Dodaj do ulubionych

przeprowadzka do Gdańska

06.05.13, 11:04
Chcemy się przeprowadzić ze Szczecina do Gdańska (z mężem i dwójką dzieci - 4 i 2,5 roku). W jakiej dzielnicy szukać mieszkania? Jak to wygląda cenowo (cena za metr w danej dzielnicy)? Jak sprawa szkoły/przedszkola? Czy jest szansa, żeby dzieciaki dostały się do przedszkola publicznego? Dzięki za odpowiedzi! Jeżeli jest coś jeszcze, co powinnam wiedzieć, piszcie śmiało, bo nawet nie wiem, o co pytać!
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: przeprowadzka do Gdańska 06.05.13, 11:15
      to zalezy gdzie chcesz mieszkac tongue_out i jakie masz mozliwosci finansowe.
      ciezko powiedziec w jakiej dzielnicy. kazda ma swoje plusy i minusy. drozsze np. sa lepiej skomunikowane, w tanszych lokalizacjach jada dwa autobusy na krzyz co godzine.

ceny - przejrzyj sobie strony deweloperow. wystarczy w google wpisac.

szkola/przedszkole - jak wszedzie. prywatnych jest multum. kilka, kilkanascie w dzielnicy. i raczej bez problemu z dostaniem sie.
      panstwowe? tu gdansk nie odbiega od reszty kraju.

wprowadzajac sie od razu kupujecie mieszkanie?
      blad.
      wynajmijcie, pomieszkajcie chociaz pol roku, poznajcie miasto, okolice i dopiero wtedy podejmicie decyzje o kupowaniu mieszkania.
      wybieranie lokalizacji w ciemno moze Wam uprzykrzyc zycie i odbic sie czkawka.
      • kropszak80 Re: przeprowadzka do Gdańska 06.05.13, 11:21
        > szkola/przedszkole - jak wszedzie. prywatnych jest multum. kilka, kilkanascie w
        > dzielnicy. i raczej bez problemu z dostaniem sie.
        > panstwowe? tu gdansk nie odbiega od reszty kraju.

Od Szczecina czy Warszawy? suspicious

> wprowadzajac sie od razu kupujecie mieszkanie?
        > blad.
        > wynajmijcie, pomieszkajcie chociaz pol roku, poznajcie miasto, okolice i dopier
        > o wtedy podejmicie decyzje o kupowaniu mieszkania.
        > wybieranie lokalizacji w ciemno moze Wam uprzykrzyc zycie i odbic sie czkawka.

Good idea! Dzięki!
        No widzisz, nie dość, że niewiele wiem o Gdańsku, to przeprowadzałam się jak dotąd tylko w Szczecinie.
        • murwa.kac Re: przeprowadzka do Gdańska 06.05.13, 11:26
          kropszak80 napisała:

Cytat Od Szczecina czy Warszawy? suspicious

o ile mi wiadomo szczecin mocno od warszawy sie nie rozni z dostepnoscia do przedszkoli panstwowych.
          wszedzie jest za malo miejsc, wszedzie sa problemy z dostaniem sie, wszedzie co roku sa te same problemy.
    • kropszak80 a jak z pracą w Gdańsku? 06.05.13, 12:13
      jw.
      • murwa.kac Re: a jak z pracą w Gdańsku? 06.05.13, 13:01
        szczerze to nie wiem.
        ja z praca nie mam problemu, ale to pewnie zalezy od branzy, zawodu, stanowiska.

tragicznie nie jest mi sie zdaje.
    • luska1233 Re: przeprowadzka do Gdańska 25.02.14, 21:35
      co do przedszkola to na ulicy ujeścisko 10 jest przedszkole wielka przygoda. Ja tam wysłałam swoją małą i dziecko bardzo lubi tam spędzać czas. Fajne panie przedszkolanki, dobre jedzenie. Poza tym fajnie organizują czas dzieciakom
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka