Dodaj do ulubionych

Gitary Casarez SLR i VLR opinie?

01.08.17, 12:18
Cześć, proszę o opinie - gitara Casarez SLR lub VLR - głównie chodzi mi o parametry brzmieniowe, bo co do materiałów, to nie ma się do czego przyczepić. Czy ktoś grał? Jak jest przy nagrywaniu mikrofonem itd, jak z wybrzmiewaniem i mocną artykulacją? Potrzebuję gitary do akompaniamentu, czasem bez nagłośnienia, więc oczekuję sporej głębi w brzmieniu i głośności.

Pozdrawiam wszystkich miłośników klasycznego grania i życzę pozrywania strun. smile

Obserwuj wątek
    • mieczyslaw888 Re: Gitary Casarez SLR i VLR opinie? 06.08.17, 23:02
      Witam. Bardzo Ci polecam Casarez SLR-90 lub wyższy model - np SLR 100. Ja mam właśnie ten ostatni i złego słowa nie mogę powiedzieć. Porównywałem z dwoma instrumentami z teoretycznie wyższej półki i Casarez mnie oczarował swoją głębią. Nie potrzebuję już nic innego, używam na koncertach i do ćwiczeń.
    • marcin.grudzinski78 Re: Gitary Casarez SLR i VLR opinie? 11.08.17, 21:53
      Miałem Casareza i powiem Ci szczerze , że za nim tęsknię. Teraz gram na gitarze elektrycznej, ale czasami potrzebuję coś nagrać na klasyku i trudno mi znaleźć to specyficzne głębokie brzmienie w innych gitarach do których mam dostęp. Nie wiem tylko czy kupisz te konkretne modele w Polsce, bo za moich czasów trzeba było sprowadzać i bardzo długo czekać. Pozwodzenia
    • mauritius81 Re: Gitary Casarez SLR i VLR opinie? 15.08.17, 19:55
      Mam SLR i można powiedzieć, że typowe gitary w tym przedziale cenowym. Ale mają kilka plusów, które jak dla mnie przeważają. Po pierwsze mega moc, po drugie śruba do regulacji gryfu - te dwie sprawy dają wszystko czego powinieneś potrzebować.
    • kubanapiorkowski Re: Gitary Casarez SLR i VLR opinie? 13.11.18, 17:02
      Po 1,5 roku już sam mogę się wypowiedzieć. Gitara warta swojej ceny, piękne brzmienie i zero jakichkolwiek problemów. Casarez slr-90. Pozdrawiam i dziękuję.
    • astorreq Re: Gitary Casarez SLR i VLR opinie? 08.01.19, 08:25
      Posiadam nową gitarę lutniczą Casarez SLR300-ST na sprzedaż. Gitara bez żadnych skaz w stanie idealnym nie używana. Cena 9000 pln. Kontakt: astorreq@gmail.com

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka