Dodaj do ulubionych

Duda Architektura Budownictwo zbieram opinie

15.04.20, 13:59
Prośba o opinie klientów Katowickiej firmy Duda Architektura Budownictwo. Jest to jedna z firm, którą bierzemy pod uwagę jako potencjalnego wykonawcę naszego domu jednorodzinnego. Projekty mają całkiem ładne, cenowo też to wygląda całkiem nieźle, a co najważniejsze załatwiają sprawę budowy kompleksowo - od projektu, przez zakup działki, po wybudowanie domu. Wstępnie już nawet się z nimi kontaktowaliśmy i ogólnie rzecz biorąc robią całkiem dobre pierwsze wrażenie. Zanim podejmiemy ostateczną decyzję co do wyboru wykonawcy, chcielibyśmy jednak poznać opinie byłych klientów Duda Architektura Budownictwo. Niestety tych w Internecie jak na lekarstwo - jak już coś jest, to sprzed kilku lat, a aktualnych opinii brak. Dlatego jeśli ktoś z nimi budował, projektował, lub współpracował w jakikolwiek inny sposób, bardzo proszę o opinie. Piszcie w wątku albo w wiadomości prywatnej. Będę bardzo wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • jamnik11 Re: Duda Architektura Budownictwo zbieram opinie 16.04.20, 19:08
      Z firmą pana Krzysztofa Dudy współpracowałem już dobre sześć, siedem lat temu, w okolicach 2003. Moja opinia może więc być już nieco nieaktualna, bo od tego czasu mogło się w firmie Duda Architektura Budownictwo sporo zmienić, ale może znajdziesz w niej coś interesującego :)
      W każdym razie robili dla nas wówczas projekt domu jednorodzinnego, a potem go realizowali, czyli inaczej mówiąc budowali dom praktycznie od A do Z.

O ile dobrze sobie przypominam, na etapie projektowania były jakieś drobne opóźnienia, trzeba było czekać na naniesienie poprawek, kilka razy przesuwali termin, ale potem już poszło wyjątkowo sprawnie :)
      Budowa do stanu surowego przebiega praktycznie bez komplikacji, wszystko w terminie, rzetelnie, elegancko. Wykończeniówkę robiła nam już ekipa w nieco zmienionym składzie, ale poza kilkoma drobnymi poprawkami, też nie było się za bardzo do czego przyczepić. Ogólnie zrobili więc co do nich należało, bez szczególnej fuszerki i lewizny, co jak na polskie standardy budowlane można uznać za spory plus :)
      .

No i fakt, że projekt realizowała firma odpowiadająca za jego stworzenie, też był dużym atutem. Nie było żadnych wymówek, że nie da się tego zrobić, albo że projektant coś sobie wymyślił z kosmosu, z czym spotkałem się przy innych realizacjach :)
      Ekipa robiła wszystko tak jak to zostało ustalone na etapie projektowania, co do szczegółu, żadnych wymówek. Jak z czymś mieli problem to kontaktowali się z projektantem, który był zawsze pod ręką i szybko wyjaśniał co i jak. Z perspektywy czasu, to właśnie tą kompleksowość doceniam chyba najbardziej.

No a poza tym Duda Architektura Budownictwo to normalna, całkiem przyzwoita firma budowlana. W mojej opinii niczym się jakoś szczególnie nie wybijają, ani pozytywnie ani też negatywnie. Ogólnie więc byłbym skłonny polecić, bo w okolicach Katowic mało jest tak naprawdę firm, które naprawdę znają się na budowaniu, wiem to z doświadczenia :)
      A ci tu nie dość, że całkiem dobrze realizują, to jeszcze fajnie projektują.
      • antonek Re: Duda Architektura Budownictwo zbieram opinie 21.04.20, 12:22
        Wielkie dzięki za tak rozbudowaną opinię! Naprawdę bardzo mi pomogłeś. Po tym co przeczytałem, jestem już praktycznie zdecydowany na usługi Pana Krzysztofa Dudy, ale miałbym jeszcze kilka pytań odnośnie kwestii czysto formalnych. Gdybyś mógł podać mi swojego maila, to wyślę ci moje pytania, żeby już może forum nie zaśmiecać takimi sprawami. Pozdrawiam serdecznie.
    • antonek Re: Duda Architektura Budownictwo zbieram opinie 04.05.20, 14:11
      Jako, że opinia @jamnik11 pochodzi z przed siedmiu lat, temat wciąż jest aktualny. Potrzebowałbym bardziej aktualne opinie o firmie Duda Architektura Budownictwo, więc jeśli jakiś forumowicz takowe posiada, będę bardzo wdzięczny jeśli zechce się ze mną podzielić. Pozdrawiam.
    • andkotler Re: Duda Architektura Budownictwo zbieram opinie 23.12.20, 10:08
      Szczerze polecam firmę Duda Architektura i Budownictwo. Doskonali fachowcy. Wybrałem projekt Dom na Madagaskarze i jestem zachwycony. Otwarte przestrzenie, wielkie okna przez, które wpada światło słoneczne to jest coś co kocham. Nie mogłem wymarzyć sobie projektu jeszcze bardziej trafiającego w mój gust. Wszystko zostało wykonane z największą dbałością o najmniejszy detal. Na budowie był porządek i widać było, że ekipa dba o materiały. Każdy z pracowników miał przydzielone zadania, dzięki czemu praca szła pełną parą i nie było żadnych opóźnień w odbiorze inwestycji. Pełen profesjonalizm!
    • kaces453 Re: Duda Architektura Budownictwo zbieram opinie 25.06.21, 17:02
      Rozpoczęliśmy współpracę z firmą Duda Architektura i Budownictwo w marcu 2018 roku, po długich poszukiwaniach, czytaniu opinii i rozpuszczaniu wici wśród znajomych. Mieliśmy już gotowy projekt z innego biura architektonicznego, w którym zgadzała się tylko bryła budynku i nic poza tym, a o dodatkowych poprawkach nie było mowy. Dlatego pierwszym krokiem poczynionym przez firmę pana Dudy była adaptacja gotowego projektu, tak by wreszcie był taki, jak chcieliśmy. Kilka spotkań, około 2 tygodni oczekiwania i projekt był gotowy. Ekipa weszła na teren budowy w pierwszej połowie maja tego samego roku, do końca miesiąca działka była wyrównana, fundamenty przygotowane i zabezpieczone przed wilgocią, przez położenie folii w płynie i wykonanie drenażu. Dom budowany był w technologii tradycyjnej, z wielospadowym dachem, garażem w bryle, ogólnie nie był to łatwy projekt - szykowaliśmy się na 2 lata, udało się skończyć w nieco ponad rok – głównie dzięki precyzyjnemu harmonogramowi przygotowanego przez firmę Duda Architektura i Budownictwo i rzetelnej pracy panów z budowy. Dzięki temu nie było przestojów, ekipy od przyłączy i instalacji były poumawiane w konkretne dni, gdy reszta ekipy miała wolne. Zero szarpania się, braku kontaktu czy nieterminowości – na każdym etapie byliśmy informowani o postępach i zakresie wykonanych prac.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka