Dodaj do ulubionych

kamien w nerce- jak usunąć??

27.01.07, 21:02
mam 6 milimetrowy kamień w nerce, wiem ze jest on mały :) ale chciałam
zapytac czy powinnam go jakos usunąć czy po prostu czekać az sie oderwie??
Trzy lata temu miałam atak kolki nerkowej( miałam kamień 5mm), oderwał sie no
i bardzo mnie bolało. Stąd moje pytanie czy ten co mam obecnie powinnam
usunąć czy czekać az sie oderwie ( tylko obawiam sie ze związane jest to z
okropnym bólem) czy sa jakies dobre srodki znieczulające? dziekuje za
wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • marynia37 Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 17.02.07, 16:05
      Wszystkie kamienie same się rozpuszczają na diecie niskowęglowodanowej.Zarówno
      w woreczku żółciowym jak i w nerkach.Np. na diecie dra Lutza opisanej w książce
      życie bez chleba.
      • unhappy Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 27.02.07, 11:03
        marynia37 napisała:

> Wszystkie kamienie same się rozpuszczają na diecie niskowęglowodanowej.

O, a to rewelacja. Wystarczy kupić książkę, przeczytać i zastosować? Cholercia,
        zawsze trzeba kupić jakąś książkę :D

Zarówno
        > w woreczku żółciowym jak i w nerkach.Np. na diecie dra Lutza opisanej w książce
        > życie bez chleba.

Dr Lutz - kolejny geniusz z panteonu prostych diet i rozwiązań...

• maciosy Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 28.04.07, 10:57
      zdecydowanie trzeba coś z tym zrobić jeśli chcesz uniknąć ponownie potwornego bólu.
      Rozbijałam kamienie nerkowe metodą ESWL w zakładzie przy ul. Ciołka 49 w
      Warszawie. Nic mnie nie bolało i w tej chwili z 12 mm został gruz. Nawet jeśli
      postanowi się oderwać i przejść przez drogi moczowe to są to drobinki, które nie
      bolą. Części juz sie pozbyłam. Mogę polecić to miejsce, bardzo mili lekarze,
      profesjonalni. Leczenie płatne lub ze skierowaniem bezpłatne. Znajomym
      opowiadam, że trafiłam do Leśnej Góry. Nie bój sie rozbijania to naprawdę nie boli.
      Pozdrawiam
      • madziulaz Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 16.05.07, 16:09
        ja mam zgoła inne odczucia..
        3 razy mialam wykopnywane ESWL i za kazdym razem bylo gorzej...
        ostatnie bolało juz tak ze mnie na wozku wywiezli z gabinetu..
        jutro ide na urografie...i pewnie czeka mnie kolejne ESWl...
        ale kamieni powinnismy sie pozbywac..nawet tych najmniejszych..moga powodowac
        odlezyny w nerkach i uszkadzac je:(
        Kamien 6 mm ma ogromne szanse zejsc w calosci..wiem, ze w bolach..ale
        przynajmniej calkowicie bezinwazyjnie..a jesli chodzi o ESWL sa rozne szkoły,
        niektorzy uwazaja ze nie jest calkowicie nieszkodliwe...niestety
        Pij duzo, łykaj Urosept, Rowatinex lub Ginjal i powodzenia
        • maciosy Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 17.05.07, 13:16
          bolało? może nie dali Ci przeciwbólowego zastrzyku?
          • madziulaz Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 21.05.07, 12:11
            dali..standard- Ketonal we wlewie..
            ale nic nie pomoglo..moze to dlatego ze wtedy kamien mial ponad 2 cm...
    • ewka712 Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 06.08.07, 16:48
      Dzień dobry,
      Jestem z redakcji programu „Grunt to zdrowie”. Jest to program poradnikowo-
      medyczny. Program jest nadawany już drugi sezon. Staramy się z nim pokazać
      ,jakie ma on na celu pomoc w radzeniu sobie z różnymi typami schorzeń i
      pokazaniu , że można sobie z nimi radzić. My jako program pokazujemy różnego
      typu schorzenia i jak można z nimi żyć. W naszym programie pokazywaliśmy jak
      dotąd problem cukrzycy, nadciśnienia tętniczego i wiele wiele innych. Aktualnie
      poszukujemy osób z kamica nerkową. W związku z tym mam do Pana pytanie. Czy
      zgodził by się Pan opowiedzieć swoją historie choroby w programie " Grunt to
      zdrowie"?

Proszę o kontakt na ten adres mailowy lub o telefon pod numer 0-697-667-712.
      TVN Style "Grunt to zdrowie"
    • ewaradecka7 Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 02.07.23, 12:22
      Od dawna śledzę to forum i różne preparaty stosowałam. Jak dla mnie najbardziej skuteczny jest Ginjal urit i mogę po polecić.
      • 2mimoza Re: kamien w nerce- jak usunąć?? 14.08.23, 10:01
        A ja, od wielu lat, kamienicznica , kazdorazowo rozpuszczam kamienie nerkowe w bardzo ptosty sposob : szoruję dokladnie zwykle kartofle, myję, obieram i i obierki gotuję. Potem wypijam wywar (nie solę). Po kilku dniach takiej kuracji kamienie znikają bo rozpuszczaja sie6. Tę jakże prostą i wyjątkowo skuteczną metodę polecila mi lekarka POZ, ktorej jestem za to bardzo, ale to bardzo wdzięczna.
        Niestety, ta sama pani doktot gdy została kierowniczką przychodni zmienila się diametralnie. Teraz przrpisuje wyłącznie chemię jako że dala się uwieść firmom farmaceutycznym, s te nie szczędzą lekarzom prezentiw i kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka