Dodaj do ulubionych

Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie.

02.05.07, 21:29
Witajcie.
Zwracam sie z wielką prośbą do Was. Oto stoję przed widmem rozwodu, niestety
wszelkie środki porozumienia zawiodły. Czeka mnie on nieuchronnie.
Czy możecie się podzielić ze mną wiadomościami o prawnikach w Chełmie
zajmujących się sprawami rozwodowymi??? Nie ma żadnego majątku do podziału.
Czysta sprawa rozwodowa. Do kogo warto pójść zwrócić się o pomoc, poradzić się
jak przygotowywać się do rozwodu?? Jakie macie doświadczenia w tej materii??
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ewunia92 Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 08.05.07, 18:45
      Rozwód to zawsze trauma. Nie jest łatwo tu o dobrego prawnika aczkolwiek Olek Chmielewski potrafi to załatwić ( Narutowicza 13. Jesli jest przeprowadzony podział majatku notarialnie, to w tej chwili mozna dostać rozwód już na pierwszej rozprawie o ile rozkład małżeństwa jest trwały conajmniej od pół roku. najlepiej jest mieszkać osobno przez ten okres a we wniosku rozwodowym wpisać prośbe o zniesienie kosztów procesowych. Trzymaj się!
    • mama007 Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 14.05.07, 11:37
      a musisz mieć prawnika? jeśli wszystko macie dogadane i ex nie będzie sprawiał
      problemów, to może daruj sobie? rozwód dostałam w lutym, nie miałam prawnik. ex
      miał, ale w gruncie rzeczy po to, żeby było szybciej i żebym broń Boże nie
      podniosła mu kwoty, jaką płacił na dziecko ... ale ogólnie rzecz biorąc prawnik
      nie jest niezbędny...
      a wszystko się załatwia w Lublinie niestety :(
      jak chcesz to napisz na pw
      • tatanka32 Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 16.05.07, 21:02
        Niestety, patrząc na zachowanie mojej "ex" to wręcz jest wymagany.
        Majątku żadnego,przykro mówić ale dogadać się w żaden sposób nie idzie, słyszę
        tylko "nie" "nie wiem"...
        Płacę sam na dziecko, odwiedzam jak często pozwala mi ta moja lepsza połowa...
    • lisia55 Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 16.05.07, 22:34
      Znam jednego.
      Ale ON ciągle narąbany jest.
      :-(
      • tatanka32 Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 17.05.07, 15:46
        Wiesz mi raczej człowiek trzeźwy potrzebny jest... ;))
        Bardziej trzeźwo patrzący na sytuację w jakiej się znalazłem niż ja:))
        Cóż... dzięki za dobre chęci :))
        Pozdrawiam:)
        • kingulinek Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 17.05.07, 16:14
          Grzegorz Otkała lub któryś z jego wspólników. Kancelaria mieści się na
          sienkiewicza nad apteką.
        • mindhunter23 Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 21.01.08, 20:23
          Witam. No i jakiego prawnika w końcu wybrałeś? Czy może ktoś mi
          jakiegoś polecić w związku ze sprawą rozwodową? proszę o jak
          najszybszą odp. dzięki z góry!
    • prawnikchelm Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 30.04.18, 13:42
      Adwokat Przemysław Wojtacha, Chełm ul. Reformacka 20/1, tel. 503750007
    • kaskamm Re: Rozwód - szukam dobrego prawnika w Chełmie. 15.05.19, 07:23
      Rozwód prowadzi Sąd w Lublinie, dlatego ja zdecydowałam się na pomoc adwokata z tego miasta. Wydaje mi si że każdy zna swoje środowisko i zwyczaje. W każdym razie trafiłam do adwokat Ewy Nowackiej. U mnie udało się podzielić również majątek i to wszystko na jednej rozprawie. Trochę trwały negocjację, ale to już nie spoczywalo na mojej głowie tylko Pani Adwokat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka