Dodaj do ulubionych

Jaką gitarę polecacie na początek?

23.03.17, 12:33
Witam wszystkich na forum. Od wielu lat noszę się z zamiarem rozpoczęcia nauki gry na gitarze, a że sezon działkowo - ogniskowy zbliża się dużymi krokami, to czas najwyższy się za to zabrać.

Chciałbym poradzić się od czego lepiej zacząć - gitara klasyczna czy akustyczna? Podkreślam, że mam dość duże dłonie i obawiam się kwestii dociskania strun. Jestem całkowicie zielony w kwestii gitar i muzyki ogólnie. smile

Janek
Obserwuj wątek
    • dobrymechanik Re: Jaką gitarę polecacie na początek? 27.03.17, 23:46
      Jeśli masz spore dłonie, to tylko gitara klasyczna - szczególnie na początek. Też mam duże palce i dobrze pamiętam przez co przechodziłem przy początkach. Zamiast jednej struny to normalnie naciskałem dwie lub nawet trzy... Tak więc powoli i spokojnie - trzeba poćwiczyć i efekty się pojawią. Kup najpierw jakiś prosty model dobrej firmy, może coś używanego? Pozdro
    • tobiasz73 Re: Jaką gitarę polecacie na początek? 15.04.17, 20:32
      Cześć jestem nowy na forum gitarowym, więc chętnie się podzielę doświadczeniem. Bierz gitarę klasyczną - przynajmniej na sam początek. Będzie Ci dużo łatwiej dociskać i nie zawadzać. A potem jak już się trochę wyrobisz, to zawsze możesz popróbować na akustycznej, a nawet elektrycznej. Najgorsze są zwykle początki - łatwo się zniechęcić do gitary. Ale jak przejdziesz pierwszy etap, to już będziesz grał.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka