Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie na płatną terapię w Warszawie?

15.08.09, 17:52

Czy ktoś może podać mi adres dobrej, płatnej terapii w Warszawie?
    Wiem, że jest sporo darmowych terapii, zgłosiłam się nawet na
    Olbrachta, ale wszędzie termin oczekiwania ok. 1,5 roku. Nie mam
    już siły czekać, nie chcę czekać...
    Na szczęście stać mnie na płacenie za terapię, więc koszt nie gra
    tu roli, chodzi mi tylko o to, żeby to był dobry i sprawdzony
    ośrodek, czy terapeuta.
    Bardzo proszę o pomoc. Nie chcę trafić na kogoś przypadkowego.
    Pozdrawiam :)
    Obserwuj wątek
      • ladynemeyeth Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 15.08.09, 21:32
        Pani Ewa Szczygielska

www.otep.pl/index.htm
        Jest bardzo emaptyczną osobą, bardzo jej zależy na pacjencie. Jest
        rzeczowa i konkretna, szczera i jednocześnie potrafi przekazywać
        swoje uwagi z pełnym poszanowaniem uczuć pacjenta. Mi bardzo
        podpasowała.

Pozdrawiam!
        • zosiasamosia_wawka Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 18.08.09, 13:00
          Polecam Ci terpię DDA w Warszawie prowadzony przez Zofię Chludzińską.
          Nowootwarty ośrodek dopiero się rozkręca ale terapeuci są sprawdzeni
          z ośrodka na Jagiellońskiej przenieśli się i utworzyli prywatne centrum pomocy:
          Targowa 59 lok 5 (wejście z bramy po lewo) 2 pietro telefon kontaktowy:
          601225822, 512496182

Dodatkowo podaje ceny: 200 zł terapia grupowa/miesiąć
          do tego sa tygodniowe treningi i opieka indywidualna..
          • nanitka Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 01.11.09, 16:31
            Ja Ci mogę polecić Pania Izabele Dmitrowicz tel.501163539. Mi dała
            nowe życie.

życzę powodzenia :)
            • agatelek2 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 01.11.09, 22:01
              Na Olbrachta zawsze mówią,że są długie terminy.
              Mi też tak powiedzieli a odezwali się po miesiącu:D
              Dowiaduj się,dzwoń,zobaczysz,uda się:)
              • sanetka2 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 02.11.09, 09:59
                jestem trochę zdziwiona jak czytam że na bezpłatną terapię trzeba tyle czekać...

a próbowałaś na Zamiany? ja tam chodzę od jakiegoś czasu, po prostu zadzwoniłam,
                i pierwsze spotkanie miałam już na drugi dzień.
            • ciekawa_87 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 15.11.09, 17:30
              Polecam terapię indywidualną i grupową w Warszawskiej Grupie Psychologicznej.
              Wkrótce rusza zresztą grupa (
              www.wgp.org.pl/document.php?submenu=659&document_id=91)
              • ciekawa_87 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 15.11.09, 17:31
                Poprawny link:

www.wgp.org.pl/document.php?submenu=659&document_id=91
          • anonim_ka Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 04.11.09, 14:25
            Pania zosie stanowczo odradzam .
            Bylam sprawdzilam , moge uzasadnic dokumentacja.
            • aniazavonlea Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 04.11.09, 16:22
              Anonik_ka please napisz dlaczego odradzasz Zosię.
              mozesz na maila a jak chcesz otwartym tekstem. Jestem tam i zalezty mi bo mam
              watpliwosci
              • anonim_ka Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 11.11.09, 13:46
                Dokumentacje znajdziesz w bylym miejscu pracy pani zosi

1 Wykonując czynności zawodowe, psycholog zawsze dąży do tego, żeby kontakt z
                nim był pomocny dla drugiego człowieka czy grupy osób. Psycholog z racji swojego
                zawodu poczuwa się do udzielania pomocy psychologicznej w każdych
                okolicznościach, gdy zachodzi taka potrzeba.
                2 Psycholog jest świadomy szczególnej odpowiedzialności wynikającej ze specyfiki
                wykonywanego zawodu. Powinien znać granice swoich kompetencji i nie podejmuje
                się zadań przekraczających jego możliwości. Dokłada wszelkich starań, aby
                zapewnić jak najwyższy poziom wykonywanej pracy.
                • aniazavonlea Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 12.11.09, 09:21
                  Szczerze mówiac dalej nie rozumiem. Mama małe dziecko i nie mam czasu jezdzic do
                  byłego miejsca pracy pani Zosi i nie wiem czy ktokolwiek udostepni mi taką
                  dokumnetację.
                  Mogłabys wyjaśnić co takiego Cie zniechęciło?
                • wiesj23 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 16.02.10, 18:51
                  anonim_ka napisała:

> Dokumentacje znajdziesz w bylym miejscu pracy pani zosi
                  >
                  > 1 Wykonując czynności zawodowe, psycholog zawsze dąży do tego,
                  żeby kontakt z
                  > nim był pomocny dla drugiego człowieka czy grupy osób. Psycholog z
                  racji swojeg
                  > o
                  > zawodu poczuwa się do udzielania pomocy psychologicznej w każdych
                  > okolicznościach, gdy zachodzi taka potrzeba.
                  > 2 Psycholog jest świadomy szczególnej odpowiedzialności
                  wynikającej ze specyfik
                  > i
                  > wykonywanego zawodu. Powinien znać granice swoich kompetencji i
                  nie podejmuje
                  > się zadań przekraczających jego możliwości. Dokłada wszelkich
                  starań, aby
                  > zapewnić jak najwyższy poziom wykonywanej pracy.
                  kiedyś też o tym kodeksie myślałem w odniesieniu do zośki; ktoś
                  kiedyś określił to: cynizm i sarkazm; może się mylę ale nie mam
                  miłych wspomnień
                  • paaprota Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 21.02.10, 09:50
                    wiesj23 napisał:

> anonim_ka napisała:
                    >
                    > > Dokumentacje znajdziesz w bylym miejscu pracy pani zosi
                    > >
                    > > 1 Wykonując czynności zawodowe, psycholog zawsze dąży do tego,
                    > żeby kontakt z
                    > > nim był pomocny dla drugiego człowieka czy grupy osób. Psycholog z
                    > racji swojeg
                    > > o
                    > > zawodu poczuwa się do udzielania pomocy psychologicznej w każdych
                    > > okolicznościach, gdy zachodzi taka potrzeba.
                    > > 2 Psycholog jest świadomy szczególnej odpowiedzialności
                    > wynikającej ze specyfik
                    > > i
                    > > wykonywanego zawodu. Powinien znać granice swoich kompetencji i
                    > nie podejmuje
                    > > się zadań przekraczających jego możliwości. Dokłada wszelkich
                    > starań, aby
                    > > zapewnić jak najwyższy poziom wykonywanej pracy.
                    > kiedyś też o tym kodeksie myślałem w odniesieniu do zośki; ktoś
                    > kiedyś określił to: cynizm i sarkazm; może się mylę ale nie mam
                    > miłych wspomnień

wiesj23
                    Nie rozumiem.
                    Ktoś tutaj rzucił jakieś zdanie, a nic poza tym. Więcej proszę. Bo chcę się wybrać ponownie na kilka sesji. Co konkretnie mamcie do zarzucenia?
            • paaprota Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 17.11.09, 18:51
              anonim_ka napisała:

> Pania zosie stanowczo odradzam .
              > Bylam sprawdzilam , moge uzasadnic dokumentacja.

Witam.
              Ja jestem ciekawa jakie masz zastrzeżenia do P.Zosi?
              Mówisz : dokumentacja na Jagiellońskiej. Przecież wiadomo że nikt nie udostępni, więc trochę te Twoje uwagi sa dwuznaczne.
              Możesz coś więcej napisać, oczywiście tak, żeby zachować jednak anonimowość.
              Pytam, bo leczyłam się przez dwa lata u Zosi , prywatnie i w poradni.
              Pozdrawiam.
              • aniazavonlea Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 18.11.09, 09:25
                Hej Paprota, czy leczenie o którym piszesz przez 2 lata, przyniosło zamierzony
                skutek? Widzisz poprawę.
                • paaprota Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 15.12.09, 19:50
                  aniazavonlea napisała:

> Hej Paprota, czy leczenie o którym piszesz przez 2 lata, przyniosło zamierzony
                  > skutek? Widzisz poprawę.

Aniu,
                  trudno myślę określić czy terapia przyniosła rezultaty, to się dzieje przez cała resztę życia.
                  Część starych spraw sobie uporządkowałam, z wieloma nie zgadzam się do dzisiaj, a cała reszta wciąż we mnie żyje i dojrzewa. Czasem jakieś zdanie z tego okresu powraca i dziś odbieram je inaczej niż wtedy.
                  Myślę że każda terapia coś wnosi do życia człowieka, a skutki dobre czy złe mogą być po długim czasie.
                  Pozdrawiam.
          • forowiczka71 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 24.01.14, 17:13
            Witajcie :) Temat "stary" ale jakość terapii w niżej wymienionym ośrodku bardzo dobra! Od roku chodzę tam na grupę do Joanny i widzę rezultaty.
            Jest bardzo dobra w tym co lubi. Każdy z naszej grupy trafił tam z polecenia - to chyba najlepsza rekomendacja.
            Targowa 59 lok 5 (wejście z bramy po lewo) 2 pietro telefon kontaktowy: 512 041 064
            • anonim_ka Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 25.01.14, 15:55
              Nie zamierzam kwestionować profesjonalizmu Joanny i jej dobrych skutków ,,,gratuluję :))
              Panią Zosię z tego ośrodka pozdrawiam od" kogoś z ulicy" i mam nadzieję że złoży do Sądu Wniosek o ściganie za naruszenie dóbr osobistych.
              Wbrew pozorom nie jestem anonimowa

• agnieszkaddd Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 02.02.14, 21:13
              nie polecam ośrodka na targowej - ani pani Zosi, ani Oli, ani Joanny.
              a przy okazji dlaczego nie mają strony, nic o nich nie wiadomo, wstydzą się swoich kwalifikacji? działają nielegalnie?
      • jupo270 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 17.11.09, 09:46
        Zapraszam serdecznie do nowootwartego gabinetu w centrum Warszawy - WARSZAWSKIE
        CENTRUM PSYCHOLOGICZNE, OPIEKUŃCZE I REHABILITACYINE Sp. z o. o., 00-375
        Warszawa ul. Smolna 34/13,tel./fax: 22 827 33 33
        info@centrumpsychologiczne.waw.pl, www.centrumpsychologiczne.waw.pl.

Pracują tu psycholodzy doświadczeni w terapii DDA, DDD, osób współuzależnionych
        i uzależnionych.
        Gabinet w tym miejscy dopiero się rozkręca, więc proponujemy konkurencyjne ceny.
        Zapraszamy, odwiedź nas, sprawdź miejsce, porozmawiaj z pracownikami, jesteśmy
        bardzo otwarci na naszych pacjentów i ich potrzeby i oczekiwania. Jeśli Ci się
        spodoba to zapraszmy na terapię. Pozdrawiam,

• ctik Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 10.02.14, 12:10
        Witajcie,

Zapraszamy na grupę DDA/DDD wszystkie osoby, które w dzieciństwie doświadczyły różnych krzywd:

- uzależnienie od alkoholu i/lub narkotyków jednego albo obojga rodziców
        - przemoc
        - rozwód rodziców
        - śmierć jednego z rodziców
        - porzucenie przez rodzica
        - przewlekła choroba członka rodziny
        - choroba psychiczna w rodzinie
        - molestowanie seksualne
        - inne trudne doświadczenia z dzieciństwa

i mimo upływu czasu wciąż cierpią z powodu:

- trudności w budowaniu i utrzymaniu związków
        - trudności w relacjach z otoczeniem
        - mają zaburzone poczucie własnej wartości
        - przeżywają napięcia i lęki
        - mają trudności z kontrolowaniem złości
        - nie potrafią się cieszyć
        - nie potrafią doceniać własnych osiągnięć
        - nie potrafią odpoczywać

Do udziału w terapii grupowej zapraszamy osoby dorosłe do czterdziestego roku życia. Spotkania będą odbywały się raz w tygodniu (2 godziny) w cenie 60 zł. Zajęcia rozpoczynają się 03.04.2014.

Kwalifikacja do grupy jest bezpłatna i obejmuje dwa spotkania 40 minutowe.

Grupę poprowadzą Joanna Bielan psycholog kliniczny i psychoterapeuta z piętnastoletnim doświadczeniem pracy z grupami DDA i DDD oraz Dominik Gebler psycholog i psychoterapeuta.

CTiK - Centrum Terapii i Interwencji Kryzysowej
        ul. Ateńska 10 lok. 72
        03-978 Warszawa
        tel.: 22 115 16 87
        e-mail: centrum@ctik.pl
        www.ctik.pl
      • agatka430 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 12.08.15, 17:15
        polecam Fundację Pomocy Psychologicznej i Edukacji Społecznej RAZEM w Warszawie. Grupa DDA rusza w połowie września, sa jeszcze wolne miejsca. Jestem już po jednej takiej grupie i widze różnicę we własnym zachowaniu, postrzeganiu innych i siebie. Polecam zwłaszcza Tomka Rejenta
      • agatka430 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 21.08.15, 12:29
        Zapraszamy osoby, które wychowały się w rodzinach alkoholowych lub dysfunkcyjnych do udziału w grupie terapeutycznej. Grupa terapeutyczna DDA i DDD rusza od połowy września i trwać będzie do 15.02.2016. Spotkania odbywać się będą w ramach działalności odpłatnej Fundacji Pomocy Psychologicznej i Edukacji Społecznej RAZEM.

Doświadczenie ?alkoholowego dzieciństwa? niesie ze sobą konsekwencje, które przekładają się na funkcjonowanie w dorosłym życiu. Doświadczenie nieprzewidywalności zachowań , odrzucenia czy braku spójnego systemu wartości powodują pewien rodzaj przystosowania, schemat zachowań, które w dorosłym życiu mogą znacznie utrudniać codzienne funkcjonowanie. Problemy te najczęściej dotyczą postrzegania siebie (negatywny stosunek do siebie, lęk przed zmianą, przymus kontrolowania), trudności w przeżywaniu uczuć, rozumieniu i realizacji potrzeb, trudności w tworzeniu bliskich, intymnych relacji (postawa zależności, zachowania autodestrukcyjne).

Koszt 2-godzinnego spotkania to 65 zł.

Spotkania odbywać się będą w czwartki w godz. 18.30 -20.30.

WAŻNE: przed udziałem w grupie zapraszamy na bezpłatną konsultację mającą na celu zakwalifikowanie do grupy.

Jeżeli czujesz potrzebę udziału w grupie, nie zwlekaj zadzwoń już dziś i umów się na niezobowiązującą konsultację pod nr tel. 733-563-311 lub przez e-mail twojpsycholog2@gmail.com, na której otrzymasz wszystkie informacje o planowanym procesie terapeutycznym.
      • zbigniewk1 Terapia indywidualna dla DDA/DDD, Warszawa 19.11.15, 17:14
        Zapraszam na konsultacje, terapię indywidualną osoby, które:
        • rozpoznają u siebie syndrom DDA/DDD
        • współuzależnione
        • uzależnione od substancji psychoaktywnych, pracy, komputera
        • poszukują wsparcia w trudnej, kryzysowej sytuacji życiowej: rodzinnej, zawodowej
        • doświadczają żalu po stracie np. bliskiej osoby
        • zainteresowane są własnym rozwojem, zrozumieniem siebie

Zbyszek Kołakowski – psycholog, pedagog, edukator seksualny, terapeuta specjalizujący się w pracy z DDA.
        Zapraszam na stronę: www.terapiadda.pl
        e-mail: terapiadda@op.pl
        telefon: 692 910 866

Konsultacje i terapię prowadzę w:
        Stowarzyszenie OD-DO, Warszawa, ul Siedmiogrodzka 5 kl.II, domofon 9
        Pracownia na Uboczu – Psychologiczna Pracownia Konsultacyjno – Wychowawcza Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Warszawa, ul Na Uboczu 22, tel. 22 6486175 lub kontakt bezpośredni: 692910866
        dyżur: środy 15.30 – 20.30 – po wcześniejszym umówieniu
        Zapraszam
      • agnesma12 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 16.02.16, 00:38
        Ja polecam Poradnię Filar www.poradnia-filar.pl/
        Można poczytać artykuły, sprawdzić ofertę, wybrać profesjonalnego terapeutę.
      • konewa02 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 21.10.16, 14:47
        Polecam Macieja Żbika z fundacji dla ludzi. Dzięki jego pomocy udało mi się rozwiązać wiele problemów. Jestem pod wielkim wrażeniem zmian jakie we mnie zaszły. Jego metoda terapii mile mnie zaskoczyła dlatego, że od razu trafia w sedno bieżącego problemu. Bardzo mi pomógł, a efekty bardzo zaskakujące. Do tej pory jestem pod dużym wrażeniem.
      • matthew27 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 18.11.17, 23:50
        panoramafirm.pl/mazowieckie,,warszawa,praga_p%C3%B3%C5%82noc,targowa,59_lok._5_(domofon_204)/stabil_zofia_chludzinska-zcrjij_gm.html
        • anonim_ka Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 30.11.17, 20:13
          1/Odradzam wszelkie kontakty z Zofią Chludzińską . długo dochodziłam do równowagi po jej zagrywkach.
          2/ to jest prywatne Forum , prawdziwy psycholog pracujący pod superwizją powinien wiedzieć .. że nie włazi się na obcy teren aby / bezpłatnie /zostawić swoja reklamę.
          Kodeks zawodowy i etyczny PTP , wyraźnie to określa
          Wykonując czynności zawodowe, psycholog zawsze dąży do tego, żeby kontakt z nim był pomocny dla drugiego człowieka czy grupy osób. Psycholog z racji swojego zawodu poczuwa się do udzielania pomocy psychologicznej w każdych okolicznościach, gdy zachodzi taka potrzeba.
          Psycholog jest świadomy szczególnej odpowiedzialności wynikającej ze specyfiki wykonywanego zawodu. Powinien znać granice swoich kompetencji i nie podejmuje się zadań przekraczających jego możliwości. Dokłada wszelkich starań, aby zapewnić jak najwyższy poziom wykonywanej pracy.
          Przyjmując określoną postawę wobec norm moralnych i obyczajowych w życiu prywatnym psycholog zdaje sobie sprawę, że jego decyzje w sprawach osobistych mogą wpływać na jakość jego czynności zawodowych a także rzutować na zaufanie społeczne do psychologii i psychologów. W społecznych oczekiwaniach zawarte są przy tym wysokie wymagania dotyczące przestrzegania zasad etycznych w życiu prywatnym przez osoby, których rola zawodowa obejmuje oddziaływania na drugiego człowieka.
          Jeśli trafię tutaj na kolejną reklame tej pani ,, złoże oficjalna skargę do PTP. "Chamstwo należy tępić ...godnościom osobistom... lub jeszcze wiekszym chamstwem.
      • matthew27 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 19.11.17, 00:13
        Polecam z całego serca:
        leczenieuzaleznien.waw.pl/
        Bardzo skuteczna terapia zwłaszcza treningi interpersonalne
      • lani03 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 22.11.17, 16:24
        Polecam Pracownię Psychorozwoju Kielczyk na pradze południe w Warszawie - mają tam teraz zapisy do grupy terapeutycznej dla dda - kielczyk.pl/psychoterapia-grupowa-dla-dda/
        • atom66 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 22.01.18, 15:53
          Polecam grypy dda w fundacji razem na powiślu. Za chwile ruszy nowa grupa i chyba jeszcze sa wolne miejsca www.gumtree.pl/a-inne-uslugi/srodmiescie/grupa-terapeutyczna-dda-i-ddd/1002204574180910479875209
      • arek0981 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 17.06.19, 20:48
        Polecam przystanek empatia. Świetni specjaliści bardzo mi pomogli.
      • monikai5891 Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 26.09.19, 16:21
        Myślę, że tutaj coś znajdziesz. Przyjmuje sporo terapeutów, którzy specjalizują się w dda i ddd centrum-probalans.pl/dda-ddd/
      • milos.tyb Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 20.08.21, 12:07
        Pracownia psychorozwoju [url=https://kielczyk.pl/]kielczyk.pl/[/url] - mogę polecić z całego serca.
        • milos.tyb Re: Gdzie na płatną terapię w Warszawie? 20.08.21, 12:08
          zły link się wkleił kielczyk.pl/ - teraz powinien być poprawny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka