leedsman 08.11.06, 13:37 Tak mnie zastanawia ilu jest takich jak ja co wyjechalo z chelma i sobie wchodzi od czasu do czasu na te forum poczytac co sie w chelmie dzieje i czym aktualnie ludzie tu zyja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andre_234 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 13:57 Mój syn wyjechał. Ja zostaję. Starych drzew sie nie przesadza. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 17:18 Ja wyjechałam, ale stoję na posterunku i bacznie was obserwuję z mojej tajnej kwatery w Lublinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 19:18 Łeee. To nie za daleko. Europa zaczyna się po lewej stronie wisły. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiella Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 19:50 Wyjechałam do Poznania 2 lata temu i ostatnio często zaglądam na chełmskie forum. Nie zapomniałam o swoich rodzinnych stronach i interesuje mnie, to co tam się dzieje.Może kiedyś wrócę... Póki co pozdrawiam wszystkich, którzy wyjechali i oczywiście stałych mieszkańców Chełma :) Odpowiedz Link Zgłoś
red_ladybird Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 21:10 Ja od 2 lat jestem w Londynie ale zamierzam wrocic, forum odwiedzam prawie codziennie chce byc na biezaco i wiedziec co sie dzieje w Chelmie.Bardzo tesknie za moim miastem :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 21:12 U mnie w bloku prawie w kazdej rodzinie ktoś wyemigrował,Włochy.niemcy,Francja. Odpowiedz Link Zgłoś
arte25 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 08.11.06, 22:54 ja takze wyemigrowalam lecz wrocilam...wielu moich znajomych jest teraz za granica...ci ktorzy pozostali mysla o wyjezdzie...smutne to Odpowiedz Link Zgłoś
drapi_chmurka policzmy wspólnie wszystkich wyjezdnych!!!! 09.11.06, 09:18 ja znam osobiście 10 osób z mojego otoczenia...Włochy, Anglia... a wy ile? PISZCIE;))) Odpowiedz Link Zgłoś
leedsman Re: policzmy wspólnie wszystkich wyjezdnych!!!! 09.11.06, 12:00 Czyli tendencja wyjazdowa utrzymuje sie :)) W sumie jeszcze pare lat to tylko emeryci i mlodziez szkolna zostanie w chelmie spoko. Ja osobiscie tez znam kolo 10 osob co jest wlasnie na wyspach lub we wloszech Odpowiedz Link Zgłoś
drapi_chmurka Re: policzmy wspólnie wszystkich wyjezdnych!!!! 09.11.06, 12:12 no to juz w sumie około 20....KTO DA WIĘCEJ;))????????? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: policzmy wspólnie wszystkich wyjezdnych!!!! 09.11.06, 13:41 Lekko licząc około 50.W mojej tylko rodzinie jest za grancą około 10 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: policzmy wspólnie wszystkich wyjezdnych!!!! 14.11.06, 09:25 drapi_chmurka napisała: > no to juz w sumie około 20....KTO DA WIĘCEJ;))????????? A skąd macie pewność, że nie liczycie tych samych osób???;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 09.11.06, 14:58 brat z zona jedebraz sam i siora z mezem i corka wjechali za granice Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 09.11.06, 20:01 u mnie w rodzinie tylko 2 moich starszych braci ciotecznych do Anglii i tyle. No może jeszcze wujek do Bydgoszczy, ale to już spory czas temu. Coś nas chyba trzyma dziwnego w tej "dziurze" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro72 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 09.11.06, 20:38 Ja to co jakiś czas emigruję na Ukrainę, ale wracam bo mi się dutki kończą... Odpowiedz Link Zgłoś
natalinkab Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 15.11.06, 09:43 Ja z rodzinką w Wa-wie od 2lat. Moi towarzysze dziecięcych zabaw z podwórka i osiedla prawie wszyscy UK i Irlandia, kilku Belgia,Holandia i Szwecja. Ja jeszcze Polska (ale po lewej stronie Wisły:)). Odpowiedz Link Zgłoś
data.indicata Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 16.11.06, 00:26 Ja tez w Warszawie ale troche dłuzej. Znajomi podobnie szukaja swego szczescia daleko od domu... Anglia, Włochy.. Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Ilu nas chełmian wyjechało 25.11.06, 17:18 Wyjechałam ja,11 lat temu na studia do Szczecina i już tu zostałam,moja starsza siostra(podobny region),mój młodszy brat zarabia funty w Glasgow. Mam koleżankę w Anglii i drugą w Norwegii.Obie z Chełma.Kilka znajomych,bliższych i dalszych zadomowiło się w Warszawie. Trochę smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
leedsman Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 26.11.06, 02:52 A moze jest ktos z chelma w leeds ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
graymalkin Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 27.11.06, 03:24 od 10 lat w wa-wie...ale dziś byłam w Chełmie i głosowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 25.12.06, 22:30 ja od 10-ciu lat w Warszawie, Chelm wspominam z wielkim sentymentem, chyba sie tu przemelduje, bo planuje kupic samochod ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 26.12.06, 10:00 Ja nie wyjechałem, ale zastanawia mnie wpływ odpływu młodych ludzi na samo miasto. Najmobilniejsi wyjeżdzają i w mieście rządzą miernoty najcześciej importowane z innych miejscowości np. były Grbczuk z Chylina, aktualny dyrektor Wydziału Promocji z Rejowca . Skutki są opłakane. Chełm ma najmniejszą ilość środków pozyskanych z UE. Zawsze władze Chełma były słabsze niż np Włodawy czy Zamościa. Ale prze ostatnie lata posłami chełmskimi były osoby stale mieszkające poza Chełmem (Janowski czy Lewczuk) To samo dotyczy senatorów (szczepkowski, Masłowski)Nawet wiceprezydentem w Chełmie był człowiek z Hrubieszowa.twórca monografii o KM PZPR- Masłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 26.12.06, 16:43 Niestety. Chełm ma pecha do władz już od dawna. Bardzo dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 26.12.06, 18:34 Od zawsze. Jestem historykiem. Wiem co mówię. Może gdyby kobieta............... Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 26.12.06, 21:57 Zobaczymy. Może coś odmieni ? Ale chyba jej nie pozwolą. Wszyscy co intelgentniejsi dawno wyjechali . Exodus trwa nadal. Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 27.12.06, 15:41 Wiadomo, że odpływ młodych nic dobrego nie wróży. Młodzi ludzie mają energię, zapał, chęci do działania, oczywiście tylko, jeśli widzą, że jest też jakiś odzew ze strony starszyzny i że są traktowani poważnie...A jak jest w Chełmie, to chyba każdy widzi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zydram Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 31.12.06, 23:29 Miasto pustoszeje, bo nie mamy pracy. Padły większe zakłady. W mojej klatce w bloku na 10 mieszkań, prawie wszystkie puste. Pozostało jedynie kilku emerytów. Czy europarlament myśli o utworzeniu na ścianie wschodniej pustyni gospodarczej? Dlaczego nie ma dofinansowania do polskich produkcyjnych zakładów? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 02.01.07, 11:44 Nie mamy pracy ? No pewnie ze nie mamy. Skoro każdy chce być wykształciuchem od marketingu i zarządzania. A gdzie się podziały szkoły zawodowe ? Królestwo za dobrego spawacza !!!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Ilu nas chelmian wyjechalo 04.01.07, 21:19 Mam kkolegę, jest bez pracy z tego co wiem jest nawet dobrym spawacze,jeśli cie interesuje tu jest jego tel.513553942.Gość jest dostępny po godz 19.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś