Dodaj do ulubionych

spękanie ścian w mieszkaniach

22.09.06, 14:50
W swoim liście dot. źle zaparkowanych samochodów SMarc poruszył także problem
spękanych ścian i ich prawdopodobnej przyczyny (brak wieńca), na górnych
piętrach w części niższej Osiedla. W ankiecie (niestety tylko niewiele ponad
50% zapytanych złożyło odpowiedzi) dotyczącej stanu dachów na budynkach 80-84
prawie wszyscy napisali, że występują spękania w mieszkaniach.
Dostarczone w terminie ankiety zostały złożone Wysokiemu Sądowi.
Szkoda, że szanowny Sąsiad, który sam o tym pisze nie oddał ankiety, na
zasadzie że na złość Mamie odmrożę sobie uszy niech się martwi.
Złożone zostały także dowody, że prodyucenci dzielą blachy dachowe i
elewacyjne i jak gęsto producenci blach radzą umieszczać podpory (przy zadanej
grubości)
Uśmiechajmy się wzajemnie, nie tylko mamy problemy (otym gdzie indziej) ale i
radości, patrzcie jak na naszym Osiedlu młode mamy pięknie wyrażają miłość do
swoich dzieci, jak kwitną kwiaty i to jest to.
Obserwuj wątek
    • kazet31 Re: spękanie ścian w mieszkaniach cd 22.09.06, 15:17
      Nie prowadzę ze sobą korespodencji tylko nie dopisałem jednej informacji,
      pokazała się dzisiaj

III. Największe inwestycje w Gdańsku planowane na lata 2007-2013

L.p Nazwa zadania Wartość zadania
      1. Budowa Trasy Sucharskiego do węzła drogowego "Olszynka" do ul. Marynarki
      Polskiej 820 mln
      2. Trasa Słowackiego 273 mln
      ostatnie to wg mapy także droga koło naszego osiedla , chyba wtedy wiele naszych
      obecnych narzekań pójdzie w zapomnienie, pojawią się inne i nie wiadomo czy
      cieszyć się że szybko dojedziemy do lotniska czy padnie nasz garaż (będzie chyba
      buforem dla naszych ścian), ciekawe co na ten temat powiedzą mieszkańcy innego
      (bez ironii) osiągnięcia INPRO osiedla HYNKA
      • chrobry_gdansk mapka inwestycji drogowych 24.09.06, 13:27
        www.gdansk.pl/g2/2006_09/13935_filebig.jpg
        • smarc Re: mapka inwestycji drogowych 25.09.06, 06:41
          Szanowna Rado Nadzorcza nad włascicielami. Niestety moje pęknięcia nie stały
          się nigdy poważnym problemem dla nikogo.Są nawet na to protokoły z zebrań.
          Przecież dla ASM ważne są zyski, aby ich osiedle się nie rozleciało, a nie
          nasze. Tak sadzi ich RN! Mam tych pism bez liku. Grunt na którym postawiono dom
          nie tylko jest nasypowy, ale rezonuje od kazdego wstrzasu. Chętnie zobaczę tę
          mapkę. Ale już prywatnie. Bo 15.09 .2006 przekazałem nowej Panio Prezes pismo
          Prezydenta Miasta po którym powinna zawiadomić prokuraturę, o tym, że
          niesłusznie się ściga Inpro. Bo to no nie Inpro zrealizowało to osiedle a ASM.
          Tak więc roszczenia powinny być do spółdzielni. I nic nie rozumiem o co Pan ma
          do mnie pretensje. Może, że ja tej zabawy nie popieram? U Pani Eleonory jest
          inna mapka: PODZIAŁU. Z niej wynika, że wszystko można podielić. Jak Pan wie ja
          dostałem zameldowanie 30.12.1996 r i mam samodzielny lokal wydzielony z
          budynku. Dla czego nie miał bym żadać przywrócenia terminu, aby przekazać UM
          akty powołania ASM na właściciela osiedla. Jak Pan wie bez mojego lokalu. Bo u
          mnie jest Sala 1 tutejszej siedziby SR WK! Tak więc o moj lokal powinien
          martwić się Minister Ziobro. W zwiazku z tym musze skończyć opracowanie
          Wentylacja grawitacyjna, a grawitacja, oraz kontrole niedotlenienia mózgów.
          Niech Pan namówi Mes RS, aby ogłosił termin następnej rozprawy o "PRAWO
          NEWTONA". Bo liczę, że nie zostały utajnione wysiłki Mecenasa, żeby przekonać
          uprawnionych, że przyciąganie ziemskie naprawdę istnieje! Normalnie mieszkanie
          z uwagi na potrzeby wentylacji powinno mieć ok 150-200 m2 okien i to bez rolet.
          A komin dla kuchni dla v=70 m3/h wypada o H >18 m.Pozdrawiam i informuję, że
          agresja w stosunku do mojej osoby może być wynikiem założenia rolet w oknach.
          • smarc Re: mapka inwestycji drogowych 19.10.06, 06:37
            SZKODA MI JUŻ PERSFAZJI.Szanowny Sąsiedzie, Szanowne Mamy z dziećmi ja dzieci
            widzę. Ubolewam, że osiedle ma dalekosiężne plany rozebrania piaskownic i placu
            zabaw. Bo sam mam wnuki, które lubią piaskownice. Pan wie, że 7 lat temu
            Wspólnota powołała KT. Walczyliśmy jak lwy. Ale nikt naszych materiałów nie
            chciał, Pan Mecenas w szczególności. Nigdy stosunki z Rada Nadzorczą nie
            układały się dobrze. Mając samodzielny lokal wydzielony z budynku już nie chcę
            żadnej Rady Nadzorczej, jako spółdzielczego tworu demokracji, który powstał w
            kącie, tak że Pani Pisarska pytała się mnie co to jest. Wybaczcie, że nie będę
            już pisał co myślę o umiejętności zarządzania Osiedlem przez ASM, ani o
            potrzebie istnienia RN , ale w ustroju spółdzielczego zniewolenia. Przy takim
            zarządzie nawet próba wywiezienia piasku z piaskownicy zakończyła się katastrofą
            podnośnika i wymianą kostek. To analfabeci techniczni, których władza opiera się
            na niedotlenieniu mózgu i pochodzi z rąk kominiarza. Jak pisałem w trybie
            cywilnym Sąd O wykluczył mnie z roszczeń Wspólnoty i wysiłki Mecenasa oglądam z
            ciekawości. Nie wiem czy jako świadek mam prawo powiadomić sąd o kłamstwie
            rzekomego Pełnomocnika polegającym na wmawianiu sądowi informacji o wyborze
            Rady Nadzorczej? Ciekawi mnie protokół z zebrania i wynik głosowania, bo w
            materiałach nie ma uchwały o odwołaniu KT i powołaniu RN. Pisałem o pojawieniu
            się Spółdzielni Mieszkaniowej CHROBRY i dla tego Pan wybaczy, ale nie będę
            demokracji zaczynał od tworzenia ponownie struktury KAPO nad właścicielami.
            Wyrok Sądu Najwyższego jest jasny.
            • gosc_horrorum ... bo sam mam wnuki 22.10.06, 15:02
              Skoro smarc jest przykładnym dziadkiem, którego wnuki uwielbiaja piaskownice,
              to proponuję aby z reką na sercu przyznał się ile razy przez ostatnie lata
              odwiedził naszą osiedlowa piaskownicę z wnukami
              • smarc Re: ... OMIJAM Z NIMI TE PIASKOWNICE 23.10.06, 06:48
                HORRORUM, czy Pan wie ile gówien jest w tym piasku? Ja korzystając z lepszej
                wentylacji i braku niedotlenienia mózgu staram się nie narażać moich wnuków na
                utratę ich zdrowia. Bo wiem, że piasek powinien być zmieniany co 4 mce! Poza
                tym dziecko wchodząc do "piaskownicy" może sobie skręcić kark po ostatniej
                próbie wywiezienia piasku. Osiedle nie ma nie tylko zdatnych do użytku
                piaskownic, ale i placu zabaw, a jedyne miejsce do odpoczynku jest przy
                środkowym śmietniku, gdzie ktoś wstawił tapczan! Dyskusja nad planem na rok 2007
                z ASM jest horrorum! Może już widział Pan uchwalony plan na 2006r?
                Zapacykowanie pęknięć budynku chr.80 i ocieplanie ścian to była samowolka ASM!
                Pan wie co napisali artyści o tych ścianach? A może zna Pan protokół z zebrania
                z marca 2006r? Od kiedy my jesteśmy osiedlem zarządzanym przez właścicieli i
                mamy zarząd? Może Pan zgadzał się na występowanie ASM BI sp z oo do ASM o zgodę
                na reaktywacji i finansowanie zleceń przez nas podłaczenia wody ppoż w garażu do
                wody pitnej osiedla? Rządy spółdzielni we wspólnocie, to jest niewolnictwo XXI w
                i zagrożenie zdrowia i życia. To ich RN ASM wybierała w maju dla nas prezesa, a
                my dla garażu,co jest w Kw 60409 i nikt prócz mnie tego nie oprotestował. Pan
                lubi sfałszowane dokumenty? To za to wszyscy kosimy trawy nawet gdy ona nie
                rośnie. Na Focha podobno płacą za odśnieżanie osiedla w lecie. Ale to mało bo
                jeszcze dochód za zarządzanie naszym osiedlem idzie na ich potrzeby, chyba na
                odśnieżania ich osiedla latem? Nasze osiedle to przykład schizofrenii w zakresie
                zarządu, które zapewne wymaga interwencji psychiatry.
                • gosc_horrorum Re: ... OMIJAM Z NIMI TE PIASKOWNICE 23.10.06, 18:50
                  Sporo omijasz pan piaskownicę szerokim łukiem to po co bijesz Pan
                  bezproduktywnie pianę i ubolewasz nad planem jej rozebrania? Rozumiem, że
                  głosował Pan na PIS.
                  • smarc Re: ... OMIJAM Z NIMI TE PIASKOWNICE 24.10.06, 06:50
                    Tak, ale teraz się zastanawiam. Ministerstwo Sprawiedliwości nie odpisało mi czy
                    będzie remontować Salę 1. To milczenie zgodnie z kpa, może być dla mnie złotem.
                    Czekam kiedy PIS wykaże, że cała władza w RP pochodzi z nadania mafii. Ubolewam
                    nad biedakami z Wzgórza Mickiewicza ( bez głowy), bo tam kandyduje nasz
                    ukochany były Prezes i radny Król Maciuś I. Kandyduje, bo tam będą stawiać domy
                    ma zboczu góry. Za grosze kupiono już teren jako łakę, a Król Maciuś jako szef
                    PO postarał się o to aby zbocze zostało przekształcone na teren budowlany. No i
                    teraz pomimo ulubionych przez PO protestów mieszkańców podkopią górę, aby
                    stawiać tam domy.Zapewniam, że spotkają się z problemem przyciągania ziemskiego,
                    które jak dotłąd nie obowiazuje w budownictwie. Co to bedzie za katastrofa, to
                    trudno opisać. Przecież u nas na płaskim terenie domy pękają. No i stąd myślę o
                    remoncie Sali 1 na koszt gminy. Jak Panu wiadomo od 2 lat trzymam dokumenty
                    budowy osiedla z których wynika, że osiedle zapisał dla ASM niejaki Pan Czapski
                    - Mistrz kominiarski. A my czepiamy się Inpro i ASM BI sp z oo. Prezydenci
                    miasta są zgodni. że osiedle zrealizowała spółdzielnia. PINB nie zaprzecza, ze
                    było to wynikiem działania "Prawa materialnego" i "pranych interesów". Więc
                    niech Pan zrozumie, stąd wynika też problem piaskownicą. Tego się nie da
                    wyremontować , ani rozebrać w trybie uchwał. Najpierw musi Pan wiedzieć kim Pan
                    jest spółdzielcą, wasalem ASM, czy właśćicielem na wariackich papierach. Bo tak
                    naprawdę, to tej piaskownicy oficjalnie nie ma. Protokół odbioru osiedla nie
                    wymienia budynku Chr 78! Plan rozebrania piaskownicy ma na celu zjednoczyć
                    zwolenników spółdzielni do dania jej absolutorium za rok 2007! Warto więc
                    zagłosować na oszustów z PO! Bo Prezydent Miasta chyba będą zarządzać gminą z
                    więzienia, jak to jest ostatnio w modzie w gminach za przyjmowanie i
                    wystawianie fałszywych dokumentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka