Dodaj do ulubionych

Arrius UK-1500 - czy to dobre ukulele na prezent?

15.03.18, 11:55
Gorąco witam użytkowników forum.

Gram na gitarze od paru lat, ale mam pytanie z innej beczki. Chodzi o ukulele, które chcę kupić na prezent dla swojej połówki. Jest to osoba, która bardzo dobrze gra (szkoła muzyczna na gitarze i 7 lat doświadczenia w grze na ukulele sopranowym). Ostatnio zainteresowałem się sprowadzeniem modelu Arrius UK 1500. Bardzo mi się podoba jeśli chodzi o design i ogólne wykonanie, dźwięk też bardzo fajny. Chciałem zapytać czy ktoś miał okazję na nim grać i mógłby podzielić się opinią, bo nie są to tanie rzeczy i chciałbym mieć pewność dobrego wyboru zanim podejmę ostateczną decyzję. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • michalwalzmann Re: Arrius UK-1500 - czy to dobre ukulele na prez 16.03.18, 14:03
      Spokojnie możesz kupować. Miałem jakieś 7 pchełek, ale Arrius to pierwsze ukulele, które mi po prostu stroiło (ma mega klucze i kompensowane siodełko) - niezależnie czy to na 5 czy na 15 progu. Moje ma jakieś 3-4 lata (kupowane w USA jak jeszcze nikt nie słyszał o Arriusach), nic nie trzeszczy, nie burczy na progach, jest wręcz perfekcyjnie wykonane w każdym szczególe - to po prostu widać na pierwszy rzut oka i ucha. Jeśli masz możliwość kupić, to absolutnie polecam!
    • karolina.koradczuk Re: Arrius UK-1500 - czy to dobre ukulele na prez 21.03.18, 19:20
      Rzeczywiście super się prezentuje. Kupuję!!! smile)
    • anetta.meller Re: Arrius UK-1500 - czy to dobre ukulele na prez 27.03.18, 13:17
      Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie w Polsce da się kupić takie nowe ukulele? Zależy mi na czasie, a tu pustki. Po dłuższych poszukiwaniach postanowiłam właśnie kupić coś lepszego - oszczędzający traci podwójnie. Najpierw stwierdziłam, że zacznę właśnie od taniego sopranu za 200 zł. Wszystko było fajnie do czasu naciągnięcia strun. Okazało się, że bzyczy na progach, a nastrojenie było wręcz niemożliwe. Chłopak uspokajał mnie, że może nowe struny muszą się ułożyć, ale myślę, że trzy miesiące powinny im na to wystarczyć. Arriusa widziałam u koleżanki i zachwycił mnie wydobywanym dźwiękiem, a ten design... po prostu cudo. Dam znać jak uda mi się go upolować.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka