Dodaj do ulubionych

Gitary Basjann jakie macie opinie i czy warto

14.08.17, 09:33
Bardzo, ale to bardzo podoba mi się gitara klasyczna firmy Basjann z cedrową płytą i bardzo ciekawym wzmocnieniem - wyprofilowanym miejscem pod prawą rękę - szczerze mówiąc nie wiem jak to się nazywa. Generalnie gitary te są tylko do sprowadzenia, dlatego chciałabym zasięgnąć porady i opinii kogoś, kto miał do czynienia z tymi gitarami. Chodziłoby mi głównie o to czy jest wygodna i czy dobrze brzmi. Będę wdzięczna za konkrety :)) Karola
Obserwuj wątek
    • adam.perla Re: Gitary Basjann jakie macie opinie i czy wart 25.08.17, 10:13
      Cześć Karola

Jestem szczęśliwym posiadaczem Basjanna już od kilku lat. Nie są to zbyt znane instrumenty - przynajmniej u nas, ale zdecydowanie dobre. Kiedyś produkowali na sporą skalę, potem była przerwa, a obecnie główny trzon marki stanowią bardzo że tak powiem ekskluzywne gitary. Basjann z tego co widziałem, to obecnie wyłącznie gitary klasyczne i dobrze, bo moim zdaniem lepiej jak firma specjalizuje się w jednej konkretnej dziedzinie.

Gdzie widziałaś te gitarki?
    • mieczyslaw888 Re: Gitary Basjann jakie macie opinie i czy wart 26.08.17, 10:53
      Hej,

Basjann robi świetne gitary. Jeśli możesz sobie pozwolić na taki wydatek, to nie ma co się zastanawiać. Bardzo rzadkie, bardzo cenione. Zdecydowanie korzystny stosunek jakości do ceny i to nie tylko w starszych modelach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka