Dodaj do ulubionych

Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Chełmsk

17.08.05, 09:31
Proszę o bardzo poważne potraktowanie tego tematu.Wbrew panującym w Internecie
głupim obyczajom proszę nie używać pseudonimów,a tylko osobistych adresów.Może
Pan Prezydent Królewskiego Miasta Chełma włączy się do naszej
dyskusji.Profanom chcę wyjaśnić,że Królewskim miastem jest Chełm dlatego,że w
odróżnieniu od np.Zamościa,także leżącego w Ziemii Chełmskiej nie był miastem
prywatnym.Przepraszam,że jestem naiwny,ale może znajdą się ludzie,którzy po
prostu lubią naszą okolicę i są pozytywnie nastawieni.
Obserwuj wątek
    • kwiat_paproci Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 17.08.05, 20:24
      Ja to bym, np. chciała w Chełmie zostać, ale nie wiem, czy to można wliczyć
      jako coś dobrego ;) A tak, żeby ogólnie, to ja bym z chęcią w Chełmie i w całej
      Polsce przewróciła do góry nogami całą biurokrację. Zwykli, szarzy obywatele
      przynajmniej by mniej przeklinali ;)
    • andre_234 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 18.08.05, 19:39
      A może posprzątać ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=253&w=22844316pzdr
      • pafo1 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 19.08.05, 00:59
        Witam Serdecznie wszystkich Państwa

Tekst, który chcę załączyć jest dosyć długi, dlatego pozwolę sobie na
        umieszczenie linkow, pod którymi można znaleźć odpowiedź na powyższe pytanie.

Pozdrawiam
        Paweł Siepsiak

linki:

www.siepsiak.pl

www.sdpl.chelm.info
        • benjaminblimchen Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 20.08.05, 23:46
          no tak... kampania wyborcza w pełni. szkoda słów Panie S.
          • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 21.08.05, 02:18
            Moja propozycja dyskusji nie ma nic wspólnego z kampanią wyborczą.
            • benjaminblimchen Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 21.08.05, 14:38
              Tak wiem Andrzeju, że Twój post nie ma nic wspólnego z kampanią wyborczą.
              szkoda tylko, że takie osoby jak Pan Siepsiak wykorzystują wszeslkie drogi aby
              dostać się Sejmu i reklamują się tam gdzie nie powinny - czyli tu.
        • kwiat_paproci Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 21.08.05, 09:55
          ależ proszę się nie krępować i załączyć długi tekst. Jeśli będzie nudny, to
          najwyżej go nikt nie przeczyta ;) A reklamowanie adresów internetowych partii
          politycznych w swoich postach jest ZŁE!
        • kw55 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 06.09.05, 16:18
          Panie Siepsiak jest pan śmieszny ze swoimi hasłami wyborczymi, bo pomóc.... to
          chce pan wyłącznie sobie i swojej rodzinie !
    • kochamchelm Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 20.08.05, 21:24
      Dla Chełma najlepsze byłoby , żeby Prezydentem Miasta przestał być K. Grabczuk
      i żeby w Radzie Miasta nie zasiadały osoby skazane wyrokami sądowymi... Wtedy
      Chełmianie sobie sami poradzą...
      • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 23.08.05, 08:42
        Ktoś musi być prezydentem.Jeżeli Ci się niepodoba Grabczuk,to zaproponuj
        referendum w sprawie jego odwołania.A przy okazji czy masz kandydata?
        Dlaczego tyle pretensji osobistych,a brak konkretnych pomysłów.
        A teraz konkrety.
        Głupi podział administracyjny - minipowiaty,które głównie zajmują się
        administracją,i na przykład pretensjami,że Rejowiec chce do Chełma.
        To zadanie dla polityków parlamentarnych,ale może każmy im pomyśleć,bo przeciesz
        za nasze pieniądze żyją.
        Mamy sporo terenów przemysłowych,które są puste.Czy wszelkie słynne inwestycje,o
        które walczymy mają być na bezdrożach pod Wrocławiem?Którzy radni próbowali
        promować Chełm?Przecież od tego też jesteście!!!
        Proszę o listę problemów,a może i rozwiązania zaproponujemy.

• andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 03.09.05, 08:40
          Ludzie płaczecie,chcecie opuszczać Chełm,a nie macie własnego zdania na temat
          Waszego miasta i okolicy.Nie chcę o Was mówić "dupki",ale niestety chyba łatwiej
          Wam jęczeć,niż raz na jakiś czas zastanowić się.Może zdarzy się cud i Wasz
          pomysł zostanie zrealizowany.
          A na marginesie-widać jak kandydaci w zbliżających się wyborach interesują się
          nami.Który z Was odezwał
          się??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          • avalon111 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 03.09.05, 10:22
            andrzej.sawa napisał:

> Ludzie płaczecie,chcecie opuszczać Chełm,a nie macie własnego zdania na temat
            > Waszego miasta i okolicy.Nie chcę o Was mówić "dupki",ale niestety chyba
            łatwie
            > j
            > Wam jęczeć,niż raz na jakiś czas zastanowić się.Może zdarzy się cud i Wasz
            > pomysł zostanie zrealizowany.
            > A na marginesie-widać jak kandydaci w zbliżających się wyborach interesują się
            > nami.Który z Was odezwał
            >
            się????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
            > ??????????????????

No przecież pafo1 odpowiedział.
            • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 06.09.05, 08:11
              Mnie nie chodzi o manifesty wyborcze,tylko o krótkie,konkretne propozycje.
              • avalon111 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 06.09.05, 11:23
                andrzej.sawa napisał:

> Mnie nie chodzi o manifesty wyborcze,tylko o krótkie,konkretne propozycje.

Bedąc politykiem( bez obawy, nie grozi mi to:-)) )nie podjęłabym takiego
                wyzwania, bo co w okresie kampanii wyborczej może zostać uzane za nie wchodzące
                w jej skład?
              • pafo1 Odpowiedź zbiorcza 11.09.05, 23:42
                Szanowni Państwo

Moje zaproszenie do odwiedzenia strony internetowej miało na celu przybliżenie
                Państwu konkretnych propozycji, które mieszczą się w dziale; Co myślę o...

Krótkie ich przedstawienie w formule punktów lub wykazu na niniejszym forum
                mogłoby być poczytane jako manifest wyborczy, czego chciałem uniknąć.

Każda propozycja musi być głęboko przemyślana i przedstawiona z uzasadnieniem
                gdyż inaczej jest tylko demagogią.

Zamieszczanie linku www.sdpl.chelm.info miało na celu wskazanie propozycji,
                które już dawno przedłożyłem do publicznej wiadomości nie zaś ordynarną
                promocję partii.

Co zaś do chęci pomocy zadeklarowanej na moich plakatach i bilbordach to jest
                ona szczera i dotyczy ogółu nie zaś mojej rodziny, która ma się dobrze!

Z poważaniem
                Paweł Siepsiak
                • kw55 Re: Odpowiedź zbiorcza 12.09.05, 07:57
                  Wcale nie wątpię że pana rodzina ma się dobrze, bo przecież robiła bardzo
                  dużo "aby Polska rosła w siłę a ludziom żyło się dostatnio" i teraz za tę
                  ciężką "pracę" otrzymują emerytury o jakich większość naszych mieszkańców może
                  tylko pomarzyć ! A tak na marginesie. Skąd tak młody człowiek ma pieniądze na
                  prowadzenie z takim rozmachem kampanii wyborczej ? Jak to się robi ? Proszę o
                  odpowiedź.... bo przecież obiecał pan pomoc w rozwiązywaniu naszych problemów,
                  a więc ?
                • niusiak555 Re: Odpowiedź zbiorcza 13.09.05, 08:52
                  hmm, zatem najwyraźniej brak Panu wyczucia i dobrgo gustu, bo to co Pan czyni
                  na forum to właśnie ORDYNARNA PROMOCJA nie tyle może partii ile własnej osoby!
                  • pafo1 Problemy Chełmszczyzny a wnikliwość opinii 18.09.05, 00:02
                    Nie wiem skąd tyle uprzedzeń?
                    Nie promocja mojej osoby była intencją mojego wpisu.
                    Chciałem zwrócić Państwa uwagę na propozycje inwestycji, które opisane są na
                    podanych przeze mnie stronach.

Szkoda, że potraktowaliście Państwo to personalnie bez odniesienia się do
                    meritum.

• donpedro72 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 23.09.05, 18:24
                OK, oto propozycja. Żądam kategorycznie wybudowqania domu publicznego z
                prawdziwego zdarzenia. Ze zdrowymi dziewczynami, czystymi pokoikami i tanim
                drin-barem. I żeby Kościół go nie zamknął po miesiącu. No. a potem się zobaczy.
        • kochamchelm Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 10.09.05, 13:06
          Panie Sawa - referendum już nie będzie potrzebne - Graby od listopada będzie
          już w Warszawce --
          • noname1 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 10.09.05, 13:26
            ehh ..szkoda słów na pana panie "kochasiu" ...Pan Grabczuk poszedł poprostu
            zgodnie z logiką i koleją losów za tym co poświęcił większość swojego życia do
            naszej kochanej "stolicy"..ten kto wie co to jest sport to pewnie wie o co
            chodzi a to że trafiło mu się i miał poparcie to inna sprawa pewnie doceniają
            jego kompetencje...a jeśli chodzi o Chełm to i tak zrobił dużooo więcej niż
            wszyscy razem wzięci poprzednicy wiec mam nadzieje że jesli trafi się
            przynajmnieś ktoś taki jak On oby nie gorszy to będzie dobrze......
            pozdrawiam i zaznaczak ze naszego prezydenta znam tylko ze sportu .ale jak
            patrze na nasz Chełm to widzę ze raczej przez te kilka lat nie stoczyliśmy się a
            wręcz przeciwnię ....
            • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 12.09.05, 09:18
              Drodzy Chełmianie!
              Czy naprawdę najważniejsze są personalia?
              Miałem nadzieję,że jesteśmy w stanie podać parę sposobów na to,żeby żyło nam się
              lepiej,żebyśmy mogli być dumni z Naszego Miasta i całej Ziemii Chełmskiej.
              Nie ukrywam się pod pseudonimem,bo uważam,że sprawa jest ważna.
              Niestety.
              Może trzeba wrócić do polityki.W przyszłym roku wybory samorządowe.
              Ale znowu będą pretensje do nazwisk,a nie do pracy.
              A może jednak coś się zmieni.
              Powodzenia
              • hubertkm Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 12.09.05, 21:57
                No to ja, chociaż nie z Chełma, ale lubiący to miasto, rzucę trochę spostrzerzen:
                1. Wiećej promocji
                2. Wiecej promocji
                3. Wiecej promocji
                To najważniejsze. Bo tak: stare miasto wygląda bardzo dobrze, nowe ulice między
                Lwowską a kościołem reformatów bardzo poprawiły wygląd miasta, katedra na Górce
                odmalowana - generalnie zabytki w dobrym stanie - zwłaszcza w scisłym centrum.
                Krótko mówiąc nie ma sie czego wstydzić, a jest do czego przyciągać turystów:
                zarówno Górka z całym zespołem katedry, koscioly i cerkwie w mieście, jak i
                jedyne przecież takie na świecie - kopalnie kredy. Dookoła mnóstwo wspanialej
                czyste przyrody - parki krajobrazowe, rezerwaty itd. Tylko że nikt o tym nie
                wie. Mało kto wie w ogóle, ze coś takiego jak Chełm istnieje, a jeszcze mniej
                ludzi wie, gdzie on w ogóle leży.
                • noname1 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 13.09.05, 01:43
                  no tak to muszę sie zgodzić ja studiuje sobie w Rzeszowie......i jedna na sto
                  oob wie co to jest Chełm...........(((((..o to chyba nie jest za daleko
              • ole707 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 17.09.05, 12:09
                Najlepiej wyjechać
                • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 03.10.05, 15:13
                  Wbrew pozorom,są w Chełmie ludzie,którzy myślą o rozwoju,o tym,żeby coś
                  wymyślić.Ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat.Proszę nie
                  chowajcie pomysłow do szuflady.Jeżeli wejdziecie na forum,to napiszcie coś
                  konkretnego
                  • hubertkm Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 03.10.05, 23:32
                    To ja Andrzeju uściślę częściowo to, co napisałem w cześniej o promocji. Podaję
                    linki:
                    www.sandomierz.pl/
                    www.sandomierz.net/
                    www.sandomierz.org/
                    To takie drobne przykłady jak powinna miedzy innymi wygladać promocja Chełma. A
                    przykłady sadzę o tyle dobre, że wiele jest mam wrażenie wspólnych cech Chełma i
                    Sandomierza - podobna wielkosć jako zespołów zabytkowych, podobna sytuacja -
                    niegdyś ważne miasta, dziś dużo mniej ważne (choć chelm dużo większy do
                    Sandomierza), oba położone w bardzo atrakcyjnych turystycznie stronach itd.
                    Z innych propozycji - jak najwięcej starań o uznanie podziemi kredowych za
                    pomnik historii, a nastęnie o wpis na Listę UNESCO - przecież to jedyne takie
                    kopalnie na świecie!
                    Ale przede wszystkim promocja - bo ludzie nie wiedzą gdzie jest Chełm i jak
                    wiele można w nim zobaczyc i jak ciekawą ma historię!
                    Pozdrawiam!
                  • kochamchelm Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 18.10.05, 10:30
                    Panie Sawa
                    A co takiego zrobił Pan dla tego miasta do dnia dzisiejszego? Proszę się
                    pochwalić , z przyjemnością z tym się zapoznam.

Pozdro
                    • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 20.10.05, 16:07
                      Przyjacielu przestań bredzić "to" w swoim dopisku,to pogadamy.Twoje głupie
                      bazgroły o szmalu itp. są po prostu śmieszne.Pomyśl
                      • ole707 Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 01.11.05, 09:55
                        Jaka konkluzja tego wątku????
                    • kwiat_paproci Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 20.10.05, 18:52
                      o właśnie, polecam sprawdzenie w jakiejś mądrej książce, co oznacza
                      słowo "liberalizm" :P A poza tym, po kiego czorta, bawisz się w "Proszę Pana",
                      jak na końcu piszesz pozdro ?? ;)
                      • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 07.11.05, 12:31
                        Dopisek o zdrowym rozsądku głupi ale zapraszam na forum "Ziemia Cełmska"
                        • andrzej.sawa Re: Co chcemy dobrego zrobić w Chełmie i Ziemi Ch 07.12.05, 17:20
                          To mój pomysł i ponownie zapraszam do myślenia.A może znajdzie się kilku ludzi
                          do konkretnych pomysłów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka