by sie nadal?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:56
                                                    czemu nie?:)))
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 07.06.07, 23:58
                                                    ostatnio ich jakosc troche spadla :/
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 08.06.07, 00:03
                                                    słyszę smutek w Twoim głosie:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 08.06.07, 18:49
                                                    no radosna wiesc to to chyba nie jest
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 08.06.07, 22:21
                                                    Są jeszcze inne gatunki piwa...trzeba się otwierać na inne doznania:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 11:53
                                                    nie powiedzialem ze nie ale jak dobre piwko robi sie gorsze to lipa :/
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 12:48
                                                    Takie czasy:(
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 15:59
                                                    ciezkie czasy :/
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 16:35
                                                    przyjdą lepsze:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:05
                                                    za rok za dwa...
                                                    jagiellonia mistrza poslski ma ; )
                                                    ---------
                                                    ja tam nie narzekam
                                                    jak kazde piwo bedzie jak keniger to bedzie dopiero armagedon ; )
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:07
                                                    nie tylko armagedon a nawet armagiedon:)Ale Jagiellonia mistrza mieć nie będzie:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:21
                                                    to moze nigdy piwo nie bedzie niesmaczne ?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:24
                                                    Mam nadzieję:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:34
                                                    piwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwopiwo
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:37
                                                    nie ten wątek
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:41
                                                    piwo wszedzie pasuje
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:44
                                                    wszędzie!!!
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:51
                                                    piwo piwo
                                                    piwo piwo
                                                    piwo piwo
                                                    piwo piwo
                                                    piwopiwo
                                                    piwo
                                                    piwopiwo
                                                    piwo piwo
                                                    piwo piwo
                                                    piwo piwo
                                                    piwo piwo
                                                    -------
                                                    nawet do archiwum x
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:52
                                                    piwo piwo
                                                    .piwo piwo
                                                    . piwo piwo
                                                    . piwo piwo
                                                    . piwopiwo
                                                    . piwo
                                                    . piwopiwo
                                                    . piwo piwo
                                                    . piwo piwo
                                                    .piwo piwo
                                                    piwo piwo

• hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:53
                                                    hmmmm....
                                                    jednak nie pasuje :/
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 09.06.07, 19:55
                                                    dobre:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 12:56
                                                    ale nadal jestem przekonany ze piwo prawie wszedzie pasuje, no bo gdzie nie pasuje?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 12:59
                                                    za kierownicą
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 14:30
                                                    e tam maly lyczek nie zaszkodzilby ; )
                                                    zwlaszcza jesli nie ma sie zamiaru wprawiac samochodu w ruch ; )
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 16:24
                                                    no chyba,że tak
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 19:24
                                                    dobry sciema nie jest zla ; )
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 19:32
                                                    Oczywiście:)
                                                  • hajnowiak Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 19:54
                                                    i wiszą?
                                                  • rekin19 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 10.06.07, 19:59
                                                    Starają się:)
    • romualdus1 Re: przyjeżdzam na kilka dni... 21.03.08, 14:03
      taak

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka