Dodaj do ulubionych

a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma

24.03.06, 13:38
no własnie-może teraz niech sie wpisuja Chełmianie,którzy mieszkaja poza
Chełmem.Czy trochę wam się tęskni za miastem i czy ewentualnie zamierzacie
wrócić tutaj w przyszłości?Ciekawa jestem waszych opinii.Ja pracuje we
Wrocławiu ,ale w przyszłości chyba wrócę do Chełma.A wy?
Obserwuj wątek
    • agnies_g Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 24.03.06, 15:34
      ja pracuję w Warszawie-ale co bedzie z powrotem do Chełma to zobaczymy...jest
      wiele dylematów
      • agnies_77 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 24.03.06, 15:38
        ja w tej chwili jestem w Londynie,tęskni mi się trochę (aczkolwiek bardziej za
        rodziną, niż miastem) ale zamierzam wrócić i to nawet w tym roku...
        • melania200 Do Agnies _77 24.03.06, 22:15
          Jestes w Londynie i szukasz w Chełmie ginekologa ??, Naprawde znajdziesz
          lepszych w Londynie :)))))
          • agnies_g Re: Do Agnies _77 25.03.06, 18:11
            Ha na pewno lepszych ,ale też w "lepszych" cenach.Słyszałam troche o cenach
            usług medycznych w UK
            • agnies_77 Re: Do Agnies _77 25.03.06, 19:43
              no ceny usług medycznych są rzeczywiście niezbyt małe, a do tego wcale nie jest
              tak łatwo tutaj o dobrego lekarza. Ostatnio przepisali mi taki silne leki, że
              myślałam, że znajdę się na tamtym świecie...
    • melania200 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 24.03.06, 22:12
      Mieszkam i pracuję na sląsku. Wyjeżdzałam kilkanaście lat temu i wcale nie chcę
      wrócic. Pradwe mówiąc Chełm jest nudny i brzydki.
      • agnies_g Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 25.03.06, 18:08
        co do brzydoty to bym troche polemizowała.chełm sie zmienił przez ostatnie lata
        na "plus"
        • netmarta Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 26.03.06, 16:30

a ja wciaz jeszcze w nyc, ale juz za pol roku wracam, tyle, ze do krakowa, a
          potem przenosiny na stale w okolice rzeszowa. za chelmem raczej nie tesknie,
          hm, zawsze sie tam straaaaasznie nudzilam (przyjezdzajac np. ze studiow). w
          ogole wizyty w chelmie, wiecej niz 3 dniowe, wpedzaly mnie w jakis taki marazm;
          to miasto ma dla mnie przygnebiajaca atmosfere.
          • malgosia_z_chelma Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 26.03.06, 18:47
            czesc,

ja mieszkam w Hamburgu.
            Chelm rzeczywiscie ladniejszy jest, ale nudny podejrzeam tak samo jaki kiedys.
            Nie mam zamiaru wracac, ale kto wie, rozne rzeczy sie zdarzaja,

pozdrawiam wszystkich,
            gosia
    • wozik Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 27.03.06, 10:22
      Ja też pracuję we Wrocławiu. Raczej nie mam zamiaru wracać.
    • donmaliniacco Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 10.04.06, 23:34
      Byly Chelmianin sie klania z Bialej Podlaskiej.
    • gusia52 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 12.04.06, 19:40
      jakies 4 latka mieszkalam w Poznaniu, obecnie Anglia ale tak jeszcze z pol roku,
      i pozniej powrot do Poznania...zanim wyjechalam do Anglii do Chelma
      przyjezdzalam co jakies 3-4 miesiace razem z chlopakiem w odwiedziny do rodzicow
      i chyba na tym sie zakancza moje wizyty w Chelmie, na stale sie tu nie
      przeprowadzimy
    • mama_szymonka Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 14.04.06, 13:11
      Mieszkam w Krakowie. Tęsknię za Chełmem. Może jestem sentymentalna? Wydaje mi
      się , że to miasto ma duszę. Jest pięknie położone , ma szerokie ulice ,
      szerokie chodniki [ idealne do spacerowania] , przestrzenne ,ciche -moje miasto.
      Nie wrócę już do Chełma , może dlatego tęsknię . W Krakowie mam ułożone życie ,a
      w Chełmie nie mam już nikogo z mojej najbliższej rodziny.Nawet nie mam u kogo
      się zatrzymać.Mam tylko nadzieję , że uda mi się kiedyś pokazać moim dzieciom to
      miasto , moje osiedle przy Al.Piłsudskiego , drogę na "Górkę", stare miasto , LO
      I w pięknym parku , gdzie ciągle grabiliśmy liście , a wiosną rosły fiołki
      ......Buuuuu ,tęsknię.
    • thorgalla Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 03.08.06, 17:43
      Obecnie Dania ale zawsze z sentymentem wracam do tego miasta.
      Nawet pomimo,że nazywałam go zapadłą dziurą.
    • rybkamonika Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 03.08.06, 22:13
      Pozdrawiam znad morza:-) Ja mieszkam od 4 lat na pomorzu, obecnie w Gdańsku. I
      chętnie bym do Chełma wróciła, gdyby nie to, że tam tak trudno znaleźć pracę
      sensowną. Za to jest spokój, wszędzie blisko, a tu korki, korki, korki i żeby
      gdziekolwiek dojechać traci się godziny.
    • habibi78 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 04.08.06, 10:47
      Ja też jestem z Chełma, ale od kilku lat mieszkam i pracuję w Warszawie. Ale
      kocham Chełm! Uwielbiam tu przyjeżdzać, na szczęście mam do kogo (kochana
      rodzinka). Moj mąż też od razu polubił Chełm, często przyjeżdzamy, lubimy sobie
      pospacerować po ryneczku i koło bazyliki...Przejść sie na pizzę do Kozaka, lub
      na piwo do Gęsiej Szyi. Chełm jest naprawdę urokliwy, i taki spokojny, ja tu
      naprawdę odpoczywam. Warszawą trochę jestem zmęczona - tym hukiem, pędem,
      obłędem na rynku mieszkaniowym. No ale tam jest praca... Chełm polubiłam z
      czasem, cieszyłam się kiedy stąd wyjechałam, teraz bardzo tęsknie. Nie wiem,
      może kiedyś wrócimy?
      • domiska1 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 08.08.06, 13:38
        Od kilku lat mieszkam w Szczecinie i bardzo tęsknię za Chełmem.Zrobił się
        naprawdę bardzo sympatycznym miasteczkiem.
        Pozdrawiam serdecznie,D.
        • donmaliniacco Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 13.08.06, 03:26
          domiska1 napisała:

> Od kilku lat mieszkam w Szczecinie i bardzo tęsknię za Chełmem.
          Ja za to urodzilem sie w Szczecinie, mieszkalem tam jakis czas, wychowalem sie
          w Chelmie - mieszkalem dosyc dlugo, a rodzine zalozylem w Bialej Podlaskiej :)
          • domiska1 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 18.08.06, 13:06
            A tęsknisz trochę za Szczecinem?;-)
    • bazyla4 Re: a teraz inny spis-Chełmianie spoza Chełma 08.08.06, 18:20
      mieszkam w Warszawie, myśle o dalszych przeprowadzkach, za Chełme tęskię, ale
      raczej małoprawdopodobne żebym wróciła na stałe
      pozdrowienia
      • netmarta wracam! 13.08.06, 04:23
        czas plynie szybko!!!!! juz za 3,5 tygodnia wracam do Polski. wprawdzie bede
        mieszkac w Krakowie, ale mysle, ze jeszcze jesienia uda mi sie odwiedzic Chelm.
        ciekawa jestem tego spotkania z moim miastem rodzinnym.
        • antyka Re: wracam! 24.08.06, 21:32
          pochodze z Okszowa, ale niegdy go nie lubilam, Chelm to moje miasto :)
          od 9 lat w W-wie, zostalam tutaj na dobre... do Chelma mam sentyment, oboje z
          mezem pochodzimy wlasnie stad...

wroce na starosc... na bank wroce :)
          • red_ladybird Re: wracam! 27.08.06, 11:29
            Jestem w Londynie od 2 lat, mam dobra prace, szkole, wielu znajomych ale pomimo
            wszystko bardzo tesknie za moim miastem.W chelmie sie urodzilam, wychowalam
            czuje do tego miejsca sentyment i zamierzam wrocic w przyszlym roku.Pozdrawiam
            wszystkich Chelmian :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka