Dodaj do ulubionych

Czy Polska ma już z Francją generalnie przerąbane?

30.04.17, 09:59
Bo wygląda na to, że nie ma znaczenia kto zostanie prezydentem.
Jak zostanie Marine, to będzie miała w nosie ewentualne umizgi PiSu, a jak rząd się zmieni, to nie będzie chciał z nią współpracować.
Jak wygra Macron, to nie będzie chciał z nim współpracować żaden rząd.
Dla obecnego będzie za bardzo lewicowy, a dla przyszłego za mało liberalny.
To obraz widziany znad Wisły.
Znad Sekwany widziane będą natomiast jeszcze długo Caracale i Mistrale za dolara.
Obserwuj wątek
    • gini Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 30.04.17, 10:18
      Najbardziej przerabane to maja Francuzi z Macronem.
      A w ogole cala Europa ma przerabane z lewactwem,ktore nawpuszczalo ciapatych.
      Niemcy tez maja z nimi przechlapane .

ale w przypadku, ostatnich pogrozek Macrona, okazal sie on zatwardzialym nacjonalista, oburzyl sie na utrate miejsc pracy we Francji.

Jaka z tego nauczka Borsuke?Trzeba bronic swoich wlasnych miejsc pracy.
      pozdrowkka
    • polski_francuz Zeby aqua byla nett 30.04.17, 21:50
      To niezle haslo. Czy Twoje forum przetrwa to watpie, bo mam za soba doswiadczenie z "Trojkatem Weimarskim", ktore animowalem troche.

W temacie, to prawda ze stosunki Fr - Pl sie pogorszyly przez Caracale. Jesli rozumiem to zakombinowal gosciu majacy wplyw na Maciarewicza. I bedacy pod wplywem Stanow.

Teraz Macron palnal by sie spodobac swoim wyborcom z Amiens. Tez glupio i tez bez sensu. I pogorszyl stosunki Pl - Fr.

Wnioski? Ano Polska, Stany i Francja naleza tradycyjnie do narodow-prekursorow. I pokazuja kedy droga. No i ta droga jest w kierunku do nacjonalizmu.

Przykre to. Ale jest nas rozsadnych troche malo. Za malo.

PF
      • dachs Re: Zeby aqua byla nett 30.04.17, 22:06
        polski_francuz napisał:

> To niezle haslo. Czy Twoje forum przetrwa to watpie, bo mam za soba doswiadczen
        > ie z "Trojkatem Weimarskim", ktore animowalem troche.

A wiesz, że wcale o tym nie pomyślałem. Ale faktycznie chodziło, żeby było jeśli nie już nett, to przynajmniej nie tak koszmarnie zapaskudzone jak teraz
        Zobaczymy. Jak przeżyje to dobrze, jak nie, to zdechnie jak wiele innych.
        Przynajmniej spróbowałem.

> Wnioski? Ano Polska, Stany i Francja naleza tradycyjnie do narodow-prekursorow.
        > I pokazuja kedy droga. No i ta droga jest w kierunku do nacjonalizmu.
        >
        > Przykre to. Ale jest nas rozsadnych troche malo. Za malo.

Opamiętają sie, jak nacjonalizm zacznie zwyciężać w Niemczech, ale wtedy będzie już za późno.
        • polski_francuz Re: Zeby aqua byla nett 30.04.17, 22:40
          No coz, Niemcy przegrali i wyciagneli z przegranej wnioski. Polacy zbyt czesto przegrywali i rozsadek zaginal i zamienil sie w jakas wiare, ze jakos to bedzie i ze Opatrznosc nas obroni. W koncu, Francuzi oszukali sie z pomoca aliantow, ze wygrali i zupelnie zadnych wnioskow nie wyciagneli. I chca powrocic do zaszlej wielkosci.

I Polakom i Francuzom brakuje dramatycznie rozsadku i emocje przewazaja.

I dopuszczam ze wstydem i z wielka niechecia wygrana Marine Le Pen.

Dobranoc

PF
          • gini Re: Zeby aqua byla nett 05.05.17, 17:58
            A za Macarona sie nie bedziesz wstydzil?
            Macie juz 6 miliononow ciapatych, i jeszcze za malo?
            • polski_francuz Re: Zeby aqua byla nett 05.05.17, 19:42
              "A za Macarona sie nie bedziesz wstydzil?"

Nie wiem.

"Macie juz 6 miliononow ciapatych, i jeszcze za malo?"

A co proponujesz? Wyslac ich samolotem do Smolenska?

PF
              • gini Re: Zeby aqua byla nett 06.05.17, 10:37
                Nie wpuszczac wiecej i odsylac do domu,obciiac im zasilki, nie dawac przywilejow.

A lewactwo typu macarona ,zrobi calkiemm odwrotnie , chociaz i Le Pen tez nie pewna, w Belgii, tez nie ma na kogo glosowac , ze o Polsce nie wspomne .
                W Polsce to moze jeszcze Kukiz cos moglby zrobic, bo liczylam na PIS, ale wystawili, chyba najgorszy sort, myslalam juz, ze Duda sie troche odetnie, ale wlasnie zmienil rzecznika, wiec bedzie siedzial cicho .

Ale ten macaron, jest strasznie obciachowy, na dodatek, grozi Polsce, wiec jako polski fralcuz powinienes go odrzucic.
                • polski_francuz Re: Zeby aqua byla nett 06.05.17, 16:08
                  "grozi Polsce, wiec jako polski francuz powinienes go odrzucic."

Poczekam z tym az bedzie mozna ocenic rzady Macrona (jesli wygra) i zmiane wladzy w Polsce. Nie moge utozsamiac drogiej memu sercu Ojczyzny z kombinatorkami politycznymi bedacymi obecnie u wladzy.

PF
                  • gini Re: Zeby aqua byla nett 06.05.17, 16:34
                    Wiesz, dla mniie ktos kto gfrozi mojej ojczyznie jest wrogiem.
                    Francuzi niech zrobia najpierw posprzataja burdel u siebie, bo z tych 6 milionow ciapatych pracuje 10 % , a macaronik, chce sankcji dla Polski, a za co, za to, ze nie chcemy darmozjadow i zbrodniarzy?
                    Premier Francji Manuel Valls w wywiadzie udzielonym BBC przyznał, że w związku z wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi w przyszłym roku przedłużony zostanie stan wyjątkowy wprowadzony po ubiegłorocznych atakach terrorystycznych w Paryżu.

Francja przedłuża stan wyjątkowy aż o sześć miesięcy

– Dziś trudno byłoby zakończyć stan wyjątkowy – stwierdził szef rządu w wywiadzie udzielonym w pierwszą rocznicę paryskich ataków.

Niech najpierw Francja zadba o bezpieczzenstwo wllasnych obywateli, a pozniej niech poucza innych .

A Ty PF, kup sobie kkredki i pisz na asfalcie.
                    • polski_francuz Re: Zeby aqua byla nett 06.05.17, 17:07
                      "niech poucza innych"

O to, to. Przestan zatem pouczac i zacznij zaakceptowac opinie innych.

PF
    • oleg3 Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 14:04
      Francja jest dla Polski za droga! Każą sobie płacić za poparcie jak Amerykanie i traktują nas jak Burkina Faso. Wyszło jak wyszło i nie ma co płakać. Zalecam opcję niemiecką i traktowanie Francji jak Hiszpanii czy Włoch. W końcu Hiszpanie mieli większe od Francuzów imperium, a nosa tak nie zadzierają. Oczywiście nie namawiam do zimnej wojny z Francją bo i po co. Interesy przede wszystkim.
      • dachs Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 15:29
        oleg3 napisał:

> Zalecam opcję niemiecką i traktowanie Francji jak Hiszpanii czy Włoch.

Ale, żeby ktoś jeszcze chciał posłuchać !
        Ci idioci psuja sobie ze wszystkimi.
        • gini Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 16:25
          Kto i co psuje?Najwiecej chyba zepsul Whiripool,przenoszac firme do Lodzi, co doprowadzilo do szalu Macrona.
          Nie powinnismy miec kompleksow, w koncu to we Francji sa zamachy, we Francjii jest stan wyjatkowy, a Juncer z Makrela, zaraz po wyborach zaczeli publicznie, dyscyplinowac samego Macrona, i udzielac mu lekcji)))
          • dachs Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 16:52
            gini napisała:

> Kto i co psuje?Najwiecej chyba zepsul Whiripool,przenoszac firme do Lodzi, co d
            > oprowadzilo do szalu Macrona.

Whirlpool nie nie zepsuł, a Macron nie dostał szału, tylko wyszedł z roli liberała, co zresztą pisiactwo docenia, lekceważąc tę wypowiedź, jako akcent kampanii wyborczej.
            Mnie bardziej chodzi mi o stosunki z Niemcami. Bardzo długo obie strony pracowały, by przezwyciężyć przeszłość. Nie zapomnieć, bo to się nie da, ale porozumieć się mimo tej przeszłości. I to już się zaczęło udawać. Teraz pisiactwo, tak jak kiedyś komuna, znowu straszy naród złymi Niemcami.
            Teraz będzie trudniej, bo współpraca jest o wiele ściślejsza i kontakty bardziej osobiste.
            Ale jak się będzie wystarczająco długo wmawiać ludziom, że Niemcy chcą ich zjeść, to w końcu uwierzą.
            • gini Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 17:14
              B orsuk, po tym co wyprawia Makrela, i ten przyglup Juncer, to nie za bardzo widze, ze to myy psujemy stosunki, byli przyzwyczajeni do naszej uleglosci , wiec moze niech sie odzwyczaja?

Poiedz Boorsuku, jak sie czujesz w Niemczech, wiedzac, ze Twoje podatki ida, na imigrantow, ktorzy dostaja wszystko, bez przepracowania jednej godziny, a na wakacje, jada do krajow z ktorych rzekomo uciekli, za Twoje pieniadze.
              Bo mnie i moich znajomych Belgow krew zalewa na mysl, ze utrzymujemy darmozjadow, ktorzy w ramach odwdzieczania sie, poluja na nas.

Przypomne, we Francji stan wyjatkowy, w Brukseli wojsko na ulicach, czy uwazasz, ze to jest noormalne?
              Ktos na to pozwolil , i nie bede pokazywac palcem, ale to jest niestety dzielo pani Merkel, ktora za swoj blad kaze placic wszystkim .
              pzdr
              • dachs Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 18:05
                gini napisała:

> B orsuk, po tym co wyprawia Makrela, i ten przyglup Juncer, to nie za bardzo wi
                > dze, ze to myy psujemy stosunki, byli przyzwyczajeni do naszej uleglosci , wiec
                > moze niech sie odzwyczaja?

Do jakiej uległości? W polskim interesie jest zacieśnianie więzów z Europą i tak PO robiło.
                To się robi zdobywając zaufanie i ścisłą współpracę tam, gdzie interesy są wspólne.
                Teraz PiS ten kapitał zaufania przejada.
                PiS tak samo "podnosi Polskę z kolan", jak "zastał ja w ruinie".

> Poiedz Boorsuku, jak sie czujesz w Niemczech, wiedzac, ze Twoje podatki ida, na
                > imigrantow, ktorzy dostaja wszystko, bez przepracowania jednej godziny, a na w
                > akacje, jada do krajow z ktorych rzekomo uciekli, za Twoje pieniadze.

Jak tu przyjechałem, też dostawałem pomoc nie przepracowawszy ani godziny. Do samej zasady nie mam zastrzeżeń.
                Mam natomiast zastrzeżenie do tego, że się od imigrantów nie wymaga szacunku dla tubylców i ich zwyczajów. Ale to jest generalna bolączka, wynikająca z politycznej poprawności. Kiedyś przezwyciężymy i to.
                > Bo mnie i moich znajomych Belgow krew zalewa na mysl, ze utrzymujemy darmozjado
                > w, ktorzy w ramach odwdzieczania sie, poluja na nas.

Ci co polują, to akurat nie ci co potrzebują pomocy, a ja bym nie miał serca wyrzucić z mojej wsi kobiety z małymi dzieciakami, dlatego, że żołnierz ISIS wysadza się w okolicy w powietrze.
                A w ogóle, to mnie rzadko krew zalewa.

> Przypomne, we Francji stan wyjatkowy, w Brukseli wojsko na ulicach, czy uwazasz
                > , ze to jest noormalne?

Nie jest, ale tak się rozwinął świat. I będzie gorzej w miarę, jak w Afryce będzie ubywało wody.

> Ktos na to pozwolil , i nie bede pokazywac palcem, ale to jest niestety dzielo
                > pani Merkel, ktora za swoj blad kaze placic wszystkim .

No i pokazałaś.:)
                Jakby Merkel tego nie powiedziała, też by przyszli. A jak by powiedziała by ich zatrzymać, to by ich nie zatrzymano, bo nikt w Europie na to nie był przygotowany, nikt nie wiedział co robić.
                Ty chyba sama nie wierzysz, że tam na wschodzie po słowach Merkel raptem ruszyły się całe rodziny, by do nas przyjść. Ta fala już się toczyła.
                I zobaczysz, że to będą Niemcy, którzy najprędzej ten problem rozwiążą.
                • gini Re: Czy Polska ma już z Francją generalnie przerą 12.05.17, 18:39
                  Do jakiej uległości? W polskim interesie jest zacieśnianie więzów z Europą i tak PO robiło.
                  To się robi zdobywając zaufanie i ścisłą współpracę tam, gdzie interesy są wspólne.
                  Teraz PiS ten kapitał zaufania przejada.
                  PiS tak samo "podnosi Polskę z kolan", jak "zastał ja w ruinie".

Nie pisalam tu o podnoszeniu Polski z kolan przez PIS , czy uwazasz, ze jezeli damy sobie wsadzic imigrantow, by zrobic dobrze, to jest to zaciesnianie stosunkow?

Bez przesady Borsuku, w interesie obywateli kazdego kraju, lezy by rzad jaki by nie byl, reprezentowal ich, dbal o ich bezpieczenstwo , bynajmniej ja wymagam tegoo od rzadu, wierz mi moi znajomi, Belgowie, tez tego wymaggaja, ale niestety poprawnosc polityczna, dalej obowiazuje.
                  I Guy Wuj rzadzi)))

Acha tak sie swiat rozwinal, a w Afryce brakuje wody, wczesniej nie brakowalo?
                  Wiec jaki masz pomysl, przeniesc Afryke a raczej jej ludnosc do Europy?

No patrz ja jak przyjechalam do Belgii, nie dostawalam zadnej pomocy, musialam sobie sama radzic , nawet jak juz weszlismy, do UE, to nie mielismy nawet prawa do pracy, ze o zasilkach nie wspomne.
                  W tej chwili przecietny Belg musi sobie radzic saam, na mieszkanie socjalne czeka sie latami, a wystarczy byc troche brazowym i wszystko jest od reki.

Zeby uzyskac karte belgijska, najpierw trzeba sobie w Belgii znalezc prace, przyniesc do urzedu kontrakt, i wtedy dostaniesz.

Napewno nie w takich ilosciach , a wystarczy troche zmienic przepisy i by sie nie pchali.

Ale skoro zostali zaproszenii, to czemu nie?

Z pewnoscia rozwiaza, bo jak nie przyjmiemy to bedziemy im placic haracz, ale chyba PIS zmieknie i troche przyjmie, bo Watykan naciska czym jestem zdegustowana.
                  W ogole uwazam, ze kosciol, pod rzadami Franciszka, bardzo zle wyjdzie.

Kretyn 52 by sie ucieszyl, gdyby to przeczytal, ewentualnie wystapilby jako gorliwy obronca papieza i calego kosciola)))

• polski_francuz Gini, my dear 12.05.17, 20:07
                    Ty jestes prawdziwa Polka, szyja rodziny, ktora cala rodzina rzadzi. Ale, zeby rzadzic, ustawiac ludzi, mowic co jest OK a co jest be, trzeba miec troche doswiadczenia. Z roznych krajow, z roznych prac z zycia wsrod roznych ludzi. I troche wyksztalcenia w tym czy w tamtym. Po tym wstepie, skomentuje po kolei:

lezy by rzad jaki by nie byl, reprezentowal ich, dbal o ich bezpieczenstwo , bynajmniej ja wymagam tego od rzadu,

I tak, na ogol jest. Rzady europejskie maja zbyt mala wladze by rozwiazac problemy emigracji. Przyklad: emigranci przybywaja do Wloch albo Grecji a chca do Niemiec czy Szwecji. Popatrz ile rzadow jest po drodze. A kazdy dba o swoje. Moze Stany Zjednoczone Europy bylyby bardziej skuteczne? Jak myslisz?

Aha tak sie swiat rozwinal, a w Afryce brakuje wody, wczesniej nie brakowalo?

Ocieplenie klimatyczne dotyka, w szczegolnosci i dotkliwie, kraje Afryki. Po czesci jest winna emisja CO2 a po czesci naturalny cykl klimatyczny.

W tej chwili przecietny Belg musi sobie radzic sam, na mieszkanie socjalne czeka sie latami, a wystarczy byc troche brazowym i wszystko jest od reki.

Zazdroscisz? To niekonstruktywne uczucie.

"Z pewnoscia rozwiaza, bo jak nie przyjmiemy to bedziemy im placic haracz, ale chyba PIS zmieknie i troche przyjmie, bo Watykan naciska czym jestem zdegustowana. W ogole uwazam, ze kosciol, pod rzadami Franciszka, bardzo zle wyjdzie"

Sama widzisz czemu Kosciol kobity na dystans trzyma:)

Pozdro

PF
                    • gini Re: Gini, my dear 12.05.17, 20:30
                      Francuz na Boga zacznij pisac po polsku, bo zaczelam i nic nie kumam.
                      Francuz jakie ocieplenie klimatyczne, a Afryka, jest krajem w ktorym zawsze bylo goraco, a na Antarktydzie jest zimno, chociaz miliony lat temu, ponoc, na Antarktydzie bylo cieplo.

O jakiej zazdrosci piszesz, ja pisze o konkretach, wyzej pisalam, o rzadzie, ktory powinien dbac o swoich obywateli, o ich bezpieczenstwo.

W koncu to Belgowie placa podaki, ja tez place, i nie chce, placic, na nierobow.
                      Ponial malczik?

Wiesz, kobiety, tez daja na tace i z tego kosciol zyje .
                      Jaki interes ma kosciol w tym, ze przybywa innowiercow, ktorzy chca wyplenic chrzescjan?

• polski_francuz Gini, ma chère 12.05.17, 21:08
                        Francuz jakie ocieplenie klimatyczne, a Afryka, jest krajem w ktorym zawsze bylo goraco

Jest bardziej goraco i zaczyna braknac wody. Poza tym, maja sasiadow (Europe) gdzie sie dzieje dobrze. To chca do nich. Ty tez tego chcialas, jak emigrowalas. Powinnas to zatem zrozumiec.

"o rzadzie, ktory powinien dbac o swoich obywateli, o ich bezpieczenstwo"

Przeczytaj raz jeszcze co napisalem powyzej o mozliwosciach rzadow. I zanim odpowiesz, sprobuj wytlumaczyc dlaczego mala Belgia jest tak podzielona.

"ja tez place, i nie chce placic, na nierobow."

Gowno placicie. Gorszych autostrad niz Belgii nie widzialem. Rozkradacie pewnie podatki.

Ponial malczik?

T'est trop petite de me parler ainsi:)

Jaki interes ma kosciol w tym, ze przybywa innowiercow, ktorzy chca wyplenic chrzescjan?

Kosciol jest od wiary a bank jest od interesow. Kazdy ma swoja prace i swoje pole do uprawiania. Franciszek powraca do roli kosciola takiego, jakim byc powinien: skromny, uczciwy, dajacy wiare tym ktorym gorzej idzie...a takim biskupom jak ten z Limburga czy polskim biskupom jezdzacych mercedesami i wpieprzajacym sie do polityki mozna spokojnie nakopac do dupy.

Swiety Piotr zozumie i wybaczy.

PF
                        • gini Re: Gini, ma chère 12.05.17, 21:17
                          Naprawde jest bardziej goraco?W Europie sie dobrze dzieje?A to nowina, to dlaczego we Francji, jest stan wyjatkowy?
                          Ja mialam farta, w dniu kiedy odbywaly sie zamachy w Brukseli, nie udawalam sie w zadna podroz, ani tez, nie jechalam ta linia metra...

No widzisz tu sie zgodze, kosciol jest od wiary, wiec niech sie nie wtraca do polityki.

No ciekawych rzeczy sie dowiaduje, Franciszek powraca do roli, kosciola jaki powinien byc, za Jana Pawla II, Kosciol byl zly?

No widzisz, ale to polscy biskupi ci od mercedesow, naciskaja na rzad na polecenie Franciszka.

Francuz, przepraszam za slowo, ale tobie, jak sie nie popieprzy, to sie nie polepszy.
                          Ale nie wygaszam Cie, bo dostarczasz rozrywki
                          cieplutko zza miedzy pozdrawiam

Prezydenci Polski i Francji umówili się wstępnie na pierwsze spotkanie na marginesie najbliższego szczytu NATO - poinformował szef gabinetu prezydenta Krzysztof Szczerski.
                          • polski_francuz Re: Gini, ma chère 12.05.17, 21:37
                            Belgia kolonialna korzystala finansowo z Afryki w Kongu Belgijskim. Uczono tamtejszych o poteznym kraju europejskim. Macie za swoje i to jeszcze bez bez procentu.

Wasz burdel scieka do Francji i to dzieki Wam i waszej niezdolnosci do administrowania emigrantami zawdzieczamy ataki terrorystyczne i dzieki wam mamy stan wojenny.

Zanim sie zaczniesz wypowiadac n/t kosciola, Polski i Francji, powiedz lepiej jak poprawic wasze austostrady i wasz belgijski burdel.

Gini, wybacz ale bylas, jestes i bedziesz niezdolna do rozmowy z innymi. Ale, skoro Ci z tym dobrze, to mnie tez.

Pozdro

PF
                            • gini Re: Gini, ma chère 12.05.17, 21:58
                              No coz, napisze Ci to co juz dzis, kpisalam w salonie, Kongolezi uwielbiaja,mieszkac w kraju swoich oprawcow, nie zapominaj, ze Francja tez miala kolonie .
                              Zdaje sie, ze troche wiecej niz Belgia.

– Francja wkroczyła na arenę wielkich imperiów kolonialnych na początku XVII wieku. Od tego czasu zdobywała posiadłości kolonialne w różnych częściach świata, stając się drugim (po Wielkiej Brytanii) państwem-posiadaczem kolonii. W czasie największego jego rozkwitu zajmowało ono powierzchnię 13 mln km², a zamieszkiwało je (poza Francją metropolitarną) 110 mln mieszkańców (1914). Proces dekolonizacji w drugiej połowie XX w. znacznie uszczuplił francuskie posiadanie na świecie do zaledwie kilkuset tysięcy kilometrów kwadratowych słabo zaludnionych terytoriów.

za wiki

Ty wez troche przeczytaj o kraju w ktorym mieszkasz od lat , bo wychodzisz na ..... wykropkuje, bo nie wypada u Borsuka .

Poprawianie zacznij od siebie, bo macie juz 6 milionow, to niestety do nas scieka .
    • snajper55 Chyba nie 12.05.17, 15:35
      Dopóki mamy winniczki. :)

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka