polon1 03.05.08, 10:28 Przyroda nie znosi próżni. Czy powstało już takie forum lub przy jakim portalu próbuje się odrodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lekia Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 03.05.08, 11:11 polon1 napisał: > Przyroda nie znosi próżni. coś takiego jak próżnia w przyrodzie - nie występuje Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 06.05.08, 14:34 Przecież można wykorzystywać tę możliwość na Forum Gazety.Przyznaję,że nie ma tu skreśleń,wyrzucania z forum.To forum jest pewniejsze niż Darłowskie,które oczekiwało peanów pochwalnych na temat władzy.Należy jedynie rozgłosić w Darłowie;drogą e-mailową,informacjami na słupach,informacjami p2p itd. Pozdrawiam chętnych do dyskusji o Darłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lawenda0000 Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 30.10.08, 14:28 trwają prace nad budową nowego darłowskiego forum. już niebawem otwarcie, o którym radośnie poinformuję. pozdrawiam. lawenda. Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 06.05.08, 14:42 lekia napisała: > polon1 napisał: > > > Przyroda nie znosi próżni. > coś takiego jak próżnia w przyrodzie - nie występuje Można by dyskutować czy w przyrodzie nie ma próżni.Jeśli kosmos nie zalicza się do przyrody,to nie ma próżni w przyrodzie.Poloni napisał:przyroda nie znosi próżni.Nie napisał,że próżnia jest w przyrodzie.Zresztą wyjaśnię;lekia- to powiedzenie jest przenośnią poetycką,a o tym uczą w zakresie szkoły podstawowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lekia Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 06.05.08, 21:04 przecież wyrwałam to z kontekstu!!! zakres Twojej metaforyki nie pozostawia złudzeń, Ty - poza obrębem szkoły podstawowej nie możesz sie odnaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 08.05.08, 18:08 a czy ta uwaga to też wyrwana z kontekstu?Dedykuję program telewizyjny TV PULS "Nie jestem mądrzejszy od pięcioklasisty".(Sic) Odpowiedz Link Zgłoś
lekia Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 08.05.08, 21:33 to do mnie masz pretensje, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
polon1 Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 11.05.08, 00:02 Jak nie masz nic do przekazania nam na temat, to lepiej nie zabieraj głosu? Teoretycznie próżnia istnieje w nieskończonym wszechświecie. We wszechświecie, w naszym sąsiedztwie, tak w promieniu kilkunastu miliardów lat świetlnych od nas, to na pewno występuje różnego rodzaju promieniowanie, grawitacja choćby szczątkowa. W potocznym rozumieniu powiedzenie dotyczy sztucznie wytworzonej próżni (podciśnienia) w naszej atmosferze poprzez wypompowanie gazów (nie osiągalne jednak w 100%). W momencie, gdy wytrzymałość materiału, wewnątrz którego występuje podciśnienie, będzie niewystarczająca nastąpi implozja, czyli gaz otaczający ten zbiornik, gwałtownie wniknie do wnętrza. Innym przykładem dotyczącym przyrody może być pożar, który gwałtownie zniszczy jeden ekosystem, to przyroda szybko go zagospodaruje w inny sposób. I nie chodzi tu tylko o te przypadki, ale wiele więcej, co możemy zaobserwować w naszym rozchwianym obecnie świecie (nie wszechświecie). Odpowiedz Link Zgłoś
lekia Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 11.05.08, 10:42 ok, tylko jak chcesz prowadzić dyskusję, skoro na twój odzew czeka się przeszło tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
polon1 Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 11.05.08, 15:36 Przepraszam za moją "akcyjność". Szukałem na forach w różnych portalach i nic nie znalazłem, i tu zadałem pytanie i ten weekend sprawdzam, czy otrzymam informację o konkurencyjnym forum, które by przygarnęło dotychczasowych bywalców darlowo.info, które niestety nie sprawdziło, gdyż się obrazili i poszli po najmniejszej linii oporu i zamknęli nam forum. Do wyborów daleko, by liczyć na reaktywację. Inna sprawa, czy bym chciał, żeby Ci sami ludzie administrowali naszym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 11.05.08, 23:59 Jeśli to forum nie odpowiada to pytam dlaczego.Na forum regionalnym-Darłowo nikt nie będzie skreślał postów.Należy tylko odpowiednio nagłośnić między i nternautów w Darłowie i nie tylko w Darłowie.Zbliża się lato,wakacje,będzie o czym mówić.A tak nawiasem mam poczucie winy za posty które nie odpowiadały władzy..Jednak i poziom postów na forum.gazet dotyczące Darłowa to;sukienki,trocie,lodówki i nic więcej... no prawie nic więcej. Polon1 ma wyrzuty sumienia za akcyjność,Polon1,a może to ty jesteś normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
klindar Re: Co w miejsce forum na darlowo.info? 12.03.09, 11:38 Powstało forum Darlowa www.darlowo24.info jest to forum całkowicie niezależne Administratorem jest mieszkaniec a w zasadzie mieszkanka Darłowa Która w żaden sposób nie jest powiązana z miejscowymi politykierami. Więc serdecznie zapraszam do rzeczowych dyskusji na temat naszego miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś