Dodaj do ulubionych

jak wykryć?

11.03.07, 18:15
objawy wskazujace dokładnie na kamice mam od kilku tygodni,po wstepnej wizycie
u lekarza nie stwierdzil on niczego niepokojacego(na podstawie wywiadu),ale
łaskawie zlecił badane krwi.Zapomniałam dodac ze przebywam za granica gdzie
słuzba zdrowia nie jest na najwyszzym poziomie i wiele rzeczy tu sie
bagatelizuje.Mam pytanie do "doswiadczonych" juz w tym temacie osób czy samo
badanie krwi jest w stanie wykazać ze rzeczywiscie cos "tam" sie dzieje?bede
wdzieczna za wszelkie wskazówki,dotyczace wszelkich aspektów tej
dolegliwosci,dopóki nie pojade to polskiego lekarza i tak nie moge byc spokojna:(
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • joko5 Re: jak wykryć? 11.03.07, 18:57
      Nie sądze, że badanie krwi coś wykazało. Moje wyniki były wzorcowe, a kamienie
      były. Chyba tylko usg coś pokaże.
    • anulkaoo Re: jak wykryć? 12.03.07, 09:45
      Zgadzam sie z joko ja badania krwi mialam wzoprowe, wszystkie inne badania tez
      ale dopiero na USG wykryli ze jednak to kamienie.
      • natina0 Re: jakies rady? 12.03.07, 19:38
        no to mnie nie pocieszylyscie:(a zeby było mało to własnie dowiedzialam sie ze
        taki zabieg kosztuje 2800zl!szok no nic na swieta lece do polski tam zrobie
        usg.prosze doradzcie mi jak mam teraz o siebie dbac i o diete aby jeszcze te
        cztery tyg "przezyc"nie chciałabym doprowadzic poraz drugi w moim zyciu do stanu
        krytycznego(lezeałam przez 3 dni w domu z rozlanym wyrostkiem).
        pozdrawiam
        • joko5 Re: jakies rady? 12.03.07, 22:44
          Ale po co tyle płacić? Przecież zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego można
          przeprowadzić nawet w prywatnej klinice na NFZ. Prześlę Ci na meila zalecaną
          dietę.
          • natina0 Re: jakies rady? 15.03.07, 19:40
            jak pisałam przebywam za granica wiec mi zadne swiadczenia w
            polsce(bezplatnie)nie przysługują:(dzieki za dietę:)
            pozdrawiam
            • aniaha26 Re: jakies rady? 15.03.07, 20:39
              Ja jeszcze przed laparoskopią korzystałam równiez z takiej diety
              otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2396160
              tam sa gotowe przepisy, niektóre nawet całkiem smaczne. Pozdrawiam i trzymaj sie
              ciepło a przede wszytskim nie poddawaj sie:)
              • natina0 Re: jakies rady? 16.03.07, 20:23
                dzieki,ale raczej jadam to co wszyscy normalni ludzie,za autami nie
                przepadam(nie próbowałam),kupic tez nie chce bo mam lepszy...
                pozdrawiam
                • aniaha26 Re: jakies rady? 18.03.07, 13:07
                  Matko przepraszam, koleżanka mi pokazywała auto i wdocznie wrzuciłam to:(
                  wielkie sorki (zresztą auto juz było zakupione, wiec nie byłą to reklama) ale ze
                  mnie gamoń. To jest ten link
                  www.zdrowie.org.pl/nutrition/wyswietl_vad.php?id=538
                  jeszcze raz sorki
                  • natina0 Re: kopanie w brzuchu??? 19.03.07, 19:52
                    spoko nie ma sprawy,tak myslałam ze przez przypadek tez mi sie to zdaza,choc
                    wiesz ze na forum różni ludzie zagladają.a tak przy okazji kolejne pytanko.Od
                    kilku dni "cos" mnie kopie w brzuch,serio.ok 5 cm pod pepkiem,przynajmniej raz
                    dziennie jak zacznie to przez 1-2 godz"kopie" z czestotliwościa co 30 sek!to nie
                    bolin ale zaczyna niepokoicdziwne uczucie jakby ktos mnie palcem dukał od
                    srodka:)do tego non stop wzdety brzuch co doprowadza mnie do szału,czy te objawy
                    to tez typowe dla kamicy?
                    • aniaha26 Re: kopanie w brzuchu??? 20.03.07, 08:51
                      Wiesz, ja miałam nie tyle kopanie, ale takie ściskanie (jakby ktoś wziął
                      pomarańczę i ja ściskał) miałam tak pod prawym żebrem potem gniecenie pod
                      mostkiem,czasem tez jakby ktoś skręcał mi mięśnie - jakby mrówki mi tam
                      chodziły. I to nie bolało, tylko własnie czułam niepokój, ze coś dziwnego sie
                      dzieje, chyba każdy ma indywidualne objawy. Trzymaj sie ciepło:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka