rrozsypana80 22.06.16, 07:41 Ezoteryczne, magiczne, tarotowe sto lat kolezanko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.06.16, 09:02 STO LAT ! Niech żyje nam A pożyje, pożyje, w tym roku na całego Odpowiedz Link
free.hugs Re: sto lat Apre 22.06.16, 10:04 Spełnienia marzeń tych małych i dużych Apre! Odpowiedz Link
lilijova Re: sto lat Apre 22.06.16, 19:59 Żeby się nie powtarzać to życzę, żeby sutki i tatuaż na tyłku szybko się goiły, stoły były stabilne a truskawki słodkie Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:30 Truskawki zaliczone a te "sutki i tatuaze", to ewentualnie po setnych urodzinach..nie predzej Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.06.16, 21:36 Rozsypana, Tabulo, free.hugs, Bladamery i Lilijova - magiczne DZIEKUJE za zyczonka i pozdrowionka! Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.06.16, 22:31 hej hej, Apre ja też bym nie była taka pewna twoich sutków za rok Co tu gwiazdy nasze szykują Pani Apre ? Otóż koniec lenistwa Ten rok będzie stał pod znakiem zmian, zmian i jeszcze raz zmian. Wyzwań, tęsknot, realizacji nowych rzeczy, napięć i dużego kroku w rozwoju. Na początek porządki w najbliższym otoczeniu. Okaże się kto dla Apre bliski, a kto już niekoniecznie. Apre również przyjrzy się swoim zainteresowaniom, zweryfikuje ich obszar, pozna swoje niedociągnięcia i doceni osiągnięcia. Za niedopatrzenia czekać ją może niemiłe rozliczenie, a tam gdzie sumiennie pracowała ? piękna nagroda. Tutaj pokaże się Diabeł. Gdzie oparła się pokusom - uwolni. Gdzie sobie pofolgowała ? wystawi rachunek. Apre będzie chciała jeszcze mocniej i więcej ? wiedzy , odkrywania nowych lądów, podróży, zaawansowanych studiów, wszystkiego naraz. Zapragnie tego, co Eremita i Mag mają najlepszego, ich największych zalet. Nie zechce znosić ograniczeń, chociaż się pojawią. Nie zechce się zatrzymać przed znakiem stop, chociaż będą takie co 2 metry. Może zechcieć dużo pisać, żeby zdążyć z tym co w jej głowie teraz się będzie rodzić. W nadchodzącym roku Apre wciąż będzie mieć skłonności do zabawy , romansów , i w dalszym ciągu będzie się jej trzymać zamiłowanie do spraw seksualnych , którymi tak nas tu częstuje hojnie Czyżby jakieś sny ? Może być ich coraz więcej.. Intuicja będzie się pogłębiać i otwierać. Apre jeszcze długo będzie bardzo twórcza. Zechce odkrywać nowe dziedziny ezoteryki, badać relacje między nimi. Z chęcią będzie eksplorować walory Wisielca. Jednocześnie mogą się pojawić skłonności do fantazjowania, i postrzegania rzeczywistości nie takiej jaka jest, a taką jaką chciałaby żeby była. Ktoś może Apre skusić bardzo do skoku w bok Uwieść emocjonalnie i porwać w nieznane. Apre może być targana przez nieznane jej dotąd tęsknoty, które będą przebijać się z głębin podświadomości. Ten rok będzie stał pod znakiem transformacji wewnętrznej. Co zechce zostanie zmiecione. Przystąpi do tego dzieła w sposób metodyczny i skrupulatny. Apre usłyszy trąby Sądu Bożego. Apre również zechce przekuć swoje zainteresowania, wiedzę, filozofię i umiejętności w nową formę, zaistnieć zawodowo i pokazać światu co potrafi. To będzie dla niej bardzo ważne. Jednak , jak to zwykle bywa, kariera karierą a dom domem. Apre będzie tęsknić za spokojem domowych pieleszy, i wciąż dbać o swoją rodzinę. Jedno może trochę wadzić drugiemu. Z jednej strony samorozwój , ?ja? Apre będzie domagać się realizacji, rozkwitu i samodzielności, pokazania się światu a z drugiej dusza tęsknić będzie do czyichś opiekuńczych ramion. Na szczęście będą zawsze gotowe ją wesprzeć Apre ujrzy światło dobrego Księżyca. Uściski ! Sto lat ! Odpowiedz Link
aprepope Dziekuje pieknie!!! :) 22.06.16, 23:11 Hej hej, Tabulo! Wielkie dzieki za ciekawe informacje - to nie Astrologia, czy sie myle Wieszczony przez Ciebie koniec mego lenistwa, to ze wszech miar slusznie - czas najwyzszy...w poprzednim rocznym mialam energie 9 kielichow i fajnie..ale ilez mozna? "W nadchodzącym roku Apre wciąż będzie mieć skłonności do zabawy , romansów , i w dalszym ciągu będzie się jej trzymać zamiłowanie do spraw seksualnych , który mi tak nas tu częstuje hojnie" .... .... tu musze sie przyznac bez bicia, ze ja nie mam sklonnosci do zabawy...dla mnie wyjscie z mezem do restauracji i wieczorna wizyta w muzeum, to juz jest szczyt szalenstwa w zabawie.. i jak faktycznie romansuje, to z moim mezem - z innymi, to moge ewentualnie niewinnie poflirtowac, co najwyzej moje zamilowanie do spraw seksualnych...trzeba jakos rozruszac towarzystwo - mnie zarciki erotyczne nie krepuja i to jest wdzieczny temat ale tak niezwykly "image", jaki nakreslilas....w sumie moze tak zostac, a co "Intuicja będzie się pogłębiać i otwierać. Apre jeszcze długo będzie bardzo twórcza. Zechce odkrywać nowe dziedziny ezoteryki, badać relacje między nimi." a to wypisz wymaluj ja - mam przynajmniej taka nadzieje, ze tak bedzie Jeszcze raz bardzo Ci Tabulo dziekuje, sciskam mocno i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Dziekuje pieknie!!! :) 22.06.16, 23:39 Jak najbardziej astrologia Karty dodałam żeby przybliżyć charakter energii. Trochę na podstawie przyporządkowań astrologicznych a trochę od siebie. O szaleństwach , zabawach i uwodzeniu - zauważ, iż napisałam o "uwiedzeniu emocjonalnym". To się rozegra w energiach, myślach, przeczuciach i fantazjach. Nie przyjmuje formy - czyli nie dochodzi do realnych działań, ale to co przetoczy się przez ciebie, przez marzenia i fantazje .. to Twoje. Nie bez przyczyny ta tematyka, te niewinne flirty. Gdzieś To musi się kanalizować, znajdować ujście Odpowiedz Link
aprepope Re: Dziekuje pieknie!!! :) 23.06.16, 10:46 Fajnie to zobrazowalas tarotowo - z chinskiego na nasze Astrologicznych terminow, to bym nie zrozumiala wcale, a wcale. Cholerka, a juz myslalam, ze te zabawy, to tak na zywo Poza koncem obecnego lenistwa, to rok, jak juz ten Piekna Wrozba - oprawie sobie w ramki i postaram sie w odpowiednim czasie zweryfikowac - oby tylko pozytywnie Buziaczki w oba policzki i dzieki Ci o Pani z wiedza astrologiczna, ktorej mi tak brak - klaniam sie Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 23.06.16, 11:06 "Apre również zechce przekuć swoje zainteresowania, wiedzę, filozofię i umiejętności w nową formę, zaistnieć zawodowo i pokazać światu co potrafi. To będzie dla niej bardzo ważne. Jednak , jak to zwykle bywa, kariera karierą a dom domem. Apre będzie tęsknić za spokojem domowych pieleszy, i wciąż dbać o swoją rodzinę. Jedno może trochę wadzić drugiemu. Z jednej strony samorozwój , ?ja? Apre będzie domagać się realizacji, rozkwitu i samodzielności, pokazania się światu a z drugiej dusza tęsknić będzie do czyichś opiekuńczych ramion." Tabulo...ja Ci powiem, ze ta Twoja Astrologia, to genialna... My mieszkamy tak na uboczu miasta, a mysle o wynajeciu od jesieni malutkiego lokaliku w scislym centrum miasta, na moje miejsce magiczne..ale fakt, ze "kariera" sie zawsze kloci z domowymi pieleszami...Przerabialam to w Polsce, choc w handlu, ale wiem, jak to pochlania... No, ale cieszy mnie bardzo, ze te kwestie w Gwiazdach juz widac.. Odpowiedz Link
lilijova Re: sto lat Apre 23.06.16, 17:35 To ja trzymam kciuki strasznie, uwielbiam jak ludzie zamieniają marzenia w czyn. Zawsze to i mi humor poprawia Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 12:49 Kochana Tabulo, a mogla bys mi tam (ktoregos tam dnia..) zobrazowac ten Horoskop Astrologiczny przy "uzyciu" calej talii, w sensie, ze myslac rowniez o MA, bo wiesz..ten XV. Diabel, ktorym slusznie, lub nieslusznie nazwalas chyba Saturna? Ja sie nie znam, wiec sie nie moge wypowiadac, ale tarotowo, to jak losowac tylko z WA, to wylosujemy XV. Diabla, jesli mamy wylosowac..ale przy 78 kartach, to moze wypasc As bulaw, 7 bulaw, 9 monet i pare innych, ktore przy uzyciu samych WA beda "zawezone" do hasla: XV. Diabel.. Podobnie rozumiem IX. Eremite...przy calej talii, to moze byc np. Krol mieczy.. To nie jest oczywiscie zadna reklamacja, wrecz przeciwnie!!! Tylko te karty mi tu jakos "przeszkadzaja" w sensie zrozumienia, bo same WA, a to nie na moj maly rozumek..ale to tam kiedys tam, jak bedziesz miec moze wene I jak wyjdzie Ci, ze jednak same WA, to to tez bedzie dla mnie istotna informacja. Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: sto lat Apre 02.07.16, 13:08 Widzisz - polecam ci jako wyjaśnienie artykuł pod tym linkiem : www.hermetyk.pl/content/tarot-astrologia-i-kabala-zamieszanie-zwiazane-z-kolejnoscia-kart. Tradycyjne przyporządkowania astrologicznych znaków i planet obejmują tylko AW. Przyporządkowania AM do planet działających w konkretnych znakach opisał zdaje się A. Crowley , ale nie zgłębiłam tak dogłębnie tematu żeby się tutaj tym posiłkować. Rozważania na temat związków Diabła i Saturna są też w dużej mierze oparte na własnych doświadczeniach i przemyśleniach. Mają pewien obszar wspólny, który mnie frapował. Wpisałam karty, żeby ewentualnie przybliżyć ci charakter energii w danym temacie, skoro bliższy ci tarot niż astrologia. Czeka cię intensywny rok. Dlatego też wcześniej zwracałam uwagę, że przydałby się specjalny rozkład na 12 domów , nie tyle może jak będzie w danym obszarze, ale jak najlepiej się w nim poruszać, żeby uzyskać maksimum korzyści a uniknąć pułapek. Mogę podać, jeśli bardzo cię to interesuje, domy na które powinnaś zwrócić szczególną uwagę - czyli relacje których kart w tym rozkładzie będą kluczowe - bo wiele spraw będzie walczyć w tym roku o twoją uwagę i powodować napięcia. Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 13:13 12 Domow, ale kartami Tarota masz na mysli? Ja na urodziny nic sobie nie stawialam, a od Ciebie Tabulo mam Prognoze astrologiczna, wiec nie przesadze, jesli postawie sobie roczny.. Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 14:38 Apre co za roszczeniowa postawa. Rany boskie stawiaj ten rozklad urodzinowy i wrzuc bedziemy interpretowac i lamac glowy nad przyszloscia Twa Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 15:34 ale jaka znowu postawa roszczeniowa? ja i postawa roszczeniowa.. ja przeciez napisalam w innym watku, ze juz mi ezoterycznie nic nie potrzeba jak nie bede w nastroju sama postawic, to zaplace i tyle...ja jestem daleka od postawy roszczeniowej. mialam swego czasu nadzieje na cokolwiek od np. Ciebie, jakas karta, czy przeslanie, ale to bylo ponad tydzien temu i to z okazji urodzin, a nie co 5 minut - dostalam od Tabuli piekny Horoskop astrologiczny i jestem w niego bardzo zadowolona, ze znalazlam dla mnie czas i za to Jej dziekowalam i dziekuje Jakbym potrzebowala kart, to bym otworzyla smialo watek z prosba i tyle Kart tez mi w domu nie brakuje, wiec nie mam tu zadnych roszczen Jak sobie sama postawie, to poprosze o pomoc w interpretacji, jesli to nie bedzie zbyt roszczeniowo, ale moze nie bede potrzebowac Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 15:55 Oj tam moja natura to loza szydercow wiec nie przeszkadzaj sobie. To takie moje przekorne zaczepki Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:15 Moja droga, kolo lozy szydercow, to Ty nawet nie siedzisz Przy tasowaniu kart na rozklad na Forumek wypadla mi swego czasu 8 kielichow - to mocna karta i jak to kielichy - emocjonalna. Nie obrazisz sie Rozsypko, ze jak bede sama potrzebowac 1 karte, to nie bede sie "ogladac" na kolezanke, ktorej zrobilam tu i tam juz sporo wrozb, tylko wyjde z moim "roszczeniem" gdzies indziej? Dziekuje Sa Wrozki w necie, sa ludzie na mail´u - nie bede tu zebrac o karte, czy przeslanie, tymbardziej, ze nie to bylo moim celem i nie w moim stylu Tabula mi wszystko wyjasnila w zgledzie Astrologii, a WA, dzieki za link i temat zamykam. Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:24 Apre oj wez nie obraze sie a nawet sama chetnie cos postawie. Czasami wydzwiek tego co powiem jest daleki od tego co mialam na mysli. Wyczuwam nutke focha a to byl taki prztyk na zasadzie konskich zalotow ale kto by tam zrozumial piatke Odpowiedz Link
free.hugs Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:25 Apre Ty złośnico, ja Ci wylosuję tyle kart ile zapragniesz, pozostałe dziewczyny też na pewno. Buziam sobotnio i idę dalej kichać Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 16:27 Wlasnie ja tez buziam sobotnio i Apre i Was wszystkie Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: sto lat Apre 02.07.16, 21:49 Apre prosze do nas wrocic i sie nie obrazac!! ja wiem ze nielatwo mnie zniesc no ale nie jest chyba tak zle... Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 02.07.16, 23:05 Powrotu do dobrej formy Ci zycze, Free. Buziolki! Odpowiedz Link
lilijova Re: sto lat Apre 03.07.16, 00:53 apre, można prosić o Twojego maila? ewentualnie odezwij się na lilijova@gazeta.pl Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 09:57 a droga Kolezanka Tabula mogla by mi ktorego dnia podac chocby jedna koniunkcje, trygon, czy jakas tam kwadrature, zebym sobie mogla wsrod astro-kart wyszukac? cos mi kiedys podalas w mailu, jakas jedna nazwe, ale juz teraz wsrod wszystkich maili nie dam rady odszukac, ale bylo cos o "przypadkach" - chyba cos z Neptunem, ale glowy nie dam..usmiecham sie ladnie.. Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.07.16, 10:39 Aaa , tamto to było takie extra nie z klasycznego radixu. U ciebie w urodzeniowym najściślejsze aspekty : Saturn kwadrat Księżyc Pluton Trygon Wenus Neptun opozycja Wenus miłych poszukiwań ! Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 11:05 o jej, to bylo takie extra, a ja nie zalapalam..no nic - moze doszukam sie gdzies jeszcze w archiwum Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 10:13 a i juz moge zweryfikowac moje "magiczne miejsce" - od konca wrzesnia otwieram na nowo..stary geszeft - zlikwidowalam niedawno, wiec jeszcze w moim 9. Roku numerologicznym, a otworze spowrotem juz w 1. Roku numerologicznym, wiec numerologicznie, to wyjdzie ksiazkowo.. Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 11:03 Cholerka, niepotrzebnie zapytalam... a wiec w mojej talii jest tylko to trzecie i takie "ciekawe" - jacys absztyfikancji w licznie mnogiej do mojej skromnej osoby i magiczne sily mnie prowadzace i lekcje karmiczne, hoho! lub nowy slub ze stalym partnerem, co mozliwe..bo nadal myslimy o koscielnym - ktoregos dnia moze te karte opisze, ale te pierwsze dwa, to "pikne"... na Gazecie znalazlam rade, zeby se kupic luk i se strzelic w plecy z tej okazji.. aaaaa, to ja juz pojde po tego mopa, bo mieszkanie moje czeka, zanim pojde se kupic ten luk... Milego dnia! Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: sto lat Apre 22.07.16, 11:12 hehhe, no co ty, z takim pięknym trygonem Pluton Venus ? mniaaaam Saturn no tak, tak, ten to jest smętny dziad, na pociechę - każdy tego Saturna gdzieś ma i każdy bez wyjątku chciałby go mieć gdzie indziej Odpowiedz Link
ewik1976 Re: sto lat Apre 22.07.16, 22:22 O proszę, a ja nie uświadomiona. Tymczasem ktoś mi bliski zaczyna nowy rok.... Apre, kurna, nie potrafię składać życzeń, ale przecież wiesz... Że całym sercem życzę Ci w tym nadchodzącym roku spełnienia. Takiego, jakiego pragniesz. Plus niespodziewanego uśmiechu od losu. Plus uśmiechu od ludzi wokół i pomocnego ramienia gdy zajdzie potrzeba; i tego nocnego klubu; pięknej miłości i seksu takoż, a co! i refleksji; i czasami jej braku; spontaniczności; i opanowania kiedy trzeba; urzeczenia rzeczami małymi i dużymi i wielkimi; ciepłej herbaty, gdy mróz i zimnego piwa, gdy gorąco; siły, ale czasem też słabości. Pięknego życia po prostu. I żeby forumek się rozwijał Tak trzymaj! I w drogę Ku błękitowi, chmurom i słońcu... Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 22:58 A Ty to mi czasem nie skladalas ten miesiac temu? Dala bym sobie cos uciac Oj Kochana, ja to sobie chyba ogolnie daruje obchodzenie urodzin...to juz tylko stres a zdjecia nie bylo jakiegos mniej motoryzacyjnego? Mialam na dzis od Tabuli karte-rade 8 kielichow i chyba wlasnie zalapalam - ide se cos golnac wg rady To z okazji moich urodzin plus rowno 1 miesiec, ok? Buziaczki Ewuniu i dziekuje Ci za zyczenia - piekne, normalnie przesliczne Odpowiedz Link
ewik1976 Re: sto lat Apre 22.07.16, 23:09 Nie składałam,bo i nie wiedziałam. Zatem spóźnione Odpowiedz Link
ewik1976 Re: sto lat Apre 22.07.16, 23:10 A zdjęcie - droga. Myślałam o kwiatku, ale mi ni nie pasował tą razą Odpowiedz Link
aprepope Re: sto lat Apre 22.07.16, 23:14 ide na maila do Ciebie na moment, powiedziec dobranoc Odpowiedz Link