Dodaj do ulubionych

Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tarot)

05.08.16, 23:37
Talia przyszlam dzien, czy dwa temu, a dopiero teraz robie na szybko rozklad na nowa talie. Zadalam pytania:

1. Jak nam sie bedzie razem pracowalo: XIX. Slonce bardzo fajnie i radosnie smile
2. Czego sie naucze przy pracy z ta talia? 7 monet cierpliwosci, nic zaraz-teraz..
3. Na co zwrocic uwage, na co uwazac? I. Mag jak na karty, to dobra taka "uwaga" wink
4. Jaki bedzie ogolnie wynik wspolpracy? As bulaw obudzi moje zywe zainteresowanie

i karta dnia na 06.08.2016: 4 monety...oj nie! wezme to za przestroge..wink
przy weryfce wstawie fotke smile
Obserwuj wątek
    • adoptowany Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 08:56
      Gratuluje, zrobilas udany zakup i widze,ze talia Pualina Tarot daj ci duzy potencjal. Musze zadac podobne pytania mojej Illuminati Tarot, wynik podam wieczorem.
      • adoptowany Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 09:36
        dlaczego czekac do wieczora? no to prosze oto co otrzymalem przy tych samych pytaniach jakie zadala Aprepope. Tarot illuminati oswiadcza niniejszym.

1.jak nam sie bedzie razem pracowalo? .. XIV Umiarkowanie. powoli,ale skutecznie.

2.czego naucze sie przy pracy z ta talia? .. 6 Kielichow. jak osiagnac szczescie i wlasciwe spojrzenie w przeszlosc.

3.na co zwrocic uwage i na co uwazac? .. Princess of Cups /Paz Kielichow/ nie przegap nowych kontaktow, wiadomosci, to potencjalne narodziny.

4.jaki bedzie ogolny wynik wspolpracy? .. X the Wheel /Kolo Fortuny/ oparty na faktach, a nie mrzonkach.

nooo, to teraz wiem co dalej.milego dnia zycze . A.
        • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 09:46
          jaki bedzie ogolny wynik wspolpracy? Kolo fortuny - raczej mowi pozyjemy zobaczymy niz oparty na faktach nie na mzonkach
          • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 09:53
            i jeszcze ta 6 kielichow.... z ta talia obudzi sie w Tobie tesknota za przeszloscia, zaczniesz zwracac sie w strone tego co bylo, zatrzymasz sie na chwile zanim pojdziesz dalej smile Ja bym ta to widziala
            • adoptowany Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 10:59

z ta talia obudzi sie w Tobie tesknota za przeszloscia, zaczniesz zwracac sie w strone tego co bylo, zatrzymasz sie na chwile zanim pojdziesz dalej smile Ja bym ta to widziala

hmm,to calkiem mozliwe,bo wczoraj karty sugerowaly wlasnie zatrzymaj sie na chwile, nabierz sil.

• adoptowany Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 10:56
            Kolo fortuny - raczej mowi pozyjemy zobaczymy niz oparty na faktach nie na mzonkach

bardzo sluszna uwaga,a stawiajac czwarta karte jeszcze nie odkryta przez moment pomyslalem
            ze bedzie to wspaniala wspolpraca, dlatego tak zinterpretowalem ogolny wynik.
            • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 11:52
              a kolega @Adoptowany nie mogl otworzyc na swoja talie i swoj rozklad jakos przyzwoicie, oddzielnego watku, tylko na moim Paulinkowym..ale ja kolege lubie, to sie i tak bardzo bardzo ciesze, ze sie koledze chcialo rozlozyc karty, nie kazal nam kolega czekac do wieczora i sie z nami podzielic swoimi refleksjami, ale Twoje refleksje zasluguja na swoje wlasne miejsca na Forumku smile Jesli moge cos wtracic, to o tym X. Kole Fortuny mysle, ze ta talia przeniesie Cie na dalszy etap poznawania Tarota ogolnie...przy XIV. Umiarkowaniu przypuszczam, ze nie bedzie to takie latwe, a bedzie wymagalo wysilku i skupienia, wiec dobrze wziac sobie te dwie karty kielichowe do serca i byc dla siebie lagodnym.
              no tak, @Rozsypana, 4 monety..wiec staram sie nie byc chitrus monetus i robie koledze tyle miejsca na MOIM watku, ile sobie tylko kolega zapragnie..smile
              ale @Adoptowany drogi, otwieraj jak cos, w razie potrzeby i checi nowe watki, zeby bylo wiadomo gdzie sie potem odniesc..gdzie zapytac..i gdzie Twoich tematow potem szukac smile Przeciez u nas kazdy nowy watek, to na wage zlota - myslisz, ze to fajnie przy kazdym watku widziec ciegle te same Nicki??? Tarotowa nuda! wink
    • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 09:55
      Az sie boje tego asa bulaw u Ciebie i bez tego sporo ognia w Tobie smile

A i znowu te 4 monety... oh my god chyba zle mi sie kojarzy ta karta
      • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 06.08.16, 12:03
        Spoko - tego Asa bulaw nawet nie zauwazysz, Rozsypana - to bedzie wszystko miedzy mna, a Paulinka wink a tak powazniej, to mnie cieszy to XIX. Slonce na prace z ta talia, bo to niespecjalnie "dorosla" talia, wiec Slonce pasuje smile i patrzcie ludzie, jak fajnie wyszlo - i u mnie i u @Adoptowanego az po 2 Wielkie Arkana na rozklad 4 kart..smile

@Adoptowany, jakbym mieszkala blisko Ciebie, to bym Ci zaproponowala spotkanie przy napojach smacznych i bys mi te swoje talie pokazal, a ja Ci moje, ale bym oczywiscie Twoich nie smiala dotykac, ale pokazac bys mogl.....ahhh, chociaz dobrze, ze jest net, to chociaz sobie o nich poczytam.
    • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 07.08.16, 20:21
      Fotka kart z rozkladu na nowa talie i jedna karta dnia z tej talii:

http://thumbnails116.imagebam.com/49877/c6340a498767895.jpg

Moja weryfikacja karty 4 monet, jako karty dnia: obudzilam sie faktycznie w nastroju iscie 4 monetowym...ale postanowilam w miare mozliwosci dzialac na przekor...wiec nie bylo takiego zamkniecia sie i myslenia glownie o sobie i swoim interesie, jak bez wylosowania tej karty i refleksji nad nia, sie moglo potoczyc...bo takie zakusy byly uncertain Przy wieczornym pisaniu na Forumku zabolala mnie..kosc ogonowa wink Pozna noca sie zachowywalam na zasadzie nie skakac po lozku i byc cicho, czyli bez wybujalej emocjonalnosci i dosc powsciagliwie. W dzien, to zakupy z kilku sklepach, ale takie z mysla polaczenia jakosci z korzystna cena, by nie kupic badziewia, ale i nie przeplacac smile Ogolnie, to dzieki wyciagieciu tej karty sporo ten dzien zmodyfikowalam i zaliczam do udanych smile
    • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 07.08.16, 20:39
      Bedzie ciezko nie zapominac o losowaniu kart dnia w nadchodzacym wlasnie nowym tygodniu, wiec ja rowniez ograniczylam sie do 3 kart na nowy tydzien:

As mieczy, As monet, 10 kielichow

http://thumbnails115.imagebam.com/49878/27fad8498771144.jpg

Lubie Asy o tyle, ze daja mi na ogol fajne szansy i jakies ciekawe poczatki w rozkladach, a ze to nie Karty Dnia, a rozkladzik na caly tydzien, to to moga byc faktycznie konkretne szanse - powinnam z nich skorzystac, bo ostatnia karta mowi o spelnieniu sie z tych Asow.
      Weryfikacja po 14-tym smile
      • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 07.08.16, 20:59
        aaa i kwintesencja tych kart, to X. Kolo Fortuny, wiec to przejscie z idei Asa mieczy..przez brame mozliwosci realnego spelnienia Asa monet..do zamkniecia tygodnia z zadowoleniem 10 kielichow.. Pod bandera X. Kola Fortuny..wyglada, ze to sie wszystko faktycznie "machnie" w nadchodzacym tygodniu - oby sie mi to tak fajnie spelnilo, jak po tych kartach wyglada..smile
      • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 07.08.16, 21:18
        Zwroc uwage na to, ze as mieczy i 10 pucharow kolorystycznie lacza sie ze soba. As denarow nieco odstaje od calosci.

Generalnie uklad wyglada dosc pomyslnie ale dwa asy i 10 na koncu kojarza mi sie z pewnym przesytem. Wiesz dwa grzybki w barszcz i na koniec moze sie okazac, ze zbyt duzo tych szans wiec cos sie uleje w tej 10 kielichow. Ja do tej karty podchodze z duza rezerwa.
        • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 07.08.16, 21:31
          Ja tez jestem ostrozna, jesli chodzi o takie "krancowe" karty..ale na koncu rozkladu i/lub na wynik, to nie mam nic przeciwko 10 kielichow, czy 10 monet..smile Jak bede podchodzic z duza rezerwa, to sie faktycznie na Asach skonczy...uncertain Pozyje, zobacze..najwyzej zrewiduje swoja teorie...wink
          • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 20:49
            Sporo racji bylo w tych "dwoch grzybkach" Rozsypana, choc przyznam, ze tego kulinarnego porownania nie znam, wiec nie wiem tak do konca o co chodzi..wink

Dwa Asy obok siebie sa jednak sporym znakiem - podobnie sie mi juz zrealizowaly dwie karty Bramy, lub inne tego typu duety smile W tym przypadku, to bylo "byc, czy miec" (As mieczy, As monet) i srodkowa karta byla faktycznie przeszkoda, bo mnie interesowalo to byc, a ten konkret Asa monet juz mniej byl dla mnie atrakcyjny, zeby po niego siegnac...stad ta 10 kielichow i nie zaluje smile 7 bulaw z Aury miesiaca daje mi to poczucie koniecznosci bronienia swego zdania i konkurowania z innymi, ale dzieki tym dwom Asom przeszlo to w 10 kielichow w moim zyciu w tym tygodniu. Odpuscilam i tak nie najwazniejsze miec i odhaczenie zadan i "koniecznych sprawunkow", bo to, co najpotrzebniejsze, najwazniejsze, to i tak juz mam (obrazek z karty 10 kielichow z tej talii).

Zaraz wylosuje sobie na nowy tydzien.
            • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:04
              Wrzuc te na nowy tydzien bo jestem ciekawa.
              • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:10
                Normalnie bym Cie poprosila o krotki rozkladzik z tej talii ale chyba dzis sobie to daruje w obawie przed stratowaniem wink
    • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:10
      Na nadchodzacy tydzien wylosowalam sobie: X. Kolo Fortuny, Krolowa bulaw, As bulaw.
      http://thumbnails116.imagebam.com/49985/22f41a499849136.jpg

Nie mam jakiegos konkretnego pomyslu, jak tylko cos nowego i dynamicznego, ale podobaja sie mi te karty - zobacze, jak bedzie..smile
      • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:13
        i jeszcze ta kwintesencja (XIII. Smierc) przy TAKICH kartach....bedzie cos calkiem nowego dla mnie.

Milego tygodnia, Panie i Panowie smile
        • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:22
          Znowu as bulaw... uncertain no nie wiem...
          • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:34
            U mnie As bulaw jest zawsze jak podlaczenie do gniastka z pradem, wiec nie marudz..smile
            • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:34
              i nie znowu - poprzednio byly inne Asy....
            • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:52
              Ja wole jednak brak podlaczenia Ciebie do pradu. Za duzo tej Twojej energii. Moglabys jej troche mniej miec
              • rrozsypana80 Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 14.08.16, 21:53
                A wlasnie ze byl as bulaw.. w pytaniu o wynik pracy z talia wink
                • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 15.08.16, 16:06
                  aaa to byl As bulaw, fakt! smile Mnie sie As bulaw fajnie objawia w zyciu, a na Forumku, to nie wiem..wiec nie zabieraj mi tej radochy z Asa bulaw..wink X.Kolo Fortuny sie mi juz zrealizowalo, bo tesciowi cos wypadlo, a potem "wypadnie" nam, wiec sie w tym Kole Fortuny wywinelam i teraz tylko jeszcze Krolowa bulaw i As bulaw - az sama sie zaczynam bac wink a z talii jestem coraz bardziej zadowolona - faktycznie takie XIX. Slonce wsrod moich wszystkich talii smile
                  • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 15.08.16, 16:15
                    ale tamten As bulaw z rozkladu na talie sie "nie liczy", bo karty na tydzien nie maja z tym wiele wspolnego - ciekawi mnie mimo wszystko, jak sie beda realizowaly tez te ewentualnie mniej przychylne karty z tej talii, wiec mimo, ze zycze sobie samych dobrych kart, to od nowego tygodnia bede wyciagac Karty Dnia, zeby zwiekszyc spektrum z nimi doswiadczen, bo chce blizej poznac te talie w praktyce - ostrzezenie w karcie Mag, to bylo nie zapominanie, ze to nie tylko piekna grafika, ale i narzedzie "magiczne", jak sie chce nad tym popracowac, a przy 7 monet, to to moze potrwac..wink
    • aprepope Re: Rozklad na nowa talie+karty dnia (Paulina Tar 21.08.16, 14:06
      Zweryfikuje moje karty na tydzien i "zamkne" ten moj watek, bo przechodze na Karty dnia zapisywane w notesie.
      X. Kolo Fortuny, Krolowa bulaw, As bulaw
      Od poczatku tygodnia wiele spraw sie potoczylo po mojej mysli, otrzymalam tez zwrot z US, wszystko szlo jakos tak "samo z siebie"..smile Karta Krolowa bulaw przyniosla mi inne nastawienie do wielu spraw - we mnie charakterologicznie, to bulawowej jak na lekarstwo, tymbardziej docenilam te odmiane..smile Te Krolowa bulaw jeden, czy drugi wyczul i sie grzecznie podporzadkowal - nie bylo u mnie w tym tygodniu innej Krolowej "na stanie" wink As bulaw to taki impuls, mysle dosc tworczy pomysl, a jak bedzie z realizuja, to pokaza najblizsze tygodnie. Przy tym X. Kole Fortuny i dwoch bulawowych, to kwintesencja XIII. Smierc mowila o zmianach nastawienia do kilku spraw - ogolnie korzystny pod kilkoma wzgledami byl dla mnie ten tydzien.
      Pozdrowionka smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka