Dodaj do ulubionych

Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś

07.09.15, 10:44
Hej
Zastanawiamy się z mężem nad zakupem takiej myjki
www.mediaexpert.pl/myjki-wysokocisnieniowe/myjka-wysokocisnieniowa-karcher-k2-basic-1-673-150-0,id-342317
Mi służyła by w ogrodzie, a mężowi do czyszczenie samochodu jego różnych spraw ;)
Sprawdzał ktoś ten sprzęt, czy się nada?
Obserwuj wątek
    • davidos7 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 08.09.15, 13:19
      mam właśnie taką chyba z 2 lata i bez problemu no i przydaje się mocno szczególnie jeśli mieszka się w domu.
    • wyspa5555 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 23.09.15, 00:12
      Witam.

Miałem myjkę tej klasy Karcher K 2.89 . Piszę miałem ponieważ tej wiosny podczas czyszczenia kostki brukowej w ogrodzie "zajechałem" ją. Myjki tej klasy można wykorzystywać do drobnych prac. Nie mogą to być prace ciągle. Konieczne są częste przestoje. Maks. ciągła praca to bodaj 20min - potem konieczny przestój tyle samo najlepiej. Ja myłem kilka godzin i korpus pompy z PCV !!! popękał - powstała gęsta siatka pęknięć i pompa przeciekała i nie trzymała już ciśnienia. Tak "mają" myjki klasy K2 do K4.

K5 ma pompę z materiału kompozytowego - czyli wnętrze z PCV a na zewnątrz płaszcz z ALU. Tu reżim czasu pracy ciągłej to 30min. K7 ma pompę z mosiądzu - ale czas pracy 45min - niestety cena zaporowa.

Ja K2.89 z zamontowanym T-Racer T250 myłem elewacje domu, tarasy ogrodowe, okna z zewnątrz, kostkę brukową i płot z drewna, a końcówka rotacyjna i płaską rowery po błotnej jeździe i samochody oraz meble ogrodowe - dobrze się spisywała za wyjątkiem kostki. Myła kostkę dobrze - ale mam jej dużo i musiałem to robić długo - więc wydłużałem czas pracy ciągłej myjki az ja uszkodziłem. Służyła mi 3 lata. Naprawa nieopłacalna - 350zł. Musiałem kupić nową...
      • maciek948359845 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 03.06.16, 16:18
        Jeśli chodzi o myjki to trzeba zwrócić uwagę na wiele aspektów podczas zakupu.
        myjki-wysokocisnieniowe.opole.pl/2016/06/03/dobre-i-zle-myjki-cisnieniowe-jak-je-odroznic/
        W tym artykule znajduje się sporo informacji na ten temat - jak odpowiednio wybrać
    • larryyy Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 30.09.15, 15:15
      Może zamiast karchera warto rozejrzeć się za mniej znanymi ale równie dobrymi? Kiedyś zaryzykowałem (jakieś 3 lata temu) i wybrałem myjkę Grizzly HDR 21-150. Służy do dziś :)
    • davidos7 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 30.09.15, 20:46
      mi raczej potrzeba do małych rzeczy, a już słyszałam dobre opinie, zresztą mam zamiar kupić w ME więc jak coś to dadzą mi nową ;)
    • jakubte Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 21.10.15, 10:15
      K 2 faktycznie nadaje się do drobnych prac. Przy częstym myciu (tym bardziej samochodu) faktycznie można ją zajechać. Już lepiej dołożyć troszkę do K3 ale jeżeli myjka ma służyć często i dobrze to już lepiej zainwestować przynajmniej w K5 (tu już jest pompa aluminiowa a nie jak we wspomnianych wcześniej plastikowa). Oczywiście wszystko zależy od potrzeb i budżetu :)
      Polecam zajrzeć tutaj www.myjki.com.
      • inny23 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 11.04.16, 23:45
        Ja akurat posiadam ten model www.vobis.pl/myjka-cisnieniowa-karcher-k2-car-1-673-228-0-2-133987.html i jak dla mnie jest wystarczająca, często jej używam bo praktycznie co tydzień myję samochód a ostatnio nawet meble ogrodowe przemyłem nią, jest łatwa i lekka w użyciu i to jest dla mnie atutem.
      • inny23 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 04.05.16, 17:05
        Tak, odkąd kupiłem sobie myjkę ciśnieniową www.vobis.pl/myjka-cisnieniowa-karcher-k2-car-1-673-228-0-2-133987.html to cały czas korzystam, ostatnio myłem nią meble ogrodowe;)
    • zahodniopomorzanin Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 16.06.16, 08:08
      May taką na firmie do czyszczenia kostki brukowej jako producent siłowników hydraulicznych często musimy czyścić od plam oleju -sprawdza się polecam
    • rafaldobrarada Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 01.08.16, 15:30
      Lepiej kupić w sklepie specjalistycznym bo informacja to podstawa przed zakupem. Ja mam 120 Nilfisk i choc robiona w Chinach to nie narzekam domtechniczny24.pl/myjki-wysokoci%C5%9Bnieniowe-do-domu.html
    • zeneon123 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 10.08.16, 22:42
      Ja używam tej myjki ciśnieniowej myjki-cisnieniowe.sklep-outlet.pl/outlet-karcher-k4-premium.html/ . Spokojnie nadaje się do mycia samochodu, elewacji domy, podlewania w ogrodzie. Ma sporo zastosowań i ułatwia pracę. Dal mnie teraz to tak samo niezbędne urządzenie, jak np. odkurzacz w domu. Polecam.
    • michaa1984 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 28.11.16, 21:34
      Witam, przy dowolnej myjce ciśnieniowej, bardzo istotnym elementem jest sam pistolet.
      Profesjonalny sprzęt znajdziesz tutaj
      ponar-pressure.pl/
    • k42z100 Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 28.02.17, 18:46
      taniochy takiej nie kupuj, szkoda kasy.
      Polecam małe Kranzle, wprawdzie ponad 2000zł kosztują ale sa żywotne, głowica nie z plastiku czy aluminium ale z kutego mosiądzu
    • eci.kluczbork Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 05.07.19, 09:34
      Obecnei na rynku zaczyna pojawiać się Niemiecka marka [url=https://www.eci.com.pl/1073-utrzymanie-czystosci]Cleancraft[/url] w skald której wchodzą między innymi Myjki ciśnieniowe do szerokiego zastosowania. Są tańsze o topowych producentów, a w niektórych przypadkach i specyfikacji technicznej wydajniejsze i wykonane z trwalszych materiałów. Ale wiadomo, dużo osób wybiera markę ;)
      • eci.kluczbork Re: Myjki ciśnieniowe korzystał ktoś 05.07.19, 09:34
        www.eci.com.pl/1073-utrzymanie-czystosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka