Dodaj do ulubionych

pzezroczysy movcz

23.04.07, 15:39
mam badzo pzezroczysy mozcz, do tego pobolowania z boku, co to moxze onaczac
Obserwuj wątek
    • jeanne72 Re: pzezroczysy movcz 24.04.07, 20:07
      Jeśli nie pijesz dużej ilości płynów, to może oznaczać, że Twoje nerki utraciły
      zdolność do zagęszczania moczu. A to jest pierwszy objaw niewydolności nerek.
      Jednak na oko tego nie ocenisz, musisz zrobić badanie moczu - zwróć uwagę na
      gęstość względną, jeśli będzie znacznie obniżona - może to świadczyć o poważnych
      problemach. Ale aby badanie było miarodajne, musisz w przeddzień badania
      ograniczyć przyjmowanie płynów - zwłaszcza po południu i wieczorem.
      • tynka548 Re: pzezroczysy movcz 24.04.07, 21:30
        boze, dzisaj mozc jest znaczne ciemniejszy, i ma ostry zaach, jutro ide po
        skieowanie na badnie, w nocy niespałam, wczesniej miałam powtazajace sie
        zapalenie pęcherza, o sie dzieje?
        • jeanne72 Re: pzezroczysy movcz 24.04.07, 23:19
          Spokojnie :) Myślałam, że przezroczysty mocz występuje cały czas. Skoro już
          dzisiaj jest ciemniejszy, to pewnie wszystko w porządku . Może to tylko
          niegroźne zapalenie. Nie martw się na zapas, tylko zrób badanie.
          • tynka548 Re: pzezroczysy movcz 25.04.07, 20:14
            mam taki wynikSG 1.010,
            ph 6.0
            leu small
            krwinki biłe 15-20
            krwinki czerwone 2-5 świeże
            nabłonki - dośc liczne płaskie
            • tynka548 Re: pzezroczysy movcz 25.04.07, 20:18
              oraz bakteie liczne
            • jeanne72 Re: pzezroczysy movcz 26.04.07, 18:13
              troszkę niska ta gęstość względna, reszta wyników przemawia za jakimś stanem
              zapalnym. Idź do lekarza. A jeśli Cię niepokoi, czy z nerkami wszystko OK, zrób
              badanie kreatyniny w surowicy krwi ( koszt w laboratorium ok.6 zł). To bardzo
              miarodajny sposób na ocenę zdolności nerek do filtracji. Można też zbadać poziom
              mocznika.
              Ale przede wszystkim - idź do lekarza. :)
              • tynka548 Re: pzezroczysy movcz 26.04.07, 21:59
                Pani doktor kazała mi zrobić dwa wyniki w przeciągu kilku dni i dopiero tymi
                wynikami przyjść do niej. Teaz mam brać nicolin. A czy akie wyniki mgą byc
                wynikiem jakicś spraw ginekologicznych?
                Pozdrawiam
                • jeanne72 Re: pzezroczysy movcz 26.04.07, 22:40
                  A czy akie wyniki mgą byc
                  > wynikiem jakicś spraw ginekologicznych?

Nie powinny, o ile poprawnie przeprowadzisz badanie. Przed pobraniem moczu
                  należy się dokładnie podmyć, poza tym rozchylić wargi sromowe i dopiero wtedy
                  zacząć oddawać mocz. Przy czym nie od razu do pojemniczka, dopiero po kilku
                  sekundach ( czyli ze "strumienia środkowego"). Pojemniczek oczywiście musi być
                  jałowy, uważaj też, by pokrywkę odkładać spodem do góry - by żadne bakterie się
                  nie dostały do pojemniczka.
                  No i pamiętaj, by ograniczyć przyjmowanie płynów wieczorem. Jeśli to zrobiłaś i
                  mimo to ciężar właściwy wynosi 1,01, to nie jest najlepiej. Nie jedz tez
                  wieczorem owoców, zup itp.
                  No i ja bym dla świętego spokoju zbadała te kreatyninę :)
            • sibeliuss Re: pzezroczysy movcz 03.05.07, 23:21
              Ewidentny stan zapalny, krwinki świadczą o tym, że raczej przewlekły.
              • tynka548 Re: pzezroczysy movcz 04.05.07, 20:03
                zobiłam nastepne badanie, po nicolin, nie ma juz krwinek, bakterii, tylko SG
                nadal 1,010
                • tynka548 Re: pzezroczysy movcz 04.05.07, 20:04
                  i bol z prawej strony nadal, musze wytzymac do wtorku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka