irinad 08.12.16, 12:11 Chodzi o rodzinę 2 + 2... Dzieci w wieku 4 i 7 lat. Gdybyście mieli wskazać które gdańskie dzielnice są waszym zdaniem najbardziej przyjazne... Mamy w perspektywie chęć zakupu mieszkania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trollik.morski Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 08.12.16, 18:31 "Przymorze", Kołobrzeska od Chłopskiej w stronę morza. Są szkoły, przedszkola, place zabaw, przychodnie zdrowia i sieć sklepów/marketów. Komunikacja też dobra. Odpowiedz Link
laura_ko89 Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 17.10.17, 13:32 takie samo zaplecze ma gdanska morena, ktora polecam Odpowiedz Link
cormi Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 09.12.16, 12:59 Jest kilka interesujących miejsc w których można byłoby mieszkać. Z mojego punktu widzenia ważną kwestią jest to, aby było czyste powietrze, a więc z dala od zakładów przemysłowych, dużo terenów zielonych, łatwość parkowania, sklepy i i te sprawy. Może Wrzeszcz - tylko tam trochę drogo. Za używane mieszkanie we Wrzeszczu kupisz deweloperskie np takie jak to na Gdańskiej Morenie: alfapark.pl/aktualnosci/#0 Odpowiedz Link
paranormalny Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 10.12.16, 09:25 Reklama kusząca Ile trwa jazda (i czym) na plażę (Stogi, Brzeźno, Sopot) J.w. - do Dworca Głównego? Odpowiedz Link
fitsamanta Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 04.01.17, 17:21 Mieszkałam 7 lat na zaspie i była to dla mnie najlepsza dzielnica, blisko do skmki, tramwaju, nad morze 30 min spacerem, super! Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 05.01.17, 18:56 Prawdopodobnie mieszkałaś w okolicach ul. Startowej Odpowiedz Link
ginmina Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 26.01.17, 13:28 Kowale są bardzo spokojne. Trochę daleko od cywilizacji, ale bardzo miło i spokojnie. Autem w sumie wszędzie się dojedzie. Blisko do pętli łostowickiej. Dużo rodzin się tam wprowadza Odpowiedz Link
poledopopisuwielkiego Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 04.11.17, 18:43 potwierdzam że jest czysto, przyjemnie, bardzo dobra infrastruktura tj. przedszkole Horyzoncik, budowana jest szkoła metropolitalna z pierwszym naborem w 2018r., jest sporo supermarketów, ale: samochodem wydostać się z osiedla ul. Zeusa przy Biedronce to makabra, korek na kilkanaście minut, hałas z obwodnicy, brak terenów zielonych, słabe połączenie autobusowe z Gdańskiem, wszystkie sprawy w urzędzie załatwiasz albo w Pruszczu albo w Kolbudach. Odpowiedz Link
kolejnasprawa Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 30.05.17, 22:44 Polecam Starówkę. Np. przy ul. Ogarnej jest spokojnie. Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 02.06.17, 10:37 Pomyliły ci się daty Dzisiaj nie jest 1.IV Odpowiedz Link
projekt-365 Re: Ktora dzielnica najlepsza do życia w Gdańsku? 29.06.17, 14:49 Hej! Wątek trochę przykrył kurz, ale może jeszcze ktoś tu zajrzy Mam pytanie o Matarnię jako dzielnicę do zamieszkania. Znalazłam tam ładny dom, a ponieważ mam do Gdańska kilkaset km, to może najpierw zasięgnę języka Będę wdzięczna za informacje na temat dzielnicy. Chodzi o bezpieczeństwo, dostęp do sklepów, obiektów sportowych, czy jest tam w miarę cicho, czy nie przebiega tam jakaś ruchliwa droga, czy nie ma uciążliwych zakładów, itp. Odpowiedz Link