Dodaj do ulubionych

czy warto isc do liceum prywatnego?

14.09.15, 10:52
witam wszystkich. za rok moje dziecko konczy gimnazjum, ale ma pewne psychiczne problemy, o ktorych nie chce sie rozpisywac, a ktore moga mu sprawic problemy w normalnym liceum. syn jest pracowity, dobrze sie uczy, ale na pewno zle znosi zbyt wielu ludzi wokol siebie i jest strasznie zamkniety w sobie. pomyslalam, ze moglabym poslac go do szkoly prywatnej - akurat mamy to szczescie, ze mozemy sobie na to pozwolic. czy myslicie, ze to dobry pomysl? czekam na opinie, zwlaszcza osob, ktore poslaly dzieci do takiej szkoly.
Obserwuj wątek
    • sklepoman Re: czy warto isc do liceum prywatnego? 15.09.15, 13:43
      hm, nie wiem na co cierpi twoj syn, ale zastanawiam sie, czy nakladanie na niego takiego klosza nie zaszkodzi mu pozniej w zyciu. z drugiej strony wiem jak to jest miec takie problemy, fakt faktem ze moze byc mu w zwyklej szkole ciezko. trudno mi tu cos doradzic jednoznacznie.
    • iiiplo Re: czy warto isc do liceum prywatnego? 16.09.15, 16:22
      U nas w III Prywatnym Liceum Ogólnokształcącym w Krakowie mamy profesjonalną opiekę psychologiczną. Klasy sa małe, max. 10 osób, ale dzięki temu dzieci są też częściej przepytywane i nauczyciele bardzo dobrze je znają, co też motywuje do nauki. Takie warunki z tego co piszesz byłyby idealne dla Twojego syna. Nie chcę wypowiadać się za inne szkoły, niestety nie piszesz też gdzie takiej szkoły szukasz, ale jeśli miałabyś jakieś pytania to chętnie odpowiem. Jeśli chcesz się zorientować jak to u nas wygląda możesz zajrzeć tu: www.iiiplo.krakow.pl/
    • digitalmonkey Re: czy warto isc do liceum prywatnego? 17.09.15, 10:01
      dziękuję. zadzwonię do Państwa w przyszłym tygodniu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka