Dodaj do ulubionych

Już jestem po laparoskiopi

22.04.06, 12:38
Wczoraj miałam operację.Dzisiaj jestem już w domku.Jeszcze obolała,ale nie
jest tak źle.Myśłam że będzie gorzej.Tylko strasznie jestem
głodna.Pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • jb63 Re: Już jestem po laparoskiopi 22.04.06, 15:46
      Witam. Ja laparoskopię miałem w środę a od czwartku jestem w domku, dzisiaj już
      byłem na spacerku i z każdym dniem jest coraz lepiej. Apetyt też mi dopisuje.
      Napisz, czy masz robić sobie jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch i
      brać antybiotyk lub ewentualnie inne leki??...Pozdrawiam...:-)
      • iwta Re: Już jestem po laparoskiopi 22.04.06, 17:40
        Cześć. Ja nie biorę żadnych leków ani zastrzyków.Nie wiem dlaczego ale nikt mi
        nie mówił,że powinnam. A na spacerku już dzisiaj byłam.Co prawda jestem obolała
        jeszcze,ale mam nadzieję,że będzie coraz lepiej.A czy ty jesz normalnie,czy
        jakieś kleiki? Pozdrawiam !!!
        • jb63 Re: Już jestem po laparoskiopi 22.04.06, 18:23
          Wczoraj jadłem tylko kleiki, jogurt naturalny, sucharki i biszkopty ale dzisiaj
          jadłem już m.in. chleb z szynką, banana a na obiad rybę gotowaną i jest ok.
          Pozdrawiam.
          • wronka8 Re: Już jestem po laparoskiopi 22.04.06, 19:03
            wszystko ok, ale chleba to raczej nie powinieneś na razie jeść - bezpieczniej
            zastąpić go bułkami :)
            Pozdrawiam :)
            • calineczka79 Re: Już jestem po laparoskiopi 23.04.06, 15:20
              i to czerstwymi :-/ ja jadłam świeże ale pieczone samodzielnie przez
              dietetyczkę szpitalną
      • calineczka79 Re: Już jestem po laparoskiopi 23.04.06, 15:19
        co do antybiotyku - to jest uzależnione od tego jaki obraz zobaczył lekarz
        podczas operacji, u Ciebie najprawdopodobniej był stan zapalny i stąd
        antybiotyk - ja też brałam ale w kroplówkach
    • wronka8 Re: Już jestem po laparoskiopi 22.04.06, 19:04
      Gratulacje ! Cieszę się, że wszystko dobrze poszło - zobaczysz, czas bardzo
      szybko minie i wkrótce sie porządnie najesz ;) mi minęło juz 3 miesiące i jem
      już właściwie wszystko bez żadnych dolegliwości :)
      Pozdrawiam :)
      • jb63 Re: Już jestem po laparoskiopi 23.04.06, 09:43
        Za 3 miesiące mam zamiar jechać na urlop nad morze. Czy po 3 m-cach od zabiegu
        można spokojnie się kąpać w morzu, opalać i czy blizny są już wtedy znacznie
        mniej widoczne niż np po zdjęciu szwów???
        • wronka8 Re: Już jestem po laparoskiopi 23.04.06, 10:50
          myślę, że co do kąpania i opalania nie ma przeciwskazań ale blizny nadal są (i
          pewnie jeszcze długo będą ) bardzo widoczne :( dlatego też właśnie rozglądam się
          za jednoczęściowym strojem kąpielowym ;)
        • calineczka79 Re: Już jestem po laparoskiopi 23.04.06, 15:23
          można spokojnie jechać ;-) ja byłam miesiąc po wyjęciu ostatniego drenu z tym
          że jeszcze musiałam uważąć na to ce jem (a szczególnie na to co się z naszym
          morzem wiąże nierozerwalnie czyli smażone rybki itd)

co do opalania to nie opalałam brzucha (ale jak już wiecie moja blizna jest
          znacznie większa) to zależy od tego jak bęzie ta Twoja blizna wyglądała powinna
          być całkiem biała aby nie było ryzyka że po opalaniu zostanie czerwony ślad :-/
          na pewno będzie mniej widoczna niż zaraz po zdjęciu szwów zresztą z tygodnia na
          tydzień bęzie widać różnicę! kąpać się możesz bez stresu ;-)
    • jb63 Re: Już jestem po laparoskiopi 02.05.06, 20:57
      Jutro minie dwa tygodnie po mojej laparoskopii. Niby jest wszystko ok. ale od
      kilku dni mam czasami - 2-3 godziny po posiłku - pewne dolegliwości tzn. małe
      pobolewania w jamie brzusznej, które znikają po jedzeniu. Napiszcie proszę, czy
      w okresie pierwszych 2-3 tygodni po zabiegu też mieliście czasem takie nieduże
      dolegliwości bo chiałbym wiedzieć, czy to jest normalne po laparoskopii, czy
      też nie. Troszkę się tym martwię. Pozdrawiam
      • calineczka79 Re: Już jestem po laparoskiopi 04.05.06, 10:57
        nie rozumiem o czym pieszesz :-/ najpierw piszesz że ból zaczyna się 2-3h po
        posiłku a potem że po jedzeniu mija - to się wyklucza????
        • jb63 Re: Już jestem po laparoskiopi 05.05.06, 09:12
          To ja nie wiem czego nie rozumiesz, przecież to proste. 2-3 godziny po jedzeniu
          miałem pobolewanie w jamie brzusznej, a po posiłku mijało i przez nastepne 2-3
          godziny było ok. Później znowu zaczęło pobolewać, a gdy znowu coż zjadłem
          przestawało, itd. !!! Coś w rodzaju ,,bółów głodowych". Na szczęście to już
          minęło i od trzech dni jest ok. Pewnie coś wtedy zjadłem takiego co nie
          powinienem. Pzdr.
          • calineczka79 Re: Już jestem po laparoskiopi 07.05.06, 08:23
            no wiesz tzn. że ból się pojawia nie po jedzeniu tylko na głodniaka (choć dziwi
            mnie to że po 2godz. można czuć głód :-?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka