Dodaj do ulubionych

Ginemedica opinie

19.07.21, 13:15
Szanowni!
Zgłaszam się do was z prośbą o opinie na temat Ginemedica z Wrocławia. Placówka zrzesza specjalistów z różnych dziedzin, ale mi akurat zależy na opiniach o ich ginekologii i położnictwie. Z tego co ludzie piszą w internecie Ginemedica prezentuje w tym zakresie raczej wysoki poziom. Tyle tylko, że większość opinii do których dotarłam w ten sposób pochodzi sprzed kilku miesięcy, lat, etc. i często dotyczy lekarzy, którzy już w Ginemedica nie przyjmują. A nie ukrywam, że mnie interesuje sytuacja bieżąca. Konkretnie to chciałabym się dowiedzieć, jaki posiadają sprzęt, jakich mają lekarzy, i jak wyglądają w Ginemedica pozostałe kwestie, to jest rejestracje, terminy oczekiwania na wizytę, i tym podobne. Będę wdzięczna za wszelkie opinie, zarówno te pozytywne jak i negatywne.
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • mapens.85 Re: Ginemedica opinie 22.07.21, 13:06
      Naprawdę nikt nie jest w stanie podzielić się opinią o Ginemedica? Do końca tygodnia muszę podjąć decyzję co do wyboru placówki, a wybór nie jest wcale łatwy, bo we Wrocławiu jest tego od groma. Dlatego tak mi zależy na tych opiniach. Jeśli mieliście do czynienia z Ginemedica dajcie znać w wątku albo na priv.
    • mapens.85 Re: Ginemedica opinie 03.08.21, 12:10
      Nikt nie chciał się podzielić opinią nt. Ginemedica, więc poszukałam sobie opinie w Internecie. Większość z tego co czytałam była pozytywna, więc zdecydowałam się na umówienie wizyty. Jestem dosłownie godzinę po wizycie w Ginemedica, więc na gorąco podzielę się opinią, żeby mi potem istotne fakty nie umknęły.

Zacznę może od tego, że sama rejestracja przebiegła bardzo sprawnie. Pomimo tego, że na stronie Ginemedica widziałam opcję rejestracji online, to zdecydowałam się na rejestrację telefoniczną, bo przy okazji chciałam jeszcze dopytać o kilka rzeczy. Pani z rejestracji odebrała bardzo szybko, a sam proces zajął dosłownie kilka minut. Do tego pytałam też o lekarza, badania, etc. i tu też się nie zawiodłam. Pani wszystko mi wyjaśniła, po czym poinformowała jeszcze, że przed wizytą otrzymam informację smsem - i tak się stało.

Wizytę miałam umówioną na dziś rano, nazwiska pani doktor może nie będę podawała, bo być może sobie nie życzy. W każdym razie przybyłam na miejsce, to jest do Ginemedica w OVO jakoś piętnaście minut przed czasem wizyty. Placówka zlokalizowana jest w nowym biurowcu, urządzona gustownie, chociaż bez przepychu. Pani z rejestracji wskazała mi miejsce do oczekiwania, po czym poinformowała do opóźnieniu. Byłam trochę tym zaskoczona, bo jakby nie patrzeć w związku z wczesną porą przede mną mogło być góra trzy, cztery pacjentki. Po jakiś piętnastu minutach zaczęłam się już irytować tym opóźnieniem, na szczęście chwilę później była już moja kolej.

Cała złość ulotniła się gdy weszłam do gabinetu. Pani doktor przywitała mnie z uśmiechem, bez tego charakterystycznego dla służby zdrowia focha. Od razu nawiązałyśmy kontakt i jak zazwyczaj krępuje mnie mówienie o kwestiach intymnych, tak tu nie miałam problemu. Opowiedziałam co mi dolega, pani doktor słuchała uważnie dopytywała. Badanie było przeprowadzone naprawdę fachowo, delikatnie, na bieżąco otrzymywałam info co i jak. Potem wszystko mi szczegółowo wyjaśniono, nawet chyba zbyt szczegółowo, bo niektórych rzeczy nie czaiłam. W każdym razie pani doktor poświęciła mi sporo uwagi i więcej czasu niż powinna trwać wizyta - stąd potem te opóźnienia.

Uspokoiłam się, ale dla pewności dostałam skierowanie na badania. Badania mogłam wykonać w Ginemedica, co w mojej opinii też jest ważne, bo nie trzeba było nigdzie latać dodatkowo. Wyniki mam mieć jutro i jeśli będą w normie, to nie będzie już wymagana kolejna wizyta. Tak więc dowiedziałam się wszystkiego, co chciałam się dowiedzieć, uspokoiłam, że wszystko ze mną najpewniej ok. Można więc pwoiedzieć, że wizyta w Ginemedica wyczerpała temat.

Tak więc w mojej opinii, poza drobnymi niedogodnościami, było naprawdę dobrze. Ginemedica zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, a do pani doktor (wystawiłam osobną opinię na Znanym Lekarzu) i personelu nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. W przyszłości też pewnie się do nich wybiorę jak będzie potrzeba, albo po prostu na coroczne badania. Oczywiście nie ma co moich doświadczeń generalizować, Ginemedica ma kilka placówek we Wrocławiu i pewnie kilkudziesięciu lekarzy zrzesza, ale jeśli w pozostałych jest równie dobrze wszystko poukładane, to warto się wybrać.

No, trochę się rozpisałam, ale być może moja opinia będzie dla kogoś pomocna. W razie pytań piszcie w wątku, postaram się w wolnej chwili odpowiedzieć ;)
    • zenon44 Re: Ginemedica opinie 16.08.21, 14:22
      Jestem facetem i być może nie mi oceniać w takich kwestiach, ale być może moja opinia o ginemedica także będzie dla kogoś pomocna. Na wstępie zaznaczę jednak, iż ja w ginemedica bywałem tylko w charakterze osoby towarzyszącej mojej ciężarnej partnerce. Niemniej nie zmienia to faktu, że jako postronny obserwator wyrobiłem sobie pewną opinię na temat placówki. A moja opinia o ginemedica jest raczej pozytywna.

Piszę "raczej" bo zdarzały się irytujące sytuacje, jak choćby opóźnienia w umówionych na konkretną godzinę wizytach, ale w gruncie rzeczy cała reszta trzymała raczej stały, wysoki poziom. Począwszy od obsługi przy rejestracji (szybko i sprawnie plus powiadomienia sms o wizycie), przez wystrój (czysto, schludnie i nowocześnie), aż po najważniejsze czyli zatrudnionych w ginemedica po lekarzy (fachowi, mili, pomocni, etc.), wszystko było w ginemedica tak jak powinno w tego typu placówkach w mojej opinii być. Moja partnerka też była zadowolona raczej - nie to żeby ich chwaliła, ale też i nie krytykowała, co w jej przypadku (osoby raczej marudnej) jest najwyższą formą uznania.

Tak więc nie musisz się raczej obawiać, że coś pójdzie nie tak. Ja wiem, że to tak łatwo się pisze z mojej perspektywy, ale jak ktoś jest w ciąży i szuka najlepszej możliwej placówki i dobrego lekarza to już takie sprawy wyglądają inaczej. W każdym razie w mojej prywatnej opinii raczej możesz im zaufać i sprawdzić ginemedica.
      • mapens.85 Re: Ginemedica opinie 19.08.21, 12:00
        zenon44 napisał:

> Jestem facetem i być może nie mi oceniać w takich kwestiach, ale być może moja
        > opinia o ginemedica także będzie dla kogoś pomocna. Na wstępie zaznaczę jednak,
        > iż ja w ginemedica bywałem tylko w charakterze osoby towarzyszącej mojej cięża
        > rnej partnerce. Niemniej nie zmienia to faktu, że jako postronny obserwator wyr
        > obiłem sobie pewną opinię na temat placówki. A moja opinia o ginemedica jest ra
        > czej pozytywna.

Dzięki za opinię @zenon44. Mi się już co prawda twoja opinia nie przyda, bo tak jak pisałam już i tak wybrałam się do Ginemedica, ale być może inni skorzystają z tego co napisałeś. W zasadzie podzielam twoje zdanie w kwestii placówki, i z tego co czytałam na innych forach, grupach, etc. inni ludzie zasadniczo też podzielają dobrą opinię o nich. Jeśli już pojawiają się jakieś zarzuty w stosunku do Ginemedia, to dotyczą one przeważnie opóźnień umówionych wizyt. Ale w mojej prywatnej opinii nie jest to wygórowana cena za standard jaki prezentują, tak więc tak czy siak warto ich sprawdzić.
    • majkaaona Re: Ginemedica opinie 10.10.21, 13:52
      Wiecie co, ja wcześniej chodziłam do innej placówki niż Ginemedica we Wrocławiu i tam też były opóźnienia. Więc to się tak naprawdę często zdarza. Tylko, że ja na to patrzę od innej strony. Jak jestem już w gabinecie i sytuacja tego wymaga, to sama chcę żeby lekarz poświęcił mi więcej czasu. I gdyby wyprosił mnie nagle...bo czeka następny pacjent, nie dając mi możliwości np zadać pytania to to by mnie dopiero wkurzyło. Dlatego ja niespecjalnie zwracam uwagę na te takie drobne opóźnienia.

No ale wracając do Ginemedica to chciałam też podzielić się swoją opinią. Teraz już chodzę od 1,5 roku tylko tutaj i jestem bardzo zadowolona. Póki co korzystałam z wizyt u ginekologa, dermatologa i raz potrzebowałam też konsultacji endokrynologicznej z dzieckiem. Za każdym razem było ok, dlatego póki co nie mam już potrzeby szukania i zmieniania placówki.
      • mapens.85 Re: Ginemedica opinie 18.10.21, 15:35
        Dzięki za opinię o Ginemedica @majkaaona. Tak jak wspominałem powyżej, mi się już ona nie przyda, bo decyzja co do wyboru placówki została już podjęta i na razie nie mam zastrzeżeń co do tego wyboru, ale być może ktoś inny uzna twoją opinię za cenną.

majkaaona napisała:

> Wiecie co, ja wcześniej chodziłam do innej placówki niż Ginemedica we Wrocławiu
        > i tam też były opóźnienia. Więc to się tak naprawdę często zdarza. Tylko, że j
        > a na to patrzę od innej strony. Jak jestem już w gabinecie i sytuacja tego wyma
        > ga, to sama chcę żeby lekarz poświęcił mi więcej czasu. I gdyby wyprosił mnie n
        > agle...bo czeka następny pacjent, nie dając mi możliwości np zadać pytania to t
        > o by mnie dopiero wkurzyło. Dlatego ja niespecjalnie zwracam uwagę na te takie
        > drobne opóźnienia.

W zasadzie podzielam twoją opinię. Drobne opóźnienia są dla mnie do zaakceptowania, jeśli oczywiście wynikają z troski o pacjenta, a nie z innych względów. Gorzej jeśli mamy do czynienia z chaosem organizacyjnym w placówce, który takie opóźnienia generuje. Ale w przypadku Ginemedica raczej wynika to z pierwszej sytuacji niż drugiej, tak przymykam na to na razie oko.

> No ale wracając do Ginemedica to chciałam też podzielić się swoją opinią. Teraz
        > już chodzę od 1,5 roku tylko tutaj i jestem bardzo zadowolona. Póki co korzyst
        > ałam z wizyt u ginekologa, dermatologa i raz potrzebowałam też konsultacji endo
        > krynologicznej z dzieckiem. Za każdym razem było ok, dlatego póki co nie mam ju
        > ż potrzeby szukania i zmieniania placówki.

Warto wiedzieć. U nas na razie tylko tematy ciążowe, ale nie wykluczam, że będziemy odwiedzać Ginemedica także w przypadku innych przypadkach.
    • mapens.85 Re: Ginemedica opinie 13.01.22, 15:16
      Pod koniec roku ponownie odwiedziłem Ginemedica, więc pozwolę sobie zaktualizować moją opinię. Tym razem nie byłem jak poprzednio wyłącznie osobą towarzyszącą, ale sam miałem wizytę. Potrzebowałem zrobić sobie badania kardiologiczne i wyniki skonsultować z lekarzem, bo ostatnimi czasy miałem problem z nadciśnieniem. A że wiedziałem, że Ginemedica mogę takie badania wykonać, wybór padł na nich. Rejestracja odbyła się przez internet, wybiera się danego lekarza, precyzuje czego ma dotyczyć wizyta, po czym wybiera się datę i na koniec rejestruje konto. I o ile system mają całkiem wygodny w obsłudze, intuicyjny i w ogóle, to rejestracja danych jest jak dla mnie nieco zbyt czasochłonna - dane trzeba potwierdzić klikając w mail jak za starych czasów na forach internetowych. No ale, trudno, trzeba to trzeba. Potem już było z górki, dostałem SMS z potwierdzeniem rejestracji, a dzień przed samą wizytą kolejny z przypomnieniem - to akurat bardzo fajna opcja, bo zdarzało mi się zapominać o tego typu sprawach. W placówce Ginemedica zjawiłem się na czas i o dziwo obyło się bez opóźnień - wspominam o tym, bo wizyty ginekologiczne żony niemal zawsze są opóźnione, co dosyć ją irytuje. Pani doktor Anna Kamila Woźnicka przywitała mnie uśmiechem, za co duży plus, bo wizyty u lekarzy zawsze są mniej lub bardziej stresujące dla mnie, a takie powitanie nieco to napięcie rozładowuje. Potem krótki wywiad, nie będę się może wdawał w szczegóły, bo co was to obchodzi w zasadzie. W trakcie rozmowy pani doktor z Ginemedica w mojej opinii sprawiała wrażenie profesjonalnej i rzeczowej. Miałem też robione na miejscu badanie (pozdrawiam uroczą panią pielęgniarkę: ) i wyniki od razu miałem zinterpretowane. Dostałem receptę na leki oraz wiele cennych wskazówek, jak sobie radzić z nadciśnieniem. Całość mojej wizyty w Ginemedica - badanie plus lekarz, zamknęła się mniej więcej w godzinie, może trochę ponad. Samą wizytę oceniam na dobry z plusem, wszystko w zasadzie zagrało, a jeśli jest się do czego doczepić to są to raczej szczegóły. Oczywiście po raz kolejny muszę wspomnieć, że jest to moja obiektywna opinia o Ginemedica oraz o konkretnym lekarzu, i nie chciałbym aby ta opinia była generalizowana, bo różnie to przecież może być. To tyle w temacie mojej ostatniej wizyty w Ginemedica. I tak za bardzo się rozpisałem, ale mam nadzieję, że moja opinia komuś się przyda. Pozdrawiam serdecznie.
    • majkaaona Re: Ginemedica opinie 11.02.22, 09:15
      Chciałam podzielić się tym razem opinią o lekarce rodzinnej Sylwi Gatkowskiej, która przyjmuje w Ginemedica. Potrzebowałam konsultacji "na wczoraj" takiej typowo internistycznej. Do dr Sylwi trafiłam, bo po prostu miała najszybszy wolny termin. A tu na wizycie okazało się, że świetna lekarka! Zaangażowana, konkretna, bardzo miła. Przeprowadziła solidny wywiad i nawet dała mi do myślenia z innym problemem zdrowotnym z którym się borykam. Także taka bardzo uważna na to co się mówi i dociekliwa. Także mój wachlarz lekarzy w Ginemedica z których korzystałam się poszerzył hehe, dlatego chciałam z Wami podzielić się swoją opinią.
      • mapens.85 Re: Ginemedica opinie 23.03.22, 15:47
        Super. Dzięki za opinię Majka. Choć nie ukrywam, że mi chodziło raczej o opinie o Ginemedica jako placówce, a nie o konkretnych lekarzach. Bo z tego co zdążyłem się już przekonać, to generalnie jak placówka medyczna ma wysokie standardy i określone procedury obsługi pacjenta, to lekarze w mniejszym lub większym stopniu się do nich stosują. I ten sam lekarz w zależności od panującej w danym miejscu kultury pracy, zarobków, etc. może się zachowywać zupełnie inaczej w Ginemedica, a inaczej gdzie indziej - o państwowych placówkach nawet nie wspominam, bo to często już zupełnie inna bajka. Taka jest przynajmniej moja opinia w tej kwestii, być może się mylę. W każdym razie dzięki za informację i opinię, być może dla kogoś mimo wszystko będzie przydatna. Pozdrawiam.
    • betka43 Re: Ginemedica opinie 21.06.22, 12:45
      Zasadniczo rzadko piszę opinie w Internecie, zarówno pozytywne, jak i negatywne, ale w przypadku Ginemedica myślę, że warto bo właśnie tak powinna wyglądać opieka medyczna w tym kraju. Pierwsze dwie ciąże prowadziłam na NFZ i nie było źle, ale trzecia wymagała już specjalistycznego prowadzenia i dodatkowych badań i tak od słowa do słowa, pozbierałam opinie po znajomych i trafiłam do Ginemedica właśnie. Co do lekarzy ginekologów – było mi w zasadzie obojętne, czy to będzie mężczyzna czy kobieta, mieli być specami w swojej dziedzinie, bo i sytuacja wyjątkowa. Co do wyglądu nie będę się za dużo rozpisywać – nowoczesne, przestronne, czyste i stylowe wnętrze jak w większości prywatnych placówek medycznych. Ale lekarze Ginemedica to pierwsza klasa, naprawdę najlepsi z najlepszych i nie chodzi wcale o to, że płaci się za wizytę. Nie raz i nie dwa lekarz na prywatnej wizycie zachowywał się jakby pracował za karę, u lekarzy w ginemedica nigdy nie czułam, że moje pytania, problemy i wątpliwości to problem – na wszystko uzyskiwałam wyczerpującą odpowiedź, w razie potrzeby dodatkowe badania, brak lekceważącego podejścia czy pobłażliwego wzroku, że stawiam sobie diagnozę z googla.
      Moja ciąża wymagała współpracy kilku specjalistów i w Ginemedica tak właśnie było – chociaż prowadziła mnie jedna pani Doktor, to konsultowała mój przypadek z pozostałymi specjalistami, w razie wątpliwości czy dodatkowych badań wizytę miałam załatwioną od ręki. Podobnie z podstawowymi badaniami, typu krew, glukoza czy krzywa cukrowa, ale także specjalistycznymi jak NIFTY. Wszystko na miejscu bez biegania po laboratoriach i kłótni o miejsce w kolejce.
      Co do opóźnień, o których często czytam w opiniach o Ginemedica – jako, że chodziłam tam regularnie przez kilka miesięcy, to wiem, że wynikają wyłącznie z dbałości lekarzy i szczegółowego wywiadu. I nie zdarzają się regularnie, niektóre przypadki (jak mój) wymagają bowiem poświęcenia nieco więcej czasu. Standardowe wizyty, gdzie nie ma powodów do rozszerzenia diagnostyki idą z kolei szybko i sprawnie, więc tu bym się nie czepiała. Podsumowując – życzyłabym sobie, żeby takich placówek jak Ginemedica było więcej, i nie piszę tej opinii tylko pod kątem ginekologicznym. Poczynając od pań w recepcji, przez pielęgniarki, lekarzy i położne – to jest naprawdę najwyższy poziom.
    • rojberos Re: Ginemedica opinie 06.07.22, 13:50
      Dobrze czytać kolejną pozytywną opinię na temat Ginemedica ponieważ rozważam właśnie tą placówkę. Szukam generalnie psychologa oraz psychiatry dla mojej mamy i dlatego zastanawiałem się nad tym miejscem. Widziałem, że mają bardzo wielu specjalistów i też w innym miejscu czytałem pozytywne opinie o samej placówce. Pytanie tylko teraz kogo wybrać od nich ? :D
      • majkaaona Re: Ginemedica opinie 10.07.22, 10:48
        Myślę, że to też zależy trochę od tego z jakim problemem boryka się mama.
        Ale z Ginemedica znam i mogę polecić dr Celinę Gumińską oraz Annę Jankowską. Bardzo fajne lekarki i przede wszystkim zaangażowane. Zresztą możesz też w necie poczytać sobie o nich opinie.
        • rojberos Re: Ginemedica opinie 08.08.22, 11:53
          Już nie pisałem wcześniej, bo mama była już umówiona na wizytę. Ale teraz bardzo chętnie się wypowiem i napiszę więcej o Ginemedica.
          Dziękuję Majkaaona za polecenie, bo skorzystaliśmy z niego. Umówiłem mamę do psychiatry Doktor Anny Jankowskiej. Poszedłem z mamą na wizytę. Tzn nie do gabinetu hehe, ale mama chciała żebym jej towarzyszył. Po przyjściu do Ginemedica mama dopełniła wszelkich formalności i poczekaliśmy na wizytę 10 minut w bardzo przyjaznych warunkach. Sama wizyta trwała dość długo (bo kiedyś mama na nfz była 5 minut :/ ). Pani Doktor przepisała leki i mama bierze je od jakiś 2 tygodni i widać już delikatną poprawę. Ale lekarka uprzedzała, że na efekty trzeba trochę poczekać, tak żeby leki zaczęły dobrze działać. Wizytę kontrolną mama ma na początku września. Sama mama zadowolona z wizyty. Mówiła, że pani Doktor bardzo zaangażowana i miła. Dlatego z przyjemnością wystawiam pozytywną opinię Ginemedica.
    • paulinadyk Re: Ginemedica opinie 26.04.23, 09:12
      Ja osobiście byłam już u endokrynologa w Ginemedica u dr Gniewek i mogę ją polecić, jeśli zależy Ci na opinii. Kompleksowo podchodzi do tematu i zleca wszystkie badania, ale myślę że to standard w Ginemedica, że tam po prostu nie olewają pacjentów. Dr Gniewek co prawda specjalizuje się w otyłości – nie wiem, jaki masz problem, ale na pewno Twój lekarz prowadzący w razie wątpliwości Cię skieruje do właściwego specjalisty. A w Gienemedica akurat jest w czym wybierać.
    • malvinna Re: Ginemedica opinie 27.08.23, 10:24
      Cześć, trochę późno, ale może komuś na przyszłość przyda się moja aktualna opinia o Ginemedica. Jestem właśnie świeżo po urodzeniu dziecka, a zarówno przed ciążą, jak i w trakcie i po korzystałam z usług lekarzy i pielęgniarek z Ginemedica, wiec mam opinie z pierwszej ręki. Osobiście przez cały ten czas byłam pod opieką dr Kobierzyckiego, ze względu na trudności z zajściem w ciążę i powikłaną w trakcie – opieka musiała być na najwyższym poziomie i w Ginemedica właśnie taka była. Zresztą to właśnie dostępność specjalistów wysokiej klasy sprawiła, że zdecydowałam się na tę placówkę, z relacji moich koleżanek, które chodziły z fizjologicznymi ciążami do innych ginekologów z Ginemedica wynika, że to są naprawdę najlepsi z najlepszych. Przez cały okres ciąży czułam się bardzo dobrze zaopiekowana, wszelkie badania były wykonywane na miejscu w Ginemedica, w razie dodatkowych konsultacji specjaliści też byli dostępni. Kompleksowa opieka na każdym etapie ciąży, jak i po niej – dzięki specjalistom z Ginemedica cały połóg przeszedł bez komplikacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka