Dodaj do ulubionych

W czyim więc interesie działa IPN?

04.04.06, 19:50
IPN postawił gen. Jaruzelskiemu zarzuty związane z wprowadzeniem stanu
wojennego. Tuż po 13 grudnia 1981 r. 70 proc. społeczeństwa z ulgą przyjęło
decyzję generała. Jeszcze dziś, mimo ogłupiającej propagandy pseudohistoryków
i pseudoprawników, ponad 50 proc. społeczeństwa popiera tamtą decyzję. W
czyim więc interesie działa IPN? Większości społeczeństwa czy grupy
politycznych frustratów?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: W czyim więc interesie działa IPN? 04.04.06, 20:07
      działa w imieniu grupy..., skłócając od nowa, dzieląc Polakow .
      m
    • andrzej.sawa Re: W czyim więc interesie działa IPN? 04.04.06, 20:14
      W Twoim interesie,a poza tym nad faktami się nie głosuje.Jaruzel i jego banda
      popełnili obiektywnie biorąc przestępstwo i nie jest dla prawdy o tamtych
      wydarzeniach istotny plepiscyt.
      • czuk1 Re: W czyim więc interesie działa IPN? 05.04.06, 07:10
        Badania opinii publiczne w okresie Nowej Polski wyraźnie były i są za decyzja o
        stanie wojennym.
        Wiara nakazuje mi wybaczać.
        Mogli by Panowie z IPN = odpuscic sobie sprawe Jaruzelskiego.
        IPN jest kilka lat a tu raptem, pod publiczke i zapotrzebowanie polityczne
        stawia sie Jaruzelskiego przed sadem.
        Czytaj aktualne opinie na ten temat.
        mariusz
        • tomekjot Re: W czyim więc interesie działa IPN? 05.04.06, 07:58
          Czy sondaze maja byc wyrocznią? Jezeli ktos naruszył prawo to powinien za to
          odpowiedzieć.
        • andrzej.sawa Re: W czyim więc interesie działa IPN? 05.04.06, 08:36
          Mnie nie chodzi o to,żeby jaruzela powiesić,ale mówiąc po chrześcijańsku prawda
          was wyzwoli.Skończmy chocholi taniec wokół prawdy i zamiast prawdy.
          Trzeba rozliczyć,żeby już nie można było tak łatwo robić spraw pod
          zapotrzebowanie polityczne.
          • czuk1 Re: W czyim więc interesie działa IPN? 05.04.06, 20:22
            Dlaczego to rozliczanie trwa 17 lat?
            To jest nie normalne.
            W Jugosławii rozliczenia podjety zostały zaraz po wojnie.
            Teraz proces podjęty przez IPN (akurat w tym momencie, przez tę
            antykomunistycznaą władzę) powoduje podejrzenie o stronniczość, nagonke i
            ukartowanie wyroku już przed sprawą.
            m
            • andrzej.sawa Re: W czyim więc interesie działa IPN? 05.04.06, 22:06
              N o jednak Jugosławia nie jest do końca dobrym przykładem.
              A dlaczego u nas się chrzani?
              Może dlatego,że morderstawa w czasie po 13 grudnia były po cichu/z wyjątkiem
              Wujka i Popiełuszki/,a poza tym nadmiar wdzięczności za pokojowe oddanie władzy
              przez komuchów.
              • tociekawe Re: W czyim więc interesie działa IPN? 07.04.06, 11:05
                Wciąz słysze ,że wiara nakazuje wybaczać , a o sprawiedliwości w tej wierze to
                nie ma ani słowa? Wybaczyc można, nie zaprzeczę , ale tu nie chodzi o akt łaski
                ale o odcięcie się od tego całego brudu i demontsrację ,że teraz takiego brudu
                tolerowac sie nie będzie . A trwa to tyle lat , poniewaz okrzepliśmy w tym
                syfie i trudno nam samym sie zmienić. Każdy kombinuje , chocby w skali mikro. A
                im wyzszy stołeczek to i możliwości chachmetu wzrastają, a nawyki sa drugą
                naturą człowieka . Myśle ,że trzeba Polakom dużo czasu jeszcze ,żeby
                przestawili swój sposób postępowania. IPN budzi kontrowersje bo jest pierwszą
                tego typu istytucją.Dajmy sobie czas.
      • krzycho44 A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 07.04.06, 19:27
        Ja tak sobie myśle panie Sawa że pan to chyba jakis wywłaszczony hrabia
        jestes,wszystko co sie wiąże z PRLem panu śmierdzi.Co do Generała to zostaw pan
        jego sprawy historykom,a nie oszołomom z IPN.poczytaj pan sobie książkę Viktory
        Petera S.Tam pisze o finansowaniu przez CIA takich "niezależnych"działaczy S.Wię
        c jak to w Polsce bywa pradwa ma dwa oblicza.Pomyśl sobie o tym człowieku zanim
        zaczniesz kimś poniewierać i osądzać.
        • andrzej.sawa Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 09.04.06, 07:57
          Zanim napiszesz pomyśl.Głupoty jak małe dziecko napisałeś.
          • krzycho44 Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 09.04.06, 11:25
            I tym sięwłasnie różnimydobry człowieku,ja myślę.
            • andrzej.sawa Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 10.04.06, 10:31
              Niestety z Twoim myśleniem jest kiepsko.Skoro "władza ludowa" zawłaszczyła całą
              polską własność,to skąd Solidarność mieła mieć pieniądze?Chcieli Amerykanie
              dawać to OK,najłatwiej było im dawać przez CIA.Późniejszy marszałek Piłsudski
              brał pieniądze nawet od Japończyków,od Austriaków/bo działał przeciw Rosji/....
              • krzycho44 Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 10.04.06, 12:37
                A co tu ma Piłsudski wspólnego z tym co ty wypisujesz?Tylko jest taka różnica
                między Piłsudskim a twiomi idolami ,którzy brali kase od CIA,że Marszałek nie
                przywłaszczył sobie ani feniga,o czym nie da sie powiedziec o działaczach z
                S.Przetrzyj oczka gościu.
          • kelo Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 09.04.06, 12:00
            Sawa niczym Chuck andrzej.sawa napisał:

> Zanim napiszesz pomyśl.Głupoty jak małe dziecko napisałeś.

Typowa odpowiedź Sawy jesli nie znajduje argumentów. A Chełmskiemu Forum
            gratulujemy Admina. Niestety, Sawa jeszcze nie zapodał cytatów z
            antykomunistycznych tekstów St. Lema, a ja cierpliwy jestem. Słowo się rzekło,
            kobyłka u płota Sawa.
            • kwiat_paproci Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 09.04.06, 13:04
              Nie jestem adminem, tylko moderatorem, to po pierwsze. Po drugie, to mam teraz
              dużo ciekawsze zajęcia (matura na przykład) niż wycinanie forumowych chwastów.
              Chce wam w to się bawić, to się bawcie, może kiedyś uda wam się dorosnąć.
              • kelo Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 09.04.06, 13:53
                Pani Moderator, znam regulamin forum, bo towarzyszę mu od narodzin i gwarantuję,
                że moje posty tego regulaminu nie łamią. Proszę, w takim razie, pochylić się
                głębiej nad książkami i osiągnąć dojrzałość na sześć."Ta zabawa nie jest dla
                dziewczynek" Znany jest Pani ten cytat?
                • kwiat_paproci Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 10.04.06, 22:38
                  Kelo, tak się składa, że mam wgląd do usuwanych postów i mogę łatwo zauważyć, że
                  99,9% twoich postów, to posty nt. a.sawy. Jeżeli naprawdę masz do niego jakieś
                  pretensje, to kolejny raz apeluję, napisz mu to na maila zamiast zaśmiecać
                  forum, ale nie, nie zrobisz tego, bo to wymagałoby trochę oleju w głowie. Gdybyś
                  chciał się podpierać znowu regulaminem, to od razu wyjaśniam, że twoje posty i
                  tak go łamią, bo jedną z podstawowych zasad netykiety jest nieobrażanie ludzi w
                  internecie, co ty nieustannie łamiesz. I tyle mojej gadki.
                  • kelo Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 12.04.06, 11:23
                    A czymżesz ja Sawę obrażam, pytaniami na które nie chce odpowiadać? Na każdym
                    forum, z ponad 40 na których Sawa pisze, rzuca obelgami kiedy brak mu argumentów
                    Tutaj, widzę, schował się pod skrzydła czujnej Pani moderator. Zadałem pytanie
                    o cytat z Lema, wycięłaś. Zapytałem czemu nie był w wojsku, zapytałem co jest
                    przyczyną jego zaciekłego, wręcz już komicznego antykomunizmu. Jeżeli facet
                    zaczyna dyskusję to niech się broni argumentami a nie wzywa na pomoc ludzi,
                    niczym małe dziecko. Nie będę pisał na maila, bo dyskusja toczy się na forum a
                    nie pocztą elektroniczną. Niech ma Sawa na tyle odwagi i udostępni swoje forum.
                    I na koniec zapytam Panią Pani moderator. Kto jak to ale Pani powinna trzymać
                    fason do końca: "ale nie, nie zrobisz tego, bo to wymagałoby trochę oleju w
                    głowie." Nerwy puściły? Sugeruje Pani coś? Napisałem "Ta zabawa nie jest dla
                    dziewczynek" i będę się tego trzymał.
                    • kwiat_paproci Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 12.04.06, 17:48
                      Ależ mój fason trzyma się całkiem nieźle ;) Nie takie problemy nie są w stanie
                      wyprowadzić mnie z równowagi :D A gdybyś o wszystko pytał tak grzecznie, jak
                      teraz napisałeś, to zapewniam, że żaden twój post nie poszedłby pod moje nożyce ;)
                      Pax!
                      • skuter44 Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 12.04.06, 19:56
                        Na forum A Sawy - tu adres
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34899https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34899
                        możecie mu dokładać dowoli

ss
                        • skuter44 Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 12.04.06, 20:06
                          A może taki adres
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34899
                          • kelo Re: A pan Sawa to z hrabiów?????????????? 13.04.06, 08:53
                            Ziemia Chełmska
                            skuter44 napisał:

> A może taki adres
                            > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34899

Założyciel: andrzej.sawa
                            Komunikat forum