super.222 28.03.18, 09:13 . . Rozpętała się *burza* w mediach w związku z organizowanym rejsem. Wątek będzie rozwijany. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 01.04.18, 22:16 Gdzie ta burza ? .... link Odpowiedz Link
super.222 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 02.04.18, 09:26 Do tematu podrobionej na polskość łajby francuskiej, która ma sławić Polskę po morzach i oceanach - wrócę jeszcze. Czuku! Ujawniła się transakcja w kulturze za pół miliarda, czym więc jest jakieś marne 20 milionów ? W drugi dzień Świąt życzę smacznego jajeczka. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 02.04.18, 16:49 Dziękuję. Poszukam sobie w sieci ...... z ciekawości. Domyślam się superko , że zostałaś też poddana ceremoniałowi Śmigusa Dyngusa. Odpowiedz Link
super.222 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 02.04.18, 17:28 www.wirtualnemedia.pl/artykul/polska-fundacja-narodowa-rejs-kusznierewicza-na-100-lecie-niepodleglosci-kosztuje-3-mln-zl-rocznie-jacht-trafi-do-akademii-morskiej#. . Zauważyłam, że jesteś dzisiaj bardzo *zapracowany* i z dobroci serca wklejam specjalnie dla Ciebie materiał o rejsie naszego (przerobionego z francuskiego) statku, powołanego do życia w związku z obchodami 100-lecia Polski. PS. Śmigus Dyngus u mnie - niestety - nie był. W zdrowiu i zadowoleniu odpoczywam. I dobrze mi tak ........................................................... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 03.04.18, 17:59 Dziękuję za link. PS. Cieszę się, że niestety jesteś zadowolona.... z nieobecności Śmigusa. Odpowiedz Link
super.222 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 04.04.18, 20:25 Przeczytałeś Czuku - i co? Jakieś uwagi? Podoba Ci się ta inicjatywa? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 05.04.18, 07:38 Nie podoba mi się: -najpierw , rozrzutność wszelkich środków .... na różne rządowe fundacje, unijnych na prowadzenie różnego rodzaju szkoleń, -a jeśli do tego dochodzą imprezy na uprawianie polityki historycznej....to scyzoryk mi się otwiera. - tworzenie różnego rodzaju agencji rządowych , które służyć mają propagowaniu rządu, polityki partii rządzącej jest (wg mnie) wielkim nadużyciem. Śmiać się i płakać chce kiedy czytam, że za grube miliony fundacja chce w świecie obchodzić 100 lecie niepodległości Polski. Taki obwoźny ołtarzyk, na wzór obwożenia po kraju różnego rodzaju relikwii i obrazów. Teraz będzie sobie pływać na koszt podatników kilkadziesiąt próżniaków, wpływać do portów i głosić ....słuchajcie Ziemianie, słuchajcie Polonusi - minęło już 100 lat polskiej państwowości. Na co, po co , komu to potrzebne ? Tylko uczestnikom rejsów. Bo świat nie interesują święta narodowe ?.... tu jakiegoś średniej wielkości państwa. Każde państwo ma takie świata....ale u siebie, w domu. W sumie to jest skandal, afera finansowa.. Powstała państwowa firma propagandowa nie ma rozsądnego programu/misji, otrzymała kupę forsy . I teraz ją rozdaje na kierunki nietrafione. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 05.04.18, 07:40 Winno być: ... Każde państwo ma takie święta.. Odpowiedz Link
super.222 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 07.05.18, 21:56 Zerwano umowę/wygasła umowa. Rejs pod kierownictwem Kusznierewicza nie odbędzie się. Jachtu nie kupiono, ciekawe czy zdążyli pomalować. Takie to wszystko niepoważne ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 07.05.18, 21:59 www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/pfn-zerwala-umowe-z-kusznierewiczem/4zr1gvp Odpowiedz Link
super.222 Re: Rejs życia mistrza Kusznierewicza 09.05.18, 12:06 Orędownik rejsu promującego Polskę na morzach i oceanach v.premier Gliński podał, że rejs się odbędzie tylko w okrojonej skali i bez Kusznierewicza. Kusznierewicz został wrobiony w bambuko - wykorzystano jego wiedzę i znajomości przy zakupie jachtu i nie przedłużono umowy, która wygasła 30 kwietnia wraz z przelewami transz. Teraz *powierzą* funkcję kierownika wyprawy swojemu kandydatowi. Nie będzie nam jakiś olimpijczyk mieszał w promowaniu Polski. A sprawa będzie miała swój dalszy ciąg: towarzyski w wymiarze europejskim (nazwisko Kusznierewicz w społeczności sportowej coś znaczy) i w sądach wszelkich instancji. Wotum nieufności dla min. Glińskiego, zgłoszone przez opozycję, w dniu dzisiejszym przepadło w Sejmie. Odpowiedz Link