Dodaj do ulubionych

ból pleców po operacji

20.10.06, 16:26
Jestem 4 dni po laparoskopii i strasznie zaczęły boleć mnie plecy. czy to
normalne? Miał ktoś coś takiego?
Obserwuj wątek
    • wronka8 Re: ból pleców po operacji 21.10.06, 21:50
      mnie straszliwie bolały ramiona przez kilka dni - szczególnie podczas chodzenia
      - ale to niestety najnormalniejszy objaw tego zabiegu
      Pozdrawiam
    • jgar Re: ból pleców po operacji 12.12.06, 14:32
      Jestem 6 dni po zabiegu czuje się fatalnie mam wzdęcia boli w nadbrzusza , ale
      najbardziej dokucza mi silny bół pod łopatkami ,który przechodzi po czopkach
      p/bólowych. Jestem już zmęczona tym złym samopoczuciem a miało być tak dobrze.
      Ból pod łopatkami wywołuje nawet wypicie herbaty :(
      • zoyka6 Re: ból pleców po operacji 12.12.06, 23:34
        W czasie gdy trwały bóle dowiedziałam się od lekarza, że to normalne po
        operacji. Podobno w czasie zabiegu do organizmu wprowadzany jest gaz (?) i jego
        rozchodzenie się wywołuje bóle. To mija tak mniej więcej do tygodnia, ale
        pewnie jest uzależnione od indywidualnych cech organizmu. Zdrowia życzę.
    • magdap75 Re: ból pleców po operacji 28.01.07, 18:57
      Ja mialam zrobiona laparoskopie 10 dni temu i juz z tym bolem plecow nie moge
      wytrzymac. szczegolnie mnie boli pod prawa lopatka. Jak dlugo ten bol sie
      utrzyma? Moze jakies cwiczenia lub masaze sie powinno zrobic?
      mmagdap
      • joko5 Re: ból pleców po operacji 28.01.07, 19:35
        Plecy bolą od wtłoczonego do naszego organizmu gazu, który "wychodzi" i
        wchłania się kilka dni po operacji. Mnie plecy bolały ok. 4 dni. Drugim powodem
        może też być ciągle taka sama pozycja spania, bo przecież o spaniu na boku na
        początku to można tylko pomarzyć.
        • clank1 Re: ból pleców po operacji 28.01.07, 22:49
          ja miałam lekki ból pod obojczykiem nastepnego dnia po zabiegu ,ale to podobno
          od gazu wtłaczanego do brzucha, natomiast drugiej nocy spałam juz na boku.
    • katarzyna11 Re: ból pleców po operacji 28.02.07, 18:49
      A miał ktoś z Was bóle pleców na wysokości łopatek (tak pomiędzy) po klasycznej
      operacji? Po samym zabiegu nic mi nie dokuczało, ale teraz jestem 14 dni po i
      od 4 dni dokucza mi kręgosłup.
      • calineczka79 Re: ból pleców po operacji 02.03.07, 11:21
        to raczej kwestia pośrednio tylko związana z zabiegiem - tzn. jest to zapewne
        związene z unieruchomieniem - leżysz długo w jednej pozycji, a i po lekach też
        się nie odczuwa tak bardzo niewygody aż kiedyś wlasnie to wychodzi - powinnaś
        zacząc się trochę ruszać - może jakieś lekkie ćwiczenia ?
        • katarzyna11 Re: ból pleców po operacji 02.03.07, 11:39
          Dziękuję. Tak właśnie myślałam. Więcej się ruszam i chyba trochę lepiej mi
          jest :))
          • kaja75 Re: ból pleców po operacji 20.03.07, 20:55
            Oj dziewczyny ja mam takie bóle pleców, że nie mogę już wytrzymać :(
            Jestem przed operacją i co Wy na to ?
            Chyba nie ma znaczenia czy jest sie przed czy po - musi być jakiś inny powód.
            Czy ktoś wie o co chodzi ?
            pozdrawiam K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka