Dodaj do ulubionych

Zagadka "ostry facet" :)

20.06.16, 16:27
a wiec..facet ma na imie Timo i jest kims nowym w moim zyciu..podjudzam? wink Dzieki temu zabawa ma szanse byc ciekawsza...wink Zaskoczyl mnie swoim twardym, niemal bezczelnym stylem..w sumie sie mi to podoba, ale po naszym pierwszym spotkaniu twarza w twarza i dluga rozmowa, to sie tego nie spodziewalam po Nim...przynajmniej nie, ze az tak...wink

Pytania sa:

Kim jest Timo? (charakter, zawod, wyglad, cokolwiek sie Wam pokaze)
i
Co nas laczy...? smile

nooo, poprosze o podanie kart - rozwiazanie w czwartek o 22-giej smile

Nagrody? Co tam bedziecie potrzebowac, ja sie dostosuje..a i pieknie za udzial podziekuje!

smile
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 20.06.16, 19:38
      Jak nie bedzie zadnych bioracych udzial w zagadce do 22-giej w czwartek, to oczywiscie tez podac odp. wink
      • rrozsypana80 Re: Zagadka "ostry facet" :) 20.06.16, 19:40
        Czekaj zbiore sie w kupie i coz zarzuce. Zobaczymy co mi.wyjdzie o tajemniczym Timo
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 20.06.16, 19:46
      spoko...masz ponad 70 godzin i ani godziny wiecej wink
      • rrozsypana80 Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 09:06
        No wiec tadaaam kim jest Timo? Wieza. Czyli cos z wysokosciami bo wieza jest wysoka. Budowlaniec, architekt? Co laczy Apre z Timo - ksiezyc. No masz. Fantazja? Nie chyba cos z artyzmem. No wiec tak Timo ma cos wspolnego.z remontem albo jakas budowa u Apre i laczy Was wspolna wizja i pomysl. No ta wieza troche tez odbija charakter Timo, ktory opisalas. Kojarzy mi sie z bezczelnoscia i ryzykanctwem. Bo w tej wiezy to wszystko nagle lup. Na leb na szyje. Wiec z tym charakterem tez takie lup... teraz czekam na weryfikacje
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 16:33
      bo sie moim podjudzaniem z pierwszego postu nie trzeba tak ksiezycowo sugerowac wink
    • free.hugs Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:04
      Timo:
      * charakter: 8 buław - ognisty, temperamentny, wszędzie go pełno, takie żywe srebro
      * zawód - 6 mieczy, 5 mieczy - hmmm coś z nożami, skalpelem - lekarz, kucharz, rzeźnik? tongue_out
      * wygląd - 5 buław - wysportowany, dumny, zadziorne spojrzenie, wyzywające wprost
      * co Was łaczy: 7 denarów, 10 pucharów, gwiazda - pracujecie nad relacją, na razie taka przyjaźń, zauroczenie, sielsko i anielsko ale chyba pompki jeszcze nie było tongue_out
      • rrozsypana80 Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:09
        Wow! Cos wczesniej bylo o seksie na stole tak??? wink
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:09
      o rany, az mi dech zaparlo, jak zobaczylam Twoje karty i te interpretacje, free.hugs..wink

Dzieki za udzial - bedzie ciekawiej przy podawaniu odpowiedzi..smile
      • free.hugs Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:14
        Ha matko obym nie musiała się z forum ewakuować ze wstydu tongue_out
      • free.hugs Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:19
        A może sobie robisz tatuaż aprepope? Bo tych ostrzy to sporo, hmmm taki gorrący tatuażysta tatuujący Ci gwiazdę na pośladkach! Poniosło mnie uff ufff big_grin
        • rrozsypana80 Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:27
          Hahaha ale pikanteria... Czuje, ze Apre nas zaskoczy. Sie zdziwimy jeszcze
        • lilijova Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:30
          Albo przekłuła sobie sutki smile
          • free.hugs Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:34
            Hahahahaha jeśli tak to będzie musiała się pochwalić efektami!
            • lilijova Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:45
              To chyba oczywiste, inna weryfikacja się nie liczy big_grin
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:28
      nie moge teraz napisac, czy Cie ponioslo..ale nie krepuj sie wink niech Was ponosi..kto nam zabroni wink

tatuaz na posladkach..? kto wie..

to ja juz nie bede mocniej podjudzac wink
      • free.hugs Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:35
        Proszę się tylko nie spóźnić z odpowiedzią, bo ja grzeczna dziewczynka, po 22 chodzę spać. Nie zasnę jutro póki się zagadka nie rozwiąże!
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 20:46
      spoko - ukaze sie w czwartek punkt 22..tak +/- jedna minuta wink

moze do tego czasu ktos poda jeszcze swoje karty..smile
      • lilijova Re: Zagadka "ostry facet" :) 21.06.16, 21:07
        Ja podam na pewno, tylko już nie dzisiaj smile
    • lilijova Re: Zagadka "ostry facet" :) 22.06.16, 21:31
      Timo: 8 denarów, świat, as mieczy
      co was łączy? głupiec, kochankowie

Chyba umięśniony, obstawiam bruneta wink Wykształcony, pewny siebie (mówcie mi szerloku) ale nie bezpodstawnie. Taki młody bóg smile Z zawodu faktycznie mógłby być tatuażystą, ale może to twój komornik? A poważniej to trener?

Relacja nietypowa dla ciebie, tzn ty chyba z nikim innym w takiej nie pozostajesz. Nauczanie mi jakoś chodzi po głowie, ale nie w takiej sztywnej formie.
    • tabularasa22 Re: Zagadka "ostry facet" :) 22.06.16, 23:25
      Oh my, ale gość. Majtki przez głowę co ?
      1. Charakter - I Mag
      2. Zawód - XIX Słońce
      3. Wygląd - As Buław ( hehhe)
      4. Apre w tym stadle - As Kielichów ( hehhe x 2)
      5. Co łączy - Paź Mieczy
      6. Dlaczego - 7 monet
      7. Wynik tego łączenia tongue_out - III Cesarzowa

Facet widoczny z daleka. Odważny, męski, przedsiębiorczy, twórczy. Bardzo utalentowany. Nie bojący się wyzwań. Ma wiele atutów, i doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Dojrzały ale nie stetryczały. Poszukujący. Dużo mówi, czyta.
      Uprawia wolny zawód, sam sobie żaglem sterem i okrętem , i dobrze mu to idzie. Myślę, że może szkolić innych, uczyć. Ma dużą wiedzę, którą wykorzystuje " oświecając" innych. Dobry w swoim zawodzie, uznany, doświadczony.
      Z wyglądu : wysoki, dobrze zbudowany. Może mieć bujne włosy, jeśli krótkie to zauważalnie gęste.
      Wysportowany, ładnie ukształtowany i seksowny. ładna, harmonijna postawa, przyjemny dla oka.
      Robi wrażenie. Bije z niego ogień.
      Apre zauroczona smile poczuła dużą sympatię. Zauważyła atrakcyjność pana, odpowiada serdecznością, pozytywnym nastawieniem. Gdyby , gdyby ... no to może może big_grin
      Co łączy - Apre czegoś się uczy od Timo. Może jakiegoś nowego języka, może zalicza kurs programowania w Java. Relacja ma charakter mistrz - uczeń. Jest to część jakiegoś przedsięwzięcia , które zaplanowała Apre, i chce to poznać, nauczyć się, wdrożyć, aby zafunkcjonowało.
      Wszystko pójdzie zgodnie z planem i uda się. Apre dostanie klucz, i będzie bardzo zadowolona.
      Na końcu przyszło mi do głowy , że Apre zauważyła , jaki fajny jest jej ogrodnik, i chodzi go oglądać pod pretekstem nauki jak przycinać róże big_grin
      Ale jestem przejęta big_grin
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 23.06.16, 14:03
      No widze, ze jestes przejeta, Tabulo wink Z tym ogrodnikiem i rozami, to moze kiedys zastosuje - dzieki wink Facet wyglada juz na faktycznie niedozywionego (bez podtekstow..), wiec w ramach podziekowania za porade ogrodnicza zaprosze go na porzadny polski obiad - niech pozna prawdziwy, staropolski smak smile Na naszym mini osiedlu tylko my jestesmy polska rodzina, wiec zadna inna sasiadka mu tego nie da wink

Napisalam juz dla Was cale wyjasnienie zagadki - wstawie przed 22 smile
    • aprepope Rozwiazanie zagadki 23.06.16, 18:57
      Wole podac wczesniej, niz sie spoznic, bo wybywam z domu:

Dziekuje bardzo za Wasz udzial w zagadce, Dziewczyny! smile Podjudzalam, bo chcialam, zeby bylo bardziej atrakcyjnie..wink Jakbym zapytala kim jest pan R. i jaka sprawe mi zalatwia, to nie bylo by tu na watku tak wesolo..wink Ciekawilo mnie, na ile bedzie w Waszych odpowiedziach zasugerowania sie, a na ile trafnych kart i jasnego odczytu. Co poniektore wizje byly wyjatkowo niezwykle..a prawda jednak duzo nudniejsza wink

Mysle, ze Lilijova byla w tej zagadce najtrafniejsza, bo chyba najmniej sie dala poniesc wyobrazni, ale kazda z Was miala jakies trafienia, a przynajmniej calkiem trafne karty, co zweryfikuje:

Spiesze doniesc, ze pan R., ktorego imie sobie musialam sprawdzic konkretnie, zeby go Wam tu jakos niezobowiazujaco na Forumku przedstawic, bo jestesmy po nazwisku, to:

Adwokat specjalizujacy sie w Prawie Pracy, ale innymi sprawami rowniez sie zajmuje.

Wyglada faktycznie moze tak, ze moglby wystepowac na XV. Arkanie, w wersji takiej bardziej tajemniczej, niz tej odrazajacej..wink Ciemne, geste wlosy, ciemne oczy i opalenizna.
      Jest "nowy w moim zyciu", poniewaz w kancelarii, z ktorej uslug od lat w razie potrzeby korzystamy, nastapila po smierci wlasciciela mala rotacja i "tajemniczy Timo" jest tam nowy i cieszy go kazdy klient. Wzial moja sprawe, choc pierwotnie myslalam, ze zajmie sie tym ten, co zwykle, ale nie wiedzialam wtedy, ze maja kogos nowego i o specjalnosci, ktora mi poniekad potrzebna. Jest zaskakujaco "bezczelny" w pismach oficjalnych - w dniu, kiedy zadalam te zagadke, to przeczytala w kopii korespondencji, ktora prowadzi w moim imieniu np. "mniemac to sobie mozna, a gdzie konkrety?", lub "to jest nic nie mowiace - Wy to tak na serio?"...
      Ja to mam tylko sprawy zwiazane z domykaniem dzialalnosci, ale w "prawdziwych sprawach", takich przed sadem, to by pewno umial niezle popalic w mowach koncowych wink

Co nas laczy:

Poza telefonicznie, to w cztery oczy rozmawialismy ze soba tylko raz, przez godzine - o moich sprawach, ale i ogolnie o tak zwanej "sprawiedliwosci zyciowej" (opowiedzialam mu w kontekscie pewnej sprawy prawdziwa historie czlowieka, ktory byl tak zachlanny na kase, ze chcial z pomoca zony, ktora byla prawnikiem, zarobic na ludziach mnostwo pieniedzy.. Narobil sobie sam przez to mnostwo naleznosci, stracil dach nad glowa - przygarnal go z zona i dzieckiem przed Wigilia brat, i w koncu zakonczyl sam swoj zywot.
      Podpisalam z "tajemniczym Timo" papier na prowadzenie mojej oficjalnej korespondencji i w razie potrzeby moze w moim imieniu wystepowac do sadu - klasyka.

@Rozsypana:

(...) kim jest Timo? Wieza. Czyli cos z wysokosciami bo wieza jest wysoka. Budowlaniec, architekt?"
      Mysle, ze Wieza pokazala bardzo ciekawie zawod adwokata..zwasnione strony, a do adwokata sie chodzi, jak jest jakis zgrzyt, ostra kwestia, chaos, koniecznosc interwencji.

"Co laczy Apre z Timo - ksiezyc. No masz. Fantazja? Nie chyba cos z artyzmem. No wiec tak Timo ma cos wspolnego.z remontem albo jakas budowa u Apre i laczy Was wspolna wizja i pomysl. No ta wieza troche tez odbija charakter Timo, ktory opisalas. Kojarzy mi sie z bezczelnoscia i ryzykanctwem. Bo w tej wiezy to wszystko nagle lup. Na leb na szyje. Wiec z tym charakterem tez takie lup..."
      Tu to sie pokazala moze fantazja Twych kart..ale po takim wstepie, jaki tu Wam zrobilam w 1. poscie, to juz musialo mnie z nim laczyc cos ksiezycowego..wink

@free.hugs:

"* charakter: 8 buław - ognisty, temperamentny, wszędzie go pełno, takie żywe srebro"
      pewno energiczny, ale bez nadmiernej gestykulacji.
      "* zawód - 6 mieczy, 5 mieczy - hmmm coś z nożami, skalpelem - lekarz, kucharz, rzeźnik?
      pomaga przejsc (6 mieczy) przez spory i konflikty (5 mieczy) - suma: XI.Sprawiedliwosc..smile obie mieczowe, bo intelekt..
      "* wygląd - 5 buław - wysportowany, dumny, zadziorne spojrzenie, wyzywające wprost"
      wyglada dobrze, wysportowany pewno jest, dumny
      "* co Was łaczy: 7 denarów, 10 pucharów, gwiazda" - pracujecie nad relacją, na razie taka przyjaźń, zauroczenie, sielsko i anielsko ale chyba pompki jeszcze nie było"
      pompki nie bedzie - ma zone. 7 denarow jak najbardziej, bo jestem zadowolona i jak cos, to bede go w przyszlosci tez prosic o pomoc prawna, jak co, a suma: X. Kolo Fortuny, czyli jest zadanie do przepracowania - zgadza sie tez ta (wspol)praca.

@Lilijova:

"Timo: 8 denarów, świat, as mieczy
      co was łączy? głupiec, kochankowie

Chyba umięśniony, obstawiam bruneta wink Wykształcony, pewny siebie (mówcie mi szerloku) ale nie bezpodstawnie. Taki młody bóg smile Z zawodu faktycznie mógłby być tatuażystą, ale może to twój komornik? A poważniej to trener?
      Brunet, wyksztalcony, pewny siebie - mowcie mi szerloku? ale dopiero 39-letni "szerlok" - mlody bog moze, a komornik, to pokrewny zawod - duzo zgadlas smile

"Relacja nietypowa dla ciebie, tzn ty chyba z nikim innym w takiej nie pozostajesz. Nauczanie mi jakoś chodzi po głowie, ale nie w takiej sztywnej formie."
      Jedyna tego typu obecnie. Glupiec pokazal jego start w tej nowej dla Niego kancelarii, bo zajal sie mna tam inny prawnik, niz kiedys. Podpisalismy umowe (Kochankowie).

@Tabularasa22 (podkresle w interpretacji to, co najbardziej trafne)

1. Charakter - I Mag pewno tak
      2. Zawód - XIX Słońce bo ja wiem..
      3. Wygląd - As Buław bulawy pewno tak
      4. Apre w tym stadle - As Kielichów czy ja wiem..
      5. Co łączy - Paź Mieczy miecze jak najbardziej!
      6. Dlaczego - 7 monet to sie poniekad zgadza
      7. Wynik tego łączenia - III Cesarzowa dobry wynik!

Facet widoczny z daleka. Odważny, męski, przedsiębiorczy, twórczy. Bardzo utalentowany. Nie bojący się wyzwań. Ma wiele atutów, i doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Dojrzały, ale nie stetryczały (ma 39 lat). Poszukujący. Dużo mówi, czyta.
      Uprawia wolny zawód, sam sobie żaglem sterem i okrętem , i dobrze mu to idzie. Myślę, że może szkolić innych, uczyć. Ma dużą wiedzę, którą wykorzystuje "oświecając" innych. Dobry w swoim zawodzie, uznany, doświadczony.
      Z wyglądu : wysoki, dobrze zbudowany. Może mieć bujne włosy, jeśli krótkie to zauważalnie gęste.
      Wysportowany, ładnie ukształtowany i seksowny. ładna, harmonijna postawa, przyjemny dla oka.

Robi wrażenie. Bije z niego ogień.
      Apre zauroczona smile poczuła dużą sympatię. Zauważyła atrakcyjność pana, odpowiada serdecznością, pozytywnym nastawieniem. Gdyby , gdyby ... no to może może big_grin
      Co łączy - Apre czegoś się uczy od Timo. Może jakiegoś nowego języka, może zalicza kurs programowania w Java. Relacja ma charakter mistrz - uczeń. Jest to część jakiegoś przedsięwzięcia , które zaplanowała Apre, i chce to poznać, nauczyć się, wdrożyć, aby zafunkcjonowało.
      Wszystko pójdzie zgodnie z planem i uda się. Apre dostanie klucz, i będzie bardzo zadowolona (tez mysle, ze bedzie ok).
      Na końcu przyszło mi do głowy , że Apre zauważyła , jaki fajny jest jej ogrodnik, i chodzi go oglądać pod pretekstem nauki jak przycinać róże"

Mam nadzieje, ze zagadka byla dla Was interesujaca, a weryfikacje dla wszystkich ciekawe. Dziekuje jeszcze raz za zabawe i tarotowa nauke - jak bedzie zyczenie karty, lub Przeslania, to prosze dac znac.

Pozdrawiam serdecznie i bedzie mi milo wziac udzial w jakiejs Waszej zagadce smile
      • rrozsypana80 Re: Rozwiazanie zagadki 23.06.16, 20:42
        No niezly numer!! Adwokat! Jak go karty nasze pieknie opisaly. I kazdej inaczej. Fantastyczne jest to, ze karty pokazuja to samo na wiele sposobow
      • free.hugs Re: Rozwiazanie zagadki 23.06.16, 21:00
        Haaa no tego się nie spodziewałam! Dziękujemy za super zagadkę!
      • lilijova Re: Rozwiazanie zagadki 23.06.16, 21:51
        Przydałaby się i tu weryfikacja fotograficzna... no ale skoro nie ma to w nagrodę dla wszystkich:

https://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ba/d2/5c/bad25c01510dc2f9a93a325a220c59ad.jpg
        • free.hugs Re: Rozwiazanie zagadki 23.06.16, 21:53
          A co on tam szuka w portkach?! surprised
          • lilijova Re: Rozwiazanie zagadki 23.06.16, 23:22
            Nie wiem, ale pomogłabym wink
            • free.hugs Re: Rozwiazanie zagadki 24.06.16, 05:19
              lilijova Ty jesteś niegrzeczna, oj bardzo! big_grin
              • rrozsypana80 Re: Rozwiazanie zagadki 24.06.16, 07:04
                Hahaha weryfikacja fotograficzna bardzo w moim guscie
    • aprepope Re: Zagadka "ostry facet" :) 23.06.16, 18:59
      Tabula mnie "przerazila" tym precyzyjnym opisem jego wygladu - podgladalas wink
    • tabularasa22 Re: Zagadka "ostry facet" :) 23.06.16, 20:09
      noooo nareszcie jakaś zagadka mi poszła big_grin
      On wyszedł w mocnych pozytywnych kartach - myślę że będziesz bardzo zadowolona z tej współpracy - i w wyniku AW .
      Uważam też, że As kielichów i Paź mi pokazały sprawę super - tylko Tabula nie dociagnęła do końca. U ciebie widać otwartość, gotowość do zaufania, to wszystko co na początku relacji - jakiejkolwiek. Ciekawość, nieskażenie jeszcze jakimś rozczarowaniem, doświadczeniem, poznaniem. Relacja w paziu - dopiero początek tej współpracy !
      Dziękuje pięknie za ten puchar dla mnie, potrzeba mi było pozytywnej informacji zwrotnej bo po moich ostatnich typowaniach na mecze to już myślałam, że po mojej tarotowej karierze big_grin

Tak sobie jeszcze myślę - że jako prawnik, pewnie bliżej mu do adwokata, obrońcy niż do prokuratora. Jednak co Słońce to Słońce smile

no a wygląd wygląd, eh... głodnemu chleb na myśli wink Tabula oko artystyczne ma na takie Asy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka