zoyka6 20.10.06, 16:26 Jestem 4 dni po laparoskopii i strasznie zaczęły boleć mnie plecy. czy to normalne? Miał ktoś coś takiego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wronka8 Re: ból pleców po operacji 21.10.06, 21:50 mnie straszliwie bolały ramiona przez kilka dni - szczególnie podczas chodzenia - ale to niestety najnormalniejszy objaw tego zabiegu Pozdrawiam Odpowiedz Link
jgar Re: ból pleców po operacji 12.12.06, 14:32 Jestem 6 dni po zabiegu czuje się fatalnie mam wzdęcia boli w nadbrzusza , ale najbardziej dokucza mi silny bół pod łopatkami ,który przechodzi po czopkach p/bólowych. Jestem już zmęczona tym złym samopoczuciem a miało być tak dobrze. Ból pod łopatkami wywołuje nawet wypicie herbaty :( Odpowiedz Link
zoyka6 Re: ból pleców po operacji 12.12.06, 23:34 W czasie gdy trwały bóle dowiedziałam się od lekarza, że to normalne po operacji. Podobno w czasie zabiegu do organizmu wprowadzany jest gaz (?) i jego rozchodzenie się wywołuje bóle. To mija tak mniej więcej do tygodnia, ale pewnie jest uzależnione od indywidualnych cech organizmu. Zdrowia życzę. Odpowiedz Link
magdap75 Re: ból pleców po operacji 28.01.07, 18:57 Ja mialam zrobiona laparoskopie 10 dni temu i juz z tym bolem plecow nie moge wytrzymac. szczegolnie mnie boli pod prawa lopatka. Jak dlugo ten bol sie utrzyma? Moze jakies cwiczenia lub masaze sie powinno zrobic? mmagdap Odpowiedz Link
joko5 Re: ból pleców po operacji 28.01.07, 19:35 Plecy bolą od wtłoczonego do naszego organizmu gazu, który "wychodzi" i wchłania się kilka dni po operacji. Mnie plecy bolały ok. 4 dni. Drugim powodem może też być ciągle taka sama pozycja spania, bo przecież o spaniu na boku na początku to można tylko pomarzyć. Odpowiedz Link
clank1 Re: ból pleców po operacji 28.01.07, 22:49 ja miałam lekki ból pod obojczykiem nastepnego dnia po zabiegu ,ale to podobno od gazu wtłaczanego do brzucha, natomiast drugiej nocy spałam juz na boku. Odpowiedz Link
katarzyna11 Re: ból pleców po operacji 28.02.07, 18:49 A miał ktoś z Was bóle pleców na wysokości łopatek (tak pomiędzy) po klasycznej operacji? Po samym zabiegu nic mi nie dokuczało, ale teraz jestem 14 dni po i od 4 dni dokucza mi kręgosłup. Odpowiedz Link
calineczka79 Re: ból pleców po operacji 02.03.07, 11:21 to raczej kwestia pośrednio tylko związana z zabiegiem - tzn. jest to zapewne związene z unieruchomieniem - leżysz długo w jednej pozycji, a i po lekach też się nie odczuwa tak bardzo niewygody aż kiedyś wlasnie to wychodzi - powinnaś zacząc się trochę ruszać - może jakieś lekkie ćwiczenia ? Odpowiedz Link
katarzyna11 Re: ból pleców po operacji 02.03.07, 11:39 Dziękuję. Tak właśnie myślałam. Więcej się ruszam i chyba trochę lepiej mi jest :)) Odpowiedz Link
kaja75 Re: ból pleców po operacji 20.03.07, 20:55 Oj dziewczyny ja mam takie bóle pleców, że nie mogę już wytrzymać :( Jestem przed operacją i co Wy na to ? Chyba nie ma znaczenia czy jest sie przed czy po - musi być jakiś inny powód. Czy ktoś wie o co chodzi ? pozdrawiam K Odpowiedz Link