Dodaj do ulubionych

sto lat Apre

22.06.16, 07:41
Ezoteryczne, magiczne, tarotowe sto lat kolezanko smile
Obserwuj wątek
    • tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.06.16, 09:02
      STO LAT ! Niech żyje nam big_grin A pożyje, pożyje, w tym roku na całego wink
    • free.hugs Re: sto lat Apre 22.06.16, 10:04
      Spełnienia marzeń tych małych i dużych Apre!
    • bladamery Re: sto lat Apre 22.06.16, 10:08
      Najlepszego!!!!
    • lilijova Re: sto lat Apre 22.06.16, 19:59
      Żeby się nie powtarzać to życzę, żeby sutki i tatuaż na tyłku szybko się goiły, stoły były stabilne a truskawki słodkie smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:27
      Dziekuje ezoterycznie, tarotowo, magicznie smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:29
      Dzieki, dzieki - tez licze na taki rok..smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:30
      Truskawki zaliczone smile a te "sutki i tatuaze", to ewentualnie po setnych urodzinach..nie predzej wink
      • lilijova Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:44
        Nie bądź taka pewna wink Mówi to rak rakowi.
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:36
      Rozsypana, Tabulo, free.hugs, Bladamery i Lilijova - magiczne DZIEKUJE za zyczonka i pozdrowionka! smile
    • tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.06.16, 22:31
      hej hej, Apre ja też bym nie była taka pewna twoich sutków za rok big_grin
      Co tu gwiazdy nasze szykują Pani Apre ?
      Otóż koniec lenistwa smile Ten rok będzie stał pod znakiem zmian, zmian i jeszcze raz zmian.
      Wyzwań, tęsknot, realizacji nowych rzeczy, napięć i dużego kroku w rozwoju.

Na początek porządki w najbliższym otoczeniu. Okaże się kto dla Apre bliski, a kto już niekoniecznie. Apre również przyjrzy się swoim zainteresowaniom, zweryfikuje ich obszar, pozna swoje niedociągnięcia i doceni osiągnięcia. Za niedopatrzenia czekać ją może niemiłe rozliczenie, a tam gdzie sumiennie pracowała ? piękna nagroda.
      Tutaj pokaże się Diabeł. Gdzie oparła się pokusom - uwolni. Gdzie sobie pofolgowała ? wystawi rachunek.
      Apre będzie chciała jeszcze mocniej i więcej ? wiedzy , odkrywania nowych lądów, podróży, zaawansowanych studiów, wszystkiego naraz. Zapragnie tego, co Eremita i Mag mają najlepszego, ich największych zalet. Nie zechce znosić ograniczeń, chociaż się pojawią. Nie zechce się zatrzymać przed znakiem stop, chociaż będą takie co 2 metry. Może zechcieć dużo pisać, żeby zdążyć z tym co w jej głowie teraz się będzie rodzić.

W nadchodzącym roku Apre wciąż będzie mieć skłonności do zabawy , romansów , i w dalszym ciągu będzie się jej trzymać zamiłowanie do spraw seksualnych , którymi tak nas tu częstuje hojnie big_grin Czyżby jakieś sny ? Może być ich coraz więcej..

Intuicja będzie się pogłębiać i otwierać. Apre jeszcze długo będzie bardzo twórcza. Zechce odkrywać nowe dziedziny ezoteryki, badać relacje między nimi.
      Z chęcią będzie eksplorować walory Wisielca.
      Jednocześnie mogą się pojawić skłonności do fantazjowania, i postrzegania rzeczywistości nie takiej jaka jest, a taką jaką chciałaby żeby była. Ktoś może Apre skusić bardzo do skoku w bok tongue_out Uwieść emocjonalnie i porwać w nieznane.
      Apre może być targana przez nieznane jej dotąd tęsknoty, które będą przebijać się z głębin podświadomości.

Ten rok będzie stał pod znakiem transformacji wewnętrznej. Co zechce zostanie zmiecione. Przystąpi do tego dzieła w sposób metodyczny i skrupulatny.
      Apre usłyszy trąby Sądu Bożego.
      Apre również zechce przekuć swoje zainteresowania, wiedzę, filozofię i umiejętności w nową formę, zaistnieć zawodowo i pokazać światu co potrafi. To będzie dla niej bardzo ważne. Jednak , jak to zwykle bywa, kariera karierą a dom domem. Apre będzie tęsknić za spokojem domowych pieleszy, i wciąż dbać o swoją rodzinę. Jedno może trochę wadzić drugiemu. Z jednej strony samorozwój , ?ja? Apre będzie domagać się realizacji, rozkwitu i samodzielności, pokazania się światu a z drugiej dusza tęsknić będzie do czyichś opiekuńczych ramion. Na szczęście będą zawsze gotowe ją wesprzeć smile
      Apre ujrzy światło dobrego Księżyca.
      Uściski ! Sto lat !
      • aprepope Dziekuje pieknie!!! :) 22.06.16, 23:11
        Hej hej, Tabulo! Wielkie dzieki za ciekawe informacje - to nie Astrologia, czy sie mylewink

Wieszczony przez Ciebie koniec mego lenistwa, to ze wszech miar slusznie - czas najwyzszy...w poprzednim rocznym mialam energie 9 kielichow i fajnie..ale ilez mozna? wink

"W nadchodzącym roku Apre wciąż będzie mieć skłonności do zabawy , romansów , i
        w dalszym ciągu będzie się jej trzymać zamiłowanie do spraw seksualnych , który
        mi tak nas tu częstuje hojnie" ....
        .... tu musze sie przyznac bez bicia, ze ja nie mam sklonnosci do zabawy...dla mnie wyjscie z mezem do restauracji i wieczorna wizyta w muzeum, to juz jest szczyt szalenstwa w zabawie..wink i jak faktycznie romansuje, to z moim mezem - z innymi, to moge ewentualnie niewinnie poflirtowac, co najwyzej wink moje zamilowanie do spraw seksualnych...trzeba jakos rozruszac towarzystwo - mnie zarciki erotyczne nie krepuja i to jest wdzieczny temat smile ale tak niezwykly "image", jaki nakreslilas....w sumie moze tak zostac, a co wink

"Intuicja będzie się pogłębiać i otwierać. Apre jeszcze długo będzie bardzo twórcza. Zechce odkrywać nowe dziedziny ezoteryki, badać relacje między nimi."
        a to wypisz wymaluj ja - mam przynajmniej taka nadzieje, ze tak bedzie smile

Jeszcze raz bardzo Ci Tabulo dziekuje, sciskam mocno i pozdrawiam!!! smile
        • tabularasa22 Re: Dziekuje pieknie!!! :) 22.06.16, 23:39
          Jak najbardziej astrologia smile Karty dodałam żeby przybliżyć charakter energii. Trochę na podstawie przyporządkowań astrologicznych a trochę od siebie.

O szaleństwach , zabawach i uwodzeniu - zauważ, iż napisałam o "uwiedzeniu emocjonalnym".
          To się rozegra w energiach, myślach, przeczuciach i fantazjach. Nie przyjmuje formy - czyli nie dochodzi do realnych działań, ale to co przetoczy się przez ciebie, przez marzenia i fantazje .. to Twoje. Nie bez przyczyny ta tematyka, te niewinne flirty. Gdzieś To musi się kanalizować, znajdować ujście wink
          • aprepope Re: Dziekuje pieknie!!! :) 23.06.16, 10:46
            Fajnie to zobrazowalas tarotowo - z chinskiego na nasze wink Astrologicznych terminow, to bym nie zrozumiala wcale, a wcale. Cholerka, a juz myslalam, ze te zabawy, to tak na zywo wink Poza koncem obecnego lenistwa, to rok, jak juz ten smile Piekna Wrozba - oprawie sobie w ramki i postaram sie w odpowiednim czasie zweryfikowac - oby tylko pozytywnie smile Buziaczki w oba policzki i dzieki Ci o Pani z wiedza astrologiczna, ktorej mi tak brak - klaniam sie smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 23.06.16, 11:06
      "Apre również zechce przekuć swoje zainteresowania, wiedzę, filozofię i umiejętności w nową formę, zaistnieć zawodowo i pokazać światu co potrafi. To będzie dla niej bardzo ważne. Jednak , jak to zwykle bywa, kariera karierą a dom domem. Apre będzie tęsknić za spokojem domowych pieleszy, i wciąż dbać o swoją rodzinę. Jedno może trochę wadzić drugiemu. Z jednej strony samorozwój , ?ja? Apre będzie domagać się realizacji, rozkwitu i samodzielności, pokazania się światu a z drugiej dusza tęsknić będzie do czyichś opiekuńczych ramion."

Tabulo...ja Ci powiem, ze ta Twoja Astrologia, to genialna... My mieszkamy tak na uboczu miasta, a mysle o wynajeciu od jesieni malutkiego lokaliku w scislym centrum miasta, na moje miejsce magiczne..ale fakt, ze "kariera" sie zawsze kloci z domowymi pieleszami...Przerabialam to w Polsce, choc w handlu, ale wiem, jak to pochlania... No, ale cieszy mnie bardzo, ze te kwestie w Gwiazdach juz widac..smile
      • lilijova Re: sto lat Apre 23.06.16, 17:35
        To ja trzymam kciuki strasznie, uwielbiam jak ludzie zamieniają marzenia w czyn. Zawsze to i mi humor poprawia big_grin
    • aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 12:49
      Kochana Tabulo, a mogla bys mi tam (ktoregos tam dnia..) zobrazowac ten Horoskop Astrologiczny przy "uzyciu" calej talii, w sensie, ze myslac rowniez o MA, bo wiesz..ten XV. Diabel, ktorym slusznie, lub nieslusznie nazwalas chyba Saturna? Ja sie nie znam, wiec sie nie moge wypowiadac, ale tarotowo, to jak losowac tylko z WA, to wylosujemy XV. Diabla, jesli mamy wylosowac..ale przy 78 kartach, to moze wypasc As bulaw, 7 bulaw, 9 monet i pare innych, ktore przy uzyciu samych WA beda "zawezone" do hasla: XV. Diabel..smile Podobnie rozumiem IX. Eremite...przy calej talii, to moze byc np. Krol mieczy.. To nie jest oczywiscie zadna reklamacja, wrecz przeciwnie!!! smile Tylko te karty mi tu jakos "przeszkadzaja" w sensie zrozumienia, bo same WA, a to nie na moj maly rozumek..ale to tam kiedys tam, jak bedziesz miec moze wene wink I jak wyjdzie Ci, ze jednak same WA, to to tez bedzie dla mnie istotna informacja.
      • tabularasa22 Re: sto lat Apre 02.07.16, 13:08
        Widzisz - polecam ci jako wyjaśnienie artykuł pod tym linkiem :
        www.hermetyk.pl/content/tarot-astrologia-i-kabala-zamieszanie-zwiazane-z-kolejnoscia-kart.
        Tradycyjne przyporządkowania astrologicznych znaków i planet obejmują tylko AW. Przyporządkowania AM do planet działających w konkretnych znakach opisał zdaje się A. Crowley , ale nie zgłębiłam tak dogłębnie tematu żeby się tutaj tym posiłkować.
        Rozważania na temat związków Diabła i Saturna są też w dużej mierze oparte na własnych doświadczeniach i przemyśleniach. Mają pewien obszar wspólny, który mnie frapował.
        Wpisałam karty, żeby ewentualnie przybliżyć ci charakter energii w danym temacie, skoro bliższy ci tarot niż astrologia.
        Czeka cię intensywny rok. Dlatego też wcześniej zwracałam uwagę, że przydałby się specjalny rozkład na 12 domów , nie tyle może jak będzie w danym obszarze, ale jak najlepiej się w nim poruszać, żeby uzyskać maksimum korzyści a uniknąć pułapek.
        Mogę podać, jeśli bardzo cię to interesuje, domy na które powinnaś zwrócić szczególną uwagę - czyli relacje których kart w tym rozkładzie będą kluczowe - bo wiele spraw będzie walczyć w tym roku o twoją uwagę i powodować napięcia.
        • aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 13:13
          12 Domow, ale kartami Tarota masz na mysli? Ja na urodziny nic sobie nie stawialam, a od Ciebie Tabulo mam Prognoze astrologiczna, wiec nie przesadze, jesli postawie sobie roczny..smile
          • rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 14:38
            Apre co za roszczeniowa postawa. Rany boskie wink stawiaj ten rozklad urodzinowy i wrzuc bedziemy interpretowac i lamac glowy nad przyszloscia Twa
            • aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 15:34
              ale jaka znowu postawa roszczeniowa? ja i postawa roszczeniowa.. ja przeciez napisalam w innym watku, ze juz mi ezoterycznie nic nie potrzeba smile jak nie bede w nastroju sama postawic, to zaplace i tyle...ja jestem daleka od postawy roszczeniowej. mialam swego czasu nadzieje na cokolwiek od np. Ciebie, jakas karta, czy przeslanie, ale to bylo ponad tydzien temu i to z okazji urodzin, a nie co 5 minut - dostalam od Tabuli piekny Horoskop astrologiczny i jestem w niego bardzo zadowolona, ze znalazlam dla mnie czas i za to Jej dziekowalam i dziekuje smile
              Jakbym potrzebowala kart, to bym otworzyla smialo watek z prosba i tyle smile Kart tez mi w domu nie brakuje, wiec nie mam tu zadnych roszczen smile Jak sobie sama postawie, to poprosze o pomoc w interpretacji, jesli to nie bedzie zbyt roszczeniowo, ale moze nie bede potrzebowac smile
              • rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 15:55
                Oj tam moja natura to loza szydercow wiec nie przeszkadzaj sobie. To takie moje przekorne zaczepki
                • aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:15
                  Moja droga, kolo lozy szydercow, to Ty nawet nie siedzisz wink Przy tasowaniu kart na rozklad na Forumek wypadla mi swego czasu 8 kielichow - to mocna karta i jak to kielichy - emocjonalna. Nie obrazisz sie Rozsypko, ze jak bede sama potrzebowac 1 karte, to nie bede sie "ogladac" na kolezanke, ktorej zrobilam tu i tam juz sporo wrozb, tylko wyjde z moim "roszczeniem" gdzies indziej? Dziekuje smile Sa Wrozki w necie, sa ludzie na mail´u - nie bede tu zebrac o karte, czy przeslanie, tymbardziej, ze nie to bylo moim celem i nie w moim stylusmile
                  Tabula mi wszystko wyjasnila w zgledzie Astrologii, a WA, dzieki za link i temat zamykam.
                  • rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:24
                    Apre oj wez smile nie obraze sie a nawet sama chetnie cos postawie. Czasami wydzwiek tego co powiem jest daleki od tego co mialam na mysli. Wyczuwam nutke focha a to byl taki prztyk na zasadzie konskich zalotow ale kto by tam zrozumial piatke wink
                  • free.hugs Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:25
                    Apre Ty złośnico, ja Ci wylosuję tyle kart ile zapragniesz, pozostałe dziewczyny też na pewno. Buziam sobotnio i idę dalej kichać kiss
                    • rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:27
                      Wlasnie ja tez buziam sobotnio i Apre i Was wszystkie smile
                      • rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 21:49
                        Apre prosze do nas wrocic i sie nie obrazac!! smile ja wiem ze nielatwo mnie zniesc no ale nie jest chyba tak zle...
                        • aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 23:03
                          Wszystko ok, Rozsypka.
                    • aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 23:05
                      Powrotu do dobrej formy Ci zycze, Free. Buziolki!
    • lilijova Re: sto lat Apre 03.07.16, 00:53
      apre, można prosić o Twojego maila? ewentualnie odezwij się na lilijova@gazeta.pl smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 09:57
      a droga Kolezanka Tabula mogla by mi ktorego dnia podac chocby jedna koniunkcje, trygon, czy jakas tam kwadrature, zebym sobie mogla wsrod astro-kart wyszukac? cos mi kiedys podalas w mailu, jakas jedna nazwe, ale juz teraz wsrod wszystkich maili nie dam rady odszukac, ale bylo cos o "przypadkach" - chyba cos z Neptunem, ale glowy nie dam..usmiecham sie ladnie..smile
      • tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.07.16, 10:39
        Aaa , tamto to było takie extra wink nie z klasycznego radixu.
        U ciebie w urodzeniowym najściślejsze aspekty :
        Saturn kwadrat Księżyc
        Pluton Trygon Wenus
        Neptun opozycja Wenus

miłych poszukiwań !
        • aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 11:05
          o jej, to bylo takie extra, a ja nie zalapalam..no nic - moze doszukam sie gdzies jeszcze w archiwum smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 10:13
      a i juz moge zweryfikowac moje "magiczne miejsce" - od konca wrzesnia otwieram na nowo..stary geszeft - zlikwidowalam niedawno, wiec jeszcze w moim 9. Roku numerologicznym, a otworze spowrotem juz w 1. Roku numerologicznym, wiec numerologicznie, to wyjdzie ksiazkowo..smile
    • aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 11:03
      Cholerka, niepotrzebnie zapytalam...wink a wiec w mojej talii jest tylko to trzecie i takie "ciekawe" - jacys absztyfikancji w licznie mnogiej do mojej skromnej osoby i magiczne sily mnie prowadzace i lekcje karmiczne, hoho! lub nowy slub ze stalym partnerem, co mozliwe..bo nadal myslimy o koscielnym - ktoregos dnia moze te karte opisze, ale te pierwsze dwa, to "pikne"...uncertain na Gazecie znalazlam rade, zeby se kupic luk i se strzelic w plecy z tej okazji..wink aaaaa, to ja juz pojde po tego mopa, bo mieszkanie moje czeka, zanim pojde se kupic ten luk...wink Milego dnia! smile
      • tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.07.16, 11:12
        hehhe, no co ty, z takim pięknym trygonem Pluton Venus ? mniaaaam big_grin
        Saturn no tak, tak, ten to jest smętny dziad, na pociechę - każdy tego Saturna gdzieś ma i każdy bez wyjątku chciałby go mieć gdzie indziej big_grin
    • ewik1976 Re: sto lat Apre 22.07.16, 22:22
      O proszę, a ja nie uświadomiona. Tymczasem ktoś mi bliski zaczyna nowy rok....
      Apre, kurna, nie potrafię składać życzeń, ale przecież wiesz...
      Że całym sercem życzę Ci w tym nadchodzącym roku spełnienia. Takiego, jakiego pragniesz. Plus niespodziewanego uśmiechu od losu. Plus uśmiechu od ludzi wokół i pomocnego ramienia gdy zajdzie potrzeba; i tego nocnego klubu; pięknej miłości i seksu takoż, a co! i refleksji; i czasami jej braku; spontaniczności; i opanowania kiedy trzeba; urzeczenia rzeczami małymi i dużymi i wielkimi; ciepłej herbaty, gdy mróz i zimnego piwa, gdy gorąco; siły, ale czasem też słabości. Pięknego życia po prostu. I żeby forumek się rozwijał wink Tak trzymaj! I w drogę smile Ku błękitowi, chmurom i słońcu...

https://lh3.googleusercontent.com/-IyQUqm9v64Q/V4vIPfepvtI/AAAAAAAAB8U/6RBsicOx_wgsl1CEy13yB7S1Gd5eZm1OwCCo/s640/kor1.jpg
      • aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 22:58
        A Ty to mi czasem nie skladalas ten miesiac temu? Dala bym sobie cos uciac wink Oj Kochana, ja to sobie chyba ogolnie daruje obchodzenie urodzin...to juz tylko stres wink a zdjecia nie bylo jakiegos mniej motoryzacyjnego? wink Mialam na dzis od Tabuli karte-rade 8 kielichow i chyba wlasnie zalapalam - ide se cos golnac wg rady wink To z okazji moich urodzin plus rowno 1 miesiec, ok? Buziaczki Ewuniu i dziekuje Ci za zyczenia - piekne, normalnie przesliczne smile
        • ewik1976 Re: sto lat Apre 22.07.16, 23:09
          Nie składałam,bo i nie wiedziałam. Zatem spóźnione smile
          • ewik1976 Re: sto lat Apre 22.07.16, 23:10
            A zdjęcie - droga. Myślałam o kwiatku, ale mi ni nie pasował tą razą wink
            • aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 23:14
              ide na maila do Ciebie na moment, powiedziec dobranoc

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka