Dodaj do ulubionych

Niedzielna zagadka

26.06.16, 19:34
Też mam małą zagadkę. Dziś był dla mnie bardzo emocjonujący dzień, adrenalina sięgała zenitu, było 'i śmieszno i straszno'. Co takiego mnie dziś spotkało, miejsce tych wydarzeń i kto mi towarzyszył?
Rozwiązanie zagadki w środę, dla chętnych mogę wyciągnąć kartę Tarota na tydzień smile
Obserwuj wątek
    • rrozsypana80 Re: Niedzielna zagadka 26.06.16, 22:05
      Moje karty mowia slonce kolo fortuny i cesarzowa. Hmmm moze bylas na lonie natury z bliska Ci kobieta (mama) i bylo milo pogodnie az tu nagle przyszla burza z huraganem... wystraszylyscie sie mocno ale wszystko sie dobrze skonczylo
    • aprepope Re: Niedzielna zagadka 27.06.16, 19:29
      Zagadka! Hurraaa - jutro bede sie tu zagadkowo wyluzowywac..smile

Dziewczyny, nie krepujcie sie..zadawajcie od czasu do czasu jakas zagadke, lub tarotowa zabawe..smile

Trening czyni Mistrza wink
    • tabularasa22 Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 11:52
      u mnie bardzo dziwnie, coś nie mogę rozczytać kart
      1. Free w tym wydarzeniu - K monet
      2. co to za wydarzenie - II Kapłanka
      3. Gdzie - Królowa Buław
      4. Towarzysze - 9 Mieczy
      smirk
      nie wiem jak się mam do tego zabrać sad przychodzi mi do głowy, że mogłaś być organizatorem jakiegoś wydarzenia ? coś nad czym miałaś pieczę i bałaś się czy wypali czy nie. Skojarzyło mi się nie wie czemu z aukcją charytatywną, pomocą dla kogoś. Miejsce - gwarne, ruchliwe, trochę pod chmurką a trochę nie. Dużo kobiet. Miejsce takie bardziej dla żeńskiej części. Może pokaz mody na wolnym powietrzu ?
      Towarzysze - dużo ludzi, co to się za głowę łapali smirk ( tak mam na karcie) może jacyś sędziowie ? podekscytowana publika ?
    • aprepope Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 17:00
      Nie mam talii RW, a same "udziwnione"..ale moze sprobuje z Golden Dawn smile

Co Cie w niedziele spotkalo: XVII. Gwiazda
      zmieszaly sie emocje, strach z radoscia, az puscily? az z Ciebie parowalo troszeczke?

Miejsce tych wydarzen (uu, liczba mnoga..): XVIII. Ksiezyc
      nie wiem, bo zgasili mi swiatlowink albo chodzi o lono przyrody, jakies nieco niepokojace miejsce, no chyba, ze to bylo w telewizji smile na karcie mam tez wysokie budynki, wierze.

Kto Ci towarzyszyl: II. Kaplanka
      no tu, to "proste" - przyjaciolka, mentorka, mama - jakas kobitka

i tak, tu jest duzy "element wody" (Gwiazda, Ksiezyc), ale moga to byc i plynace emocje...

Jakos sie mi to poetyczno-dramaturgicznie kojarzy..wlasnie i pieknie (Gwiazda) i troszke straszno (Ksiezyc).

Nie zapomnij nam jutro tu napisac smile
      • rrozsypana80 Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 17:20
        Apre jak podobnie Ci sie to pokazalo do tego co ja widzialam...
        • aprepope Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 11:43
          No bardzo i tez same WA smile
    • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 17:31
      Siedzę cicho, żeby za dużo nie zdradzić. Jedna z Waszych kart pokazała (bardzo, bardzo dosłownie!) sedno całego zamieszania. Jutro wszystko się wyjaśni big_grin
      • rrozsypana80 Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 18:42
        Kolo fortuny??? Kolo Ci w aucie odlecialo? Kurczaki umre z ciekawosci... ksiezyc? Swiatlo zgasili??
        • aprepope Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 20:05
          ja zapytamy ogolniej: u kogo jest ta doslowna karta, zeby mozna bylo na te karty sie pogapic..smile
          • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 20:29
            Apre Ty nicponiu! No dobra uchylę rąbka tajemnicy - ładna karta u rozsypanej się pojawiła wink
            • aprepope Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 20:44
              potrafie podpytac wink lece popatrzec na karty Rozsypki smile
              • aprepope Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 20:45
                Kolo Fortuny..? smile
                • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 21:03
                  Być może... (~.^)
                  • rrozsypana80 Re: Niedzielna zagadka 28.06.16, 21:28
                    Apre Ty cwaniaku.... Musi byc to kolo fortuny! Free umre do jutra z ciekawosci.
    • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 08:43
      Dziękuję babeczki za udział!
      Tą kartą, która dosłownie pokazała sedno perypetii było koło fortuny!
      Historia jaka mi się przydarzyła: Jako świeżo upieczony kierowca pierwszy raz prowadziłam normalne auto. Jechałam z rodzicami na wieś wielce przejęta, bo tatka autem. Szlo mi świetnie do momentu wjeżdżania do bramy - nie wiem jak to zrobiłam ale rozwaliłam wujkowi drewniany plot, dodatkowo przebijając oponę big_grin Ale spoko, wszyscy żyją, auto tylko trochę porysowane, tata ma zapasowe koło, jest ok! Tata z wujkiem zmienili koło i wybrali się na ryby, odstresować się po moim popisie. Wracają z ryb...na flaku! Opona zapasowa przebita!!! Ale spoko, nie ma nerwów,wujek ma ojca opony zimowe, jakos wrócimy do domu. 35'C my na zimowkach, koła skrzypią niemiłosiernie i auto ściąga trochę bo uszkodziłam układ kierowniczy, a więc droga minela nam na modlitwach by szczęśliwie dotrzeć do domu, a ojciec płonął ze wstydu no nie przekraczaliśmy 60tki
      • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 08:48
        Wszyscy wracali do domów i ładny korek się za nami zrobił, tatko nie wiedział jak się schować, bo to kierowca który zazwyczaj złorzeczy na takich niedzielnych panów w kapeluszach, co korkuja trasy big_grin
        • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 08:54
          Gratulacje, wszystkim karty wyszły! Kolo fortuny pięknie pokazało oponę! Miejsce jako łono natury, na miejscu była mama i babcia oraz później sąsiadki, dużo emocji strach przeplatany ze śmiechem co ja nawyprawiałam i gapie też byli co się właśnie za głowę łapali jak zobaczyli auto na płocie big_grin
          • tabularasa22 Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 09:49
            ale numer , hahha ! Faktycznie zorganizowałaś niezłe wydarzenie big_grin emocje zapewnione na cały dzień! Ale po tej kapłance to bym nie wpadła za nic że to przebite koło.
            Ale nie jest żle - po pół kropki dla kart i dla mnie tongue_out
    • aprepope Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 11:52
      Free.hugs, Ty Rajdowco Ty smile Dobrze, ze nie bylas z tym wszystkim sama - wiem, jakie to sa akcje..wink
      Rozsypki Kolo Fortuny bylo strzalem w X ! smile
      Fajowa zagadka, dawaj tu od czasu do czasu jakas smile

Ja poprosze karte Tarota na tydzien, ale od piatku 1.07. smile
      • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 12:12
        Dziś lub jutro wieczorem pociągnę Apre wink Tabula i rozsypana też macie ochotę na kartę?
        • tabularasa22 Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 12:15
          ja mam big_grin poproszę kartę na dzień - sobota 02.07 - jaka będzie ?
          • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 12:20
            Zgłoszenie przyjęte!
            • rrozsypana80 Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 12:54
              Ja poprosze karte na tydzien od 04 lipca
              • free.hugs Re: Niedzielna zagadka 29.06.16, 14:07
                Orajt!
    • free.hugs Dla Apre 29.06.16, 18:25
      Na tydzień od 1.07 wylosowałam Ci Rydwan. No moja Droga, ten tydzień będzie Twój! Będziesz trzymać lejce życia i odważnie podejmować decyzje. Dużo pracy i obowiązków, ale to moment na działania, które zaowocują w późniejszym czasie - wykorzystaj go dobrze! Może wyruszysz w jakąś podróż, na pewno nie będziesz się nudzić.
      • aprepope Re: Dla Apre 29.06.16, 18:30
        Ha, ale numer! Pomyslalam, ze najbardziej, to by mi na ten czas pasowal Rydwan..mysle i mam! smile
        Dziekuje free.hugs za fajna zagadke i karte smile
        • free.hugs Re: Dla Apre 29.06.16, 18:36
          Ja sobie od Ciebie kwiatka wymyśliłam, teraz Ty ode mnie kartę... Dziwna sprawa, może telepatia jakaś!
          • aprepope Re: Dla Apre 29.06.16, 18:39
            Jasnowidzenie wink
    • free.hugs Dla Tabuli 29.06.16, 18:27
      Na sobotę wylosowałam Ci asa buław. Może Cię czekać jakaś gorąca randka, wzbudzisz w kimś zainteresowanie, pożądanie, aż iskry będą lecieć! Czy wykorzystasz tę szansę?
      • aprepope Re: Dla Tabuli 29.06.16, 18:42
        uuu, As bulaw..na sobote..ta bulawa Eremity, o ktorej wspominala swego czasu Rozsypka..? wink
      • tabularasa22 Re: Dla Tabuli 30.06.16, 10:34
        A to ciekawe. Na sobotę to mam póki co w planach pracę - spotkanie.
        As buław to też dobrze - znaczy nie powinno być porażki.
        A czy jakiś Eremita się przyplącze .. - kto wie big_grin na spotkaniu ma być też pewna osoba , którą widziałam przez sekundę, ale w oko mi już zdążyła wpaść bo na koszulce był napis " Inferno" big_grin
        Obstawiam że zajęty, ale to Inferno fiu fiu widać w nim było wink
        • free.hugs Re: Dla Tabuli 30.06.16, 10:44
          Dla.mnie asik buław jest bardzo seksualny, życzę aby u Ciebie zrealizował się na tym polu!
          • aprepope Re: Dla Tabuli 30.06.16, 12:13
            ja nie powiem jak sie mi realizuje As bulaw..ale jak Tobie sie tak zrealizuje, to bedziesz miec ze tak powiem przyspieszone krazenie krwi wink bardzo prosimy o jakas, chocby bardzo zdawkowa weryfke po sobocie..smile
            • free.hugs Re: Dla Tabuli 03.07.16, 19:07
              No Tabula, jak tam sobota, opowiadaj... suspicious
    • free.hugs Dla Rozsypki 29.06.16, 18:30
      Na tydzień od 4.07 wylosowałam Ci Słoneczko smile To będzie miły tydzień, pełen uśmiechu i zabawy, przepełniony optymizmem. Skorzystaj z pozytywnej energii Słońca, aby zrealizować swoje małe i duże marzenia.
      • rrozsypana80 Re: Dla Rozsypki 29.06.16, 18:59
        O ranyyyy dzieki Free!!! W koncu slonce! Wprawdzie wiekszosc tygodnia z pracy nosa nie wysciubie ale moze to znaczy, ze mi wsio z platka pojdzie!
        • free.hugs Re: Dla Rozsypki 29.06.16, 19:20
          Na pewno tak będzie! Polecam codziennie rano przez chwilę uśmiechać się do lustra, uśmiechaj się nawet jak jest Ci źle - mózg nie wie że oszukujesz!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka